icon

Sklamanie z vianočného darčeka

annez
Včera o 20:25

Zdravím všetkých,
potrebujem sa po týchto sviatkoch vyrozprávať. Mám 24r, s rodičmi dlhodobo fungujeme tak, že si povieme, čo chceme nájsť pod stromčekom a k tomu pridáme nejakú drobnosť ako prekvapenie. Keďže som si začala už minulý rok platiť okrem bytu (165€) všetko sama, nemala som im čo nadiktovať. Nakoniec som vybrala tri veci, ktoré by mi urobili radosť a najmä o tej knihe som sa s rodičmi opakovane rozprávala a zdôrazňovala som, že tá mi pod stromček stačí. Povedali, že ju objednajú, že im mám poslať odkaz. Ten dostali opakovane, dokonca sme sa k tomu necelý mesiac pred Vianocami vrátili a zistila som, že na tú knihu zabudli. Tak som stále dúfala, že ju tam doplnia, pod stromčekom som ju však nenašla. Aby ste mali úplný obrázok, sestra ešte verí na Ježiška a Vianoce sú u nás preto veľká sláva a rodičia darčeky kupovali ešte 22.12. len aby bola istota, že je tam všetko, čo si prosila. Na malú nežiarlim, sama som jej tam darčeky pridala. Nejde mi ani o to, že by som dostala málo vecí, aj polovicu z toho čo som dostala som nepotrebovala. Skôr ma mrzí to, že mali čas a energiu hľadať nedostupné hračky, ale nenašli si 5 minút na vyplnenie online objednávky na knihu za 20€. Skrátka nebudem klamať, sklamalo ma to. Knižku si plánujem po výplate objednať, tých 20€ mi ani ako brigádničke chýbať nebude, ako to ale povedať rodičom, aby sa necítili zle za to, že na ňu (opäť) zabudli? Knižku chcem, ale nechcem im tým ublížiť a na to aby som im klamala si ich až moc vážim. Som kvôli tomu hrozný človek? Pretože sa tak rozhodne cítim. Čo by ste urobili na mojom mieste?

Strana
z3
anonym_843919
Dnes o 11:40
@sevrin

@anonym_843919 vieš čo znamená: trafená hus zagága? Som rád že si sa v mojom komentári našlo. Blbeček ťa mal vytrepať do žihľavy, svet by bol ušetrený od tvojich dristov. Nabudúce naber odvahu ty posero a o blbečkoch nepíš anonymne.

@sevrin ty gágaš v každej diskusii a vždy úplne o hovne, škoda že sa nedá zablokovať aj teba ty anonym

1veverica
Dnes o 11:46

@annez knižku si normálne kúp. A keď sa opýta ju tak len povieš ze si si kúpila

anonym_254aa9
Dnes o 11:55

A čo si teda dostala, že si taká sklamaná? @annez neviem pochopiť celkom čo riešiš, keby si potrebovala, naozaj potrebovala niečo za dajme tomu 200e, čo by si si nemohla dovoliť a vaši by na to mali, vedeli by o tom, ale nedali by ti to, no sama píšeš že tých 20e na knihu máš, tak v čom je problém? Ja som nikdy, ale naozaj nikdy nedostala čo som chcela, ani na Vianoce, ani na nijaký sviatok, ani ako dieťa a to som vždy dávala veľmi konkrétne tipy, necítila som to ako sklamanie, krivdu, aj keď som dostala úplné hlúposti a neskôr už len peniaze, aby som si niečo kúpila sama. Tvoj problém mi jemne zaváňa tvojou generáciou.

sevrin
Dnes o 12:15
@anonym_843919

@sevrin ty gágaš v každej diskusii a vždy úplne o hovne, škoda že sa nedá zablokovať aj teba ty anonym

