icon

Prekvapivé narodeniny proti vašej vôli? Ako reagovať?

olusik112
6. nov 2023

Ahojte žienky. Asi sa chcem len opýtať na váš názor. Mala som okrúhle narodeniny 40 a môjmu mužovi aj rodine som oznámila že nebude oslava. Nech mi nič nekupujú . Môjmu mužovi som povedala aj dôvody prečo nechcem oslavovať, ostatným som to už na nos nevesala. Avšak rozhodli sa že mi urobia prekvapenie oslavu. Vybrali nóbl podnik, svetlo zorganizovali všetko malo byť tip top. No ja som sa cítila hrozne. Všetky ženy boli pekne upravene nachystané. Ja som vkĺzla do prvých šiat ktoré som v skrini našla vlasy do copu. Deti vychytať. Všetko rychlo lebo už všeci na nas čakajú. Spotila som sa aj za ušami zdalo sa mi že smrdím. v aute som si uvedomila že som si zabudla umyť zuby. Cele zle. Mužovi som v aute vynadala že vedel že oslavu nechcem aj tak si urobil po svojom. Že nikdy ma nerešpektuje. A vela vyčitiek. Jemu to prišlo luto že sa snažil a ja som sa nepotešila a tak bol celý večer smutny.

isis234
7. nov 2023

Nechaj to plynúť. Čas všetko zahojí. Mali rešpektovať Tvoje rozhodnutie. Oslava sa nekoná.
Si dospelý človek. Máš svoj názor.
Ani ja nerada oslavujem. Jedna oslava sa vôbec nekonala. Tiež som mala na to dôvod. "Frkotali", ale prešlo ich to.

zeldia
7. nov 2023

@olusik112 je to neprijemne ale ty si chybu neurobila. Malo to byt “prekvapenie” ak je to prekvapenie tak ta mali prekvapiť (co je síce tiež blby nápad ale budiž) keď si prekvapená tak si ako si, len prekvapená 😊🙈.
Ale toto bol tlak na teba a stres, o 5 sekúnd dvanásť ti oznámia že akcia, ty vyskočíš začneš chystat seba deti psa a bezis aby si bola prekvapená. S ešte sú naštvaní že nie si prekvapená ale v strese. Pokazili ti den lebo to nezvládli nech ti dajú pokoj. Jeden den ti skazili koľko ešte chcu mesiac ta budú prenasledovať? Odpustí im tu chybu co urobili a nech ti dajú pokoj a ani povedz im že sa hneváš. Nie si osoba ktorým by na iných nezáležalo (išla si) záleží zi aj ba ich mienke (chystala si sa) no a nevyšlo (taky je život).

anickaaa6aaa
7. nov 2023

Aké staré máš deti? Píšeš syn 18 dcéra štvrtačka asi. Koho si ako sprchovala?

miadi
7. nov 2023

@anickaaa6aaa v profile mà 5deti z toho dve uz dospele predposledne mà 9r a najmensie cez 2r predpokladam ze okrem toho maleho sa vsetky deti vedia same obliect 😂tiez mi to prislo prehnane dramaticke .

miadi
7. nov 2023

Najviac ta hneva ze si sa citila “ škareda.” Nie to ze ta nerespektovali a urobili oslavu v nobl podniku. Najvacsi problem si ty sama sebe. Aj v nohaviciach a svetry ako na obyc veceru by si sa mohla citit krasna keby ti to tvoje vlastne ego dovolilo. Namiesto toho aby si citila vdaku ze mas tolko ludi ktorym na tebe zalezi a chcu s tebou oslavovat . Si sa rozhodla hnevat na muza .. Lebo si nemala tyzden na zehlenie nobl handier kadernicku kozmeticku aaach zena vazne mas 40? A prezivas nepodstatne povrchnosti Akoby si mala 16. Bez urazky ked nejde o zivot ide o 💩 zivot je priliz kratky v sebe zivot negativne pocity koli niecomu ako toto. Ked budes mat oslavu 50 budes este krajsia. 😉jedina chyba v tej story je .. ze ta party nebola prekvapko. Nemusela si byt spotena vynervovana .. mohlo to dopadnut lepsie Ved Tak ci tak si sa necitila dost pekna oproti druhym
Zenam. Ten pocit ze si krasna by si mala mat aj vo vreci ked mas zdrave sebavedomie. Vsetko naj k narodeninam ! Zasmej sa na tom na sebe a tes sa zo života.

