Sú biele šaty na druhú svadbu nevhodný výber?
Ahojte, sú biele šaty na druhú svadbu — fakt také veľké fópá?
Prvú svadbu som mala v kostole, so všetkou parádou.
Začiatkom júla mám druhú svadbu, pre snúbenca je to prvá svadba, teda chceme to mať so všetkým, čo k tomu patrí. Mama ma skoro ukrižovala, vraj sa biele šaty vôbec nehodia a že to pôsobí trápne. Mne sa ale páčia, cítim sa v nich skvelo a je to moja svadba, všetko si platíme my. Platí nejaká etiketa, alebo si môžeme dnes obliecť, čo chcem? Popritom ich so mnou bola v salóne vyberať, neviem, či jej nejaká tetka niečo povedala, alebo v nejakej telenovele o tom niečo bolo ...
Tak keď sa ide striktne podľa tradícii, tak nech si biele šaty obliekajú iba panny.
Ake šaty teda máš mat? Cervene? Žlté? Veď to bude vyzerať smiešne že nevesta došla jak papagáj. Okrem toho priatelova rodina by mala zbytočne otázky prečo nevesta neprišla v bielych, naco?
Oblec si take, v ktorých sa cítiš najlepsie.
A nabuduce mama nech nechodi na skusku siat do salóna, keď si potom zrazu otvára usta, to mohla kľudne pred tou skúškou povedať, nie sa zduvat potom.
Obleč si čo chceš, nevešaj nič na jej nos. Či ide alebo nejde na svadbu bude jej etiketa
Ak by som sa druhýkrát vydávala,určite by som si dala znovu biele šaty,ale už len nejaké veľmi jednoduché a elegantné,nie také klasické svadobné načančané 🙂 ale biele by boli na milión percent 😉
Vysvetli mamke, že tvoj snúbenec sa poteší keď budeš v bielom, je to jeho prvá svadba. Robíš to jemu z lásky a aj tebe sa páčia biele šaty.
Predpokladám, že nejaká tetka v rodine sa pýtala a dobre to pred tvojou mamkou okomentovala, preto sa hanbí.
Ale klebetnice si najdu vzdy zadrapku, takže nech ich nerieši.
Ja som si obliekla čo som ja chcela...svadbu sme mali len na urade so svedkami ovela lepšie som sa citila než prvy krat v kostole so všetkym ako ma byť.
Su aj maslove alebo jemnucko kremove nemusia byt ziarivo biele... ale kludne mozu..ja v tom problem nevidim.. ja som sa vydavala v bielych a v 6 mesiaci by si videla to šuškanie medzi babkami ked som dala dole pelerinu pri gratulaciach... a co ma po kom.
Oblec si co chces! Pre vas je to novy zaciatok, tak sa nenechaj odhovorit. Dnes uz sa na to mozes vykaslat, co si ostatni myslia.
Pise sa faux pas. Slovo fópá neexistuje.
Ja som mala aj na druhej svadbe biele šaty ,úplne buď na klude ,máme povedz ,že to nieje vôbec blbé..
Ja len že väčšia hanba je keď sa správa takto tvoja mama ako to, že budeš mať druhý krát biele šaty.. ja som si dala biele a čakala som uz druhé dieťa a tetky ma ohovarali prečo som si nedala kostým keď som tehotná.. 😏 beriem to ako ich trápnosť, nie moju..
Ja som mala aj pri druhej svadbe biela svadobne saty, vobec som sa nad tym nezamyslala a neriesil. Ak sa raz vydam treti krat, tak zas chcem biele saty 😃. Ved je to moja svadba, moj den, hadam si urobím ako ja chcem a nie ini.
Ajoj. Ja som mala tiež na druhej svadbe biele šaty. Resp. mali troška pudrový nádych ale boli úžasné a užila som si to viac ako prvý krát. Nerieš, čo vravia druhí. Ty si v ten deň najdôležitejšia osoba 🙂 Budeš určite nádherná nevesta.
Neboj sa, mama na svadbu pôjde, asi len jej niekto niečo povedal, tak teraz ma potrebu riešiť. Daj si biele šaty, pripadne som videla aj s nejakou farebnou výšivkou, stuhou inej farby a tiež to bolo krásne a originálne. A nebolo len čisto biele. Toto sú v živote človeka take malichernosti, ze ozaj by som si nepokazila deň a svoju predstavu, lebo niekto povedal....
No, v podstate ma tvoja mama pravdu. "nemali" by sa už 2.krat obliecť biele šaty. Týmto nehovorím, že si ich nemôžeš dat, ved to je tvoja vec. 😉
Boze oblec si co chces..si uz dospela predpokaldam ked stihas uz druhu svadbu
Moja sestra mala druhu svadbu niekolkonasobne drahsiu ako prvu, obe v anglicku, biele saty honosnejsie ako na prvej. Čo koho je do toho? Ale slovenská ľudská závisť je nekonečná.
