Sklamanie z vianočného darčeka
Zdravím všetkých,
potrebujem sa po týchto sviatkoch vyrozprávať. Mám 24r, s rodičmi dlhodobo fungujeme tak, že si povieme, čo chceme nájsť pod stromčekom a k tomu pridáme nejakú drobnosť ako prekvapenie. Keďže som si začala už minulý rok platiť okrem bytu (165€) všetko sama, nemala som im čo nadiktovať. Nakoniec som vybrala tri veci, ktoré by mi urobili radosť a najmä o tej knihe som sa s rodičmi opakovane rozprávala a zdôrazňovala som, že tá mi pod stromček stačí. Povedali, že ju objednajú, že im mám poslať odkaz. Ten dostali opakovane, dokonca sme sa k tomu necelý mesiac pred Vianocami vrátili a zistila som, že na tú knihu zabudli. Tak som stále dúfala, že ju tam doplnia, pod stromčekom som ju však nenašla. Aby ste mali úplný obrázok, sestra ešte verí na Ježiška a Vianoce sú u nás preto veľká sláva a rodičia darčeky kupovali ešte 22.12. len aby bola istota, že je tam všetko, čo si prosila. Na malú nežiarlim, sama som jej tam darčeky pridala. Nejde mi ani o to, že by som dostala málo vecí, aj polovicu z toho čo som dostala som nepotrebovala. Skôr ma mrzí to, že mali čas a energiu hľadať nedostupné hračky, ale nenašli si 5 minút na vyplnenie online objednávky na knihu za 20€. Skrátka nebudem klamať, sklamalo ma to. Knižku si plánujem po výplate objednať, tých 20€ mi ani ako brigádničke chýbať nebude, ako to ale povedať rodičom, aby sa necítili zle za to, že na ňu (opäť) zabudli? Knižku chcem, ale nechcem im tým ublížiť a na to aby som im klamala si ich až moc vážim. Som kvôli tomu hrozný človek? Pretože sa tak rozhodne cítim. Čo by ste urobili na mojom mieste?
Ako sa dá zabudnuť na vianočný darček? Rodicča majú dve deti,z toho im jedna staršia povie čo chce (určite sa jej to opytali) ,da im aj link a oni nič...zabudnú? Čo nemajú ani pero a papier aby si to napísali...veď nebudú až taký starý...No neviem, ale je to ich dieťa a oni jej zabudnú kúpitť darček? My s manželom sme pozerali zoznam ,čo si deti priali aj sto krát, či máme všetko...je to divné,ale ja by som si knihu kúpila ,ukázala im ju a poďakovala....chcela by som vidieť ako by sa zatvárili,či im to bude vôbec ľúto ,že vam ju nekúpili...vianoce su raz do roka a zabunúť kúpiť darček pre vlasné dieťa je divné
@metoma73 Hlavne keď mladšej nakúpili všetko starostlivo... to by zabolelo každého. Rodičia majú byť spravodliví, ako jednej tak druhej.
@annez Všetky zeny, ktore tu pisu, aka je to malickost su zrejme len prilis otupene z toho, ako na nich ich rodinam a partnerom pramalo zalezi.. samozrejme, mas plne pravo sa citit ako sa citis, aj ked by si mala zrovna 40 a nastane rovnaka situacia. Chapem Ta, mas pocit, akoby na Tebe nezalezalo. A tie informacie - ja si objednam sama na dobierku.. 🤦🏼♀️ To je uz uplne nepochopenie vyznamu vianoc a vzajomneho obdaruvania, ktore nie je primarne o darceku za 20 eur, ale prave o tom, ze blizky obetuje cas a vyda namahu aby ma obdaril prave tym, po com tuzim. Ze ma pozna, ze mu na mne zalezi.. ak by som si mala sama nieco objednavat a dobierku adresovat na manzela, to by som skutocne nestala o taky darcek, kde darujici ma presne tu namahu ze prilozi kreditku k terminalu.. 😒
A čo si teda dostala, že si taká sklamaná? @annez neviem pochopiť celkom čo riešiš, keby si potrebovala, naozaj potrebovala niečo za dajme tomu 200e, čo by si si nemohla dovoliť a vaši by na to mali, vedeli by o tom, ale nedali by ti to, no sama píšeš že tých 20e na knihu máš, tak v čom je problém? Ja som nikdy, ale naozaj nikdy nedostala čo som chcela, ani na Vianoce, ani na nijaký sviatok, ani ako dieťa a to som vždy dávala veľmi konkrétne tipy, necítila som to ako sklamanie, krivdu, aj keď som dostala úplné hlúposti a neskôr už len peniaze, aby som si niečo kúpila sama. Tvoj problém mi jemne zaváňa tvojou generáciou.
