Sú toto vhodné šaty na svadbu?
Ahojte, idem na svadbu kamarátke, budem tam pomenej mladších ľudí. A tí čo tam budú sú väčšinou už s rodinkou, my budeme možno jeden z dvoch párov, ktorí ešte nemajú rodinu a žijú "nadivoko". Bavíme sa tu o ľuďoch do 25 rokov. Zvyšok hostí aj v tomto veku žijú na dedine (absolútne nič proti nim ani tomuto životu nemám), ale predsa len konkrétne toto sú inak zmýšľajúci ľudia. Mám pocit, že sa všetci zasekli niekde v roku 2005 v niektorých veciach. Konkrétne ženy majú taký mamičkovský look z 2005, napríklad ako dve posledné fotky.
Ale nechcem nikoho osočovať, je to ich výber a ja to plne akceptujem, ale tu je pointa mojej otázky.
Prvé tri foto ružové šaty, tie by som si chcela dať. Ale bojím sa, že by to mohlo byť príliš vulgárne, prípadne by sa to nehodilo a mohlo by to zle pôsobiť, nechcem počúvať potom klebety o sebe. (Sme z tej istej dediny, len tam pár rokov nežijem)

@elviku11 robila som si z nich niekde srandu? Písala som, že nikoho nechcem osočovať ani súdiť. Ak áno tak sa ospravedlňujem, celá táto diskusia je o tom, aby som nikomu neublížila a nikoho neurazia tým čo si chcem dať. A aby ma potom nikto neohovaral.
Prvé áno, ale tie ďalšie? Druhé vyzerajú ako do truhly a tretie ako pre klauna z fíha tralala
@autor aj tie béžové sú pekné. Modré sú hrozné 😬
Na svadbu sa ženy majú obliecť tak, aby v ničom nezatienili nevestu. Toto je jej deň. Preto tie šaty nie - odhaľujú chrbát, prsia aj nohu, to je moc. Na ples, zábavu... hocikde, ale na svadbu nie.
Ta modra farba je pekná, tie béžové šaty tiež. Ty prvé ružové pôsobia lacno
Mne sa tie ružové šaty na svadbu vôbec nepáčia, tie volany vzadu vyzerajú ako konský chvost a ak v nich ešte tak prevalíš hyperlordozu ako tá modelka, aby si vystrčila zadok, budeš pri chôdzi na opätkoch naozaj pôsobiť ako kobylka 🙂 a to myslím úplne bez urážky, proste je to dosť nešťastný dizajn, radšej nájdi podobné šaty bez toho volanu.
Ja som ako 20 ročná mladá baba prišla na svadbu ako hosť tak vyparádená, vymaľovaná, vyčesaná, šaty nádherné, že som bola krajšia ako nevesta a všetci na mne išli oči nechať, hanbila som sa tam ako pes na tej svadbe, uvedomila som si, že som to prehnala, ona sa hnevala, nepovedala mi to do očí, ale dala mi to pocítiť, vôbec sa so mnou nerozprávala, ignorovala ma a ešte aj dlho po svadbe....Prehnala som to, nebola to moja svadba. Treba brať ohľad na nevestu, zaslúži si byť za hviezdu. Sú iné príležitosti kde môže žena ukázať svoju krásu (na svojej svadbe, oslave, stužkovej, vonku na diskotéke, na rande atď.). V šatách by si bola určite krásna, ak je nevesta krajšia, mladšia a nezatieniš ju, tak si ich obleč, ale zvolila by som niečo menej výrazné - predsa len je to tvoja kamoška, treba na ňu brať ohľady, alebo sa opýtaj priamo jej, že čo si o tom myslí.
Nedaj si ani velmi svetle, ktore by sa podobali na biele, svadobne. Ani velmi tmave, najma nie cierne, nie je to smutocna oslava. Nedaj si ani saty, ktore by zatienili nevestine, je to jej den. Nedaj si velmi sexi saty, ide o slavnost na urovni. Daj si saty a topanky v ktorych sa ti bude dobre tancit. Saty vyberaj podla srdca. Take, ktore by si aj ty a tvoja rodina, ako nevesta rada videla na kamaratke.
