icon

Prečo niektorí ľudia zdobia vianočný stromček už v novembri?

valria
29. nov 2025

Hlava mi neberie, prečo, koho a čo núti v polovici novembra riešiť vianočnú výzdobu v domácnosti. Teda aj ozdobiť si vianočný strom a navyše to vycapiť na net a chváliť sa ním. Fakt tomu nerozumiem, ani argumentom typu je to moja vec, mne sa to páči a podobné táraniny. Existuje racionálna odpoveď?

betulinka1
29. nov 2025

@valria nezdobime v novembri ale okolo 12.12. mam vyzdobený. A to skor pre deti ako pre seba. Lebo 7.1. davam stromcek dole. Tak nech maju výzdobu dlhsie. V praci davame stromcek po prvej adventnej nedele.

valria
autor
29. nov 2025
@cyberk

Aby sa take zatrpknute babky ako ty mohli rozculovat

@cyberk Babky si do pusy neber!

really8
29. nov 2025
@anonym_84ae7b

@really8 nepovysujem, ja len konstatujem, co si myslim😆a to, co som pisala, som nemyslela ako urazku, ale teba sa to ocividne dotklo - to je priestor na zamyslenie sa, zvysenie sebavedomia, inak by sa ta nedotkol nazor druheho.

@anonym_84ae7b nedotklo. Len som ti chcela rozsirit tvoje obmedzene obzory. A to sa nepovysujem. Len konstatujem. Pekny den

tetapetra
29. nov 2025
@valria

@cyberk Babky si do pusy neber!

Ja síce ešte nemám ozdobený stromček, na Mikuláša už snáď bude. Akurát, si vykladam všelijaké gýčové ozdoby, výzdoby, adventné vence, sviečky. Nezaujíma ma prečo to iní nerobia alebo robia.
@valria čo by si odkázala tým, čo Vianoce neslavia vôbec 🤔, lebo aj takí sú

rude_baby
29. nov 2025

Ja to robím preto, lebo mám rada tu vyzdobu ☺️je to tu také utulnejsie, makksie, a celkovo mam na vianociach najradšej to čakanie na štedrý deň. Pre mňa Vianoce koncia 24.12. o polnoci 🤷a nemala by som problém 1.1. nahádzať všade jarnú výzdobu 🤣

lonsdaleka88
29. nov 2025

@valria ja ti poviem preco. Lebo mas nudny zivot, tak riesis nepodstatne veci, ktore sa teba nijako netykaju. Najdi si konicek, citaj knihy na rozvoj osobnosti a bud lepsi clovek. To, ze ty robis veci tak a hentak, tak to neznamena, ze ich tak musi robit aj niekto iny. Na zemi je cez 8 miliard ludi a kazdy je iny a jedinecny tak nebud zatrpknuta zena a zi si ten svoj zivot a nechj zit ostatnych ako chcu. Alebo sed doma na gauci a rozmyslaj pol dna preco sused uz ma tak skoro stromcek 🤣

anonym_b69046
29. nov 2025

ono sa uz vydal zakon kedy sa moze ci nemoze staviat doma strom? ci robit vyzdoba alebo nebodaj vesat to na internet? a preco vlastne nekrestania slavia vianoce ? a preco vznikla tato tema? davat rady kedy a ako zdobit domacnost je to iste ako davat rady ako vychovavat deti ... aj keby mal niekto doma celorocne strom -a co? pre mnohych je to aj tak len ako dizajn do bytu a okolo vianoc to ani neprebehlo

minenkaa
29. nov 2025

@valria to prečo toto niekto rieši,to je ako prečo niekto nosí farebne ponožky a niekto biele
To naizaj niekto riesi čo a ako ma niekto vo vlastnej domácnosti?
Autorka aký toaletný papier používate doma?

anonym_b69046
29. nov 2025
@valria

@ewwe Ale veď atmosféru možno vyčariť aj storakými inými spôsobmi a dekoráciami, nie dehonestovaním podstaty Vianoc a tradícií.

@valria ale vies ze zdobenie stromceka bolo protestanske ako katolicke .ze stromcekpovodneani k vianociamnepatril a ze nema s nimivela spolocneho?

maciatkolulu
29. nov 2025

@valria lebo každý má inak... Mňa fascinuje,že to niekoho fascinuje. To chvalenie na sociálnych je smiešne v každom ohľade,nie len vianočná tematika. Ale ostatné, že kedy a kto a koľko zdobí.... Akože🤣. Ži a nechaj žiť. Niekto sa z toho teší a iný nemá ani stromček a?

maciatkolulu
29. nov 2025
@minenkaa

@valria to prečo toto niekto rieši,to je ako prečo niekto nosí farebne ponožky a niekto biele
To naizaj niekto riesi čo a ako ma niekto vo vlastnej domácnosti?
Autorka aký toaletný papier používate doma?