@anonym_254aa9 ... a mne Tvoja odpoved zavana otupenostou, kedze na Tvoje potreby ostatni kaslali uz od malicka.
@annez ahojjjj, no napríklad ja mam 19 a od 14 uz darceky nedostavam lebo ze som na to stará a moji súrodenci co majú aj cez 20 tak ano.... a to ze ta sklamalo ich gesto nezáujmu alebo ze tomu nedali toľkú snahu akú si očakávala chapem,ale na druhej strane si aj samostatná takže to ni taka katastrofa. Osoby co tu píšu ze "prestaň fnukat si dospelá...." su pekne od veci a je to neslušné, akoze neviem ako ich kto vychoval ale podla mňa si každý zaslúži darcek. Takže v tvojej situácii by som povedala naroviny svoje pocity rodičom. A nic si ze toho nerob,ešte budú Vianoce:33
@annez ahojjjj, no napríklad ja mam 19 a od 14 uz darceky nedostavam lebo ze som na to stará a moji súrodenci co majú aj cez 20 tak ano.... a to ze ta sklamalo ich gesto nezáujmu alebo ze tomu nedali toľkú snahu akú si očakávala chapem,ale na druhej strane si aj samostatná takže to ni taka katastrofa. Osoby co tu píšu ze "prestaň fnukat si dospelá...." su pekne od veci a je to neslušné, akoze neviem ako ich kto vychoval ale podla mňa si každý zaslúži darcek. Takže v tvojej situácii by som povedala naroviny svoje pocity rodičom. A nic si ze toho nerob,ešte budú Vianoce:33
@anonym_475350 ja som mala viac ako ostatní, ale nebola som rozmaznaná princezná, čo sa psychicky zloží, keď nedostane čo chcela 😄
@anonym_cf8867 ty čítaš že dostala darčeky? Všetci to tu opisujú akoby nedostala nič a pritom sa tu rieši jedna kniha, ktorú si kúpi sama. Ale čo a koľko toho dostala už nerieši nikto.
@barbie79 Ty ako rodič si nikdy nezyhala?Faaakt?Potom nechápem, prečo sú deti aké sú...každý ľudsky zlyhá. Ona darčeky dostala. Nevysrali sa na ňu úprimne. Prečo to nebolo ta kniha si mala vydiskutovať s nimi a nie polemizovať tu.
V inej téme tu matka nadáva dieťaťu, malickemu, že je nevdačne kvôli cukrikom, lebo ona ma stres z muža, domácnosti.
Tam nej to drukujú. Nestačím sa čudovať.
@enmery u nas sme vzdy dostali co sme chceli... aj teraz, aj ja sa snazim dat darceky, aby boli spoko, sondujem cely rok
@gribka1 chápem ako to myslíš a áno, nevidíme do toho vzťahu hlbšie, no tu sa už ani nerieši kniha, ale tá hranica medzi pocitom sklamania, na ktorý má právo a potrebou konfrontácie rodičov pre to, že jej nekúpili čo chcela. Chápeš ten rozdiel.
