icon

Stužková: Koľko sa skladáte a sú nejakí, ktorí ju odmietajú?

marianna1979
Včera o 06:06

Stužková.zeny,ktoré máte deti, ktorých čaká stužková ako je to u vás.kolko stav sa skladali?a sú aj také,ktoré stužkovú nebudú mať, poprípade jednoducho ju mať nechcú? ďakujem

Strana
z2
anonym_85a0eb
Včera o 06:15

@marianna1979 na stužkovú sme sa skladali za celé 4 roky, vyšla 600 eur. Iné školy tiež okolo 500 600 eur. Máme v rodine deti, ktoré na stužkovú nechceli ísť a rodičia to akceptovali. Stužková nie je povinnosť. Iné decká možno chcú ísť na výlet. Počula som aj názor pár učiteľov, že ich to obťažuje.

anonym_68f258
Včera o 06:25

Skladáme sa od 2. rocnika, zatiaľ by to malo byt 800 eur na osobu.
Asi dosť závisí kde žijete, asi bude iná suma za sálu a catering v Čadci alebo Komárne a iná v KE, alebo BA.

Teraz je asi móda nechodiť na stuzkovu a tváriť sa introvertne, ale v mojom okoli nikoho takého nepoznám

nananka
Včera o 06:47

teraz bude mať dcéra - za dva týždne, skladali sme sa 500, má spolužiakov, ktorí nejdú. napr. synovec nemali, boli v Tatrách na turistike, a tam im triedny pripol stužky.

anonym_ed06aa
Včera o 07:04

Buduci tyzden mame rodicko, kde to budeme preberat. Stuzkova by mala byt buduci rok. Za mna neskoro, ale co uz. Som zvedava, co vymyslia. Jedno vsak viem urcite - ked chcu peniaze, ja chcem stuzkovu. Ked chcu vylet, nech si ho zacvakaju zo svojho. Na vylet mozu ist kedykolvek, stuzkova je len raz za zivot. Ak syn na nu nebude chciet ist, nebudem ho nutit, aspon usetrim. Ale ked bude chciet na vylet - nech si zarobi, usetri. Ozrat sa mozu aj doma. Lebo ten vylet aj tak nebude o nicom inom.

anonym_874904
Včera o 07:47

550€, stužková o mesiac. Ba

renka30
Včera o 08:22

Dcera je prvacka na strednej, stuzkovu sme spominali uz na prvom rodicku, dufam, ze sa dame rodicia dokopy a budeme sa skladat hned od prveho rocnika. Triedny, ktory mal minuly rok maturantov povedal, ze mali rozpocet 12.000€, ktory im takmer nestacil ale neviem kde bola stuzkova, kedze skola je v obci pri Bratislave....strasia dcera nemala klasicku stuzkovu, mali bez rodicov, kedze aj napriek tomu, ze bol zalozeny ucet, pravidelne nan posielali asi 4 rodicia. Niektori mali take navrhy ako ist do Pariza, ja som bola proti a ani dcera nechcela ist.... nakoniec ich to stalo cca 100€ na osobu, BA.

anonym_b67b50
Včera o 08:37

máme za pár týždňov. 450 / žiak. Len neviem či sú v tom 3 alebo 4 osoby . dcéra už včera povedala že im peniaze asi budú chýbať.
dražoba.
jeden spolužiak si zmyslel že nejde. aj matka bola z toho prekvapená - peniaze už dali.

anonym_ede886
Včera o 09:05

Má 5-ročné štúdium, skladáme sa 100 euro za školský rok, aby mal každý v 5. ročniku 500 eur a este sa bude určite doplácať. Ráta sa v tom žiak + 3 ďalšie osoby, ktoré s ním prídu.

3009
Včera o 11:06

@marianna1979 môj vnuk maturoval teraz v lete a oni sa dohodli už na začiatku že nechcú stužkovú, tak ju ani nemali.

ivana11155
Včera o 11:11

@marianna1979 stuzkova buduci mesiac v PN, zatial sme platili 300e a este sa bude doplacat

martinka13
Včera o 11:12

100 za rok. Či sa bude niečo doplácať uvidím o rok.

anonym_34315b
Včera o 11:26

stužkovú majú o 2 mesiace, skladáme sa 100€ ročne, takže 400€. Minuloročným štvrtákom to vraj stačilo. Majú jednu spolužiačku, ktorá na stužkovú nechce ísť. S výletom do zahraničia namiesto stužkovej by som tiež mala problém.

katkazatka
Včera o 11:33
@anonym_68f258

Asi dosť závisí kde žijete, asi bude iná suma za sálu a catering v Čadci alebo Komárne a iná v KE, alebo BA.

