icon

Sesternica nás nepozvala na svadbu

12. júl 2020

Ahojte baby potrebujem sa vyzalovat a počuť názor ostatných ci je toto normálne.. Nedá mi to spať je mi z toho neskutočne moc smutno mame tiež.. Moja sesternica mala dnes svadbu a nepozvali len mamu otca a mňa nechápem prečo a oni tiež nie nikdy sme nemali s nimi problém dokonca sa v pohode navštevujeme všetko v poriadku.. Dokonca my sme ani nevedeli že ma svadbu ja som to zistila až z fotiek ktoré boli na nete nechápem tento prístup je nám z toho smutno je to podľa vás v poriadku? Je to predsa sesternica sme rodina chápem že tam môže mať koho chce ale neviem si to vysvetliť keď každého z rodiny hej a len náš nie

medeaa
12. júl 2020

Nechapem, co je na tom. Je to ich svadba, ich den... Nikdy by ma nenapadlo citit sa ukrivdena, ze mi niekto neoznamil svoju svadbu alebo ma nepozval. Ja tomuto fakt nerozumiem... Nie je to nicia povinnost.

mirdita
12. júl 2020

@medeaa presne moja reč ja som tym tiež nikoho nezaťažovala a neiznamovala chceli sne malú svadbu a ja som tiez rada keď mi niekto oznámi uz len spravicku ze sa vzali ak na niekto pozve neodmietnem zo slusnosti ale tie veľké akcie nevyhladavam

ukulela
12. júl 2020

Autorka, nikdy nepíšeš, koľko malých ľudí na svadbe. Ak ich bolo 20 - 30 tak je úplne normálne, že nepozvalu sesternice, ujov, tety. Čudné je, že ma to ani neoznámili. Darmo hovoríš,že nemáte v rodine žiadne problémy. nejaký tam musí byť, pretože iný dôvod tohto konania nie je. iba nejaký problém alebo hádka Alebo konflikt, krivda a tak.

j_a_j_a
12. júl 2020

S priatelom tiez planujeme svadbu kedze som snim otehotnela a my mame v plane len dcerku pozvat a svetkov a druzicky ani rodicov ani nikoho lebo rodicia su proti takze tak😕

simca06022011
12. júl 2020

@queen_el nevysvetlis... Ako v každej diskusii ide si tu každé svoje... O ich mini svadbách, o tajných svadbách a neviem čo.. Pritom to vôbec nie je tento problém 😂 čítať s pochopením hneď úvodny príspevok je problém 😁

makova333
12. júl 2020

@ukulela kamoska tiez tak mala nepozvali ju na svadbu a vsetkych ostatnych vratane jej sestry ano. Nakoniec sa po rokoch ukazalo, ze ju "osieral" po rodine vlastny rodic a vymyslal si veci, ktore neboli pravda. A ona s tym rodicom dobre vychadzala (teda myslela si). Takze pokojne to moze byt dovod o ktorom ani len netusia.

makova333
12. júl 2020

@simca06022011 presne toto ma zaraza, ze vacsina tu riesi kolko mali ludi a podobne blbosti, ale nie to, ze sa neunuvala sestra sestre povedat, ze vydava dceru resp. neter tete, ze sa vydava.

simca06022011
12. júl 2020

Autorka.... Som zvedavá ako sa budú tváriť ďalej 🤦‍♀️ my sme v rodine mali dve takéto svadby. Do dnes sme sa s jedným párom stretli raz a druhy sa ešte neukázal... Ani na plánovaných rodinných akciách, keď zvyšok rodiny tam je... Proste sa hanbia ako psy, iné vysvetlenie nie je (rozdiel je ten ze je to nadštandardne dobre vychádzajúca rodina a svadby boli fakt o svedkoch a dosť, na tej prvej svadbe boli len nevestiny príbuzní nejakí vraj, takže ich riadne dali aj rodičia, stari rodičia "dole", lebo aj tí sa hanbia za nich....). Tak som fakt zvedavá ako nsdjblizsie sa budú správať na návšteve napríklad, či im to vôbec došlo... Byt tvojou mamou hneď by som volala sestre, či nevie takúto novinu aspon oznámiť.

gladys_07
12. júl 2020

Moja sesternica robila malu svadbu, tiez nas nevolala. Ja som sa nehnevala, skor sa mi ulavilo 😁Ale ani mojich surodencov nepozvala. Cize ak zavolala ostatne “rovnakostupnove” sesternice, je to divne. A pravdepodobne nieco osobne

vevesh
12. júl 2020

@simca06022011 presne, ja (byt mama autorky) by som hned zdvihla telefon a spytala sa, preco to vobec neoznamili (a uz duplom, ked boli pred tyzdnom len tak spolu...). Pozyvat nemuseli, ale aspon oznamit, povedat mimo rec. A mam tu dojem, ze vsetci len precitali nazov a uz pisu, ako to bolo na ich svadbach...naco citat, to je prezitok🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mariska1989
12. júl 2020

No príde mi to teda čudné že všetkých a vás nie ..nemohlo sa stať že poslali pozvánku a nedošla ti ? ( Podaktorí to už posielajú ) najlepšie máš sa normal narovinu opýtať .ja už by som písala že .gratulujem k manželstvu že ani som nevedela .a prečo som nebola pozvaná .napr

ajko2011
12. júl 2020

My máme v októbri svadbu a teda z mojej strany volám len jednu sesternicu s rodinou. Nepotrebujem volať ostatných s ktorými sa nevidím ako je rok dlhý.💁 Rodina - nerodina smola. Je to moja svadba a zavolám si koho chcem. Dokopy nás bude 31.