@eleanor2510 vnímaš ty to, že aj keď nedostala to čo chcela, tak niečo dostala? Ja nechápem prečo to tu tlačíte do polohy, že chúďatko, nedostala nič. Mohla dostať aj drahé a hodnotné dary, krásne veci, veľa vecí ... veď to vôbec netušíme. A my jej tu ideme fúkať ego, lebo niečo nedostala? Mala tu objektívne a charakterne napísať - dostala som toto, toto, toto ... , nedostala som toto. Inak, je to neúplná info. A manipulácia publika. Ešte aj tým ako tam opisuje konanie rodičov voči sestre.
@anonym_254aa9 odpoviem tu, aj keď tu bola tá otázka viackrát. Dostala som dvoje nohavice (dokopy 40€) a dve knihy, o ktorých som síce povedala, že vyzerajú dobre, ale opakovane som zdôrazňovala, že si ich neprosím, lebo to nie je téma, ktorá ma zaujíma (dokopy 50€). Zvyšné darčeky som si platila zo svojho aby to kvôli malej vyzeralo, že tam niečo je.
@anonym_254aa9 odpoviem tu, aj keď tu bola tá otázka viackrát. Dostala som dvoje nohavice (dokopy 40€) a dve knihy, o ktorých som síce povedala, že vyzerajú dobre, ale opakovane som zdôrazňovala, že si ich neprosím, lebo to nie je téma, ktorá ma zaujíma (dokopy 50€). Zvyšné darčeky som si platila zo svojho aby to kvôli malej vyzeralo, že tam niečo je.
@annez dostala si štyri darčeky v hodnote 90e, dvoje nohavice a dve knihy. Veď to je dosť, načo si si kupovala sama ďalšie? Chcela by som ti poradiť, ale naozaj sa v tej situácii nedokážem zorientovať. Darčeky si dostala, sestrička je ešte malé dieťa, jednoducho sa to u týchto drobcov tak nejako automaticky zo strany rodičov viac prežíva, aby sa im udržalo to čaro Vianoc, keď bude väčšia tiež možno dostane niečo, čo ani nechcela. Ale veď to nie je podstatné, o tom nie sú Vianoce 😉. Možno to tvoji rodičia tento rok z tvojho pohľadu nespravili podľa tvojich predstáv, ale ver mi, že keď raz zomrú, tak budeš túto situáciu vnímať úplne inak a uvedomíš si ako si to vnímala ... a nemusela 🙂.
@annez máš 24. Uvedom sa a nebuď rozmaznané decko čo musí dostať všetko čo chce 😀
@anonym_843919 dobre decentná odpoveď hlavne,že je anonymna....
@annez takto....žiarlia na svoju sestru,ALE je to absolútne normálne. Ja ako stará kofa ti absolútne rozumiem. A ako matka dcéry v tvojom veku ktorá tiež žiarli na svojho mladšieho brata ti radím absolútne slušne sa skúsiť s námahou otcom porozprávať. Možno ani netušia,že ti to bolo ľúto. Vážne to skús. Ja som celý život držala hubu a preto si každý myslel,že môže to a hento,že však mne nevadí. No vadí k,len to treba povedať.
@annez dostala si štyri darčeky v hodnote 90e, dvoje nohavice a dve knihy. Veď to je dosť, načo si si kupovala sama ďalšie? Chcela by som ti poradiť, ale naozaj sa v tej situácii nedokážem zorientovať. Darčeky si dostala, sestrička je ešte malé dieťa, jednoducho sa to u týchto drobcov tak nejako automaticky zo strany rodičov viac prežíva, aby sa im udržalo to čaro Vianoc, keď bude väčšia tiež možno dostane niečo, čo ani nechcela. Ale veď to nie je podstatné, o tom nie sú Vianoce 😉. Možno to tvoji rodičia tento rok z tvojho pohľadu nespravili podľa tvojich predstáv, ale ver mi, že keď raz zomrú, tak budeš túto situáciu vnímať úplne inak a uvedomíš si ako si to vnímala ... a nemusela 🙂.