@minenkaa my pätvrstvovy ,je to prijateľné😉🙃🤣

minenkaa
29. nov 2025
@maciatkolulu

@minenkaa my pätvrstvovy ,je to prijateľné😉🙃🤣

@maciatkolulu no to neviem ,ale podľa mňa nie lebo to je zbytocne moc vrstiev,čo ta vedie k tomu kupovať takýto papier ,nestačili by noviny?

comi
29. nov 2025

Pretože od adventu sa už chceme “stíšiť “ užívať si vianočné trhy , pečenie a zimné športy 😜

mimirka32
29. nov 2025

@valria Mam z vianocnej vyzdoby radost, tesim sa na Vianoce. Ja zase nechapem preco niekto riesi kedy si urobim stromcek. Existuje na to racionalna odpoved?

motylik2559
29. nov 2025

@valria Ahoj, ja tomu tiez celkom nerozumiem, ale ani nad tym nejak nepremyslam,ze preco. Ak sa mozem opytat, tak kvoli comu sa pytas na toto ty? Vadi ti to? Alebo mas iny dovod? Podla mna niektorí ludia su asi zblbnutí, vidia to v obchodoch dost skoro, v reklamach, tak si myslia, ze cim skor tym lepsie? Tazko povedat. Podla mna, vianocny stromcek staci ozdobit take plus minus 3 dni pred Vianocami...lebo cim dlhsie (aspon u mna by to tak bolo) by som ho mala, povedzme od toho novembra ako si zadala v prispevku, tym mensiu vianocnu atmosku uz by to malo pre mna ozaj v den Vianoc. A co sa tyka nejakej drobnej vyzdoby v byte napr. je november skoro, ale dajme tomu od zaciatku adventu (veniec, nejake drobnosti) je ok. Asi takto nejako by som to videla. A ty? Kvoli comu sa teda pytas?-vadi ti to?Chodis do domacnosti, kde uz ten stromcek maju a kle ti to oci? Lebo na tych soc.sietach by som to neriesila, prispevok mozes prerolovat a nemusis sa na nom ani zastavit🙂

milanemila
29. nov 2025

@valria pre mna su zas taraniny tvoj prispevok 🤷🏼‍♀️ vsak nech si to ma doma kazdy ako chce…ja keby sme nemali zivy stromcek, tak tiez ho ozdobim uz na zaciatku decembra. Ved ked sa niekto z toho tesi a paci sa mu to, tak nech ma vianocnu vyzdobu aj od oktobra a ty si kludne vyzdob 24. rano 🙂

maciatkolulu
29. nov 2025
@minenkaa

@maciatkolulu no to neviem ,ale podľa mňa nie lebo to je zbytocne moc vrstiev,čo ta vedie k tomu kupovať takýto papier ,nestačili by noviny?

@minenkaa dofrasa....myslela som si... Prúser. Ale na pipiiiii stačia dva útržky 🤣ja neviem to sa dajú použiť aj letáky zo schránky?

mauduska
29. nov 2025

Ja mám veľmi rada svetielka a moje dieťa tiež. Manžel chce zdobiť stromček až tesne pred Vianocami, tak máme doma kompromis - na prvú adventnú nedeľu robíme stromček a dávame naň len svetielka, nič iné. Ja a dieťa sa tešíme 😁 a potom tak 1-2 dni pred Vianocami dozdobíme stromček a teší sa aj manžel 😅

valria
autor
29. nov 2025
@lonsdaleka88

@valria ja ti poviem preco. Lebo mas nudny zivot, tak riesis nepodstatne veci, ktore sa teba nijako netykaju. Najdi si konicek, citaj knihy na rozvoj osobnosti a bud lepsi clovek. To, ze ty robis veci tak a hentak, tak to neznamena, ze ich tak musi robit aj niekto iny. Na zemi je cez 8 miliard ludi a kazdy je iny a jedinecny tak nebud zatrpknuta zena a zi si ten svoj zivot a nechj zit ostatnych ako chcu. Alebo sed doma na gauci a rozmyslaj pol dna preco sused uz ma tak skoro stromcek 🤣

@lonsdaleka88 Nehraj sa na psychoanalytičku, nejde ti to;)

minenkaa
29. nov 2025
@maciatkolulu

@minenkaa dofrasa....myslela som si... Prúser. Ale na pipiiiii stačia dva útržky 🤣ja neviem to sa dajú použiť aj letáky zo schránky?