Teraz je asi móda nechodiť na stuzkovu a tváriť sa introvertne, ale v mojom okoli nikoho takého nepoznám

Mam pocit, ze stuzkova je pomaly prezitok. Nastupuju rozne vylety a zazitkove programy. Nemam nic ani proti spolocnemu vyletu. mozno aj lepsie investovanych ničekolko stovak eur ako za 1 noc zabavy. Uvidime, co vymyslia deti z triedy, kam chodi moje dieta. Je to ich den.
@anonym_68f258 na 1 osobu 800e??

anonym_68f258
Včera o 11:37
@katkazatka

Mam pocit, ze stuzkova je pomaly prezitok. Nastupuju rozne vylety a zazitkove programy. Nemam nic ani proti spolocnemu vyletu. mozno aj lepsie investovanych ničekolko stovak eur ako za 1 noc zabavy. Uvidime, co vymyslia deti z triedy, kam chodi moje dieta. Je to ich den.
@anonym_68f258 na 1 osobu 800e??

@katkazatka áno. Ak zvýši, odloží sa na maturity

katkazatka
Autor odpoveď zmazal
anonym_68f258
Včera o 11:43
@katkazatka
Odpoveď bola zmazaná

@katkazatka no si nechápava. Nie nezaplatíme. V tej sume je dj kamera sála stužky torta kvety výzdoba ….na to sa hostia žiaka nezbiersju

katkazatka
Autor odpoveď zmazal
anonym_68f258
Včera o 11:53
@katkazatka
Odpoveď bola zmazaná

@katkazatka na 1 žiaka a jedlo + 2 rodičia. Dohoda sú max 3 hostia na 1 žiaka , ale na 3tieho si dopláca žiak cely catering

katkazatka
@anonym_68f258

@katkazatka na 1 žiaka a jedlo + 2 rodičia. Dohoda sú max 3 hostia na 1 žiaka , ale na 3tieho si dopláca žiak cely catering

@anonym_68f258 dakujem. Toto som chcela vediet.

anonym_68f258
@katkazatka

@anonym_68f258 dakujem. Toto som chcela vediet.

@katkazatka nie je zač

luccija
Včera o 12:21
@anonym_ed06aa

Buduci tyzden mame rodicko, kde to budeme preberat. Stuzkova by mala byt buduci rok. Za mna neskoro, ale co uz. Som zvedava, co vymyslia. Jedno vsak viem urcite - ked chcu peniaze, ja chcem stuzkovu. Ked chcu vylet, nech si ho zacvakaju zo svojho. Na vylet mozu ist kedykolvek, stuzkova je len raz za zivot. Ak syn na nu nebude chciet ist, nebudem ho nutit, aspon usetrim. Ale ked bude chciet na vylet - nech si zarobi, usetri. Ozrat sa mozu aj doma. Lebo ten vylet aj tak nebude o nicom inom.

@marianna1979 400 eur BA, skladali sme sa od 4 r su 5 r gymnázium.Ja by som bola prvá za to nech idú na výlet kdekoľvek len nie stužková.Podla mňa suma nebude stačiť uvidím ešte len bude rodicovske

@anonym_ed06aa prečo?Môže to byť výlet v nejakom meste kde sa veľa detí s rodičmi nikdy nedostane.Neviem prečo by to malo byť iba o alkohole.Myslis si, že na stužkovej, keď rodičia odídu sa nebude piť?

anonym_ed06aa
Včera o 12:43
@luccija

@marianna1979 400 eur BA, skladali sme sa od 4 r su 5 r gymnázium.Ja by som bola prvá za to nech idú na výlet kdekoľvek len nie stužková.Podla mňa suma nebude stačiť uvidím ešte len bude rodicovske

@anonym_ed06aa prečo?Môže to byť výlet v nejakom meste kde sa veľa detí s rodičmi nikdy nedostane.Neviem prečo by to malo byť iba o alkohole.Myslis si, že na stužkovej, keď rodičia odídu sa nebude piť?

@luccija preco? pretoze mam na to vlastny nazor?
Su to cerstvi dospelaci, ktori si konecne mozu legalne kupit alkohol. Viem o troch takychto vyletoch - vsade to malo rovnaky scenar, cez den sa motali kade tade s kocovinou a vecer opat pokracovali. Poriadne ani nevedeli kde su, ale miestne krcmi spoznali vsetky. Z jedneho sa dieta vratilo oneskorene, po pobyte v nemocnici.
Mnoho deti sa nedostane nikam, to nie je tragedia.
Takze ak to mam platit ja, tak chcem za to protihodnotu, nie predrazeny opijas, aj ked bude v meste kde sa s rodicmi mnohe deti nedostanu. Jasne, ze sa opiju uz na stuzkovej, na to cely cas cakaju. Ale co bude po nej, to uz si moje dieta musi riesit z vlastneho. Ja som zastanca stuzkovej - moje pravo. Ty si posli deti na vylet - tvoje pravo.
Zaujimave je, ze pocas vsetkych skolskych rokov mali moznost ist na niekolko vyletov a zaujem ziadny. Ale zrazu namiesto stuzkovej by isiel na vylet kazdy - preco asi?

