icon

Prečo si ateisti dávajú darčeky?

25. dec 2025

Táto otázka je skôr na vás, ktoré sa tu prezentujete ako ateistky.Na druhej strane dom osvetlený od komina až po pivnicu a mnoho darcekov pod stromčekom.Prečo???
Veď vy neveríte.Kresťania tým, že zasvietia stromček vyjadrujú symboliku.Ježiš svetlo prišlo do tmy.Darčeky tiež symbolika. Mudrci priniesli Ježiškovi dary.Či ste si vzali od kresťanov to čo vám vyhovuje??Mnohí majú aj štedrú večeru.Za mňa zvláštne.Ved keď neverím, tak neoslavujem.

mizoko
27. dec 2025
@anonym_3be32a

Takže keď to zhrnieme - ateisti oslavujú narodenie Ježiša, len z toho vyhodili toho Ježiša 😄

@anonym_3be32a zase píšeš hlúposti. Neoslavujeme narodenie Ježiša. Ty asi fakt nevieš vystúpiť z toho zacyklenia. Inak to vysmievanie sa z tradícií starších ako sú tie vaše je tak očividne. Smutné. Snáď ste takto aspoň spokojní v tej svojej malosti

mizoko
27. dec 2025
@natalka13

@dahliaa 🙏 fakt si tak nemtava, nevies citat s porozumenim?
NIE, ty si prisla rypat rovnako ako autorka.

@natalka13 nechaj ju. Moslimka sa prišla tak akurát vybujacit 😜 z kresťanov sa vysmieva rovnako ako z ateistov. To už je taká jej záľuba ☺️

senta_sofia
27. dec 2025
@dahliaa

@oskvarka Proto jsem se taky ptala, co tak ateisty fascinuje zrovna na zimním slunovratu, že to mají potřebu slavit stylem stromeček, dárky, večeře? Důvod, proč člověk něco slaví by měl snad umět vysvětlit, ale toho se tady moc nedočkáš, to raději budou trapně kopat kolem sebe, aby se vyhnuli odpovědi.. Ve skutečnosti tady ale ani tak nejde o nějaký slunovrat. To je jen pojmenování, aby to nenazývali Vánocemi. Kolik z nich si vůbec během těch dní skutečně vzpomene, že ,,húrá, je tu slunovrat" jdeme to oslavit...🌞😁

@dahliaa a nazyvame to Vianocami, ked chces vediet, pretoze podla Slovenskeho akademickeho slovnika cudzich slov su Vianoce (pôvodne) kresťanské sviatky na pamiatku narodenia Krista, zavedené v 4. stor. namiesto pohanskej slávnosti zimného slnovratu (dnes) spojené (aj bez náboženského obsahu) s darčekmi na Štedrý večer (24. 12.). Takze Vianoce neznamenaju nic nabozenske ani krestanske.

anonym_d6de30
27. dec 2025
@dahliaa

@oskvarka Proto jsem se taky ptala, co tak ateisty fascinuje zrovna na zimním slunovratu, že to mají potřebu slavit stylem stromeček, dárky, večeře? Důvod, proč člověk něco slaví by měl snad umět vysvětlit, ale toho se tady moc nedočkáš, to raději budou trapně kopat kolem sebe, aby se vyhnuli odpovědi.. Ve skutečnosti tady ale ani tak nejde o nějaký slunovrat. To je jen pojmenování, aby to nenazývali Vánocemi. Kolik z nich si vůbec během těch dní skutečně vzpomene, že ,,húrá, je tu slunovrat" jdeme to oslavit...🌞😁

@dahliaa ty tu vazne nevidis tych xy odpovedi? Tak to uz je diagnoza

dahliaa
27. dec 2025
@senta_sofia

@dahliaa ty sa tu stale motas okolo toho jedneho dna, napisala som ti, aby si si pozrela nieco k adventu. Ten jeden den, ktory nechapes, bol vyvrcholenim adventu. Preto vecera, preto hodovanie. Na vsetko najdes vysvetlenie, co sa v pripade krestanskych Vianoc povedat neda. A sama stedra vecera u krestanov je len prebraty pohansky zvyk, rovnako ako koledy a ine.

