Sesternicine oslavy
Nechápem túto potrebu, ale ok nech si robí každý ako chce. Sesternica usporadúva oslavy kvôli doslova hlúpostiam, bola tehotná tak hneď rodinné posedenie zorganizovala aby nám túto novinku oznámila, potom keď už vedela pohlavie, tak zase oslava s krájaním torty, či to bude chlapec alebo dievča, keď sa malý narodil tak samozrejme ďalšia oslava, potom meniny, narodeniny všetkých členov, oslava keď išiel prvý krát do škôlky, potom do školy...nedávno sa jej narodila dcéra takže celý kolotoč odznova. Do toho rôzne párty.
Hnevá ma, že tieto oslavy usporadúva len kvôli peniazom, že čaká peniaze od rodiny, od pozvaných. Mama chcela malému kúpiť nejaký dar, tak sesternica že nie, že nech dá radšej peniaze. Aj k babke bola nepríjemná, babka chcela kúpiť nejakú knižku, ale ona chcela peniaze, že ona kúpi podľa jej vkusu.
Oslavy kvôli každému prdu doslova, pardon za výraz. Proste stále nejaké posedenia a oslavy, čo najviacu ľudí, aby čo najviac peňazí vyzbierala.
Ja už na tie oslavy nechodím, je urazená. Potom sa aj všetci pýtajú, že čo mám za problém, tak som povedala aký mám problém a teda to, čo píšem sem. Urazil sa aj krstný otec, aj krstná,, teda jej rodičia. Neviem či som dobre urobila, že som jej to takto od pľúc povedala.
pozri, povedala si jej to na rovinu, aspoň nie poza chrbát. Ofučala sa, ale aspoň vie, na čom je.
Pokazilo to vzťahy, ale tak snáď nie na dlho. A snáď jej to dôjde. Ona sama vie najlepšie, s akým úmyslom to podniká : či naozaj pre to, aby si zarobila, alebo aby bola rodina pospolu. Možno jej to otvorí oči...len je zatiaľ urazená.
Na druhej strane, možno by inak dostala veľa zbytočných vecičiek - hračiek atď...ktoré nevyužije a potom by ich predávala na bazáre, tak keď niekto nevie, čo kúpiť, nech donesie radšej peniaze. Možno vie, že si to tak môže dovoliť aj voči babke a ďalším. Tiež by sa mi to ale nepáčilo.
a co su tebe tieto pipky tuna, repco ta to trapi 🙂 oni ta zivia, staraju sa o teba, miluju ta? travia s tebou cas??? su s tebou v dobrom aj zlom?? preco ta to vzalo 🙂
@hladamematku Nie, nevzalo ma to. Veď mne je jasné, že ak by písala moja sesternica, že usporadúva oslavy a že chce peniaze miesto darov, tak by jej hneď tu naložili, úplný opak toho, čo píšu mne.
Autorka,
je smutne, ze ignorujes svoju rodinu - rodina znamena vela.
Ak je problem, treba si ho vydiskutovat. Ja sa napr vobec nepytam a neriesim dar, proste ho donesiem a bodka. Este som v zivote nedala nikomu na ziadnej oslave peniaze. Proste my peniaze nedavame. A zivot bezi dalej... Podstatne su vztahy, ludsky zaujem.
nabuduce ked spravis slobodne inteligentne rozhodnutie nechod si ho odobrovat na modry konik, modry konik je zaujimavy hlavne na zabavu a sociologicky vyskum toho co tu mame 🙂 inak je kazdemu vacsinou na smiech, ja sa sem chodim hlavne rozptylit...zivotnu radu by som sa tu hanbila hladat
A čo by sa stalo, keby si na tú oslavu prišla a priniesla hmotný darček, nie peniaze? 🙂
@hladamematku 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@hladamematku Už to ani neurobím, verím svojmu úsudku, len som chcela vedieť nestranné názory, ani neviem prečo. Preto som to nadhodila sem.
