icon

"Rýchla" svadba

29. máj 2022

Budem sa v auguste vydávať, s priateľom budeme mať civilný obrad a potom sme chceli len obed s najbližšími a domov. Lenže mojej mame sa takáto svadba nepáči, ona chce aby sa aj tancovalo, lenže môj priateľ netancuje a má z toho akurát stres. Ani ja netancujem. Aj z toho dôvodu sme chceli takú "rýchlu" svadbu, ako som písala obrad, obed, chvíľu posedieť a domov. Mama je naštvaná, že sme ako burani, že je vidieť, že som nikdy na žiadnej svadbe nebola a tak podobne. Že toto svadba nie je a že tam budeme do 22:00, ale to my nechceme. Tlačí na nás a to sa mi nepáči. Je to vážne tak zlé, že to chceme inak?
Chcela by som počuť Váš názor. Ďakujem.

autor
30. máj 2022

@annamalaga Veľmi pekne ďakujem 🙂

filipka250
30. máj 2022

@fem stuzkova je slavnost toho dietata. Tam je predsa jedno, ci otec/mama vedia tancovat, dolezite je to dieta. Rodicia nie su stredobodom pozornosti.
A to dieta ani na stuzkovu nemusi ist, nie je to povinnost.
Kazdopadne....nezhodneme sa, kazda mame iny nazor a je to v poriadku.

bambi2121
30. máj 2022

Urob si svadbu,aku chcete mat vy,ona svadbu uz mala...

evelynmozagalega
30. máj 2022

Vobec to nie je zle, mame presne taku istu svadbu, 10 ludi, polka zo zahranicia. Vsetci su stastni, ze sme sa rozhodli pre takuto svadbu a usetrene prostriedky minieme na ine veci, napr. cestovanie. Riad sa vzdy len tym, co chcete vy ako partneri. Povedala by som mamine, ze ked sa bude ona vydavat, nech si urobi svadbu ako chce ona, ale toto je vasa svadba, vase peniaze a vase rozhodnutie. Jednym uchom dnu, druhym von 🙂

fem
30. máj 2022

prisposobit sa udalosti a jej primeranosri, nie cloveku, je rozdiel, zlu sa sa samozrejme a neprisposobuje, urcita kompromisna socialita nie je nic zle , ale napokon moze vas posilnit tak osobnostne ako aj do zivota, fobicke stavy nepodporujem nikdy, nikdy nie u muza. Mozem sa mylit vo vasej situacii, pre mna jeden obycajny tanec, ktory si vy urobite a vymyslite a prisposobite vy sami naopak, nie jny, nemusi byt nic zle, je to kompromis, nie je to o tom, aby ste urobili vsetko, co vam niekto diktuje. Prave naopak ukazete svoju zrelost a originalitu. Plus pocit maleho vitazstva a minus nonsocialita absolutna. Vyber je na vas. Pokial to ide od muza pre mna no go takto. Drzim palce pre spravne rozhodnutia.

fem
30. máj 2022

@filipka250 ano. Dnes ten svet dokonalosti, aka prehnana pozornost, zdrave normalne a neprehnane sebavedomie zvladne aj kompromis a dohodnut sa, aby sa niekto pripojil skor, preco nie, vsetko sa da. Je to len nazor. Asertivita je s ludmi vychadzat a mat vztah nie sa absolutne izolovat. Nie je tazke zas sa uplne izolovat a nebavit sa. Asi kazda pozerame na to z vlastneho uhla a skusenosti. Suhlasim.

ivka185
30. máj 2022

Strasne to tu citat jake ste vsetky mudre ked sa to vas netyka ale na druhej strane aj vy raz budete robit mozno svadby a budete v role matky som zvedava ci aj vtedy budete mat taky nazor ako teraz. Kazda matka chce vidiet svoje dieta v bielom ako princeznu,viest ju do kostola byt pysna na nu . A ked tvrdite opak taj klamete.

evelynmozagalega
30. máj 2022

@ivka185 no neviem, kazda matka chce v prvom rade vidiet svoje dieta stastne a spokojne, vyrovnane, bez stresov, uspesne v zivote, zdravé, atď. Mojej mame je teda úplne jedno ci ma uvidi v bielom ako princeznu alebo v kostole, skor opacne. Vie, ze ja to neznasam, tak si nebude presadzovat svoje predstavy. Pysna bola ked som uspesne studovala, teraz za pracovne uspechy, atď. Svadba a jej spôsob je to najmenej dolezite v zivote a nemá zmysel kvoli tomu vyvolavat konflikt. Okrem toho, autorka bude mat svadbu, len nechce zurku do rana. Ak jej mame na tom tak zalezi, aby si zatancovala, tak je neuveritelne povrchna a ma mizerné hodnoty v zivote.