Tie zaseknuté maminy z roku 2005, vôbec nemusia byť zaseknuté. Len proste majú iné priority. Kým som nemala deti, tiež som si ochotne išla kúpiť nové šaty na každú príležitosť... Teraz mám malé deti, keby som chcela, tak si tiež kúpim na každú príležitosť nové šaty ale zdá sa mi to zbytočné. Takže pred každou príležitosťou "lovím" vo svojich zásobách. Keď si už nové šaty kúpim, volím také aby som si ich s inými doplnkami mohla obliecť aj na menej výnimočné príležitosti. Do toho musím brať ohľad na to, že sa v nich musím vedieť pohodlné zohnúť, zobrať na ruky jedno z troch detí...a niekedy aj dve z troch 🤣 Atď atď atď. Ja viem, že si to nenapísala v zlom.. toto je len pohľad prečo to tak môže byť. Tie maminy majú proste iné priority. Veľa z nich sa teší, že sa idú niekam zabaviť, lebo je im to vzácne.
Ahoj. Za mňa prvé (ružové) šaty na dedinskú svadbu kamarátky nie sú vhodné - na môj vkus príliš výstredné. Tie ostatné, čo si pridala v komentároch, vyzerajú fajn. 🙂 Ja momentálne riešim niečo podobné. Hľadám šaty na bratovu svadbu. Alebo, lepšie povedané, jedny som už našla, aj ich mám doma (dokonca také isté mala iná baba na inej svadbe), ale nejako som si nimi nie istá. Hoci mi sedia, zdajú sa mi príliš (objektívne sú decentné, nič výstredné). Pôvodne som mala úplne inú predstavu - nevýrazné, midi, s rukávmi a skôr praktické na tanec a starostlivosť o dve deti. Ukazovala som ich neveste, tá sa čuduje, čo riešim, že si ich mám vziať... Vlastne to tvrdia všetci. Takže neviem, čo robiť. Na jednej strane sa mi páčia, na druhej to nie je úplne môj štýl. 🤷 Asi také klasické ženské dilemy. :D Vyber také, v ktorých sa budeš cítiť dobre, vkus je aj tak individuálna záležitosť. 🙂 A len tak mimochodom, fakt neverím, že niekto do 25 rokov si dobrovoľne vyberie niektoré z posledných dvoch šiat z úvodného príspevku. :D
Náhodou tie prvé ružové sú bohové 😍 ja by som ich brala na svadbu ak by som mala tú možnosť.
A to som tiež už matka dvoch detí a kľudne vy som si ich obliekla :D
Podla mna tie ruzove saty su fajn ak mas modelkovsku postavu a isla by si na svadbu niekde v Miami. Ak sa chystas na dedinsku svadbu do stareho kulturneho domu tak budu vyzerat smiesne a lacno. Takze by som sa zariadila aj podla priestorov a typu svadby.
Šaty su pekne, ale mozno veru na inu svadbu, v lete, kde by bolo plno ludi mladych..
Poviem to takto.
Nemala by si putat na seba vacsiu pozornost, ten den patri vsetka pozornost neveste.
Naco jej kazit den tym, ze niekto bude pretrcat prsia bez podprsenky a nohu az po rozkrok.. Doslova. Fakt.
Ked mas isto peknú postavicku, i konzervativnejsie mozes vyzerat krasne a pre teba komfortne.
@martul tieto sú nádherné👍👌👌👌💃
@kitycat Aj ľudia z dediny sa vedia obliekať pekne, dokonca niektorí majú väčší cit pre vkus a eleganciu ako mnohí mešťania. Jednoducho neverím tomu, že mladé dvadsaťročné baby tam žijú zakonzervované na začiatku tisícročia, obzvlášť, keď v tej dobe behali ešte v plienkach a o móde ani nechyrovali. Navyše, pochybujem, že nevesta alebo autorka majú dokonalý prehľad o tom, kto si čo oblečie. Aspoň ja som pred svojou svadbou mala úplne iné starosti, ako riešiť oblečenie nikoho iného. 😄
No ja viem čo si kto ide obliecť, všetky sme kamarátky keďže sme v rovnakom veku. A móda z roku 00 je u nich bežný štandard. Neodsudzujem nikoho za to, ale oni si vybrali v 20-tke starať sa o deti a muža, dojiť kravy- čo je pre mňa nepochopiteľné, tak ako je pre nich nepochopiteľné, že som sebecká karieristka. Takže máme proste odlišný život vo všetkých smeroch. A tak ako je pre mňa dôležité nikoho neuraziť tým čo si dám na seba, oni si dajú veci svojej svokry.

Nieee. Z lacnej telenovely, alebo z Aliexpress. Tie nemajú veru hodnotu viac ako 15 eur.