icon

Spomenuli si vaše polovičky a deti na dnešný sviatok?

9. máj 2021

Ahojte, spomenuli si Vaše polovičky, deti na dnešný sviatok? U nás žiaľ nie, čo som veľmi sklamaná.Je to po prvý krát.

Strana
z3
jarnajar
10. máj 2021

Vediem manžela k tomu, aby k tomu dcéru viedol :D išli do obchodu, tak som ho poprosila, nech kúpia za mňa niečo pre moju mamu, u ktorej sme boli cez víkend a rovno aj pre mňa 🙂 samému by mu to asi nenapadlo, že má nejako dieťa v tomto podporiť. Dcéra má len dva roky, sama by si to neuvedomila, ale už chápe, keď má niekto sviatok a dostane darček. Na deň otcov som môjmu otcovi tiež dávala čokoládu alebo piekla, mal rád sladké. Môj muž tiež ľúbi sladké, čiže budeme s dcérou piecť, užíva si pečenie a zase - chápe, keď sa pečie na špeciálnu príležitosť a nadšene to komentuje, že to je pre ocka a pod. Podľa mňa je dobré, ak malé deti k tomu vedie ten druhý rodič, zvyšuje to šancu, že si spomenú neskôr aj samé.

vevinaaa
10. máj 2021

Áno spomenuli si, deti chceli veľmi medovníčky v škole kupiť. Ale dcérka ešte aj kreslila a vyrábala mi aj diplom 🙂 je to také milé. Náš syn kupil medovník, ale nemá vzťah ku kresleniu tak nakreslil len do knižky "moju podobu", ale zagratulovali s tatinom spolu. A naša najmenšia tú musí viesť tatino ona tomu nerozumie. Ale nečakala som nič, tatino šiel kúpiť kvetinky a zagratuloval mi s deťmi. Svokre zas manžel volal a gratuloval. Nie nie som mužova mama, ale teší ma že naše deti vedie k tomu vážiť si ma, aj keď tie sviatky neberiem osobne, predsa máme vyročia, narodeniny. Je ale milé že si spomenie. Zaleží aj aké sú staré deti, naše nato viedla aj školka, teraz škola... netráp sa ani ja nie vždy niečo dostanem, veď sú aj dôležitejšie veci v živote. No záleží aj na mužovi, mne manžel prejavuje náklonosť aj iné dni, nielen tieto "sviatky". Tak isto aj my oslavujeme deň otcov 😊😍 pripravíme tatinovi niečo doma alebo deti urobia v škole a niečo milé kúpime. Predsa je to otec mojich detí nech vie že si ho vážime, keď už má ten "sviatok" a nech si ho vážia aj deti. 🙂 príde mi to krásne 😊

elizabet173
10. máj 2021

@andreatytler Den matiek sa oslavuje minimalne tridsat rokov, bola som na oslave v skolke za moju susedku, ktora bola vtedy v porodnici, preto si to pamatam.

sisaka
10. máj 2021

@elizabet173 oslavuje sa oficiálne, ale pred 30 rokmi to začínalo veľmi pomaly a určite to nebolo rozšírené, pred 18. rokmi, keď som zo Slovenska odchádzala bol stále tento deň rozpačitý - niektorí oslavovali, iní nie, nikto nevedel, či len vlastnej mame, či aj starej mame, či dokonca iným mamám, niekto ho stále ignoroval a oslavoval MDŽ, niekto už MDŽ neoslavoval a oslavoval len Deň Matiek, niekto ani ten nie, niekto oboje.... aj po 30. rokoch podľa reakcii tú sú stále ľudia, ktorý ho nepovažujú za sviatok, neoslavujú, spomenú si na mamu, ale nie na iné matky, čakajú niečo od deti, ale Tie k tomu nikto nevedie...takže netvarme sa, že po 30. rokoch je tento sviatok v slovenskej spoločnosti zafixovaný tak ako napr. Vianoce.

elizabet173
10. máj 2021

@sisaka neviem, v našej rodine sa oslavoval vždy, čo si pamätám, aj MDŽ aj Deň matiek. Môj otec na to dbal vždy, je to o tom, ako je to v rodine zaužívané. My neznášame Valentína, takže toho ignorujeme.

Strana
z3