luccija
Včera o 13:39
@anonym_ed06aa

@luccija preco? pretoze mam na to vlastny nazor?
Su to cerstvi dospelaci, ktori si konecne mozu legalne kupit alkohol. Viem o troch takychto vyletoch - vsade to malo rovnaky scenar, cez den sa motali kade tade s kocovinou a vecer opat pokracovali. Poriadne ani nevedeli kde su, ale miestne krcmi spoznali vsetky. Z jedneho sa dieta vratilo oneskorene, po pobyte v nemocnici.
Mnoho deti sa nedostane nikam, to nie je tragedia.
Takze ak to mam platit ja, tak chcem za to protihodnotu, nie predrazeny opijas, aj ked bude v meste kde sa s rodicmi mnohe deti nedostanu. Jasne, ze sa opiju uz na stuzkovej, na to cely cas cakaju. Ale co bude po nej, to uz si moje dieta musi riesit z vlastneho. Ja som zastanca stuzkovej - moje pravo. Ty si posli deti na vylet - tvoje pravo.
Zaujimave je, ze pocas vsetkych skolskych rokov mali moznost ist na niekolko vyletov a zaujem ziadny. Ale zrazu namiesto stuzkovej by isiel na vylet kazdy - preco asi?

@anonym_ed06aa ty neveríš vlastnému dieťaťu?😉to sú zase tradície takto by to malo byť vela z nich je do toho do tlačených rodičmi, učiteľmi, lebo čo by to bolo, keby nemali stužkovú?.k alkoholu sa dostanú aj 15 r.neplet sem dospelosť.Takze vychovávas niečo za niečo moje právo zaplatiť stužkovu ja to platím ja určujem ako to bude.zober si dieťa po programe domov, aby sa náhodou neopilo

anonym_ed06aa
Včera o 13:45
@luccija

@anonym_ed06aa ty neveríš vlastnému dieťaťu?😉to sú zase tradície takto by to malo byť vela z nich je do toho do tlačených rodičmi, učiteľmi, lebo čo by to bolo, keby nemali stužkovú?.k alkoholu sa dostanú aj 15 r.neplet sem dospelosť.Takze vychovávas niečo za niečo moje právo zaplatiť stužkovu ja to platím ja určujem ako to bude.zober si dieťa po programe domov, aby sa náhodou neopilo

@luccija co mas za problem? Jaaaj, to ty si ta spravna, tvoj nazor je jediny spravny? Bud taka laskava a moje dieta a moju vychovu si neber do ust. Svojmu dietatu verim, tak isto viem, ze nie je svaty.
Cize to tvoje - ja som prva co chce vylet - je nieco lepsie ako to moje - som za stuzkovu? Nech to je ci nie je tradicia - mne sa stuzkova slavnost paci. Pacila sa mi moja, pacila sa mi mojho najstarsieho dietata, chcem aby malo stuzkovu aj druhe dieta. Mozem? Tvoj nazor ma nezaujima, maj ho aky chces, je tvoj. A ocenim, ked budes respektovat moj, bez narazok. Maj sa.

anonym_255144
Včera o 13:45

Sestra stužkovú odmietla, nie je jediná z triedy. Podľa mňa je to prežitok, ja som na svojej bola, ale nechcela som, mať dnešný rozum, vykašlem sa na to.

anonym_255144
Včera o 13:46
@anonym_68f258

@anonym_68f258 800€ na osobu? To kde prepána?

anonym_004690
Včera o 13:57

Bratislava 80eur na hlavu vcitane ziaka

mandzula
Včera o 15:28

Dcera nejde a nejde ich z triedy viac. Respektujem to, vobec na stuzkovej netrvam, za mna je to predrazeny prezitok.

ameixa
Včera o 15:30

ano, stuzkovu som este s jednym spoluziakom odmietla (maturita r. 2000), hlasovala som za vylet do Pariza ako vedlajsia trieda.. bola som jedina z ineho mesta, ani sa mi nechcelo chodit nacvičovať "tanečky". Tak isto som nebola ani na imatrikulaciach na uni a keďže som bola na Erasme, tak som nemala ani promócie, len som si vyzdvihla diplom a hneď odcestovala. Svadbu som mala v zahr. na plazi za ucasti 2 cudzich svedkov.

slavomira236
Včera o 21:12

Maurovala som v 97 a ma stuzkovej sme neboli 2 s kamoskou. A nelutujem. Traposina

Strana
z2