icon

Spoločný darček pre svokru na 50tku

27. aug 2025

Ahojte. Svokra má čoskoro narodeniny a riešim, ako to spraviť s darčekom. Prišlo mi úplne normálne, že ho dáme spoločne s mužom. Lenže jeho sestra sa urazila, že ona už mala niečo vymyslené za všetkých súrodencov. ( ona vymysli a pošlú jej peniaze ) Úprimne, príde mi dosť čudné, aby som ja kupovala darček sama za seba.. . Darček od nás dvoch by mal byť prirodzene spoločný. Či nie? Ako to vidíte vy? Ja so svokrou nemám moc dobre vzťahy, preto mi to príde blbe.

Strana
z2
nyusika
27. aug 2025

nerozumiem, co riersis.
tak date jeden hodnotnejsi dar a vybavene.
mas o starost menej.
svet sa netoci okolo teba.

spolocny za vasu rodinu bude aj tento - na ktory sa zlozia vsetci surodenci.
pokial je niekto zo surodencov slobodny, tak sa automaticky vydavky delia tak, ze slobodnu jeden diel, rodiny dva diely.

autor
27. aug 2025
@nyusika

nerozumiem, co riersis.
tak date jeden hodnotnejsi dar a vybavene.
mas o starost menej.
svet sa netoci okolo teba.

spolocny za vasu rodinu bude aj tento - na ktory sa zlozia vsetci surodenci.
pokial je niekto zo surodencov slobodny, tak sa automaticky vydavky delia tak, ze slobodnu jeden diel, rodiny dva diely.

@nyusika riešim to, že my už máme kúpené čo sme chceli. A fakt nemáme nazvyš 200€ za to čo vybrala mužova sestra sama od seba

wilkova
27. aug 2025

Vzdy davam a riesim tak, ako to pri danej situacii pocitujem ja. Uz parkrat som odmietla tzv. skladanie sa na darcek. A to aj v ramci najblizsej rodiny.

nyusika
27. aug 2025
@anonym_autor

@nyusika riešim to, že my už máme kúpené čo sme chceli. A fakt nemáme nazvyš 200€ za to čo vybrala mužova sestra sama od seba

@anonym_autor
nemam vestecku guku, nemala so si tento fakt ako vvestit...tak to uz vobec nerozumiem, co riesis - poviete svagrinej, ze vy uz darcek mate.
vybavene.

uprimne - u nas sa vzdy darceky rodicom (z oboch stran) riesili tak ze sme sa surodenci najskro opytali navzajom, ako a co sa bude kupovat.

ale ty si ides liniu "nemam problem - vytobim si problem"

samoztejme, taketo intimne otazky treba pokladat anonymne, lebi ved, nuda na koniku, ze ano

autor
27. aug 2025
@nyusika

@anonym_autor
nemam vestecku guku, nemala so si tento fakt ako vvestit...tak to uz vobec nerozumiem, co riesis - poviete svagrinej, ze vy uz darcek mate.
vybavene.

uprimne - u nas sa vzdy darceky rodicom (z oboch stran) riesili tak ze sme sa surodenci najskro opytali navzajom, ako a co sa bude kupovat.

ale ty si ides liniu "nemam problem - vytobim si problem"

samoztejme, taketo intimne otazky treba pokladat anonymne, lebi ved, nuda na koniku, ze ano

@nyusika riešim to, či je normálne aby sa 31 ročná žena urazila za to, že si niekto spraví niečo po svojom a nie po jej a aký majú ľudia na to názor, popripadne ako to robia oni. 🙂 len očividne ty tu potrebuješ zasa rýpať, ako v každej inej diskusii

nyusika
27. aug 2025
@anonym_autor

@nyusika riešim to, či je normálne aby sa 31 ročná žena urazila za to, že si niekto spraví niečo po svojom a nie po jej a aký majú ľudia na to názor, popripadne ako to robia oni. 🙂 len očividne ty tu potrebuješ zasa rýpať, ako v každej inej diskusii

@anonym_autor
podla mna an tom nie je nic zvlastne.
zvlastne je, ze niekto je tak vztahovacny, ako ty a nedokaze normalne komunikovat s manzelom a svagrinou.

nyusika
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale chapem, ze tato tema je len na rozvirenie...cize rovno napis, co NEMAME pisat a ake odpovede ocakavas.

autor
27. aug 2025
@nyusika

@anonym_autor
podla mna an tom nie je nic zvlastne.
zvlastne je, ze niekto je tak vztahovacny, ako ty a nedokaze normalne komunikovat s manzelom a svagrinou.