@anonym_843919 naber odvahu posero, nepíš anonymne a pozrieme sa na tvoje kecy či tiež nebudú len o hovne, lebo pod anonymom tu len spamuješ. Alebo si lieč mindráky na niekom inom, ja nemôžem za tvoj spackaný život 😅

anonym_843919
Dnes o 12:25
@sevrin

@anonym_843919 naber odvahu posero, nepíš anonymne a pozrieme sa na tvoje kecy či tiež nebudú len o hovne, lebo pod anonymom tu len spamuješ. Alebo si lieč mindráky na niekom inom, ja nemôžem za tvoj spackaný život 😅

@sevrin vieš o tom že sám si anonym 🤣 či ti to stále nedošlo? Môj život nieje o nič horší ako ten tvoj 😚

anonym_7035fe
Dnes o 12:31
@anonym_3b6d4b

@anonym_7035fe áno chcem. Preto lebo aj 24 ročne dievča je rovnako dieťa svojich rodičov ako jej mladší súrodenec. Keď vedeli zháňať všetky darčeky ktoré si prialo mladšie dieťa mali zháňať aj pre staršie. Keď zabudli stačilo povedať. Kamilka prepáč nám v tom zhone sme zabudli na knihu ktorú si si želala tu máš 20 eur kúp si tu knihu. Takze má právo na emócie má právo cítiť sa smutná aj sklamaná. Nehrajme sa tu na terminatorky ked sa nás to netýka. Byt v jej koži cítili by dme sa rovnako len tu je zaužívané hneď človeka zosmiešniť.

@anonym_3b6d4b preboha, a teraz sa zrúti svet akože? Ľudia sa urážajú pre iné veci, majetky atď a nie pre knižky 🤣😱🤣

sevrin
Dnes o 12:33
@anonym_843919

@sevrin vieš o tom že sám si anonym 🤣 či ti to stále nedošlo? Môj život nieje o nič horší ako ten tvoj 😚

@anonym_843919 ale už ma začínaš nudiť, daj si život do poriadku a nebudeš mať dôvod sa liečiť na iných. Snáď som to povedal dostatočne jasne.

anonym_843919
Dnes o 12:35
@sevrin

@anonym_843919 ale už ma začínaš nudiť, daj si život do poriadku a nebudeš mať dôvod sa liečiť na iných. Snáď som to povedal dostatočne jasne.

@sevrin ty si fakt mimo 🤣🤣🤡

sevrin
Dnes o 12:46
@anonym_843919

@sevrin ty si fakt mimo 🤣🤣🤡

@anonym_843919 čo si nepochopilo, ty pacient, na vete, že už ma nudíš?

anonym_843919
Dnes o 13:10
@sevrin

@anonym_843919 čo si nepochopilo, ty pacient, na vete, že už ma nudíš?

@sevrin keby ťa tak nudím ty truľko tak si nedas námahu odpísať. Noob

iva_23
Dnes o 14:03

@annez Si a vždy budeš dieťa svojich rodičov. Úplne Ťa chápem, mám dcéru v tvojom veku a je jedno koľko máš detí, problém je v tom , že rodičia Ťa nepočúvaju. Je dôležité počúvať svoje deti , partnera a pod tým dávame najavo, že nám na tom človeku záleží. Nejde o darček, nejde o to , že si dostala iné darčeky, ide o pocit sklamania , sklamania z toho , že ťa nepočúvali . Chod za mamou a otvorene jej to povedz , že si vďačná za darčeky ktoré ti kúpili, aj keď si ich nepotrebovala , ale, že si sklamaná z toho , že ťa prestali počúvať, načúvať ti. Svet sa preto nezrúti , len chceš aby mama vedela , že ťa to mrzí, mrzí ťa to sklamanie , je jedno koľko majú naše deti rokov , dôležité je to , že aj keď sú už dospelé, vždy budú naše deti a nemali by sa medzi nimi robiť rozdiely, lebo do budúcna môže byť z toho problém a ešte väčšie sklamanie. Povedz to rodičom úprimne a na rovinu , že tú knihu po ktorej si tak túžila a Ježiško ti ju pod stromčekom nenechal si ideš kúpiť sama . Z negatívnych komentárov si nerob nič, každý má nárok byť sklamaný každý má právo byť smutný a pod .

