icon

Rodinná oslava na záhrade - pravidlá počas Covid-19

10. máj 2021

Ahojte, neviete niekto, prosím, ako je to s rodinnou oslavou, posedením vo vlastnej záhrade? Je to stále zakázané? Takmer všetci zúčastnení sú už po 2. dávke očkovania, okrem detí. Boli by sme 4 rodiny, čiže 8 dospelých a 9 detí.
Ďakujem za odpoveď, Google som už skúsila, no nenašla som nic ohľadom takejto situácii.

veronikaszabova
10. máj 2021

My sme mali v sobotu oslavu - 5 deti, 8 dosp. Snad sa nebudem niekoho pytat, ci mozme oslavovat 🤦😅
Neboli sme na testoch, ani nie sme zaockovani.

hederamonstera
10. máj 2021

Tiez by som to neriesila. My sme sa stretavali stale rovnako s nasou partiou odkedy je covid.

zuvelyn
10. máj 2021

Všetko je otvorené, vsade môžeš ísť, hadam nebudem riešiť ci si k sebe domov môžem niekoho zavolať. My sme mali oslavu v sobotu bolo nas dokopy 14. Stretávali sme sa pocas akoze lockdownu s rodinnou normálne.

Ale nie,oficiálne nemôžeš 🙄🤦🏼‍♀️

kkovacovak
10. máj 2021

My sme sa stretávali stále a neriešili sme to. Testovaní sme vždy boli keďže sa skoro stále testovalo a boli sme vonku na veľkom priestranstve. Veľa z nás je po prekonaní a babka s dedkom očkovaní. Zas až tak to nepreba preháňať. Pokiaľ nebudete piť z jedného pohára tak by som to neriešila

simonka15513
10. máj 2021

@veronikaszabova presne tak 😁😁 ja som už aj zabudla že bolo niečo zakázané .. stále sme sa stretávali aj sa stále stretávame

len_nig
10. máj 2021

Aj my sme sa stále stretávali a bez problémov 😊

jana_eyre_2
10. máj 2021

https://automat.gov.sk/?search

Tu sú najlepšie prehľadne pravidlá.. oficiálne sa môže stretnúť 6osob ktoré spolu nebývajú, deti sa vraj nerátajú.. ale len do 21.. ako čo kto dodržuje už je asi na každom jednom, predpokladám že to dodržuje už minimum ľudí..

hettinka
10. máj 2021

My sme sa nestretavali, och aký to bol oddych od navstev 🙏. Úplne si užívam, že mám dobrú výhovorku. Neznášam veľa ľudí a veľké oslavy. Teraz od uvoľnenia sme mali zatiaľ 1 návštevu, ale len 2 dospeli a deti. Dnes som bola prvýkrát na terase, akože mimo svojej rodiny, boli sme 3 kamošky.

autor
10. máj 2021

Vďaka za odpovede, musím si to dopredu pozisťovať, keďže máme veľmi akčných susedov 🙄 minule mi volala polícia do práce, že susedia nahlásili porušenie porušenie opatrení u nás... Dcére došli 3 spolužiačky a boli spolu na terase... No a jasné, nemali rúška... Terasu máme tak 20 metrov od ich plota, tak neviem čoho sa tak báli... V každom prípade musím byť pripravená, že to starý urobí opäť

autor
10. máj 2021

@jana_eyre_2 ďakujem

loginexistuje
10. máj 2021

no ak mas takuch susedov tak to doma nerob ale urobte to niekde v prirode

loginexistuje
10. máj 2021

ale inak stale mame nudzovu stav a zakaz vychadzania a teda taka oslava nie je vo vynimkach