autor
30. máj 2022

@fem Ja viem ako to myslíš a v niečom určite súhlasím. Len tie naše vzťahy, myslím ja a mama sú také pokazené...a možno keby to mama podala inak, bez nadávok a urážok tak by som mala chuť robiť kompromisy. Lenže spor ja a mama je hlbší, nechcem to tu všetko písať, jednoducho pre mňa ona nikdy mamou nebola, vždy bola tou, pred ktorou treba utekať, bohužiaľ. A teda nazývať dcéru hlupanou, debilicou a nás oboch burani a neandertálci mi nepríde v poriadku.

kvetinka75
30. máj 2022

tak sa na to vykašli a urobte si podľa seba. Ty si myslíš že keď bude svadba podľa jej predstáv zmení sa? Nezmení. Sprav si tak, aby ste vy boli šťastní a na ostatné sa môžeš .....

kvetinka75
30. máj 2022

@ivka185 predstav si, že mojim snov nie je vidieť dcéru ako princeznu. Pred mňa je dôležité, aby bola šťastná. A keď mi povie, že chce svadbu iba so svedkami, tak to budem rešpektovať. Nie každý si potrebuje presadzovať svoje a pritom ide o šťastie druhého.

fem
30. máj 2022

myslim, ze vacsina ludi tym prechadza , presla, mozno menej alebo viac vazne tie konflikty generacne su . Ono je dobre, ak sa to nejako prekona, stabilizuje do nejakej formy. Jednoduche to nie je, ale inej cesty niet.Lebo akonahle sa budes izolovat, ublizi to viac tebe a vasmu vztahu s manzelom prenesene cez teba. Odpustenie vzdy dava napokon to dobre a toho viac , tomu, ktory odpusta a nie naopak. Ono to trva to uzdravenie vo vztahoch. Skusit treba , netreba hrotit na spolocenskej udalosti, aby naopak neostala spomienka na vyhrteny konflit, trpky pocit aj pre vas dvoch.Treba byt opatrny a asertivny, ale urobila by som ten kompromis pre vas dvoch nie pre nu.
Tie reci su vysledok jej pocitov, jasne ze nie su ok, starsi ludia postupuju a prehlbuju sa ich vnutorne pocity a problemy, zranenia, ktore prezili. Nikto nie je hnusny len sam zo seba, ale z vlastneho prezitia a minulosti. Preto treba to prekonat cyklus prelomit, byt zreli s nadhladom urcitym, nehrotit, nebrat urcite veci prilisne vazne, uvolnit sa a zaroven byt asertivni dostatocne. ale jednoduche to nie , nikto z nas uplne do toho nevidi. vzdy ostava pre tu generaciu dalsiu byt velkorysejsi a asertivnejsi, asertivita nie je o boji, ani o uteku, aby sa to opat netraumatizovalo zbytocne, lebo dotkne sa to napokon len vas. Vyhybanim sa naozaj problemy neriesi ale skor prehlbuje.

kliatana
30. máj 2022

je to uplne ok a spravte si to tak ako chcete vy 🙂 mamina bola asi na vela svadbach a nerozumiem preco to takto porovnava, co sa chce ukazat? 🙂

fem
30. máj 2022

inak vela inspiracie je aj na mojasvadba.sk , mozno nieco zarezonuje.

ailiba
30. máj 2022

@elizabet173 myslela som taku klasiku, samozrejme. Ale je to na kazdom. Jasne, ze kazdy ma svoju predstavu.

evabb35
30. máj 2022

Vytancovala som sa do sýtosti na cudzích svadbách, ale my sme takú veselicu so starejším nechceli, po svadobnej róbe zo svadobného salónu som vôbec netúžila a jasné, že boli reči, vraj to nie je svadba, resp. si poniektorí mysleli, že je to len žart a v skutočnosti svadba žiadna nebude, že si len chceme tak z ľudí vystreliť. Sama som bola prekvapená z tých reakcií, veselo mi z toho nebolo. Zase niektorí ľudia priznali to, čo sme o nich roky nevedeli, že aj oni to tak mali a vôbec sa nám nečudovali, že veselicu jednoducho nechceme.

ailiba
30. máj 2022

To je pekna predstava, ale asi si to tvoja mama nemysli😅... Ale to okolo toho mi prislo viac o rodine. Vsetci sme sa stretli, spoznali... To, ze sa rozhodnete byt spolu, je pravdaze len o vas dvoch. Mne sa nasa svadba velmi pacila.... Ale tak je to o vas. Kazdy chce nieco ine. To vobec nebol utok na to, ze to nemate robit tak, ako vy chcete... Len je jasne, ze rodicia maju asi inu predstavu, to urcite chapes. No ked si stojite za svojim, tak sa budu musiet prisposobit.
Bola som aj na svadbe, kde sa predtym vzali v tichomori a potom chceli urobit len taku zabavu...no ale nikto to nejako nepochopil. Ale bola som aj na malickej svadbe- obrad a obed a bolo to velmi pekne, ale presne sme vsetci vedeli, ako to bude. Asi treba jasne zadefinovat vsetkym co chcete a bude dobre.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
natassha1
30. máj 2022

no hlavne treba nechat mladych nech sa rozhodnu ako chcu oni, netreba nikoho do nicoho tlacit co nechce lebo to nie je dobre, treba podporit aj ked s tym clovek nesuhlasi a nie si postavit hlavu ze pokial svadba nebude po mojom je zle.

