Svadba a dar
Dievčatá poraďte mi niečo originálne co kúpim v obchode ako dar. Peniaze dám ale niečo čo vás potešilo. Je to na rýchlo lebo v nedeľu cestujem.
Presne tak hraciu kocku na sex, detskú košielku s básnickou a ostatné blahoželania mám odložené a to som sa vydávala pred 20rokmi. Darčeky ako váza, sada koreničiek, poháre, mixér, kuchynská váha končili do 3rokov v koši.
No ja som za to, ze najlepsie bez vecnych darov (ak vylozene mladomanzelia nieco nechcu) a aj bez kytic (my sme mali strasne vela kvetov uz z vyzdoby fakt plny byt 🙈). Ak chces nejaku drobnost pridu mi celkom fajn take partnerske hry napr https://www.clovecinahra.sk/clovecina-pre-pary/...
Urcite maju nieco take napr v Martinuse, kedze uz objednat nestihas.
Žreby? Nás to potešilo, cítili sme sa ako malé deti, keď sme to zoskrabávali, aj keď sme nič nevyhrali. Ale neviem nakoľko je to originálne, lebo v poslednej dobe je to dosť rozšírené. My ideme teraz na svadbu, kde namiesto kytíc chcú vyslovene žreby.
Aj chápem, my sme dostali prenádherné kytice, zopár sme zobrali na hroby starkým a zbytok zvädol vo vanicke, keďže toľko váz sme ani nemali, aby sa tam všetky zmestili.
Potesili nas poukazky a vyuzitelne veci do domacnosti. Napriklad sme dostali uzasnu sadu nozov. 😀 Kytic sme mali habadej a s milymi drobnostami sa pekne pohrali nasi psi.
My sme dostali 3 sady šálok na kávu, poháre na víno, na šampanské, príbor, a všetko využívame, aj keď príležitostne, ale nemôžem povedať, že skončili v koši.
Co bolo veľmi milé a tiež využívame, sú osušky (moja je biela, manželova hnedá), na oboch je vyšívaný dátum našej svadby a Mr/Mrs Priezvisko. Ale na to je neskoro, aj už pozajtra cestuješ.
Ešte ma napadlo - dostali sme aj knižku 5 jazykov lásky, na ťažšie časy ☺️ to je napr drobnosť, ktorá nestojí veľa, ľahko dostupné v každom kníhkupectve a aj keď to nebudú čítať hneď, na poličke s knihami sa mu nájde miesto.
@bolarazjedna my pouzivame hrnce, taniere, pribory, co sme dostali. Ale tie lapace prachu, to nie. Za jedno, bolo by mi to luto vyhodit, za druhe...co s tym?
Moja mama si raz nedala povedat a kupila supravu na kavu/caj, svagrovcom. Pricom viem, ze svagrina je velmi vyberava a ma specificky vkus a fakt nechcela nic taketo. Nedala si povedat a kupila. A vies co, ked prideme na navstevu, tak mi ich vytiahne na kavu s komentarom, ze si to strazi ako oko v hlave, ze sa uplne trafila do jej vkusu, ze su uzasne. A to mojej mame az tak nezvykne sa podarit...😅😊.
My sme napriklad dostali poukazku zo zlavomatu na romanticku veceru alebo dva listky do divadla. To nie je nic drahe, potesilo to a vyuzili sme.
Aj keď je to stará téma, ale možno pomôže niekomu ďalšiemu.. mňa potešil poukaz na rodinné fotenie ☺️
@buba183 ja by som kľudne kúpila, keď to má byť len drobnosť, napr. rovnaké ponožky. Nie dedoles ale napr. fusakle. Majú pekné ale kultivované vzory. Nejako ich pekne zladiť. S manželom máme čierne s takým nejakým plameniakom. Keď dáme nohy k sebe, tak tvoria srdiečko. Sú ale také, že si ich bežné manžel dá aj do práce, lebo ten vzor je schovaný v topánkach. Takže je to "taká blbosť" ale používa sa.

@buba183 mna potesili ti, co nam nedali dary. Dostali sme dosticku na krajanie s mladomanzelskou basnickou, zvoncek na sex (taky ako na recepcii), handmade svadobny album…vsetko je odlozene v krabici