@senta_sofia Proto jsem se na to tady ptala ateistů. Jaký mají důvod ke slavení, ale odpovědi jsem se nedočkala. Jen snůžky keců okolo, vyhýbajících se odpovědi ba dokonce ani netýkajících se Vánoc/slunovratu... 😊 A samozřejmě toho, jak skončím v pekle... 😁🤦🏻‍♀️

mizoko
27. dec 2025
@anonym_cf1b70

@dahliaa ja ťa nesudim súdiť ťa bude Boh lebo ani náhodou sa nesprávaš podľa prikázani 🙂 či čo vyspovedas sa a si ok? Lebo to je také vaše typické že s a správate ako kreteni ale v nedeľu do kostola rucicky spinat bežíte aby ste vyzerali dobre pred ľuďmi ;)

@anonym_cf1b70 ona je moslimka a vysmieva sa úplne z každého lebo len ona je jediná pravá veriaca a na smiech ste jej všetci 😁 prekrúca a vymýšľa si vkuse. Škoda marnit cas

senta_sofia
27. dec 2025
@dahliaa

@senta_sofia Proto jsem se na to tady ptala ateistů. Jaký mají důvod ke slavení, ale odpovědi jsem se nedočkala. Jen snůžky keců okolo, vyhýbajících se odpovědi ba dokonce ani netýkajících se Vánoc/slunovratu... 😊 A samozřejmě toho, jak skončím v pekle... 😁🤦🏻‍♀️

@dahliaa mas tu x odpovedi, nikto sa tu nemota, motas sa jedine sama

dahliaa
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@dahliaa ty tu vazne nevidis tych xy odpovedi? Tak to uz je diagnoza

@anonym_d6de30 A jaký má teda důvod ateista oslavovat slunovrat?)) Ne, nevšimla jsem si jediné, normální a vysvětlující z jejich strany odpovědi. 😅 Ale určitě se všichni upřímně těší ze slunovratu, že si na jeho počest rozdají dárky a ustrojí stromeček. . 😁😁😁

anonym_d6de30
27. dec 2025
@senta_sofia

@senta_sofia akoze nechapacka, ja sama som to sem pisala asi 7x 😆
Plus som pridala screen a dokonca aj odkaz, kde je su zvyky a povod vianoc vysvetleny. Ale my sa motame. To nevymyslis proste

dahliaa
27. dec 2025
@mizoko

@anonym_cf1b70 ona je moslimka a vysmieva sa úplne z každého lebo len ona je jediná pravá veriaca a na smiech ste jej všetci 😁 prekrúca a vymýšľa si vkuse. Škoda marnit cas

@mizoko Nevymýšlím nic. To jen tobě podobní těžko hledají vysvětlení. 😁

anonym_d6de30
27. dec 2025
@dahliaa

@anonym_d6de30 A jaký má teda důvod ateista oslavovat slunovrat?)) Ne, nevšimla jsem si jediné, normální a vysvětlující z jejich strany odpovědi. 😅 Ale určitě se všichni upřímně těší ze slunovratu, že si na jeho počest rozdají dárky a ustrojí stromeček. . 😁😁😁

@dahliaa tu je moja odpoved, ktoru som ti pisala. Taktiez som tu x krat pisala, preco ateisti oslavuju vianoce. Ze ty to nevidis, nie je moj problem

mizoko
27. dec 2025
@dahliaa

@anonym_3be32a To by mě zajímalo, jaký má smysl, aby ateista oslavoval zrovna zimní slunovrat? Co ho k tomu vede, že zrovna právě slunovrat? Jen tak?))) Aby měl důvod si dát sváteční véču, rozdat dárečky a pojmenovat to jinak než ,,Vánoce" (když to už mají tedy křesťané)? Jsem si ani nevšimla, že by ateisté třeba nějak oslavovali letní slunovrat (často ani nevědí přesné datum), tak proč zrovna ten zimní ano? Ať si každý oslavuje pochopitelně co chce a kdy chce, ale tohle by mě fakt zajímalo.))
@mizoko

@dahliaa tebe sa spovedať isto nebudem ako a prečo oslavujem nejaký sviatok. Zase len tie tvoje stupídne vyryvacne reči 🤣🤣🤣 ja nikde nepíšem že mám doma ozdobený stromček ani že si dávame darčeky ani nič bližšie k oslavám zimného slnovratu. A predstav si oslavujeme aj letný. Za ostatných rozprávať nebudem. Kresťanskou tradíciou nie je ani stromček a ani darčeky ale oni môžu lebo im to moslimka povolila 🤣🤣🤣🤣
Nech si každý oslavuje svoju tradíciu ako chce. Tebe tiež nikto nekeca do ramadánu 😌 takze opäť si si len prišla vyliať žlč lebo zjavne sa doma nudíš.

mizoko
27. dec 2025
@senta_sofia

@senta_sofia ona sa nemota,ona toto robí vždy a stále ☺️ to už je taký jej podpis prekrúcať,vysmievať sa,zastrašovať a útočiť. Nechaj ju. Myslí si že je hviezda jasná kompasna

dahliaa
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@dahliaa tu je moja odpoved, ktoru som ti pisala. Taktiez som tu x krat pisala, preco ateisti oslavuju vianoce. Ze ty to nevidis, nie je moj problem

