icon

Ako riešiť konflikty pri organizácii oslavy?

ucholacik
Dnes o 05:51

Ahojte.Potrebujem poradiť .Manžel ide mať okrúhle narodeniny tak som rozhodla ,že sa spraví zbierka a kúpi sa mu dosť drahý dar.Poprosila som manželovo brata aby obvolával ľudí a zbieral peniaze .Napísala som mu zoznam ľudí prišla s nápadom na darček.A tu nastáva problém.Švagor začína byť aktívny ako zivočíšne uhlie .Keď som sa opýtala koľko peňazí vyzbieral a či by mi vedel poslať kto koľko dal aby som vedela doložiť keďže idem dávať dosť veľkú sumu tu nastáva problém.Jeho odpoveď bola ,že ako tebe to je na čo ?!!Pracujem ešte aj propri aj svojej robote aby som zarobila na darček a jeho odpoveď bola ,že mám začať makať aby som zarobila na darček.Úplne arogantne odpovede .Začína sa starať do oslavy .Že príde skorej lebo ide niečo chystať zdobiť a neviem čo .Darček chce kúpiť a doniesť on ...propri Tom to viem kúpiť aj ja a zabezpečiť dovoz.Všetko chce organizovať a tvári sa ako čávo a ja som vlastne nič .Zaujíma ma keď mu navrhnem ,že peniaze nech mi pošle na účet a pôjdem ten dar kúpiť ja .Asi súhlasiť nebude a to ma už naozaj nahnevá .

Strana
z2
ivik4
Dnes o 05:53

Tak dala si to jemu na starost

biba_18
Dnes o 05:56

tak si mu to nemala dať na starosť ... 😒
celkovo to vyzerá ako veľmi divný vzťah...

ucholacik
autor
Dnes o 06:00

Ja som myslela ,že to budeme spolu riešiť a nie ,že ide teraz sa tváriť ako organizátor všetkého

maca1984
Dnes o 06:04

Dala si mu to na starosť tak sa toho ujal. A na to kto koľko dal by som sa nepýtala. Je to nevhodná otázka.

yellowunicorn
Dnes o 06:04

takže vlastne tebe sa nechcelo obvolávať ľudí a zbierať peniaze tak si to hodila na niekoho iného a teraz ti vadí, že to robí? 😂 akože, asi ti trošku to teplo udrelo čo?

anonym_794aec
Dnes o 06:08

Toto vyzera byt dalsia 🍿🍿 tema😄

anonym_740e03
Dnes o 06:09

Nejak zlyhala vaša komunikácia, alebo tá zle pochopil?
Aké máte vzťahy ?

Baby tak to dala robiť jemu, jeho brat ma kontakt na každého tak to prišlo autorke jednoduchšie.

anonym_eacdfd
Dnes o 06:12

Mala si ľudí obvolavat ty, nepáči si to dala robiť švagrovi ? Nechápem .
On to celé zabezpečil a vlastne urobil gro práce

anonym_57175d
Dnes o 06:14

@ucholacik Ako dlho a dobre poznáš švagra?Mne kedysi stačila aj krátka doba na to,aby som vedela, že nie je dobrý nápad spolcovat sa so švagrinou pri kúpe darčeka pre svokru na okrúhliny.Manzel bol nerozhodný,ale keď deň pred oslavou ešte dar kúpený nebol,ani peniaze naň švagriná nedala/svoju polovicu/, tak mu došlo,ze je za tým špekulácia,a tak šiel narýchlo kúpiť dar pre svoju mamu.Rano v deň oslavy zavolala jeho sestra,aby dal sumu x na dar.Jasne, že bolo zle, keďže sme už poriesili dar po svojom na poslednú chvíľu, lebo jeho sestra hrala týždne mŕtveho chrobáka

ivicatolic
Dnes o 06:15

Čoskoro mám okrúhle narodeniny....aj si zablahoželám , a s manželom ideme na dovolenku....to je všetko , žiadne trápne oslavy 🤣🤣🤣💋

anonym_e51e00
Dnes o 06:42
@ivicatolic

Čoskoro mám okrúhle narodeniny....aj si zablahoželám , a s manželom ideme na dovolenku....to je všetko , žiadne trápne oslavy 🤣🤣🤣💋

@ivicatolic Na to hlavne si zabudla 😃. Mal niekto z tvojej rodiny obvolat celu rodinu, aby sa ti zbierali na darcek 😀.
Este ked sa zbierame kolegom po 3-5 eur ok. Ale aby mi volal clen rodiny, robime zbierku na darcek posli na ucet, kukala by som ako puk. Ak by sme davali peniaze tak sami v obalke a rovno oslavencovi aj s kyticou.