vzdy budu nazory a b c d atd ludia su rozni nazory budu rozne, aky cas chytis, aku naladu, to ci si niekto hned rano vypil, ci ma zena pms...vsetko sa odrazi na tom ako ti tu odpovedia 🙂 🙂 Padlo tu uz vela nebezpecnych zivotnych rozhodnuti...az mi smutno bolo, lebo tu poradili, ja mam v rodine psychiatra, uja a sesternicu psychologicku, taktiez som studovala psychologiu....je hrozne to citat ako sa tu ludia ohaanju autizmom, adhd, narcizmom a ostatni im to zeru....na anonymnom fore chapes a podla toho sa rozvadzaju a vychovavaju deti....niekedy mam pocit ze takymto ludoím by mali vziat svojpravnost...obcas dam nieco precitat tymto mojim pribuznym a ti sa teda narozculuju...nuz ale kazdeho volba
Ja mám podobnú známu. Pozve nás na oslavu narodenín jej dcéry a potom každý deň vypisuje aký darček prinesieme 😂. Tiež chce vždy len peniaze alebo ešte žreby ( pre dvojročné dieťa). Ja vždy nosím hračku, ale už len také lacné z pepca, lebo tie drahšie potom hneď po oslave hádže na bazár 😀
Každý to má inak, ale pre mňa sesternica nie je taká blízka rodina, aby som s ňou oslavovala ani len meniny jej dieťaťa, nie to ešte nejaký nástup do školy. To som neoslavovala (a ani BY som neoslavovala) ani s deťmi sestry, nie to sesternice.
tak ak očakáva zakaždým peniaze za to, že spraví pár trápnych chlebikov s minerálkou a robí to zakaždým takto, tak áno, je to divné. hlavne mi príde divne od babičky pýtať peniaze 🤦🏽♀️ lebo to je také… možno babicka chcela kúpiť iba nejakú knizku alebo drobnosť, ale keď vam niekto povie, že radšej peniaze, tak je každému trápne dať len 10€ no nie? takze radšej dám 30/40/50 a to už mame pekne zarobené…
na moj vkus su tie oslavy uplne zbytocne. Ja so svojimi detmi neoslavujem kazdy prd, preco by som mala oslavovat deti nejakej sestranice? A ked kupujem darcek, tak vyberam co dieta potesi a radujem sa ked vidim ako ho otvara a ma z neho radost. Nie dat matke peniaze v obalke ako nejake vypalne aby sa nehnevala.
Ja tiez poznam ludi,ktori oslavuju v rodine kazdu hlupost. Takze to nie je nic neobvykle. Ak Ti to prekaza a necitis sa tam dobre, jednoducho tam nechod. Alebo si vyberaj, ak Ta este pozve, ze kedy pojdes a kedy nie. Napriklad pri nejakej narodeninovej oslave ano, prvy den v skole nie a podobne. Teraz je vela ludi takych, ze robia oslavy len preto, aby dostali peniaze a minuli ich podla vlastneho uvazenia /na oslavu samotnu nie, alebo len pre vybranych ludi/.
ja teda nveim ake oslavy robi, ale my nikdy nedostaneme viac ako ma vyjde oslava. Obcerstvenie, pitie, torta....Tak hadam jej nedavate eur na kazdej oslave. A pokial jej za osoby co sa zucastnia das symbolicky daky cash tak iba prispejes na naklady.
Ja by som tiež nechodila na takéto oslavy ani vlastnej sestre,resp jej dieťaťu, nieto ešte sesternicinym deťom. Podľa mňa je to prehnane, ja mám rada len mini oslavy v úzkom kruhu a ešte priznám, aj z finančného hľadiska by ma to nebavilo,furt zháňať darčeky alebo dávať peniaze.
Booooze tieto baby shower … ja som na to skoro alergická haha .
Ale sak jasne každý ako chce . Ale take pompéznosti zbytočne za každú blbosť aj mne prídu cez . Autorka podľa mna zla nejsi a máš pekný triezvy pohľad na vec . Ak si vyslovene na každú oslavu žiada doniesť peniaze tak to je fakt sila .