u2jana
7. nov 2023

@miadi ak maju 1 kupelnu, tak nahnat 7 ludi do sprchy, medzi tym nachystat mensim detom oblecenie, zaberie dost casu. Ja jej rozumiem, tiez celkom nie som typ, co ma rad svoje oslavy.
V tomto pripade fakt zlyhala komunikacia, muz je to mal povedat skor, aby sa na to nachystala a nebola v strese.
Tak v nobl podniku, kde su vsetci v satach, by sa asi ziadna zena necitila dobre v rifliach a svetri 🤦🏻‍♀️

Suhlasim, ze aj horsie veci sa v zivote deju, ale ma pravo byt na svoje pocity.

olusik112
autor
7. nov 2023

@anickaaa6aaa 18,12,9,2 to ano starší sa osprchuju sami iba som dcére vlasy robila. Len ich treba zorganizovať a strašne poháňať kedže mame len jednu kúpeľňu nech nezaberajú v nej miesto celu večnosť. Nachystať každému čo si ma obliecť. Z vlastného úsudku by išli v teplákoch. Do toho mi 2r vrešti raz papať potom piť , kakať, spinkať. Ani sama neviem kde mi tie 2hodiny ubehli. Tiež som si myslela že mám času dost.

evkano1402
7. nov 2023

Presne. Myslim, ze to ze sa citila "seredna" je v tomto pripade ten uplne posledny problem. Ale vypichla ho, lebo vela zien si toto dokaze predstavit, ale to s cim ma autorka hlavny problem, toto je ovela tazsie vysvetlitelne a najma pre mnohych pochopitelne.

olusik112
autor
7. nov 2023

To že som mužovi zopár veci v aute vytkla to bolo pod stresom. Nakoniec som sa bavila šla som tam myslela som si že aj keď vyzerám o niečo horšie ako všetke ostatne že už čo tak to vyšlo možno to pochopia. Mne v tomto príspevku šlo hlavne o to že mi z rodiny rad radom vyzvanaju a vyčítajú že som sa nepotešila tak ako všeci očakávali. (asi čakali že sa z toho pokakam )

koniarova
7. nov 2023

@olusik112 stalo sa,nerieš už. Každé haló trvá 3 dni. Mňa by to ale tiež nahnevalo. Neurobila si žiadnu chyby,nevyčítaj si to. A rovnako to nevyčítaj ani mužovi. Porozprávajte sa v kľude o tom a potom to uzavrite. Predpokladám,že podľahol tlaku rodiny,aby oslavu urobil.

tamitamitami
7. nov 2023

Jasne že ťa mali rešpektovať a je úplne normálne že si sa netešila (normálne na rovinu by som im povedala nie nepotešila som sa lebo.....). Ľudia by mali pochopiť že nie znamená naozaj nie.

Myšlienka pekná a však stále to znamená že spravili niečo čo si ty nechcela. Ak ťa chceli potešiť a tak veľmi im záležalo aby si oslávila narodeniny mali vymyslieť niečo iné čím by ti radosť spravili.

diamand2326
7. nov 2023

@h2 Prečo povinnosť? Práveže ak ostatní oslavujú a ona príde, donesie darček, všetko ok... Ona nechce oslavu, nečaká ani darčeky. Vybavené. Ja som taká. Koľko bolo osláv, čo som bola, doniesla... a keďže ja vlastné oslavy rada nemám, nikto mi nemusel nič nosiť, keďže sa nič nekonalo. Nikomu nie som nič dlžná, tobôž nie nejakú oslavu. Je to vec tých druhých, že oni chcú oslavu mať, nie som povinná im ju opätovať.

