icon

Skúsenosti s dvomi menami

bayuska
4. júl 2013

Ahojte 🙂 Chcem sa opýtať, či tu máte niektorá skúsenosti s dvomi krstnými menami ? MM by chcel Alex (aj pre dievca aj pre chlapca) mne sa sice to meno paci ale chcela by som aj nieco ine.... rozmyslali sme, ze teda chlapec by bol Samuel Alexander... a teraz ma napadlo pre dievcatko (ja som chcela Angela :čitaj endžela) ale Alexandra Angela sa mi tiez paci 🙂 (este neviem co na to drahy lebo je v robote :P ) a vsetko sa to hodi aj k priezvisku 🙂 Len by ma zaujimalo, ci potom to male nema mismas z tych mien ze ako sa to vlastne vola... aj ked je mi jasne ze nakoniec ich budeme volat nejakou jednou skratkou... ale zase nerada by som , aby sa z ich mien stali nadavky, typu ze ak nepocuva tak nanho skriknem celym menom SAMUEL ALEXANDER SVO**** :D

petula8
4. júl 2013

moja staršia dcéra má tri mená, mladšia dve. Voláme ich prvým menom. Všetky mená majú napísané v rodnom liste a ak s tým má niekto problém tak mu poviem svoje, že to je moje rozhodnutie prečo dať toľko mien.

lulinko
4. júl 2013

prepáčte že sa Vám sem vtriem..ale páčilo by sa Vám viac meno Samantha Dagmar alebo Jessica Dagmar..?..ďakujem..🙂..🙂

petula8
4. júl 2013

@lulinko podľa mňa lepšie znie Samantha Dagmar.

lulinko
4. júl 2013

@petula8 aj ja si myslím..🙂..ďakujeem..🙂

sashabb
4. júl 2013

@lulinko nechcem byť zla, ale podla mňa su obe varianty strašne. Vôbec mi nejde dokopy meno "naše" a zahraničné. Znie mi to skôr komicky 😒 Prvé meno by som vybrala radšej nejaké obyčajnejšie, aby to tak nerezalo. 🤐

lulinko
4. júl 2013

@sashabb ahaa..:(..no to ma vlastne ani nenapadlo..ale neviem ako to inak skombinovať..:(..preto som chcela dať Jessicu,lebo mojej maminke sa to meno velmi páčilo..a dagmar chcem dať po maminke..chcela by som tak mať pamiatku na moju maminku..:(..

sashabb
4. júl 2013

@lulinko hej to ma napadlo 😅 Nerozmýšlala si radšej tak, že by si mená rozdelila a ak by sa "zadarili" dve dievčatka, že by každá mala svoje meno? Samozrejme nedá sa na to spoliehať ...

lulinko
4. júl 2013

@sashabb neviem či sa vlastne zadarí aj jedno..:(.:(..ale tak uvidíme..snažilkujeme už vyše štyroch rokou..ale chceli by sme si adoptovať miminko..🙂

alenah31
Autor odpoveď zmazal
zdenus11
4. júl 2013

Nechápem, kde chodia niektoré mamičky na tie mená, chudák deti, ako za trest. Sme na Slovensku, nie v Hollywoode. No keď sa to niekomu páči....aj desať mien nech majú.

bayuska
autor
4. júl 2013

@lulinko mne sa tam viac paci Samantha 🙂

1ivanka1
4. júl 2013

Alexandra Angela Svobodová ufff....k menu angela by som sa nepriznala

1ivanka1
4. júl 2013

Ked citam niektore prispevky asi sa pojdem podakovat rodicom ze mi dali meno ake mi dali. 🙂

vonicka
4. júl 2013

@1ivanka1 - si ma rozosmiala :D tak tak, tiez sa chytam za hlavu

1ivanka1
4. júl 2013

@vonicka akoze fakt chudata deti....daju dve mena a potom aj to hlavne meno skratia tak,ze nebude jednoznacne ako sa vlastne vola....ale hlavne ze ma meno dlhe ako tyzden pred vyplatou...

vonicka
4. júl 2013

@1ivanka1 - tak skoncil aj moj synovec, prvym menom ho vola len otec, druhym menom cela rodina a do 4 rokov sme ho vsetci aj tak volali uplne inou prezyvkou. nastastie uz ma 7r a chape, ze ma viac mien 🙂 mne boli dost smiesne tie prispevky o jessice a andzele, proste nadhera, ale uz som ticho!

slobodnamaminka
4. júl 2013

ja si myslim ze to je kazdeho vec ake meno da...

1ivanka1
4. júl 2013

@vonicka andžela to cele zabila 🙂

1ivanka1
4. júl 2013

@lulinko ani jedno,ani druhe,ani tretie...spajat nase a cudzie meno je podla mna otrasne

1ivanka1
4. júl 2013

@sashabb tiez si myslim,jeden otras...

limoncino
4. júl 2013

@1ivanka1 ako som písala, moja dcéra má dve mená a za chuderku ju rozhodne nepovažujem. A ani nikto z okolia

lulinko
4. júl 2013

@1ivanka1 tak ja si zase myslím že to je každého vec aké meno dá svojmu dieťatku...nie?..a ak už raz niekedy aj dieťatko mať budem,tak sa nebudem hambiť a dám si meno dieťatka do svojho fotoblogu..🙂.🙂

1ivanka1
4. júl 2013

@limoncino este zalezi aj ake mena...

1ivanka1
4. júl 2013

@lulinko tak si sa pytala na nazor,tak odpovedam 🙂 ja sa nehambim za dcerkine meno..,nie je tam z inych dovodov..

limoncino
4. júl 2013

@lulinko ja sa za jej meno nehanbím, ale v rámci uchovania si súkromia ho zverejňovať verejne nebudem 🙂
@1ivanka1 vy prvej strane som písala 🙂

lulinko
4. júl 2013

@1ivanka1 jasné každý má svoj názor..ale nebudem tu písať že je to otrasné..ale tak každá máme iný chcarakter..🙂.aj ja som písala svoj názor jednej maminke na meno Ester,ale nechcela som maminku uraziť,tak som to napísala citlivo..ale to nevadí.🙂..

1ivanka1
4. júl 2013

@limoncino tiez som tohoto nazoru o tom uverejnovani...
@lulinko

lulinko
4. júl 2013

@limoncino ja som to nepísala Vám..ale tým maminkám čo komentovali že ja čo by som chcela mená že sú otrasné..🙂..

limoncino
4. júl 2013

@lulinko súhlasím s Tebou. Mne sa veľa mien nepáči, ale nemala by som to srdce napsíať, že to meno je otrasné a to som veľmi úprimný človek, Len viem, kedy dosť 🙂

lulinko
4. júl 2013

@limoncino jasné veď to aj mne sa moooc mien nepáči..ale myslím že to je každého vec aké dá meno..a hlavne keď to chcem ešte na pamiatku mojej milovanej maminky..:(..