@nyusika so švagrinou v kontakte niesom ale muž ano, nedala mu nič vedieť. My sme boli dohodnutý spolu.
A nie nieje to téma na nejaké rozvírenie, bohužiaľ. A jediná kto vždy niečo rozviruje, si ty 😄. Očakávam odpovede všetkého typu, ako to ľudia vidia. Stačí len normálne komunikovať, neútočiť a neurážať.

biba_18
27. aug 2025

@anonym_autor akože sorry - tvoj muž ako komunikuje so sestrou?? a ty ako komunikuješ so švagrinou? vám odpadne z nosa ak by ste sa DOPREDU spoločne dohodli na ničom??
takže áno - my to máme tak že sa dopredu dohodneme...

nyusika
27. aug 2025
@biba_18

@anonym_autor akože sorry - tvoj muž ako komunikuje so sestrou?? a ty ako komunikuješ so švagrinou? vám odpadne z nosa ak by ste sa DOPREDU spoločne dohodli na ničom??

@biba_18 take jej nepis, ja ked som to napisala, hned sla do vyvrtky 😀

biba_18
27. aug 2025

a vôbec nerozumiem - ak by ste aj nemali vy už kúpený dar - aby dar od tvojho muža ako syna nemal byť aj darom za teba ...

7miriam77
27. aug 2025

Keďže už máte dar kúpený, tak jej to jednoducho povedať, že vás to mrzí a mala sa ozvať skôr s týmto jej plánom, no vy už dar máte a hotovo. Keď sa urazí, to je už predsa jej problém....možno jej to časom dôjde

autor
27. aug 2025
@biba_18

@biba_18 komunikujú občas. My sme mali toto vyriešené už dávnejšie 😄 ja s ňou moc nekomunikujem, nemám nejaký väčší dôvod na to.

autor
27. aug 2025
@7miriam77

Keďže už máte dar kúpený, tak jej to jednoducho povedať, že vás to mrzí a mala sa ozvať skôr s týmto jej plánom, no vy už dar máte a hotovo. Keď sa urazí, to je už predsa jej problém....možno jej to časom dôjde

@7miriam77 muž jej to povedal a hneď sa odula, že ona niečo vymyslela, že prečo by sme mali dávať niečo len my dvaja. Mne to príde skôr logickejšie, dávať dar ako pár a nie ako skupina ľudí.

7miriam77
27. aug 2025
@anonym_autor

@7miriam77 muž jej to povedal a hneď sa odula, že ona niečo vymyslela, že prečo by sme mali dávať niečo len my dvaja. Mne to príde skôr logickejšie, dávať dar ako pár a nie ako skupina ľudí.

@anonym_autor veď nech je oduta, neznášam také typy ľudí, čo sa snažia druhým vravieť čo a ako robiť a keď im to nevyjde,tak sa urazia ako malé deti. Takých ľudí vždy od seba odhanam. Jasné, že dajte dar za seba ako pár, tak ste si to vymysleli a tak to urobte. Sestra nech sa skladá s tými,čo budú chcieť

autor
27. aug 2025
@7miriam77

@anonym_autor veď nech je oduta, neznášam také typy ľudí, čo sa snažia druhým vravieť čo a ako robiť a keď im to nevyjde,tak sa urazia ako malé deti. Takých ľudí vždy od seba odhanam. Jasné, že dajte dar za seba ako pár, tak ste si to vymysleli a tak to urobte. Sestra nech sa skladá s tými,čo budú chcieť

@7miriam77 no vyzerá to tak, že bude dávať niečo sama nakoniec. Netuším ani ako sa dohodla s druhou sestrou, s tou my nemáme žiaden kontakt. 😄 bude to ešte zaujímavé