kulumulu123
7. nov 2023

@olusik112 na tvojom mieste by som tam jednoducho nesla a kazdy vratane tvojho miza by pochopil ze NIE NEPROSIM znamena NIE NEPROSIM bez ohladu nato co chcu ini... Nabuduce by ta uz do podobnych akcii nikto nasilu nevtlacil - ved naco ak ahtak neprides.... Myslim ze takto si im vsetkym akurat ukazala ako lahko sa da s tebou manipulovat a mat ta tam kde niekto rozhodne za teba bez ohladu nato co si myslis o celom ty...

zeldia
7. nov 2023

@tamitamitami presne tak, z celého prispevku to kričí. Niečo povie a všetci to majú v paži (lebo autorka je tak blbá že ona ani nevie čo chce a preto jej to úžasne okolie musí vysvetliť. Teraz jej okolie vysvetľuje ako sa ma správať - ma sa tešiť, to že autorka chce neako vyzerat tak nema to tak byt lebo ma 40 a nie 16 podľa okoli treba ju ponížiť nech vyzerá blbo a nech to konecne pochopí že na nej nezáleží). Ja by som im to všetkým dala vyžrať tak aby dostali poriadnu príučku že ak niekto povie Nie (ktokoľvek) tak je to NIE.

avonladyba
7. nov 2023

Mňa zaujíma názov restiky. Pozrela by som si. 😁
A chápem Ťa, nie všetky prekvapenia sú príjemné, tiež by ma toto zrejme nepotešilo. Tak možno si si všetkých týmto dosť pohnevala, nabudúce už nič také neurobia. 😀 A keby si navyse ani neprišla, to by bolo ešte viac zaujímavé. 😀

olusik112
autor
7. nov 2023

@avonladyba Oravsky háj

h2
7. nov 2023

@diamand2326 Preto som to dala do úvodzoviek. Jasné, že nikto ju nútiť nemôže. Ale očakáva sa to. V ich rodine to považujú za tak samozrejmú vec, že jej dokonca zorganizovali oslavu oni, keď sama nechcela. Zase, nie je to 39, ani 41. Nemusí robiť veľkú oslavu každý rok. Ale ona mala presne 40, zjavne sa to od nej čakalo, možno príbuzní už mali darčeky nakúpené...

olusik112
autor
7. nov 2023

@h2 nemali dostala som prevažne kvety alkohol bonboniéru a peniaze takže o darčekoch to nebolo

miamaria
7. nov 2023

@olusik112 Suhlasim s tebou, ked si si vyslovene nezelala ziadnu oslavu, mali to respektovat... a este to aj dopadlo otrasne pre teba

koniarova
7. nov 2023

@olusik112 koľko prišlo ľudí?

olusik112
autor
7. nov 2023

@koniarova všeci aj s deckami nieč ponad 30

koniarova
7. nov 2023

@olusik112 ježiši. By ma drblo. 😂

hugger
7. nov 2023

Z toho mála informácií ktoré ponúkneš nám sa ťažko dá urobiť iný záver než len že rodina nerešpektuje tvoje prianie. Vyzerá to že si na toto fórum prišla práve preto že očakávaš väčšiu podporu než doma a pomôcť by tomu mohlo aj to že nemáme kompletné informácie.

ALE

Tvoj manžel kompletné informácie mal a napriek tomu sa rozhodol oslavu usporiadať/podporiť. Prečo?

Píšeš že o usporiadateľoch v množnom čísle, znamená to že rola manžela bola druhotná? Viníš viac jeho (lebo mal informácie prečo nechceš) alebo jeho (pretože podľahol tlaku rodiny) alebo rodinu napriek tomu že nevedeli prečo oslavu nechceš?

Sme sociálne tvory a hoci rešpektovanie názoru jednotlivca je dôležité, stále žijeme v sieti najrôznejších vzťahov ktoré nás ovplyvňujú, milióny rokov žijeme v pároch, rodinách, komunitách a kolektívoch pretože je to tak pre nás lepšie. A dôsledkom je že vôľa jednotlivca niekedy nemusí mať prednosť pred vôľou komunity. Oni tí ľudia okolo teba niekedy naozaj môžu vedieť čo je pre teba dobré, niekedy lepšie ako ty sama. Iba že by si sa rozhodla žiť na pustom ostrove.