enmery
Dnes o 14:10
@anonym_843919

@sevrin keby ťa tak nudím ty truľko tak si nedas námahu odpísať. Noob

@anonym_843919 Ty mudrkyňa. Ešte aj MK, keď ideš odoslať správu, ti dá možnosť odoslať alebo odoslať ANONYMNE. Sa vás agresívnych sliepok vyrojila kopa, odkedy je tu táto možnosť. @sevrin aspoň píše pod svojím nickom a vieš si tie jeho "hluposti" dohľadať, ty hrdinka.

anonym_fc74e5
Dnes o 14:19

@annez ale aspoň si niečo dostala. Ja som s priateľom prvé Vianoce a nedostala som od neho nič. Na meniny mi ani ruku nepodal. Ale uase rozísť sa kvôli tomuto by mi prišlo divné lebo inak je to dobrý chlap, ochotný, vždy pomôže, dobre sa správa ku mne, vždy má čas na mňa. Len proste niektorí nie sú na tie darčeky ani dať najavo keď máš sviatok. I keď ja som nenáročná, mne by stačila aj čokoláda lebo ide o to že si človek spomenul a nezabudol na teba. Tak by si to asi mala brať.

anonym_843919
Dnes o 14:30
@enmery

@anonym_843919 Ty mudrkyňa. Ešte aj MK, keď ideš odoslať správu, ti dá možnosť odoslať alebo odoslať ANONYMNE. Sa vás agresívnych sliepok vyrojila kopa, odkedy je tu táto možnosť. @sevrin aspoň píše pod svojím nickom a vieš si tie jeho "hluposti" dohľadať, ty hrdinka.

@enmery čo sa staráš do cudzích sprav teta

gribka1
Dnes o 14:38
@anonym_fc74e5

@annez ale aspoň si niečo dostala. Ja som s priateľom prvé Vianoce a nedostala som od neho nič. Na meniny mi ani ruku nepodal. Ale uase rozísť sa kvôli tomuto by mi prišlo divné lebo inak je to dobrý chlap, ochotný, vždy pomôže, dobre sa správa ku mne, vždy má čas na mňa. Len proste niektorí nie sú na tie darčeky ani dať najavo keď máš sviatok. I keď ja som nenáročná, mne by stačila aj čokoláda lebo ide o to že si človek spomenul a nezabudol na teba. Tak by si to asi mala brať.

@anonym_fc74e5 Ty mu gratuluješ a dávaš darčeky? Ak áno, ako reaguje?

anonym_fc74e5
Dnes o 14:39
@gribka1

@anonym_fc74e5 Ty mu gratuluješ a dávaš darčeky? Ak áno, ako reaguje?

@gribka1 jeho meniny a narodky som ešte nezažila, sme spolu len pár mesiacov ale darček som mu dala a bol rád. Ale tak ja rada obdarovavam druhých takže v pohode

senta_sofia
Dnes o 14:42

@annez objednala by som si ju k nim domov a ked pride, tak by som im povedala, ze dakujes za ten darcek, co si si zelala. Chapem, ze si sklamana, lebo si im to dala ako tip na vec, ktoru by si chcela. Ak ich to nezaujimalo, nemali sa ta pytat, bola by si vdacna za to, co ti dali z vlastneho rozhodnutia. Ale ak o tom vedeli, tak je smutne, ze tu objednavku neodklikli. Dnes na to naozaj viac casu netreba.

gribka1
Dnes o 14:42
@anonym_fc74e5

@gribka1 jeho meniny a narodky som ešte nezažila, sme spolu len pár mesiacov ale darček som mu dala a bol rád. Ale tak ja rada obdarovavam druhých takže v pohode