anonym_4874cb
Dnes o 06:48

Ako divný prístup, ale z tvojej strany. Ty vymyslíš svojmu mužovi drahý darček, švagra zaúkoluješ, aby vyvolával známym a drankal na neho peniaze. A keď sa začne zapájať viac, bojíš sa, že ty už nebudeš tá, ktorá s nápadom prišla. Prepáč, ale ak chceš byť pred mužom tá dokonalá a chceš muža prekvapiť s tip top darčekom, uhraď si ho sama. Toto mi príde úbohé, aby som si žiadala od známych peniaze. Hanbila by som sa.

anonym_57175d
Dnes o 07:08

S názorom, že by som neiniciovala zbierku na dar pre manžela, môžem len súhlasiť.Dar,aj keď nákladný,by som za seba a naše deti uhradila z vlastných zdrojov.To, že by ostatní príbuzní a priatelia zbierali z vlastnej iniciatívy peniaze na väčší dar, to by určite išlo mimo mňa

ivicatolic
Dnes o 07:22
@anonym_e51e00

@ivicatolic Na to hlavne si zabudla 😃. Mal niekto z tvojej rodiny obvolat celu rodinu, aby sa ti zbierali na darcek 😀.
Este ked sa zbierame kolegom po 3-5 eur ok. Ale aby mi volal clen rodiny, robime zbierku na darcek posli na ucet, kukala by som ako puk. Ak by sme davali peniaze tak sami v obalke a rovno oslavencovi aj s kyticou.

@anonym_e51e00 asi tak 😁👍

tanyan
Dnes o 07:56

Ja som myslela, že najdôležitejšie je, aby mal oslávenec radosť. Ale často sa stretávam s tým, že pre blahoželajúcich je dôležitejšie uznanie od ostatných hostí a obdarovaného ako radosť a spokojnosť oslávenca.

janinah
Dnes o 07:57

Prepanakraľa to fakt? Obvolavat rodinu a žobrať ( pardon zbierať) peniaze,lebo si vymyslela drahy dar? Este pivedz,že si aj sumu určila... Vsak len spomeniem,ze poprosime peniaze,nie vecne dary anu kytice a necham to na hosťoch kto kolko dá NA OSLAVE. Zbytok dolozim a dar kupim,ved manzel nie je male dieťa,počká.

anonym_c7d477
Dnes o 07:58

Ja sa vciťujem zase do role rodiny od ktorej sa žiadajú peniaze, ideálne nemalé. Prídem na oslavu a povedia, toto sme sa Ti zložili na dar... Akože super drahý, ale je to neosobné, nič mu do ruky nedajú. Jeden dá 20 € druhý 200 € a výsledok rovnaký...
Možno sa na tento počin nedarí švagrovi vyzbierať peniaze od rodiny - preto tá veta zarob si, priprav si nemalé peniaze...
A tiež tebe sa nepáči, že dáš najväčšiu sumu, vymyslela si to a čiastočne organizovala a nebudeš mať hlavné slovo.
Ale bez tvojej sumy dar nekúpi. Čo takto ísť ho kúpiť spoločne - kompromis. Dávať ho na oslave spoločne. Na narodeninový pozdrav nech sa podpíšu tí, čo na dar prispeli...

danica2711
Dnes o 08:23

@ucholacik a prečo si tým poverila jeho? Mala si to, keď už, urobiť sama.Tvoj manžel, tvoj nápad na darček.

puertorico
Dnes o 09:16

nech vybaví darček on, a ty výzdobu a ostatné . manželovi potom povieš že ste to spolu riešili , netráp sa a nenervač

zuzubb007
Dnes o 09:24

Je to tvoj manžel mala si si darček aj peniaze vyzbierať sama, takže tvoja chyba, jedno čo nechápem žiadať rovno peniaze na darček je tiež dosť drzé, narodeniny niesu o darčekoch, ale čase s rodinou, bohužiaľ v tomto prípade to vidím na materiálne, smutné, každý mohol doniesť na čo má

ucholacik
autor
Dnes o 09:25
@puertorico

nech vybaví darček on, a ty výzdobu a ostatné . manželovi potom povieš že ste to spolu riešili , netráp sa a nenervač

@puertorico ďakujem za jednu normálnu odpoveď...

anonym_4874cb
Dnes o 09:26
@ucholacik

@ucholacik Takže normálna odpoveď je len tá, ktorá tvojmu nezmyselnému rozhorčeniu chápe?

