icon

Prečo neveriaci ľudia oslavujú Vianoce?

18. dec 2022

Myslím si, ze ju tu dosť žien co sú neveriace.
Prečo takí ľudia oslavujú Vianoce/ Veľkú noc ?
Samozrejme ze môžu, nezakazujem 😂😂
Čisto zo zvedavosti. 😘

Strana
z12
viestta
23. dec 2022

@moncici7 paky nemaju ziadne. Ale uz na jedenastej dupocu nozickami, lebo podla nich ateisti na Vianoce ako take nemaju narok.

megan777
24. dec 2022

Ticha noc svätá noc,narodil sa Kristus pan,spasitel svata je tu prajem krasne pozehnane vianoce vsetkym🙏🙏🙏

moncici7
31. dec 2022

@zuzitko74 nikdy by ma nic nezlomilo neoslavovat na zaklade nazoru ludi . Oslavujem co ja chcem a ako chcem a nikoho pri tom nijak neobmedzujem.

moncici7
31. dec 2022

@viestta no toto na to ako prisli 😂to je nejaka tabulka na to?

moncici7
31. dec 2022

@viestta narokovost to je co za novy zvrat

viestta
31. dec 2022

@moncici7 mňa sa nepýtaj. Musíš sa spýtať tých čo si myslia, že len oni majú nárok a len oni vedia aký je ten jediný správny spôsob.

zuzitko74
31. dec 2022

@moncici7 Pred Vianocami jedna prispievajúca uverejnila na stene článok o ľuďoch, ktorí neznášajú Vianoce a priali by si, aby na nich odvšadiaľ nevyskakovali celý december, ideálne by vraj bolo, keby to bol bežný pracovný deň. Stačí, aby takýchto ľudí bola v spoločnosti väčšina a prejde to aj legislatívne. Potom si môžeme oslavovať čo chceme, ale doma po práci. Pevne dúfam, že sa to nikdy nestane.

viestta
31. dec 2022

@zuzitko74 pozri sa, v mnohých štátoch je vianočné voľno len 25. Ešte za socializmu to bolo u nas len 25. a 26. Stedry deň bol pracovný deň. Mne osobne 3 dní voľna nevadia, kazdy nech ich strávi ako len chce. Nemusí si vôbec robiť Vianoce, akékoľvek. V tej debate bol hlavný problém, že niekto sa cíti byť pod tlakom okolia, keď nechce oslavovať. Ale to, že niekto sa nedokáže vyrovnať s tým "nátlakom a vymyvanim hláv" nie je chyba ani tých čo Vianoce chcú, v akejkoľvek podobe, ani troch dní voľna. Tam je chyba na strane toho konkrétneho jedinca a jeho nedostatočnom.sebavedomi a psychickej odolnosti. Taky človek by mal problém s hocijaký väčšinovým názorom, od dovolenky, až po lesklú kuchynskú linku cez Vianoce alebo rezeň v nedeľu.
Tu je zas problém s ateistami, ako si vôbec dovolia mat Vianoce.

zuzitko74
31. dec 2022

@viestta Ja to spomínam len v tom kontexte, že na mieste veriacich by som radšej ateistov neprovokovala hláškami, čo kedy kto môže oslavovať. Lebo aj také sa im môže stať, že keď nedoprajú ostatným, nebudú mať ani oni. Aspoň teda nie v takej podobe, ako to tu máme teraz.

moncici7
31. dec 2022

@zuzitko74 vies ono vela ludi je nestastnych a neoslavuju nic lebo sa im nechce nemaju s kym, sviatky im pripominaju ze nemaju dobry zivot atd ono vsetky sviatky oslavujeme s radostou lebo sme so svojimi blizkymi a je nam spolu dobre ono viera v tom nezohrava velku ulohu skor to ci si spokojna alebo nie

Strana
z12