Prvá svadba
Ahojte planujeme svadbu pre mna uplne prvu a rozmyslame kolko v dnesnej dobe treba na svadbu?. Nie malu ani nie obrovsku, cca 50 ludi v Lucenci.Dakujem za dake rady a skusenosti.
@fadama vieš čo je divné na prvej svadbe? Že ju voláš prvá. Ostatné normálne ženy ju volajú jednoducho svadba. Alebo moja svadba. Takto, ako by si predpokladala, že bude aj druhá. A s takýmto postojom ísť do takého to zväzku je divné.
@papricka33 To je divne iba pre divnych.!
@papricka33 presne, človek mieni a život mení 🙂 :(
@fadama jasné... 😀 keď myslíš...
@libawet chceš povedať že keď si sa vydávala, hovorila si "idem sa prvýkrát vydávať!" ? 😀
@papricka33 veľmi výstižné! Presne toto ma napadlo, keď som ti tú tému prečítala...asi teda bude aj druhá, tretia atď., držím palce pri ich financovaní..( to je vtip, prosím pekne ) Dnes už aj svadba s 50 ľuďmi stojí " majland ", radšej by som tie peniaze investovala do niečoho rozumnejšieho, lenže na to každá príde až neskôr...tiež som mala svadbu s cca 50 ľuďmi 🙂 🙂, s týmto rozumom a s tými rokmi vtedy by som mala len 2 svedkov, najbližšiu rodinu, jednu dobrú priateľku a len akýsi obed, stačí....no áno, teraz som múdra🙂
Lol prvá svatba 😄
Ked si kopu veci urobíš sama tak to bude lacnejšie. My sme mali len obrad a slávnostný obed (rodičia a súrodenci) a stalo nas to 2500 EUR. Cize tak.
@fadama ahoj my sme mali ca 70 hosti, ziadny extra luxus a dali sme za svatbu okolo 9000...nas fix bol 400 za saty, oblek 250 daval si sit na mieru, moje topanky 80, jeho 70, kadernik 50, kytica 40, obrucky 680, kvety 200, hostina 35 eur na osobu dokopy okolo 4000, torta 150, kolace 0,40 za kus tiez okolo 200 spolu, nakup alko nealko 400 v metre, plus vino a palenka do vysluziek, vyzdoba auta, oznamenia, menu, pierka to tiez zobralo okolo 200, fotograf 500, kameraman 500, fararovy do vrecka a vyzdoba kostola 100 a ja som este riesila aj ubytovanie a prepravu hosti...
No, ono je to asi tak pri planovani svadby: kolko dovoli penazenka. Lebo mozem ja chciet aj klekacku pod eifelovkou ked je ucet: 0 Eur
Ale ked ti to platia iny tak neni co riesit. Mozes mat co, hoc aj 100 clennu cigansku kapelu len potom sa priravit na to: ze kto plati ten piska a ostatok tak skace do taktu. Takze aj mladucha aj mlady aj ked je to ich akoze velky den. Ked raz rodicia povedia a zaplatia inu salu, inu hudbu, ine kolacky..tak je to cele v prdely uz od zaciatku...

@fadama neodporucam fotografku, salu odporucam ta je super