@anonym_254aa9 nie,neprežíva sa to viac pri malých deťoch väčšina ľudí,teší robiť blízkym radosť. A prežívať to aj s dospelými ...ak som správne pochopila,nejde o hodnotu a množstvo darčekov,ale o to,že ju rodičia riadne nevnímali. A teda napísať,že keď rodičia umrú,jej bude ľúto to,čo prezivala,že na Vianoce 2025, ako 24 ročná bola smutná za to,že rodičia zabudli na to čo si vážne prosila. Ako vážne?
@annez tu nejde o knihu za 20€, ale o to, co je za tym - neprijemna emocia sklamania z toho, ze nie si “rovnocenna” dcera, ze im na tebe zalezi menej ako na mladsej, ze tvoje potreby su menej dolezite…Naznacila si, ze toto nebolo prvy krat, ked si sa takto citila. Bud autenticka a sprostredkuj rodicom svoje emocie, ale bez ocakavani, ze sa nieco zmeni. Rataj aj s moznostou, ze to bude takto stale. Ale nepopieraj a nepotlacaj svoje emocie. Zaroven bud zdrojom sama pre seba - uvedom si, ze tvoja hodnota nezavisi od toho, kolko pozornosti ti venuju rodicia. Knizku si kup sama a venuj si ju z lasky 🙂
@annez Vitaj vo svete dospelých 🥰. Verím, že aj Tvoji rodičia Ťa tak berú. Jednoducho povedz: Tú knihu ....... som si kúpila. Hovorím vám preto, aby ste mi ju už nekupovali napr. na narodeniny 😉 🙂. Verím, že dospelým to dôjde, že na ňu asi zabudli (neverím, že by Ti ju zámerne nechceli kúpiť) a možno Ti to aj povedia a hneď sa Ti uľaví alebo si to povedia večer v spálni: och, zabudli sme na tú knihu a na budúce budú viac precízni v nakupovaní darčekov. To, že si ju kúpiš sama za vlastné peniaze je v 24 r. úplne v poriadku 🥰
Ja mam 35 a čo som si sama nekúpila to som pod stromčekom nenašla 🤣 žijem takto uz dlhe roky a som spokojna a nikdy niesom sklamana 😉
Si rozmaznana, ako 24 rocna som bola dospela a rodicia mi darceky uz nekupovali ziadne, dali nam s manzelom peniaze, nech si kupime. Mala toto mama takto poriesit aj s tebou a ty by si si darceky priniesla pod stromcek. Pomaly si musis zvykat, ze ta uz budu riesit stale menej.
Si rozmaznana, ako 24 rocna som bola dospela a rodicia mi darceky uz nekupovali ziadne, dali nam s manzelom peniaze, nech si kupime. Mala toto mama takto poriesit aj s tebou a ty by si si darceky priniesla pod stromcek. Pomaly si musis zvykat, ze ta uz budu riesit stale menej.
@zuzana76 to, že sa na teba rodicia vykaslali a nevážia si ťa, nevedia obetovat kúsok ich času, aby ti kúpili darcek neznamená, ze to tak ma mať aj autorka. Stale bude ich dieťatom aj v 50 tke. A je fajn, ak si na teba niekto spomenie a da si tu námaha, aj keď to bude len drobnosť. Nemusí byť sklamaná a zatrpknuta ako niektoré ženy vratane teba, ktore tu pravidelne vyplakavaju na MK, ze si na ich nikto nespomenul, nedal si námahu aby niečo kúpil. A jediný darček maju, čo si kúpia sami a to je len a len smutné, že nikomu na nich nezáleží.