Vzťahy sú dôležité, prieskum rozhovorov s ľuďmi na sklonku života tvrdí že dôležitejšie než majetok, kariéra a zdravie.

katka700
7. nov 2023

@olusik112 Mám pocit že tvoj problém nebude oslava ktorú si nechcela ale chlap čo si myslí že domácnosť má samocistiacu schopnost, jedlo sa samé zjavuje na sporáku a čisté oblečenie generuje skriňa. No a ešte vaše deti ktoré si vychovala na mužov obraz a naučila oddychovať lebo mamka zvládne všetko.
18 ročný si nevie ozehlit košeľu? To myslíš vážne? Chce ísť na oslavu v teplákoch? Just by som ho nechala, je dospelý. 18 a 12 ročne deti nedokážu pomôcť mladším súrodencom aby sa obliekli?
Muž ti oznámil že o 3 hodiny je oslava? Mohla si mu povedať šibe ti to si ani nestihnem spraviť vlasy a makeup, okamžite pod sem lebo vychytať deti nestíham.
Uprednostnila si všetkých ostatných len nie seba, rodinu čo nerešpektuje tvoje priania, muža s ktorým nemáš najlepší vzťah, deti z ktorých minimálne 2 ťa mali podporit a spolupracovať aby ste sa vypravili.
Pre tie čo autorku kritizujú za to ze sa cítila zle že nebola oblečená a upravená asi ste sa nikdy neocitli v spoločenskej situácii keď ste nezapadli lebo ste neodhadli dress code. To je jediná vec čo je na celom príbehu pochopiteľná.

olusik112
autor
7. nov 2023

@katka700 mam rada múdrych ľudí ako si ty 18r som zadala inú robotu ktorú bolo nutne urobiť a 12r si košeľu veru ožehliť nevie a trocha pomohol tomu 18r mali za úlohu obriadit zvieratá ,nakútiť , opláchnuť auto zbehol mi do obchodu a kadečo ine. A samozrejme aj dcera mi s kadečim pomáhala. Som napisala že mi absolutne nič nepomohli?

kristinapetronela
7. nov 2023

Ja by som na tú oslavu vôbec nešla .je to trápne prehnane ... Iné je keby ti muž aspoň deň predtým niečo naznači alebo aspoň povie že pôjdete do kina čiže by si šaty alebo niečo pekné mala nachystané ... Proste problém v nich .nie v tebe .ty si nič zle neurobila

maryetta
7. nov 2023

Chapem ta. Sama nemam rada ked nieco musim nasilu. Nastastie ked som mala 30nikto neriesil.
Ja som nechcela ziadne oslavy nic. Zablahozelali mi doma najblizsi a o to viac to bolo vzacne.
Ine je mozno uz potom 50-tka ok. Ale inac mi to pride uplne “zbytocne”.

maryetta
7. nov 2023

A hlavne. Nemas sa preco citit zle. Aj muz by to mal pochopit. Kedze si tu oslavu nechcela aj im to povedala.
To ako sa zachovali a urobili po scojim napriek tvojej poziadavke… nie je tvoj problem. To maju spracovat oni. Nie ty.
Toto nie je nevdacnost. To je to skor sklamanie ze ta nerespektuju ani tvoje rozhodnutie.

januska12323
7. nov 2023

Čiže muž to ani deťom dopredu nepovedal? To si myslel, že všetko sa zázračne samé urobí a on príde na hotové? Ja by som sa na to vykašľala nech si ide na oslavu sám, urobil debila z teba aj z detí. Nech sa uráža kto chce ty si oslavu nechcela tak si tak mala konať. Nie ešte pod časovým stresom všetko riešiť.

zeldia
7. nov 2023

@hugger veľmi pekne napisane
ALE
Preto že žijeme v spoločnosti a spoločensky musíme šikanovať jednotlivca? Ak sa neprispôsobi tak mu teda ukážeme? Autorka ktorá samozrejme nevie čo chce lebo je úplne mimo to ma konecne pochopiť? Lebo keď niekoho znásilní skupina predsa žijeme v spoločnosti a ta znásilnená nevie co je pre nu dobre? OMG ☹