kvetinka75
30. máj 2022

@elizabet173 presne tak. Tiež tomu nechápem- že matka chce vidieť svoju dcéru v bielom 😅. To neviem kde zobrala. To sú už len názory konzervatívnych ľudí, ktorí nepripustia, že existuje aj niečo iné ako zaužívaná klasika a hlavne, že niekomu by vyhovovalo aj niečo iné. PRe mňa je najdôležitejšie, aby bola moja dcéra šťastná. A keby mi aj zajtra oznámila, že sa vydala a je spokojná a šťastná, tak budem aj ja.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sonetta
30. máj 2022

Minulý rok sme mali svadbu. Dokopy 17ludi,po obrade obed, káva. o 18tej sme už boli dávno doma. Nikto s tým nemal problém. Muž síce vždy sníval o veľkej klasickej svadbe, ale keďže mala mladšia vtedy necelé 3mesiace a bolo to tesne po corone, boli sme radi, že sme vôbec mohli vziať a sam uznal , že to bolo aspoň bez stresov.
Je to vaša svadba, spravte si ju podľa seba. Mama by to mala rešpektovať.

bessie12
30. máj 2022

@elizabet173 100% suhlas. Ja som sice skor taky romanticky typ ( saty s krinolinou, dlha vlecka a katedralny zavoj ), ale chapem, ak si niekto vyberie iny typ siat alebo farbu. Kedysi nebola nevesta v bielych satach, tento tred prisiel az s kralovnou Viktoriou, ked sa vydavala ona. Dovtedy sa nevesty obliekali do najlepsich siat co mali doma, ktore mohli dat nejako vylepsit.

jana_eyre_2
30. máj 2022

@ivka185 to čo si dovoľujes byť taká útočná a obviňovať z klamstva?

Mne je úplne sumafuk či moja dcéra bude niekedy nevestou v bielom, fialovom, alebo možno bude mať aj dúhové šaty a vezme si ženu, ktovie 🤷 pyšná na ňu budem bez týchto maskarad.. pre mňa je dôležité aby moje deti boli slušní, dobrí ľudia čo budú mať dobrých partnerov, deti som mala nato aby z nich vyrástli správni ľudia nie preto aby som videla princezné na svadbách..

kassandra25
30. máj 2022

Tvoja matka zacina uz pred svadbou. Byvat sa kde chystate? Treba + 200 km. Aby po svadbe nebol rozvod. Tu to tak aj vyzera. Ak by si na to mala, povedala by si jej, : tak nebude ziadna teda. A ani by nebola. Nech si mamicka chodi na plesy, silvestre a zabavy. Vlastnej dcere kazi zivot uz v zakladoch. Nepovazite svadbu stornovat, nez tam mat najvacsieho nadurdenca - matku a potom pocuvat cely zivot????

simca06022011
30. máj 2022

No poviem ti to takto, svadbuje sa raz za život, teda aspoň plan je taky 😂 vy mate predstavu, rodina ma predstavu. Je to o tom ako sa rozhodnete.
Fakt ale je, ze reci budu. Mozno tyzden, možno dva a v rodine možno aj dlhšie. U nas preslo cca 8r co sa "komorne" ozenil isty clen rodiny a do dnes je prepierani všade, na rodinnych akciách som ho so zenou uz potom nikdy nevidela. Potom cez kovid ďalší a toho uz viac nik neriešil 😁 ak s tym vieš zit, ak nebudú pozitivne ohlasy a je ti to jedno, svadbu nerob. Mam xy spolužiakov kt. Toto odbavili na hocijakom urade. Jeden dokonca na dovolenke na druhom konci sr...a iba potom oznámili 😁 nik nebol ukamenovany 😁 ak chce mama tancovať a mat party, moze zorganizovať, aj narodeninovu sebe 😁

filipka250
30. máj 2022

@jana_eyre_2 👏👏👏 presne!!!

althejka
30. máj 2022

Rozumiem, aj svokrovci boli urazeni ,ze to nebude kostol a vsetka rodina z celeho slovenska. Ale urobili sme to po nasom a uzili sme si to.

zorkahorka
30. máj 2022

No... nasi svagrovci organizovali krst a odrazu fararka spiza oltara vytuahla obrucky a kyticu. Obrovske prekvapko. Potom len slavnostny obed, trochu sa posedelo a isli sme domov. Lebo tak to chceli a paci sa im to. Co sa vam ma kto do toho starat???

asocial
30. máj 2022

@jana_eyre_2 ja mam strasne rada tvoje komentare! Fakt! Ale uz som ti to asi dakde pisala🙂. Vzdy viem, ze to bude rozumne a viem, ze sa s tvojim nazorom (vacsinou) stotoznim.