@zuzana76 to, že sa na teba rodicia vykaslali a nevážia si ťa, nevedia obetovat kúsok ich času, aby ti kúpili darcek neznamená, ze to tak ma mať aj autorka. Stale bude ich dieťatom aj v 50 tke. A je fajn, ak si na teba niekto spomenie a da si tu námaha, aj keď to bude len drobnosť. Nemusí byť sklamaná a zatrpknuta ako niektoré ženy vratane teba, ktore tu pravidelne vyplakavaju na MK, ze si na ich nikto nespomenul, nedal si námahu aby niečo kúpil. A jediný darček maju, čo si kúpia sami a to je len a len smutné, že nikomu na nich nezáleží.
@anonym_caeec7 nevykaslali, dali nam peniaze, mala som mladsich surodencov, ktori boli doma, niekedy treba tu pupocnu snuru pretat, 24 rocna je dost stara na to, aby si darceky kupovala sama. A okrem toho od nich nieco dostala. Na mna si manzel vzdy spomenie, nie som zatrpknuta, len teda tato placliva mlada generacia ma neberie, za vsetko vyplakavaju. Ona darceky dostala.
@anonym_caeec7 prosim najst prispevok, kde vyplakavam, ze si na mna niekto nespomenul.
Asi je to o vychove. My sme odmalicka boli vychovavany tak,aby sme za kazdy darcek boli vdacny,aj ked sme u niekoho dostali nieco,co sa nam vobec nepacilo.Doma sme si nikdy nediktovali,co chceme dostat,nemali sme najviac penazi,boli sme 3 a vsetko sme si vazili. Vzdy sme dostali nejake oblecenie,ktore sme potrebovali,nejaku knizku a nejaku hracku a neskor inu vec,ktora by nas potesila. V dospelosti uz pre nas darceky vobec nie su priorita a ze by som sa kvoli tomu teraz isla hadzat o zem. Ak nieco chcem a nedostala som to,tak si to kupim sama,za mna ziadna katastrofa,ale tak ked bol niekto vychovavany tak,ze si diktoval,co chce dostat,tak to asi riesi takto sklamanim
@anonym_caeec7 ano, aj v 50-tke som ich dietatom a moji rodicia su uz stari, takze sa o nich treba starat, uz nevychadzaju ani z domu, takze darceky sotva pojdu nakupit. Toto asi autorka neda v buducnosti pri takom pristupe, aky ma.
Mam o 5r. mladsiu sestru, ktora uz ma po 30tke. Vzdy rodicia robili, to co u teba.
Ja som si na strednej na desiatu zarobila a ona musela mat aj znackove oblecenie, aby vraj "zapadla". Dospelostou sa to nezmenilo.
Teraz sa im to vracia a zial bolestivo.
Z mojich zivotnych skusenosti ja osobne odporucam, daj vedet ze si sklamana. Ze sa ta to dotklo. Mas na to pravo, inak sa to stane stardant.
Ja som sa nastastie ciastocne poucila s chyb mojej mami. Tiez jej najmadsia sestra bola "milacik" - 10, alebo 40 nehralo rolu.
Mam dve deti a mladsie je ztp, ale bud dostanu obe co chcu, alebo ani jedno.
Asi je to o vychove. My sme odmalicka boli vychovavany tak,aby sme za kazdy darcek boli vdacny,aj ked sme u niekoho dostali nieco,co sa nam vobec nepacilo.Doma sme si nikdy nediktovali,co chceme dostat,nemali sme najviac penazi,boli sme 3 a vsetko sme si vazili. Vzdy sme dostali nejake oblecenie,ktore sme potrebovali,nejaku knizku a nejaku hracku a neskor inu vec,ktora by nas potesila. V dospelosti uz pre nas darceky vobec nie su priorita a ze by som sa kvoli tomu teraz isla hadzat o zem. Ak nieco chcem a nedostala som to,tak si to kupim sama,za mna ziadna katastrofa,ale tak ked bol niekto vychovavany tak,ze si diktoval,co chce dostat,tak to asi riesi takto sklamanim
@anonym_5b28ca Aj mňa tak vychovávali, nemali sme nie, že nič nazvyš, ale aj obyčajné nič. No a napriek tomu, som vďačná a skromná nebola. Nie, že by som vyčítala, len sa to vo mne ukladalo. Tie emócie neoklameš. Asi to buď človek v sebe má, alebo nie. Ktovie.