@anonym_d6de30 A kde tam vidíš odpověď na to, proč ateisté slaví slunovrat nebo Vánoce (nazývej si to jak chceš) a co je k tomu vede?)))

mizoko
27. dec 2025
@dahliaa

@mizoko Nevymýšlím nic. To jen tobě podobní těžko hledají vysvětlení. 😁

@dahliaa ja som všetko vysvetlila. Opäť si prišla len rýpať. Máš tu xy vysvetlení ale ignoruješ to tak ako všetko čo ti kto napíše 😌 a tebe sa nikto z nás spovedať nemusí. Ty sa štandardne vysmievas z iných náboženstiev a zvykov lebo to nie sú "tie pravé". Ty nehladas porozumenie ale iba možnosť niekoho zosmiešňovať a potom tu fnukat ako sú všetci k tebe zliiiiii

dahliaa
27. dec 2025
@mizoko

@dahliaa tebe sa spovedať isto nebudem ako a prečo oslavujem nejaký sviatok. Zase len tie tvoje stupídne vyryvacne reči 🤣🤣🤣 ja nikde nepíšem že mám doma ozdobený stromček ani že si dávame darčeky ani nič bližšie k oslavám zimného slnovratu. A predstav si oslavujeme aj letný. Za ostatných rozprávať nebudem. Kresťanskou tradíciou nie je ani stromček a ani darčeky ale oni môžu lebo im to moslimka povolila 🤣🤣🤣🤣
Nech si každý oslavuje svoju tradíciu ako chce. Tebe tiež nikto nekeca do ramadánu 😌 takze opäť si si len prišla vyliať žlč lebo zjavne sa doma nudíš.

@mizoko Ty možná ne, zato XY dalších slavících ,,slunovrat" ano. 😁 A do toho navíc hrají hru o dárkách od Ježíška.))

dahliaa
27. dec 2025
@mizoko

@dahliaa ja som všetko vysvetlila. Opäť si prišla len rýpať. Máš tu xy vysvetlení ale ignoruješ to tak ako všetko čo ti kto napíše 😌 a tebe sa nikto z nás spovedať nemusí. Ty sa štandardne vysmievas z iných náboženstiev a zvykov lebo to nie sú "tie pravé". Ty nehladas porozumenie ale iba možnosť niekoho zosmiešňovať a potom tu fnukat ako sú všetci k tebe zliiiiii

@mizoko Normálně jsem se tu zeptala, ale odpověď... Bohužel nepřišla. Jen kecy okolo... A ano, odpovídat mi samozřejmě nikdo nemusí. To je na každém, kdo se jak vyjádří.))

anonym_d6de30
27. dec 2025
@dahliaa

@anonym_d6de30 A kde tam vidíš odpověď na to, proč ateisté slaví slunovrat nebo Vánoce (nazývej si to jak chceš) a co je k tomu vede?)))

@dahliaa ved to tu mas na 11 stranach. Ja osobne som to sem pisala asi 7x… ale teda specialne pre teba: vianoce slavime, lebo okrem toho ze je to tradicia, su to pre nas sviatky pokoja, mieru, lasky. Kedy spomalime, stretne sa cela rodina, bilancujeme a uzatvarame rok. Darceky si davame z lasky a preto, ze sa je to mily zvyk. Nemaju pre nas duchovny ani nabozensky vyznam. No stale velmi silny… iny ako pre krestanov…(cize mas tu 8x odo mna, asi 27x od inych prispievatelov)

dahliaa
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@dahliaa ved to tu mas na 11 stranach. Ja osobne som to sem pisala asi 7x… ale teda specialne pre teba: vianoce slavime, lebo okrem toho ze je to tradicia, su to pre nas sviatky pokoja, mieru, lasky. Kedy spomalime, stretne sa cela rodina, bilancujeme a uzatvarame rok. Darceky si davame z lasky a preto, ze sa je to mily zvyk. Nemaju pre nas duchovny ani nabozensky vyznam. No stale velmi silny… iny ako pre krestanov…(cize mas tu 8x odo mna, asi 27x od inych prispievatelov)

@anonym_d6de30 Tak znovu. Ptala jsem se na slunovrat. Takže slunovrat = mír, láska a pokoj?? Aha...

mizoko
27. dec 2025
@dahliaa

@mizoko Normálně jsem se tu zeptala, ale odpověď... Bohužel nepřišla. Jen kecy okolo... A ano, odpovídat mi samozřejmě nikdo nemusí. To je na každém, kdo se jak vyjádří.))

@dahliaa normálne si sa nepytala. A odpovedáme ti tu bolo xy krát. Len tebe to tá tvoja hlavička neberie. Tak ako ti neberie že sobáš starého chlapa s dieťaťom bol zly vždy aj keď podľa teba to bolo ok.

anonym_d6de30
27. dec 2025
@dahliaa

@anonym_d6de30 Tak znovu. Ptala jsem se na slunovrat. Takže slunovrat = mír, láska a pokoj?? Aha...

