Je účasť na stužkovej povinná?
Ahojte.
Dcéra na stužkovú nechce ísť. So spolužiakmi si veľmi nesadla a hovorí, že tam nechce byť len preto, že sa to „má“.
Je účasť na stužkovej vôbec povinná? Nešli ste niekto alebo vaše dieťa?
Nemrzelo vás to potom?
Nie je povinná. Ja som nebola a nemrzí ma to
nie je to povinné, ale na stužkovú sa nechodí kvôli spolužiakom, je to taká posledná symbolická "rozlúčka" so školou pred maturitnou skúškou - dostane zelenú stužku nádeje... ja by som ju o to neobrala, možno si ešte nájde nejaké spriaznené duše aj v tomto kolektíve, ja som tiež mala len dve kamošky a na stužkovej som bola
Ja som trochu starsia uz a bola som. Aj ked teraz spatne by som nesla, lebo to bolo cele trapne. Ale v tej dobe sa chodilo povinne. My sme boli taky zly kolektiv, ze niektore spoluziacky sa nebavili spolu nikdy pocas celeho studia. Doteraz sme nemali ani ziadnu stretavku, v kontakte som s par dievcatami sporadicky.
Nie je povinná. Ale málokto si prizná, že mu to časom bolo aj ľúto
To v triede nemá fakt ani pár kamosov či kamosiek? To by som ako matka vnímala ako problém
a citujem: "Zelená stužka má predstavovať nádej, ktorá má pomôcť študentom prejsť maturitnou skúškou."
ak ju nepotrebuje, alebo ju nepotrebuje osláviť spoločne so spolužiakmi - nech tam nejde...
ale také zamyslenie sa - nevychovávame individualistov, sociálne slabých jedincov a snehové vločky? ustupujeme im, všetok diskomfort im upratujeme z cesty a výsledok nebude taký že budú sedieť doma a celý ich kontakt so svetom bude cez obrazovky telefónov? 😒
Nech nejde, ked nechce. Aj podla mna je to traposina a nesla by som ak by som sa mala rozhodnut znova. Tri byvale spoluziacky to odignorovali a to sme mali stuzkovu uz pred 30timi rokmi.
a citujem: "Zelená stužka má predstavovať nádej, ktorá má pomôcť študentom prejsť maturitnou skúškou."
ak ju nepotrebuje, alebo ju nepotrebuje osláviť spoločne so spolužiakmi - nech tam nejde...
ale také zamyslenie sa - nevychovávame individualistov, sociálne slabých jedincov a snehové vločky? ustupujeme im, všetok diskomfort im upratujeme z cesty a výsledok nebude taký že budú sedieť doma a celý ich kontakt so svetom bude cez obrazovky telefónov? 😒
@biba_18 dnes je moderne byt introvertom 😡 mnohí rodičia si ani len neuvedomujú ako škodia svojim deťom, keď im vo všetkom ustúpia, všetko za nich vyriešia.
my máme teraz o pár týždňov.
Eurá vyzbierané a asi sa niečo v kolektíve stalo lebo jeden chlapec sa odhlásil. aj matka bola prekvapená že ona o ničom nevie.
Nie je stužková povinná. vždy sa nájde niekto v kolektíve kto nejde.
Nie je to len pre žiakov, ale aj pre učiteľov a rodičov. Navrhla by som kompromis: zúčastníte sa otvorenia a večere a potom pôjdete domov.
Neni. Dakedy aj ja som tam bola iba z povinnosti, lebo bola iná doba.
@biba_18 dnes je moderne byt introvertom 😡 mnohí rodičia si ani len neuvedomujú ako škodia svojim deťom, keď im vo všetkom ustúpia, všetko za nich vyriešia.
@anonym_56b5b5 To nie je moderné ale fakt. Ja tiež neznášam takéto oslavy
@anonym_autor mala som takeho spoluziaka. neucastnil sa nicoho. nechcel sa pretvarovat.
a mali sme aj takeho, co chcel, ale nemali peniaze- tak sme zatiahli vsetci.
Nebola som na svojej, nikdy som to neľutovala. A syn nebol tiež. Ja by som to kľudne zrušila, za mňa je to úplná zbytočnosť.
Takže pokiaľ dcéra ísť nechce, nech nejde. Povinnosť to nie je.
@anonym_autor ani ja som nebola
Ja som na svojej nebola, nenasla som saty, ktoré by sa mi páčili, hodili, sekli…. Vrátili mi €. Teraz ideme na stuzkovu dcére, ona chce ist.
Mat dnesny rozum, ani ja by som na svoju nesla. Ale cas sa vratit neda😏
@anonym_56b5b5 ja som introvert a bola som na vsetkych skolskych akciách, aj na stuzkovej.. a doteraz mam rada rôzne akcie.. to, ze som introvert neznamena, ze som aj sociofob
U nás si chalani zahlasovali iba za večeru v reštaurácii s rodičmi bez programu. Iba teda riaditeľ mal príhovor a potom im triedna pripla slávnostne stužky, zjedla sa torta a šlo sa domov.
nie je povinna, nebola som
U dcéry boli dvaja na programe a potom odisli
nie je povinna, len potom ako rieši platby, skladanie ...
tiež niekto chce mat honosnu so všetkym, druhy to nemusi finančne dávat
niekto proste na takéto niečo nie je ... ja napr nemám rada mega velke svadby ale maličké ano
@anonym_autor nie je povinná, ja som tiež nechcela a oľutovala som že som tam bola
@anonym_autor nie je povinná. Ale podľa mňa ju to neskôr bude mrzieť ze nebola.
Mať dnešný rozum tak tam nejdem a peniaze využijem inak, napr. dovolenkou. Nebolo tam nič také wau za čím by som mala ľutovať. Kamoška mali namiesto stužkovej 10 dňový pobyt v Taliansku pri mori a tam im dala triedna stužky, na to by som kľudne išla. Len u nás triedne "hviezdy" nechceli, lebo by si tam nemohli zobrať frajerov. U nás pár ľudí nebolo, pár iba na stužkovanie a ľutujem, že aj ja som nešla domov po stužkovanie 🤔
Stužková, svadba a zopár plesov, ktorých som sa zúčastnila patria k zážitkom, ktoré by som už znova neabsolvovala. Nie je to povinné a nie každému ostanú dojemné spomienky.
inac u nas sa zbiera strasne vela penazi na stuzkovu (5OOeur) by ma to mrzelo kebyze nejde, ved to je len jeden vecer.....

Nie je povinná. Ci ju to bude mrzieť, ťažko povedať.