7miriam77
27. aug 2025
@anonym_autor

@7miriam77 no vyzerá to tak, že bude dávať niečo sama nakoniec. Netuším ani ako sa dohodla s druhou sestrou, s tou my nemáme žiaden kontakt. 😄 bude to ešte zaujímavé

@anonym_autor to bude teda veselá oslava 🤣🤣, čo už , stáva sa. Žiaľ, občas sú nám bližší cudzí ľudia ako rodina

nyusika
27. aug 2025
@7miriam77

@anonym_autor to bude teda veselá oslava 🤣🤣, čo už , stáva sa. Žiaľ, občas sú nám bližší cudzí ľudia ako rodina

@7miriam77 a obcas sa do celkom fajn fungujucich surodeneckych vztahov dostane nejaka divna osoba 😀

autor
27. aug 2025
@7miriam77

@7miriam77 také sú vždy, nikdy tam neboli súrodenecké vzťahy ako inde 😄 ešte dávno predtým, ako som tam prišla ja.

autor
27. aug 2025
@nyusika

@7miriam77 a obcas sa do celkom fajn fungujucich surodeneckych vztahov dostane nejaka divna osoba 😀

@nyusika Tak to nieje tento prípad 😉

sense
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak muž nech povie sestre. Sorry Zuza ale my už máme dar kúpený, skús nabudúce skôr dať vediet

7miriam77
27. aug 2025
@nyusika

@nyusika tak ja neviem ako to majú, no v tomto prípade som na strane autorky, už len z toho dôvodu, že tá sa odula ako decko. Veď keď chcem niečo kúpiť, tak to kúpim a hotovo alebo sa dohodnem s predstihom.

maryetta
27. aug 2025

Ak ste vopred neboli dohodnuti tak sestra nech si robi co chce.
To sa tak neriesi ze ona si zmysli a vy sa teraz musite prisposobit. Nie nemusite kym tam nebola dohoda.

nyusika
27. aug 2025
@7miriam77

@nyusika tak ja neviem ako to majú, no v tomto prípade som na strane autorky, už len z toho dôvodu, že tá sa odula ako decko. Veď keď chcem niečo kúpiť, tak to kúpim a hotovo alebo sa dohodnem s predstihom.

@7miriam77 kto sa odul ?
podla mna riesi sprostost autorka.
to, ze sa niekto odul je len domyslanie, kedze autorka so svagrinou v kontakte nie je.

caro anonymnych tem 😀

7miriam77
27. aug 2025
@nyusika

@7miriam77 kto sa odul ?
podla mna riesi sprostost autorka.
to, ze sa niekto odul je len domyslanie, kedze autorka so svagrinou v kontakte nie je.

caro anonymnych tem 😀

@nyusika nejdem sa k tomu viac vyjadrovať, svoj názor som už napísala a nemenim ho ✌️

0silvia0
27. aug 2025
@anonym_autor

@nyusika Tak to nieje tento prípad 😉

@anonym_autor týždeň po oslave už nikto nebude riešiť takúto somarinu. Povedz chlapovi, nech to so sestrou vyrieši on. Ked sa chce švagriná skladať, nech sa skladá s druhou sestrou, vy už dar máte. Vybavené, bodka.

janinah
27. aug 2025

Hlavne napiš co kupila sestra a co ty,nech vieme kto koho tromfol....lwbo od zvedavosti ani vecer nezaspim😀

som_realistka
27. aug 2025

@anonym_autor no, v prvom rade, ak chcela švagriná organizovať spoločný darček, tak sa mala ozvať v predstihu a ak teda dostatočne v predstihu nekomunikovala, tak len kľudné, "my už darček máme nebudeme sa skladať"

anonym_f860fc
27. aug 2025

@anonym_autor Tu už nie je čo riešiť, keďže vy ste darček už kúpili ešte predtým ako sa švagriná ozvala. Tak jej už len povedzte, že vám je ľúto, mala sa ozvať skôr a nech kupuje už len za seba. Vy ten dar predsa nebudete vyhadzovať teraz.

nin12345
27. aug 2025

Po prečítaní tvojich prvých komentárov vôbec nerozumiem kde je problém. Však švagriná chcela aby ste sa na darček skladali, vy ste jej snáď oznámili že darček už kúpený máte a teda sa nebudete skladať a tým to hasne či?

Strana
z2