Šaty pre družičky

8. máj 2023

Ahojte jedna z mojich lepších kamosiek sa vydáva na jeseň. Dnes mi oznámila že chce družičky mňa a ešte 3 baby, poslala nám na FB asi 4ro šiat že si mame spolu vybrať ktoré 😦 ja som ostala zarazena :D 5 žien každá iná postava a mame mat rovnaké saty, ďalšia vec kto to bude platiť? Asi my každá svoje čo, no s týmto som nerátala však mám plnú skriňu veci nemala som chuť kupovať ďalšie saty na jedno použitie za nie male peniaze, kamoška čaká že jej zorganizujem aj rozlúčku so slobodou 😬 ja introvert od kosti...desim sa toho...mam ju rada ale nechcem ani ďalšie saty,ani organizovať party, viem ze keby odmietnem sklamem ju...co robiť?☹️ ďalšia vec je vhodný dar za nas 100e do obalky ja +partner ? Bývanie majú,veci do domácnosti jej netreba, nech si investujú ako chcu

vkatush
8. máj 2023

Ja by som na rovinu povedala, že nie. Každej ide presne iný strih, iná farba. Nie každá má na to, aby kupovala šaty.
Môže si povedať napr, že by bola rada, ak by ste sa zladili do nejakej farby, ale každá už podľa seba.

Rozlúčka so slobodou urobte si spoločný chat s družičkami a spolu niečo vymyslite, keď chce mať rozlúčku.

A áno, ako kamoška 100vka je v pohode. Väčšina kamošov nám dala tak na svadbe a aj my tak dávame stále. Plus ešte do redového.

Ale tie šaty... och, tieto bridezilly sú pre mňa 🤦🤦

autor
8. máj 2023

@vkatush no toto...ak sa raz dozijem vlastnej svadby určite nebudem kamošky nútiť na rovnaké saty preboha 😬😂

vkatush
8. máj 2023

Mne to ani nenapadlo, moje prišli každá v inej dĺžke, farbe, niektoré tenisky, iné lodičky, v čom im bolo fajn. A vôbec som neriešila 😂

A rozlúčky och, to je samostatná kapitola 😂 ja som bola svedok na jednej svadbe, tak som musela ísť, ale to bolo utrpenie. Jednak to bola dvojitá rozlúčka, lebo sa brali dve kamošky týždeň od seba, veľa spoločných kamošiek, tak to spojili... A oni si samé založili chat, kde pridali všetky baby, napísali im v úvode, ako si predstavujú svoju rozlúčku a odišli zo skupiny a my sme to mali zorganizovať. Poznala som len moju nevestu a zvyšných tuším 12 dievčat sotva z počutia 😑 ale tak zase som sa "obetovala" pre moju kamošku a urobila jej takú rozlúčku, akú chcela.

Ale tie šaty ... Ak by mi kázala, čo si mám obliecť, dostala by odo mňa výplach 😂

leniel
8. máj 2023

chcela som od svojich kamosiek rovnaku vec v podstate, ale teda na saty som vybavila v konkretnom salone mega zlavu, vysli cca 30€, a kazda si mohla vybrat strih aky chcela, boli rovnake len farebne.

andreatytler
9. máj 2023

Tiez to povazujem za nevhodne ziadat od druziciek aby si financovali saty, ktore chce nevesta. Povedz jej ze rovnake saty pre druzicky uz nie su v mode. Uz sa iba farebne ladia, lebo kazdej zene sadne iny strih. Nemala by som odvahu jej povedat ze si chcem obliect saty podla seba. Je to jej den a ma urcitu predstavu ako to ma byt a tak by som to pre nu urobila, ale nadsena by som nebola. Tie fotky nevesty s druzickami co su farebne zladene su ale nadherne.
K tej rozlucke so slobodou, tam nechces ist, alebo to nechces organizovat? Lebo aj ako introvetovi by ti nemalo vadi ze nieco musis organizovat a potom mozes neveste vysvetlit, preco sa nezucastnis, alebo preco prides len na kratko.

basska_b
9. máj 2023

Ja som bola na kamoskinej svadbe, kde boli 4 druzicky v rovnakych satach, ci tucna, ci chuda, vsetky mali na obrade take iste, lacno posobiace saty s gumou pod prsiami a padave. A tusim ze na zvysok svadobnej zabavy si ich prezliekli a mali ine, svoje 😄 bolo to cisto kvoli foto. Opytaj sa jej, ci si ich mas platit ty a ci si ich po obrade a foteni mozes prezliect

matus7030
9. máj 2023

Bola som ako družička na takejto svadbe minulý rok. Bolo nás 6 dievčat v rovnakých šatách - od 18 do 32 rokov. A od 50kg do 90kg. Hľadali sme dlho, ale našli sme šaty, ktoré naozaj sadli každej aj sa nám páčili. Nevestina požiadavka bola jedine farba. A platila nám šaty nevesta (jedny stáli tuším 39 eur). No a objednané zo SHEIN. Najskôr sme objednali 1ks, aby sme videli, či sedia podľa veľkostnej tabuľky a či nevyzerajú príliš lacno. Ak chceš, pošlem foto do správy.

banalu
9. máj 2023

Este nevies kto to bude platit a uz tu zeny hned urobili zaver 😂🤷‍♀️
Bola som na svadbe kde mi dali 3 m latky a mala som si dat usit ake chcem, a bola som aj na svadbe kde vsetky mali rovnake saty a platili si druzicky.
Autorka, ked si taka nestastna - tak sa s nou porozpravaj... radsej nech je trocha sklamana akoby si jej mala pokazit rozlucku (lebo to nechces robit) alebo mas byt zdurdena lebo kopa penazi. Normalne jej povedz, ze za druzicku ist nechces a ani na rozlucku - nieto ju este organizovat, ved ta musi poznat, aka si a pochopi.

sajmonka_1216
9. máj 2023

Ja som mala 4 take druzicky, ktoré súhlasili s mojim návrhom.. mali horcicove sukne saténove.. 2 chceli dlhé, 2 chceli krátke.. tak mali tak.. a nekupovali si to samé, ale ja som kúpila latku, baby sa isli odmerať ku krajčírke a ona im to ušila na mieru.. a topy si tiež zladili samé od seba..
ale bol to len moj návrh a zapáčil sa im.. keby nechceli, nenútim ich..
takze podľa nna ak nechceš, tak jej to povedz… síce z pohľadu nevesty isto bude sklamaná, lebo si predstavovala nadherne fotky v rovnakých šatách ale tak.. čo už 😁