Svadba až po pôrode
S priateľom nás tehotenstvo trošku zaskočilo, no na bábätko sa obidvaja velmi tešíme. Ja sa nechcem vydávať tehotná (a aj keď trošku bojujem s mojou mamou, lebo z blízkej rodiny s tým nik iný nemá problém), chceme zostať pri pôvodnom pláne našej svadby, teda zhruba takto o rok. To by už malinke malo okolo pol roka. Chcem sa spýtať, či s tým máte niektorá skúsenosti, lebo napriek svojmu rozhodnutiu ešte stále trošku vaham, čo by bolo lepšie. Ešte chcem dodať, že nechceme žiadnu veľkú svadbu, budú tam len tí najbližší. Vopred ďakujem za názory a skúsenosti ;)
@amouramour vies je asi uplne zbytocne sa bavit lebo si ma evidentne vobec nepochopila ☺ty o koze ja o voze....ja nevravim o buelych satach a nepracujucich zenach sediacich doma cely den aj po skonceni materskej...ty si to postavila do tejto roviny...o tomto nikto nehovoril takze ked si nepochopila pointu toho co som povedala a to si podla tvojej odpovede nepochopila darno dalej vysvetlovat☺
@amouramour nikto tu dokonca nevravel o stasti ci nestasti buelych satach a vysnivanej svadbe doma sediacich manzelkach vobec nechapem ako si k tomu vobec prisla uplne si odisla od temy a pleties jablka a hrusky...normalne nechapem ako si sa k tomuto vobec dostala... a vobec nechapem ako si spojila stastie s papierom...
@cherset my s priateľom tiež nie sme zobratí... ja som radšej chcela mať bábätko ako svadbu - predsa len svadba je drahá záležitosť a na bábo treba tiež peniažky - tak som radšej "investovala" do maličkého 😉 a na matrike sme vybavili papier, ktorý vezmem do pôrodnice, kde je prehlásenie o priezvisku dieťaťa (bude po otcovi, celá vybavovacia záležitosť trvala asi 10 minút)... tiež najprv rodičia "tlačili", že urobte svadbu, a bla bla - ale my sami sme nechceli všetko hrrr-brrr, navyše ja som mala bruško takmer od začiatku tehu, mala som aj nejaké zdravotné ťažkosti a v neposlednom rade - svoju vlastnú svadbu si chcem užiť! takže sme sa rozhodli, že ak bude svadba, tak bude keď bude mať malý tak 2 roky - to už nebudem ani kojiť, malý už bude behať a užijeme si to všetci traja 🙂 hlavne - zariaď sa podľa seba!!! urob to tak ako to ty cítiš a chceš!!! držím palce 🙂
@cherset boli sme na svadbe presne ked mala Sofi 6-7 mesiacov a bol to iny masaker, neviem si to vobec predstavit zeby som mala byt nevesta- uz papala normalnu stravu, ktora jej samozrejme v ten den nechutila, nespala, lebo v kociku bolo hrozne horuco , v hotelovej izbe sa nevedela ulozit, bola nervozna, zarevana, z obradu som videla prd, lebo zacala vrieskat, len co mladi zacali vchadzat do kostola, v sale nespala kvoli hudbe, cely vecer na rukach, nehovoriac o tom, ze ziadne dlhe nausnice, lebo aj tie kratke mi na rukach stale tahala, saty spinave okopane, u hocikoho ineho na rukach rev...druhykrat sme boli na svadbe , ked mala rok...zase katastrofa, nespala vobec, svadba bola v case, ked doma spava, tak jej to rozbilo rezim, v sale bola unavena zla, chodila, potkynala sa, moje saty okopane od topanok, spinave, jest nechcela, po rukach, tazka, k inym ist nechcela..
Na tvojom mieste, ked chces len malu svadbu by som sa vydala teraz... Ja osobne, odkedy sa mala narodila som nevypila teplu kavu, nie zeby som si vychutnala vlastnu svadbu... mozes mat dobre zlate babo a mozes mat maleho diablika ako ja, a to budes riesit kopec inych veci..
No ja s mojou diagnozou -98%neplodnost, som z 3mesiacov randenia bola 1,5mesiaca tehu. Kedze som nevedela ako vsetko dopadne, aky bude chlap s ktorym cakam dieta, na vydaj som ani nepomyslela. Zobrali sme sa ked mal starsi syn 2roky na urade, po 7rokoch sa nam narodil aj druhy syn, tak sme si povedali ze tentoraz by sme sa mali zosobasit aj v kostole 🙂, ked mal druhy syn tiez 2roky mali sme svadbu aj v kostole 🙂, obaja synovia tancovali na nasej svadbe a bolo to velmi mile 🙂
@cherset noo tak my sme na tom podobne 🙂 . Kukni v ktorom tt som. Mali sme zajednanú teraz na leto svadbu. Ale keďže sme v očakávaní tak ju prekladáme na budúce leto. Mne zas zajednaní zúčastnení povedali, že ak si chcem svadbu poriadne užiť aj sa vytancovať, tak každopádne po pôrode. Predsa len by som sa musela trošku krotiť kvôli bábätku. Teším sa na to ako bude malinké s nami na svadobných fotkách a vôbec si nemyslím, že sa to dá zvládnuť. Mne to s bruškom príde také nútené. Ja viem, že svojho partnera milujem, aj to že sa budeme ľúbiť rovnako o rok. Dieťatko na tom nič nezmení, akurát si obaja budeme môcť užiť svadobný deň a to nie som osoba ktorá by to nejak extra plánovala. Len som zajednala všetkých ľudí a hotovo. Ja som vždy túžila mať cupkajúceho drobca na svadbe - vlastného. Ale to by sme museli samozrejme dlhšie čakať. Na to mi však priateľ povedal, aby sme nečakali, lebo potom bude zas druhé 🙂 takže toľko naše plány. Predsa len okolo svadby je dosť stresu a plánovačiek, tak ja to radšej s malinkým v brušku riešiť nebudem.
Babulky, ďakujem vam VŠETKÝM za názory a skúsenosti, veľmi ste mi pomohli. Najviac si cením názory tých, ktoré si prežili niečo podobné alebo možno aj také isté, takže asi vedia, ako sa cítim a čo riešim. Takže, maggie37, iwet7, bluka2, lead16, zonjushe, sarabi, michaela45, zuzzuli, ukulela, sarinka2012, jalucija, estrate, amouramour, miruska2308, lenka1208, pegyinka, jahodka, julka82 - ešte raz veľká vďaka, rozhodla/li sme sa (lebo priateľ sa prispôsobí môjmu želaniu) zostať pri pôvodnom pláne, teraz riešiť lekárov, prehliadky a sústreďovať sa na bábo a spraviť malú svadbu keď drobec bude na svete.

@kkristin len zas nie vsetky zeny maju zivotny ciel byt v bielych satach a mat velku svadbu z rozpravky...su ludia ktorym toto papierove riesenie je uplne ukradnute a su casto mozno aj stastnejsi ako ludia zijuci v uradnom zvazku, myslim, ze to puto vyjadruje nieco ine ako papier s uradnou peciatkou...detto, su zeny co pracuju -ako napriklad aj ja a vobec nemam pocit, ze je to na ukor rodiny, my sme vsetci spokojni a je to zle, len preto, ze sa to akoze tak nerobi?🙂)