@anonym_caeec7 nevykaslali, dali nam peniaze, mala som mladsich surodencov, ktori boli doma, niekedy treba tu pupocnu snuru pretat, 24 rocna je dost stara na to, aby si darceky kupovala sama. A okrem toho od nich nieco dostala. Na mna si manzel vzdy spomenie, nie som zatrpknuta, len teda tato placliva mlada generacia ma neberie, za vsetko vyplakavaju. Ona darceky dostala.
@zuzana76 presne tak nestala si im ani za 10 minút, aby vošli do obchodu. Je to strašne neosobne pacnuť peniaze. Kľudne nech su peniaze aj pod stromčekom, ale stačí ich zabaliť originálne, aj to sa samozrejme da a stoji to pol hodiny času. Stale sme ľudia a je dôležité ked ti okolie ukáže že im na tebe záleží. Neviem odkiaľ si prisla na to, že autorka je rozmaznana. Len si zbytočne liečiš svoje mindraky, aby si sa vyventilovala. Toxické spravanie máš pravidelne v rôznych diskusiach. Tak sa nad tym zamysli do Nového roka, ako sa odprezentuješ.
@anonym_5b28ca diktovali??? Takze je proste lepsie byt ticho a dostat nieco co nechces/nepotrebujes miesto na rovinu povedat potesi ma tato kniha alebo toto pyzamo? To je spravna vychova? Drzat hubu? Miesto aby si dostala knihu ktora sa ti paci dostanes parfem ktory ti smrdi. Aby si si nahodou nediktovala...
@zuzana76 presne tak nestala si im ani za 10 minút, aby vošli do obchodu. Je to strašne neosobne pacnuť peniaze. Kľudne nech su peniaze aj pod stromčekom, ale stačí ich zabaliť originálne, aj to sa samozrejme da a stoji to pol hodiny času. Stale sme ľudia a je dôležité ked ti okolie ukáže že im na tebe záleží. Neviem odkiaľ si prisla na to, že autorka je rozmaznana. Len si zbytočne liečiš svoje mindraky, aby si sa vyventilovala. Toxické spravanie máš pravidelne v rôznych diskusiach. Tak sa nad tym zamysli do Nového roka, ako sa odprezentuješ.
@anonym_caeec7 vobec nie, pre mna boli lepsie peniaze, pretoze som si kupila to, co som chcela a potrebovala ja. Stojim si za tym a nielen ja, ze autorka sa prezentuje ako male dieta a place nad hlupostou. Okrem toho ja som v 24 uz mala vlastnu domacnost a necakala som ako male dieta, co dostanem. Ja som bola ta, co Vianoce doma pripravovala. Zaujimave, ze ja som spokojna, asi na mna to vyventilovanie na internete posobi dobre a v skutocnom zivote som jedna mila osobka.
Tiež by ma to poriadne sklamalo a to mám 38 … nejde mi o 20€ ale oto, že jednak sa ma pýtali čo chcem a ja som to povedala bez prehnaných požiadaviek - odignorovali moje potreby a za druhé mohli aspoň povedať že nič nebude a kúpila by som si ju dávno sama. Neznášam taký prístup. Od nikoho nič nečakám ale keď už niekto chce vedieť a potom sa zachová takto nepáči sa mi to. A je mi smutno zo žien ktoré tu vypisujú ako “nerev” a podobne … toto je o základnom jazyku lásky v živote.