@dahliaa pytala si aj na vianoce. Ako to tu bolo myslene s tym slnovratom mas v mojej odpovedi pre teba 2x…

senta_sofia
27. dec 2025
@dahliaa

@mizoko Ty možná ne, zato XY dalších slavících ,,slunovrat" ano. 😁 A do toho navíc hrají hru o dárkách od Ježíška.))

@dahliaa vies aka je paralela medzi Jezisom a slnovratom? To mas odpoved na to, preco su krestanske sviatky zrovna v tomto obdobi. Nevedia to ani uzasne krestanky tu v diskusii, len melu o narodeninach.

mizoko
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@anonym_d6de30 ona nepochopí že Slnovrat je príchod dlhších dní a teda pomaly sa končiacej zimy a príchod nového života do prírody. Zima bola ťažkým obdobím pre ľudí lebo nikdy nevedeli či využijú. Táto tradícia nám ostala. Preto ťa večera. Ale niekto má problém s pochopením. Presnejšie ona nechce e chápať,chce len rypat

anonym_d6de30
27. dec 2025
@mizoko

@anonym_d6de30 ona nepochopí že Slnovrat je príchod dlhších dní a teda pomaly sa končiacej zimy a príchod nového života do prírody. Zima bola ťažkým obdobím pre ľudí lebo nikdy nevedeli či využijú. Táto tradícia nám ostala. Preto ťa večera. Ale niekto má problém s pochopením. Presnejšie ona nechce e chápať,chce len rypat

@mizoko tak mozno jej to mozme nakreslit 😂

dahliaa
27. dec 2025
@mizoko

@dahliaa normálne si sa nepytala. A odpovedáme ti tu bolo xy krát. Len tebe to tá tvoja hlavička neberie. Tak ako ti neberie že sobáš starého chlapa s dieťaťom bol zly vždy aj keď podľa teba to bolo ok.

@mizoko To víš, že jo.😅 Tak se v tom plácejte dál... Ještě, že ten slunovrat máme a je důvod, rozdat si dárky a pořádně ho oslavit! 😁🌞

Všem děkuji za odpovědi. Hned je jasněší, proč ateisté slaví slunovrat... 😊😁

mizoko
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@mizoko tak mozno jej to mozme nakreslit 😂

@anonym_d6de30 kašľať na ňu. Keď niekto nechce ani nakresliť nepomoze

anonym_d6de30
27. dec 2025
@mizoko

@anonym_d6de30 kašľať na ňu. Keď niekto nechce ani nakresliť nepomoze

@mizoko tiez pravda 😊

mizoko
27. dec 2025
@dahliaa

@mizoko To víš, že jo.😅 Tak se v tom plácejte dál... Ještě, že ten slunovrat máme a je důvod, rozdat si dárky a pořádně ho oslavit! 😁🌞

Všem děkuji za odpovědi. Hned je jasněší, proč ateisté slaví slunovrat... 😊😁

@dahliaa u kresťanov tomu chápeš? Lebo ja nie. Nie je to ich tradícia. Ale tam je to pre teba ok. Ty si fakt stratená. Choď si radšej citát o detských sobášoch. Tomu rozumieš lepsie

dahliaa
27. dec 2025
@mizoko

@mizoko Jako fakt jsi tak mimo, že napíšeš, že slunovrat (který mimochodem oslavuješ) je príchod dlhších dní a teda pomaly sa končiacej zimy??? 😅😅 Však zima slunovratem právě začíná. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😁😁😅,,Astronomický začátek zimy nastává o zimním slunovratu, což je moment, kdy Slunce dosáhne nejjižnějšího bodu své dráhy. Většinou připadá na 21. nebo 22. prosince. "

Možná si to nakreslí pro lepší pochopení ty. 😁 Však ani ty sama nevíš, co vlastně oslavuješ. Hlavně, že to tu bylo Xkrát vysvětleno, že? 😅😅🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Já mám dost... Tady to opět inteligencí jen číší. 😁😁 Teď jsi mě fakt pobavila. 😁😁

Křesťany tu neřeším, tohle téma se týká nevěřících.

mizoko
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@mizoko tiez pravda 😊

@anonym_d6de30 ona má len silnú potrebu sa vysmievať z iných náboženstiev a iných zvykov. Ale neopovaz sa ty niečo zle povedať na moslimov a ich vieru. To hneď prídu vyhrážky a zastrašovanie. Takáto je naša kvetinka Dahlia 😌 Hej a ešte detské sobáše sú v pohode podľa nej