icon

Priebeh krstín v Čechách

natynka128
3. apr 2014

Ahojte mamičky 🙂. Rada by som vás poprosila o radu, nakoľko som bola pozvaná za krstnú mamu (z čoho sa veľmi teším) do ČR sesternicinmu druhému dieťatku. Predpokladám, že sa krst asi bude nejako líšiť od toho nášho slovenského a preto sa chcem opýtať vás, čo s tým máte skúsenosti, aký je priebeh a hlavne aké sú povinnosti krstnej mamy - čo priniesť (či sa tiež nosí torta, zákusky, oblečenie pre dieťatko), čím obdarovať dieťa, či sa nosí košielka atď. 🙂. Ďakujem.

mirka135
3. apr 2014

@natynka128 ja mam krsniatka v cechach.sice maju uz 12 a 8 rokov ale myslim ze krst bol skoro rovnaky iba s tym rozdielom ze som maleho drzala na rukach ja..amo krsna som jasne ze dala spravit tortu,oblecenie bolo samozrejmostou a kedze to boli chlapci a nausnicky som nekupovala tak som kupila zlatu retiazku z priveskom a dala "do vankusa" 6000 ale vravim bolo to uz davnejsie 🙂

babychriss
13. apr 2014

Podla mna to iste. Syna sme krstili na Sk, dcerku v Cr.
Obrad to iste, hostina ako na SK..
Obdarovat tym, cim by si obdarovala aj na Sk, aky je v tom rozdiel 😉
Nam krsna nedavala spravit tortu pre malú, davali sme my 2 torty tak som jej to oboznamila ze nemusí.

zuzkaanicka
13. apr 2014

@natynka128 obrad je rovnaky a co sa tyka darov, tak prines to, co by si priniesla, keby byvali na Slovensku ... co sa tyka torty, tak sa dohodni s nimi 😉 ... a kosielka-mozno uz maju kupenu, takze tiez bude lepsie, ked prekonzultujes s nimi😉