@anonym_fc74e5 Možno sa to zmení, možno nedostával darčeky a ani to neriešil. 😁

eleanor2510
Dnes o 14:44

Zeny, nechapem vas, uprimne. Kolke tu po sviatkoch nariekaju, ze im partner bud nic nedal, alebo im dal nejaku hlupost, ze ich dobre nepozna, ze odignoroval ich potreby a podobne. Detto svokrovci, to je este vacsi hejt, svagrine a podobni clenovia rodiny. V com konkretne je tato situacia ina, ze autorku zhadzujete, ze nema fnukat, ma si knihu kupit sama a podobne blaboly? Nepochopili ste, ze nejde o knihu? Ide o to, ze rodicia mali kvantum casu nakupit aj nemozne darceky pre jednu neplnoletu dceru a na dospelú sa vykaslali. Ano, vykaslali, lebo chcela JEDNU konkretnu vec a tu jej nedali, napriek tomu, ze stacili tri kliknutia na jej objednanie. Tato situacia je uprimne este smutnejsia, nez ked vas neodhadnu vasi partneri, svokrovci a svagrine, lebo to su naozaj cudzi ludia, ktorych poznate od isteho momentu vasho života. Ale rodicia? To je ine kafe. A vacsina tu kyda na skromne dievca. Zamyslite sa nad sebou.

sevrin
Dnes o 15:47
@enmery

@enmery nechaj tak, niekto kto má diagnózu, si žije vo vlastnom vyhonenom svete a takí si len melú svoje 😉

anonym_254aa9
Dnes o 16:12
@eleanor2510

Zeny, nechapem vas, uprimne. Kolke tu po sviatkoch nariekaju, ze im partner bud nic nedal, alebo im dal nejaku hlupost, ze ich dobre nepozna, ze odignoroval ich potreby a podobne. Detto svokrovci, to je este vacsi hejt, svagrine a podobni clenovia rodiny. V com konkretne je tato situacia ina, ze autorku zhadzujete, ze nema fnukat, ma si knihu kupit sama a podobne blaboly? Nepochopili ste, ze nejde o knihu? Ide o to, ze rodicia mali kvantum casu nakupit aj nemozne darceky pre jednu neplnoletu dceru a na dospelú sa vykaslali. Ano, vykaslali, lebo chcela JEDNU konkretnu vec a tu jej nedali, napriek tomu, ze stacili tri kliknutia na jej objednanie. Tato situacia je uprimne este smutnejsia, nez ked vas neodhadnu vasi partneri, svokrovci a svagrine, lebo to su naozaj cudzi ludia, ktorych poznate od isteho momentu vasho života. Ale rodicia? To je ine kafe. A vacsina tu kyda na skromne dievca. Zamyslite sa nad sebou.

@eleanor2510 skromné dievča? Skromné dievča by si uvedomilo že aké je šťastie, na rozdiel od mnohých, že má rodičov, ktorí jej platia byt a bolo by šťastné aj keby dostalo ponožky. Tam nejde o to že nedostala čo chcela, tam ide o jej vnímanie a to, že s tým chce konfrontovať rodičov. Dospelá žena chce vyčítať rodičom že jej nekúpili knižku? Vieš si ty predstaviť ako to robíš ty? Hanba by ma fackovala. Ja som dostala už kadejaké hlúposti od najbližších príbuzných, moje deti detto, ale nikdy som sa necítila voči tomu oduto a vyčítať im to? A to boli naozaj často situácie, kedy som očakávala veci, ktoré by nám veľmi pomohli. Ale vážim si ľudí, vážim si svoju rodinu, vážim si samú seba a rešpektujem cudziu slobodu rozhodnutí, aj keď sa mi nepáči. To je dospelosť.