Stacilo dat do obalky 10€ nie sa hned odclenit od rodiny. Ja by som bola rada keby som sa mohla stretavat s rodinou a chodit na oslavy, posedenia…samozrejme ak su dobrr vztahy. Po dalsie tiez uprednostnujem penazne dary pred darcekmi, pretoze mam uplne uplne odlisny vkus a su veci ktore vyslovene nechcem. Jasne ze, ty ju poznas tak vies najlepsie, ale za mna nazor je, ze by som sa takto nezachovala, asi si teraz aj o tebe myslia ze si sisi
No, ja ti neviem, ci si dobre urobila. Vsetci sa budu dalej stretavat iba ty a tvoja rodina budete cierne ovce. Ked niekto iny bude robit oslavu, tak extra pre teba a tvoju rodinu ti budu prizvukovat, ze to nerobia pre peniaze, ze mas dat dar aky chces. Normalne sa ta budu bat 😃 V kazdej rodine sa najde trafena hus, co zagaga. 🤷
A na just by som kúpila darček. A na oslavy by som šla len typu narodeniny atd
Zaujimalo by ma co je na tej oslave a kolko dostane penazi, lebo mne sa oslava este nikdy nevyplatila. Naposledy som robila na narodky a chlebiky, kolace to nie je lacna zalezitost, tak ze to je moja otazka a odpoved k tomu, ze ak sa jej to nahodou vyplati, tak si myslim, ze je to jej vec a teba do toho nic.
Ja ju úplne chápem že nechce vecné darčeky. My máme oblečenia pre malú až príliš, v hračkách sme minimalisti - má možno 20 ktoré točíme dokola, každý týždeň jej vyberieme 5 s ktorými sa hrá. Až ma stres chytá keď si predstavím že mi hostia nanosia 10 hračiek za jeden víkend 🙈 sladké nejedáva. takže my sme tiež hovorili že darček žiadny netreba (a naozaj to myslíme úprimne) a ak chcú niečo dať tak peniaze, za ktoré kúpime 1 spoločný darček alebo môžu v jej mene darovať na charitu, keď bude staršia ju necháme vybrať na ktorú charitu to pôjde.
Také že gender reveal a baby shower je v zahraničí bežné aj keď som ešte nepočula aby niekto oslavoval prvý deň v škole.
@smajliica Presne. Skoro vsetko to oblecenie, hracky co sme dostali ako dary boli nevyuzite. Uz by som tiez povedala ludom aby dali peniaze.
To ze ta nebavi chodit na tie oslavy je tvoja vec.
To ze sesternica oslavuje kazdy "prd" a pyta od ludi peniaze namiesto darov je je vec.
Ty si mohla jednoducho prestat chodit na oslavy a ked sa opytaju preco, tak povies, lebo nechces. Ale ty si miesto toho riesila sesternicu a oznacila ju za premotivovanu oslavovatelku a zlatokopku ktora financne vyuziva rodinu.
Neviem co si cakala? Ze si sesternica konecne vstupi do svedomia a uvedomi si aku chybu robi a prestane s tym? Ved reakcia jej a jej rodiny sa dala ocakavat.
Teraz mas pochybnosti ci si dobre urobila.
Ty mas dobry pocit z toho ze si prestala hrat divadlo a povedala si otvorene co si myslis, ale zaroven sa ti nepaci zit s nasledkami ako cierna ovca rodiny. Chces aby bol baran cely a aj vlk syty. To sa neda.
Vzdy sa mozes ospravedlnit s tym ze si prestrelila. Ale aj ked ta zoberu znovu k sebe, uz to nebude take ako pred tym.
@andreatytler Nepotrebujem aby ma vzali naspäť, som rada, mala som výčitky, ale už som s tým ok. Nenapísala som sem všetko ani nebudem, lebo by sme tu boli do súdneho dňa. Poznám ju, viem, že to robí len kvôli peniazom a nie aby sa rodina stretla.
@hladamematku Je to tak, tiež to vidím, odpovede podľa toho kto píše. Stavím sa, že ak by písali o jednej situácie dve osoby, vždy by si na autorke zgustli. Nevadí, 😆
Som rada ze ti tato dikusia pomohla si ujasnit ci ta to trapi alebo nie.

@66simonka66 No veď chvalabohu.