Svadba
Baby poradte,chystame svadbu s priatelom,lepsie povedane nechystame. Kedze viac menej to je moj napad,mat teraz len civilny sobas a neskor,cca o rok aj cirkevny. No a ten civilny chcem len taky o dvoch svedkoch,ziadna hostina,kupime len prstene..Mali by sme aj teraz na svadbu,len chceme riesit ine veci,kupu bytu,no chceme byt uz manzelia. Dilema je,ci uz potom vobec ten cirkevny bude,sa bojim,ze sa to bude odkladat a sa vykasleme na to. Mali ste niekto svadbu,ze najskor civilny sobas,neskor cirkevny ??? Ci to je lepsie naraz...Dakujem za rady..
@dominika1217 moja kamaratka to tak mala, najprv civilny sobas, potom uz prisli deti a teraz bude mat cirkevny...
moja kamoska to tak mala a presne z takzch dovodov ako ty. najskor civilny sobas s cca 10 ludmi a obedom a presne o rok cirkevny s asi 100 ludmi
preco chcete byt uz teraz manzelia? Aby ste kvoli papierom riesili hypo spolu alebo chcete byt cim skor manzelia pred bohom?
Na tvojom mieste by som spravila malu cirkevnu svadbu teraz, ako potom...ta plati aj v civile a budes to mat "za sebou". Aj papierovo budete svoji....
Jediny dovod, preco to takto delit, je, ak by si potrebovala byt manzelka uz teraz, kvoli papierom, ale snivas o svadbe v bielych satach s hostinou a teraz to uz nestihas....da sa aj lacno spravit taka svadba, jasne, financne to volaco zozerie...ale napriklad ja som si kupila svadobne saty so zavojom topankami doplnkami ani nie za sto eur...nove, a ziadne smejdy...ide len o to, ci potrebujes mat vsetky tie serepeticky a baloniky a tortu snov...
Hlavne si vyjasni, preco chcete svadbu. Kvoli papierom? Kvoli viere?
@dominika1217 po precitani prispevku mi napadlo, kedysi bolo nieco podobne bezne. Moja babka ma civilny sobas,dostali papier a potom o tri tyzdne mali cirkevny. Inak sa to nedalo, kedze iba cirkevny v tom case neplatil pravne. No oni vzdy brali ako ten ozajstny,po kt spolu byvali,kt oslavovali a pod az ten cirkevny. Ako uz Ti bolo poradene,zamysli sa nad pricinou svojho konania.... party v bielych satach si mozete urobit aj na prve vyrocie....dolezitejsie ako svadba, kt trva den, je manzelstvo,kt by v idealnom pripade malo trvat az kym vas smrt nerozdeli - tak si dobre rozmysli s kym a ako chces zacat tuto zivotnu put... drz sa
Ved sa vezmite rovno v kostole a bude...pozvite par ludi a je to,dnes ked su neni peniaze tak sa robi aj hostina iba pre par ludi,kto bude chciet vam potom zagratuluje a sj dar donesie a kto nie tak nie....podla mna je zbytocne mat aj aj,k cirkevnemu sa potom nikdy nedostanete,dieta by vam pokrstili aj ked ste mali len civilny sobas

My sme sa vzali tajne, s dvoma svedkami 😂 kolaps pre rodinu, no a co...kedze moj muz chcel aj cirkevny sobas..do coho som sa ja teda vobec nehrnula, ale ved conpre nehk neurobim, mali sme aj ten...no ta parodia na svadobnu hostinu potom....uolne zle, druhy kray by som povedala obrad a domov....za mna, svadba ano, ale spravte si po svojom, neriad sa rodinou a tym co si zelaju oni. Ak chcete cirkevny, spravte len taky, dva obrady su nedobra volba, pre mna to bolo ako za trest, hold, vsetkym nevyhovies