marek775
Dnes o 16:19

@annez na vianoce sme vsetci trosku citlivejsi. Neber to osobne. Stane sa to. Ked su v rodine deti, na vianoce je prave najvacsi tlak na to, aby boli spokojne oni. Mas narok na pozornost a svoje emocie tak, ako vsetci ostatni. Skus vsak v sebe najst pochopenie a objektivitu - to ze sa nahanali aby malej urobili radost predsa neznamena, ze ta nelubia alebo ze ta lubia menej, ale beru ta ako velku a rozumnejsiu. Knizku si kup a aj im to povedz. Za par dni ju budes mat doma. Dolezite je, nepokazit si dobre vztahy s najblizsimi, pretoze tie maju, na rozdiel od veci, slutocnu (nesmiernu) cenu.

gribka1
Dnes o 16:20
@anonym_254aa9

@eleanor2510 skromné dievča? Skromné dievča by si uvedomilo že aké je šťastie, na rozdiel od mnohých, že má rodičov, ktorí jej platia byt a bolo by šťastné aj keby dostalo ponožky. Tam nejde o to že nedostala čo chcela, tam ide o jej vnímanie a to, že s tým chce konfrontovať rodičov. Dospelá žena chce vyčítať rodičom že jej nekúpili knižku? Vieš si ty predstaviť ako to robíš ty? Hanba by ma fackovala. Ja som dostala už kadejaké hlúposti od najbližších príbuzných, moje deti detto, ale nikdy som sa necítila voči tomu oduto a vyčítať im to? A to boli naozaj často situácie, kedy som očakávala veci, ktoré by nám veľmi pomohli. Ale vážim si ľudí, vážim si svoju rodinu, vážim si samú seba a rešpektujem cudziu slobodu rozhodnutí, aj keď sa mi nepáči. To je dospelosť.

@anonym_254aa9 Mňa by hanba fackovala, kebyže mi moje dieťa v akomkoľvek veku pošle párkrat odkaz na knihu, ktorú by rado a ja na to zabudnem, či sa na to vybodnem alebo neviem čo. Neviem, ako by som sa cítila ako to dieťa, asi, ak by som cítila, že inak som pre rodičov dôležitá a fakt to jednoducho nezvládli alebo to bolo v podobnom duchu precítené už viackrát a tá kniha to už len v nej zavŕšila.....ktovie

barbie79
Dnes o 16:20

bola by som tiez sklamana., ze som nedostala to co som im poslala aj link, kazda jedna, ktora ti napise, ze je to Ok, a nie si decko.. nie je pravda, stale si dieta svojich rodicov a ide o priority a o tom ako ta pocuvaju

enmery
Dnes o 16:24
@barbie79

bola by som tiez sklamana., ze som nedostala to co som im poslala aj link, kazda jedna, ktora ti napise, ze je to Ok, a nie si decko.. nie je pravda, stale si dieta svojich rodicov a ide o priority a o tom ako ta pocuvaju

@barbie79 Ty ako rodič si nikdy nezyhala?Faaakt?Potom nechápem, prečo sú deti aké sú...každý ľudsky zlyhá. Ona darčeky dostala. Nevysrali sa na ňu úprimne. Prečo to nebolo ta kniha si mala vydiskutovať s nimi a nie polemizovať tu.

V inej téme tu matka nadáva dieťaťu, malickemu, že je nevdačne kvôli cukrikom, lebo ona ma stres z muža, domácnosti.

Tam nej to drukujú. Nestačím sa čudovať.

anonym_254aa9
Dnes o 16:30
@enmery

@barbie79 Ty ako rodič si nikdy nezyhala?Faaakt?Potom nechápem, prečo sú deti aké sú...každý ľudsky zlyhá. Ona darčeky dostala. Nevysrali sa na ňu úprimne. Prečo to nebolo ta kniha si mala vydiskutovať s nimi a nie polemizovať tu.

V inej téme tu matka nadáva dieťaťu, malickemu, že je nevdačne kvôli cukrikom, lebo ona ma stres z muža, domácnosti.

Tam nej to drukujú. Nestačím sa čudovať.