Podľa mňa jej niekto niečo povedal, typu , no to snáď nie, že Mirka/Zuzka/Janka pôjde v bielych šatách......a už bolo vymaľované , jej povedz nech sa spamätá, si dospelá osoba, a môžeš si dať šaty aké chces. A bodka.
Biele šaty do tradície doniesla kráľovná Viktoria . Dovtedy sa používali všetky možné farby. Nemá to nič s čistotou ani počtom svadieb. Kľudne si daj aké chceš
som v zivote nepocula, ze by na druhej svadbe nemali byt biele saty.
odkial prosim pochadza toto "odporucanie"?
Keď som sa vydávala prvýkrát, povedali mi, že nesmiem mat biele šaty, lebo tie sú iba pre zbožné čisté panny.
Keď som sa vydávala druhýkrát, povedali mi, že nesmiem mať biele šaty, lebo už som raz bola vydatá.
Keď som sa vydávala tretíkrát (a verím, že naposledy), povedali mi, že nesmiem mať biele šaty, lebo som viditeľné 7 mesiacov tehotná a nehodí sa to.
A vieš čo? Všetky tri razy som mala biele šaty a nikto to neriešil. Na druhej svadbe som mala dokonca ten istý závoj, lebo bol drahý a škoda ho vyhodiť. 😆
To sú len reči.. mne moja povedala že mi nepôjde na svadbu ak:
budem mať čierne svadobné šaty
Budem mať svadbu na úrade
Budem mať hnedožltú výzdobu
A ja krava sprostá som jej uverila takže nič z toho som nemala. Dnes by som už nebrala ohľad, moja svadba- do jej som sa tiež nestarala
Mne babka rozprávala, že ona príde v rifliach teda keď svadba neni v kostole 😃 (Bola vonku), tak som jej povedala, že keď nechce tak nemusí ani chodiť a div sa svete, prišla a nie v rifliach, takže jedným uchom dnu, druhým von a keď ma problém tak ho ma ona nie ty. Ty si môžeš obliecť čo len chceš 🙂
ale to bolo kedysi prosiiim ta. Ja ked som sa vydavala a to som samozrejme tehotna nebola tak sa ma moja babka pytala, ze ci budem mat ten zeleny vencek na hlave. Lebo, ze si mam dat pozor lebo mala by som ho mat ale ak som tehotna tak nie, lebo ze dieta by potom mohlo ostat slepe 🙂 - no vidis. Kadeco bolo, kadeco sa smelo a nesmelo. Samozrejme tehotna som nebola ale nemala som ani vencek 😀 -babke bolo treba vysvetlit. Tvoja mama ma na to svoj nazor ale treba jej len povedat, ze uz sa to tak nerobi ako kedysi, ze sa nedodrziavaju taketo zvyky a aj celebrity sa 4x vydaju a daju si biele saty 4x. Kludne si ich oblec, bud spokojna, bud krasna pre seba a svojho buduceho muza. Mama na to cele po par mesiacov zabudne lebo zisti, ze sa nic nestalo ak si tie biele saty mala.
Určite si vezmi to,čo sa páči Tebe. Ak budeš spokojná Ty aj Tvoje spomienky na svadbu budú super.
Presne presne ako pise @beronsche biela nie je ziadna cistota, len viktorii sa zdalo ze cipka najviac vynikne na bielej. Oblec si co chces, je to tvoj den ♡
Vždy rob to ako to cítiš, nepozeraj na druhých ani na snúbenca pozeraj na seba, na tvoje pocity ak to tak cítiš daj si biele šaty ak to robíš len kvôli snúbencovi nerob to a už vôbec nepočúvaj druhých čo ti vravia. Ja to tvoj život tvoje šťastie a tvoja láska. Nikto nebude za teba žiť
Želám vám šťastný život plny lásky a porozumenia ❤️
Znama sa 2 x vydavala v bielom, aj ju odčepčovali o pol noci takze kludne
Sampanske mozno .. Alebo bezove su tiez krasne alebo kremove tie su top fsrba telova
.. Ja napr rozmyslam ze prve si dam kremove biela kava tirz nie cisto biele.. Ale ved to je na tebe. Chod aj v cervenych co ta po mame a ludoch z dediny? Je tl tvoj velky frn

Je Tvoja vec čo si oblečieš. Z náboženského hľadiska bude aj tak stále Tvoj manžel ten , s ktorým ste sa brali v kostole. Takže sa čudujem, že mamu trápia šaty. Tvoja svadba, urob tak, aby si sa cítila dobre.
@martinka13 žiadnu vhodnosť šiat v prvom príspevku nekomentujes.
Natískas tu svoje hľadisko veriaceho, pričom na to sa tu nikto nepýtal, že?