anonym_546ddb
Dnes o 09:28

@ucholacik predpokladam, ze ked Ta tak zrusil a nepovedal Ti kto kolko penazi na darcek poslal, ze to jeho brat zatiahol cele sam....a nikomu nevolal a nevnucoval sa podielat na darceku, ktory si vybrala Ty.

anonym_7c5a2c
Dnes o 09:40

..ide mať 🙈 no, úprimne, mňa keby švagriná takto zaúkolovala, tak sa na ňu z vysoka... vieš čo. veď si to rieš sama, keď je to tvoj napad! 😝

anonym_e51e00
Dnes o 10:01
@ucholacik

@ucholacik Inak uvedomujes si, ze si urobila muzovi hanbu? Ako keby bol nejaka socka. Ze si chcela, aby jeho rodina poslala peniaze na ucet na darcek. Ale je mozne, ze sa to vyriesilo ako bolo vyssie bolo pisane, ze svagor to kupil sam, a nerobi bratovi hanbu, ze obvolava rodinu, aby mu poslali peniaze na darcek.
Do buducna nevynucuj taketo peniaze. Ked tak povedz na otazku co kupit, ze veru nevies, mozno peniaze a vyberie si sam. Ale nie obvolavat ludi, aby poslali na ucet. Predsa kazdy da rodine kolko uzna za vhodne, a s venovanim, aby bolo jasne od koho to je.

anonym_611dba
Dnes o 10:25

Vymyslieť si drahý dar , a čakať ze sa mi naň poskladajú iny a ešte túto trápnu vec zavesiť niekomu na krk, ,,,,A ako hosť od ktorého chceš peniaze , by som ta niekam poslala.

anonym_794aec
Dnes o 10:28
@anonym_611dba

Vymyslieť si drahý dar , a čakať ze sa mi naň poskladajú iny a ešte túto trápnu vec zavesiť niekomu na krk, ,,,,A ako hosť od ktorého chceš peniaze , by som ta niekam poslala.

@anonym_611dba Neviem, naco vymysla drahy dar, ked nan ocividne absolutne nema. To mi hlava neberie. Drankat od celej rodiny- megatrapne, by som sa pod zem prepadla. Nemam na nieco=nekupujem to.

anonym_4ffa76
Dnes o 10:59

Keď sme v rodine riešili väčšiu oslavu, myslím jubileum vyššieho veku, tak pozýval organizátor a my sme sa opýtali, ako je vhodné riešiť dar, či sa zbiera na niečo väčšie alebo je to invidualne. Ujo mal 70, jeho dcéra vopred pozývala telefonicky a potom ujo rozdal pozvánky. Takže sme sa sesternice opýtali, povedala kto rieši dar a zbiera , že ako chceme - môžeme prispieť koľko chceme.
Moja mama mala 80, popri plánovaní pásla aj téma darov, tak nám povedala svoju predstavu a potom keď rozdala pozvánky, hostia sa pýtali mňa, nech ich nasmerujem.
Naozaj sme nikto nepovažovali za vhodné aby som ja či sesterka vymýšľali dráhy dar a poverili niekoho zbieraním. Počkali sme najskôr na otázky a ponuku

ucholacik
autor
Dnes o 11:04
@anonym_e51e00

@ucholacik Inak uvedomujes si, ze si urobila muzovi hanbu? Ako keby bol nejaka socka. Ze si chcela, aby jeho rodina poslala peniaze na ucet na darcek. Ale je mozne, ze sa to vyriesilo ako bolo vyssie bolo pisane, ze svagor to kupil sam, a nerobi bratovi hanbu, ze obvolava rodinu, aby mu poslali peniaze na darcek.
Do buducna nevynucuj taketo peniaze. Ked tak povedz na otazku co kupit, ze veru nevies, mozno peniaze a vyberie si sam. Ale nie obvolavat ludi, aby poslali na ucet. Predsa kazdy da rodine kolko uzna za vhodne, a s venovanim, aby bolo jasne od koho to je.

@anonym_e51e00 Nie neurobila som mu hanbu....my to tak máme zaužívané aj medzi známymi.... vždy sa skladalo niekomu na dar keď sa oslavovalo.tak v Tom problém nevidím.Nikto s tým problém nemal.

anonym_3fa777
Dnes o 11:12
@ucholacik

Ja som myslela ,že to budeme spolu riešiť a nie ,že ide teraz sa tváriť ako organizátor všetkého

@ucholacik nemala si.hp do toho montovať. Naco?

Strana
z2