@gribka1 to sa láska meria takýmito hlúposťami? Či dospelý človek dostane niečo čo chcel? To vážne? To sme tu 5-ročné deti, nevnímajúce na čom je skutočne založený a stojaci vzťah? Alebo ste tu všetky z tak dokonalého rodinného prostredia, kedy vám rodičia dali všetko čo vám na očiach videli? Mne teda rozhodne nie a čo som chcela už vôbec a som im za to vďačná a aj napriek tomu viem že ma ľúbili a ľúbia.
@enmery ale oni nezlyhali, problém má ona, že cíti takéto niečo voči rodičom pre takú hlúposť.

gribka1
Dnes o 16:45
@anonym_254aa9

@gribka1 to sa láska meria takýmito hlúposťami? Či dospelý človek dostane niečo čo chcel? To vážne? To sme tu 5-ročné deti, nevnímajúce na čom je skutočne založený a stojaci vzťah? Alebo ste tu všetky z tak dokonalého rodinného prostredia, kedy vám rodičia dali všetko čo vám na očiach videli? Mne teda rozhodne nie a čo som chcela už vôbec a som im za to vďačná a aj napriek tomu viem že ma ľúbili a ľúbia.
@enmery ale oni nezlyhali, problém má ona, že cíti takéto niečo voči rodičom pre takú hlúposť.

@anonym_254aa9 Podľa mňa tu nejde len o knihu, aj keď debata sa tu sústredila len na to. A áno, vzťah je dôležitejší, ale podľa mňa je pravdivejší, ak vieme ako sa ten druhý cíti.

eleanor2510
Dnes o 16:46
@anonym_254aa9

@anonym_254aa9 dobre, tak potom aj ta mala sestra ma byt spokojna s tym, ze ma rodicov, ktori za nu vsetko platia. A nemali jej kupit aspon polovicu z toho, co si vypytala. Ta starsia je studentka, aj ked je dospela, takze neplatia byvanie nepracujucej lemre, ktora ich vyziera. A ked uz hovoris, ze rodicia daju detom vsetko, co im na ociach vidia. Ved tej mladsej dali! Ide o tie rozdiely, stale nechapes? Dospele dieta je na odstrel? Malemu sa kupi vsetko, co chce, a dospelemu ta jedna vec nie?

anonym_254aa9
Dnes o 16:55
@eleanor2510

@anonym_254aa9 dobre, tak potom aj ta mala sestra ma byt spokojna s tym, ze ma rodicov, ktori za nu vsetko platia. A nemali jej kupit aspon polovicu z toho, co si vypytala. Ta starsia je studentka, aj ked je dospela, takze neplatia byvanie nepracujucej lemre, ktora ich vyziera. A ked uz hovoris, ze rodicia daju detom vsetko, co im na ociach vidia. Ved tej mladsej dali! Ide o tie rozdiely, stale nechapes? Dospele dieta je na odstrel? Malemu sa kupi vsetko, co chce, a dospelemu ta jedna vec nie?

@gribka1 chápem ako to myslíš a áno, nevidíme do toho vzťahu hlbšie, no tu sa už ani nerieši kniha, ale tá hranica medzi pocitom sklamania, na ktorý má právo a potrebou konfrontácie rodičov pre to, že jej nekúpili čo chcela. Chápeš ten rozdiel.
@eleanor2510 vnímaš ty to, že aj keď nedostala to čo chcela, tak niečo dostala? Ja nechápem prečo to tu tlačíte do polohy, že chúďatko, nedostala nič. Mohla dostať aj drahé a hodnotné dary, krásne veci, veľa vecí ... veď to vôbec netušíme. A my jej tu ideme fúkať ego, lebo niečo nedostala? Mala tu objektívne a charakterne napísať - dostala som toto, toto, toto ... , nedostala som toto. Inak, je to neúplná info. A manipulácia publika. Ešte aj tým ako tam opisuje konanie rodičov voči sestre.

Strana
z3