@maciatkolulu treba založiť temu a pozisťovať ,čo vlastne je správne u kazdeho jedného doma a podľa toho sa zariadiť
Do frasa ,prosiiiim čo je správne

minenkaa
29. nov 2025

@valria autorka a môže moje decko používať vianočné svetielka celoročne v izbe,zavesené na stene

alenka58
29. nov 2025

naše deti vyspevujú koledy od októbra, tešia sa na Vianoce a kebyže nemáme ešte iné oslavy v rámci novembra tak už by sme mali stromček, my 25.12. odchádzame vždy na 10 dní, takže by si ho až tak neužili kebyže ho robíme tesne pred vianocami

valria
autor
29. nov 2025
@motylik2559

@valria Ahoj, ja tomu tiez celkom nerozumiem, ale ani nad tym nejak nepremyslam,ze preco. Ak sa mozem opytat, tak kvoli comu sa pytas na toto ty? Vadi ti to? Alebo mas iny dovod? Podla mna niektorí ludia su asi zblbnutí, vidia to v obchodoch dost skoro, v reklamach, tak si myslia, ze cim skor tym lepsie? Tazko povedat. Podla mna, vianocny stromcek staci ozdobit take plus minus 3 dni pred Vianocami...lebo cim dlhsie (aspon u mna by to tak bolo) by som ho mala, povedzme od toho novembra ako si zadala v prispevku, tym mensiu vianocnu atmosku uz by to malo pre mna ozaj v den Vianoc. A co sa tyka nejakej drobnej vyzdoby v byte napr. je november skoro, ale dajme tomu od zaciatku adventu (veniec, nejake drobnosti) je ok. Asi takto nejako by som to videla. A ty? Kvoli comu sa teda pytas?-vadi ti to?Chodis do domacnosti, kde uz ten stromcek maju a kle ti to oci? Lebo na tych soc.sietach by som to neriesila, prispevok mozes prerolovat a nemusis sa na nom ani zastavit🙂

@motylik2559 Odpíšem ti, lebo na iné uštipačné až útočné komentáre je zbytočné reagovať. Je mi ľúto, ako sa ľudia všeobecne so všetkým ponáhľajú, sú netrpezliví, len si čím skôr užiť, žiadne odriekanie....to odzrkadľuje aj nový trend predčasného zdobenia a chválenia sa. Potom sa to prenáša z rodičov na deti a časom sa tradície tým pôvodným ani zďaleka nebudú podobať. A z praktického hľadiska, ja som rada, že sa mi stromček do Vianoc nezunuje, nezapráši, nerozbije. Len som chcela vedieť, čo núti ľudí dnešnej doby urýchľovať ešte aj príchod Vianoc. (Asi som spravila chybu, dľa komentárov som exot asi ja, keďže mi v byte stromček nestojí celý rok ..🙂).

janulik2008
29. nov 2025
@valria

@motylik2559 Odpíšem ti, lebo na iné uštipačné až útočné komentáre je zbytočné reagovať. Je mi ľúto, ako sa ľudia všeobecne so všetkým ponáhľajú, sú netrpezliví, len si čím skôr užiť, žiadne odriekanie....to odzrkadľuje aj nový trend predčasného zdobenia a chválenia sa. Potom sa to prenáša z rodičov na deti a časom sa tradície tým pôvodným ani zďaleka nebudú podobať. A z praktického hľadiska, ja som rada, že sa mi stromček do Vianoc nezunuje, nezapráši, nerozbije. Len som chcela vedieť, čo núti ľudí dnešnej doby urýchľovať ešte aj príchod Vianoc. (Asi som spravila chybu, dľa komentárov som exot asi ja, keďže mi v byte stromček nestojí celý rok ..🙂).

@valria myslim ze aj obchody dost skoro zacinaju s Vianocami mozno aj tym to je

bessie12
29. nov 2025
@valria

@valria moj muz je ako taky Grinch. Sviatky nema rad. Predtym nemal ani jedinu dekoraciu ci ozdobu a ani ziaden stromcek. Ja som pravy opak. Kazdorocne sa nieco vianocne kupi. Spolocne obehame niekolko obchodov s vianocnymi vecami. Za ten cas co sme spolu, tak si na to uz aj zvykol a dokonca ma aj "vyhresil", ze meskam s vyzdobou, pretoze vela ludi uz maju vyzdobene domy, zahrady, balkony a u nas este nic nie je 😂

anonym_b504fe
29. nov 2025
@valria

@ewwe Ale veď atmosféru možno vyčariť aj storakými inými spôsobmi a dekoráciami, nie dehonestovaním podstaty Vianoc a tradícií.

@valria
@valria no a pre niekoho je prave stromcek obyc. dekoracia, ktoru maju s kludnym svedomim od novembra a podstatu vianoc vidia v niecom uplne inom 🙂

minenkaa
29. nov 2025
@valria

@valria zas ďalší človek čo odpovie len na komentár ktorý s ním súhlasí

bessie12
29. nov 2025
@minenkaa

@valria zas ďalší človek čo odpovie len na komentár ktorý s ním súhlasí

@minenkaa zvysok su pre nu utocne komentare 🙈

minenkaa
29. nov 2025
@bessie12

@minenkaa zvysok su pre nu utocne komentare 🙈

@bessie12 ale že ona riesi iných a ich domácnosť ,je uplne v pohode,príznačne

bessie12