@anonym_caeec7 vobec nie, pre mna boli lepsie peniaze, pretoze som si kupila to, co som chcela a potrebovala ja. Stojim si za tym a nielen ja, ze autorka sa prezentuje ako male dieta a place nad hlupostou. Okrem toho ja som v 24 uz mala vlastnu domacnost a necakala som ako male dieta, co dostanem. Ja som bola ta, co Vianoce doma pripravovala. Zaujimave, ze ja som spokojna, asi na mna to vyventilovanie na internete posobi dobre a v skutocnom zivote som jedna mila osobka.
@zuzana76 ak si aspoň zmaturovala, mala by si čítať s porozumením. V autorkynom prispevku nikde nevyplakava. Len ju to zamrzelo a ako sa ukázalo v tejto diskusii, tam viacerí by boli na to podobne. Autorka sa prezentuje ako vyrovnala dospela osoba, ktorá si nič nenarokuje a zvažuje, či svoje sklamanie ma prezentovať verejne s rodičmi. Nikde na nich nevyštekla, že si nárokuje dany darček. Na to, aby si hodnotia, fantazirovala život z jedného prispevku, tak si malá pani. Sa zamysli nad svojím správaním.
Ja ťa uplne chápem . Mám dospelú dcéru a 11 ročnú . A sakra si dávam záležať , aby som tej dospelej dávala toľko lásky a pozornosti - s tým súvisia aj darxeky , ako tej malej . Ja by som o svojich pocitoch rodičom povedala . Možno si to ani neuvedomili .
@zuzana76 ak si aspoň zmaturovala, mala by si čítať s porozumením. V autorkynom prispevku nikde nevyplakava. Len ju to zamrzelo a ako sa ukázalo v tejto diskusii, tam viacerí by boli na to podobne. Autorka sa prezentuje ako vyrovnala dospela osoba, ktorá si nič nenarokuje a zvažuje, či svoje sklamanie ma prezentovať verejne s rodičmi. Nikde na nich nevyštekla, že si nárokuje dany darček. Na to, aby si hodnotia, fantazirovala život z jedného prispevku, tak si malá pani. Sa zamysli nad svojím správaním.
A okrem toho, je take tazke opytat sa, ze "mami, zabudla si tu knihu kupit?" ked rodicia nakupili ine darceky, mysleli na teba, aky je dovod, ze knihu kupit zabudli?
Ja som napr riesila vsetky darceky s 18-rocnym synom, vedel takmer o vsetkom, co dostane, tiez dostal 4 knihy, ktore mi povedal, ze chce a koženu bundu. Este dostal aj nieco navyse o com nevedel. Ale teda ma 18 rokov a zije s nami. Kludne by sa mohlo stat, ze na nieco by som zabudla, aky bol teda dovod, ze knihu za 20 eur nekupili.
@anonym_caeec7 tak vyrovnani ludia by asi ani diskusiu nezalozili, normalne by si to s rodicmi vydiskutovali. Nik iny jej na toto odpoved neda. Za mna zalozenie diskusii tohto typu vyplakavanie je. Lebo nic nevyriesia, to nie je problem ako napr: poradit, kde kupit kvalitne obliecky, ci rady ohladom cestovania, konkretne rady, kde sa poradit da. Ona sa sama pytala, ci je hrozny clovek, Cize chcela spatnu vazbu. Nikto jej nenapisal, ze je hrozna, len ze je rozmaznana.

Ako sa dá zabudnuť na vianočný darček? Rodicča majú dve deti,z toho im jedna staršia povie čo chce (určite sa jej to opytali) ,da im aj link a oni nič...zabudnú? Čo nemajú ani pero a papier aby si to napísali...veď nebudú až taký starý...No neviem, ale je to ich dieťa a oni jej zabudnú kúpitť darček? My s manželom sme pozerali zoznam ,čo si deti priali aj sto krát, či máme všetko...je to divné,ale ja by som si knihu kúpila ,ukázala im ju a poďakovala....chcela by som vidieť ako by sa zatvárili,či im to bude vôbec ľúto ,že vam ju nekúpili...vianoce su raz do roka a zabunúť kúpiť darček pre vlasné dieťa je divné