makova333
12. júl 2020

@ajko2011 a skusme aj citat o co ide v tomto pripade...

ajko2011
12. júl 2020

@makova333 čítala som. Možno mali malú svadbu. A možno to "v pohode sa navštevujeme" berie len jedna strana. Možno sa vidia raz za rok a nevesta nemá za potrebu takých ľudí volať.💁 Ja som len napísala môj postoj prečo to tak bude na mojej svadbe.

vevesh
12. júl 2020

@ajko2011 a to zvysnej rodine vobec neoznamis do oktobra, ze budes mat svadbu?? Len tak na facebook zavesite svadobne voila, uz sme svoji? A o toto ide.. .

simca06022011
12. júl 2020

@makova333 no vidíš, zase ďalšia, 😂🤦‍♀️ neveriiiiim a nechápem ako je možné, že čítanie s porozumením je problém 😂

ajko2011
12. júl 2020

@vevesh nie, ostatným nemám za potrebu hovoriť o svadbe. O svadbe vedia len tí, čo sú na ňu pozvaní.

h_petra
12. júl 2020

Ano, na tvoju otazku, ci je to normalne, je odpoved, ano je. Ani mna sesternica nepozvala, ja ju tiez nie a sme v pohode.

vevesh
12. júl 2020

@ajko2011 Tak sa netreba divit takym prispevkom, kedze normalne to nie je. Ja som tiez nikoho nepozvala na svoju svadbu, ale slusnost a dobre vztahy v rodine kazu, im aspon oznamit, ze sa beriete. A tak, aj ked tam nikto nebol, nemusel sa neskor nad tym cudovat....

ajko2011
12. júl 2020

@vevesh verte, že mám na to svoje dôvody prečo im to ani nepoviem. Keď otec povie svojim súrodencom, nech povie, ale odo mňa to vedieť nebudú.

eva112014
12. júl 2020

Vieš čo je ešte na hanbu, že sestra sestre nepovie, že dcéra sa ide vydávať. 😳

trinneo
12. júl 2020

Pozri sa, ja ti to poviem z inej strany...Môj otec sa so sestrou nebavil niekoľko rokov a ja ani z tej strany so seternicou a bratancami.... zlepšilo sa to asi v posledných 5 rokoch...a na moju svadbu som ich samozrejme nevolala, hoci sme volali aj širšiu a vzdialenejšiu rodinu - a to kvôli tomu, že ich nepoznám až tak dobre, nestretávali sme sa a nemám s nimi nejaký vzťah, ja som na ich svadbe nebola tiež ... o svadbe síce vedeli, oznámenie, koláče a výslužky dostali.... A teraz ma zaujíma, ak ste teda rodina, ktorá sa podľa teba stretáva a bola si s nimi pred týždňom, tak ako je možné, že nikto z rodiny nikomu nespomenul, že bude svadba??? to mi príde čudnééé.. a po ďalšie neviem, či podľa fotiek vidieť, kto všetko na svadbe bol a kto nie a či mali napr. len najbližších cca 20 ľudí (vtedy jasne, že asi nevolali) alebo 100 ľudí (kde je čudné, že nikto z rodiny Vám nič nepovedal)

nikiki29
12. júl 2020

A iné sesternice, ujov a tety pozvali? Alebo inú vzdialenejšiu rodinu?

tatiana1329
12. júl 2020

My sme mali svadbu nieco cez 40 ludi a nepozivala som ani jednu sesternicu ci bratranca... Dokonca ani uja... Manzel tam mal len rodicov a babku s dedkom, inak tam boli prevazne len kamarati... Ale na tvojom mieste by som sa jej narovinu opytala...

vevesh
12. júl 2020

@ajko2011 ale to je ine- kebyze su pohadani, alebo sa roky nevideli, ani autorka sa necuduje....ale pred tyzdnom boli spolu (alebo spolu telefonovali), dobre vychadzaju (aspon si to mysleli) a ani bu , ani mu, len foto na nete. To nie je normalne....

henka123123
12. júl 2020

ja ked budem robit svadbu tiez nebudem pozyvat sestranice bratrancov tety strykov atd..iba pre nas najblizsiu rodinu a to su rodicia surodenci a babky dedkovia krstni rodicia.plus svedkovia a mozno par najblizsich kamosov.to je vsetko

ajko2011
12. júl 2020

@vevesh tak toto som nepostrehla, nečítala som odpovede.

macekovam
13. júl 2020

Keď si budeš pozerať fotky tak to okomentuj.. Ze je to hanba.. A hotovo...

miskooo1987
13. júl 2020

Uplne normalne... Tiez som nepozyval sesternice a porobne kreatury... mali sme malu svadzbu o 40 ludoch a z toho asi 15 ludia boli priatelia bez rodinnych vazieb...

Takze rodicov pozvala, ale ty si ani o svadbe nevedela? Nemate nejaky komunikacny problem? Lebo nejako neverim, ze by tvoji rodicia drzali bobrika mlcanlivosti a nijako svadbu neokomonentovali...

A oznamenie ti mozno poslala, len sta stratilo v poste...

makova333
13. júl 2020

@miskooo1987 a ty si aj cital?