Svadba bez zásnubného prsteňa: Má to zmysel?
Ahojte chcem sa opytat existuje niekam žena ktorá bola ochotná sa vydať bez zasnúbená prsteňa?
Nejde o cenu prsteňa kludne za mňa aj bizu nepotrpim si na drahých daroch o peniaze nejde ale priateľom sme už dlhé roky a rozmýšľame o svadbe ale som mu povedala ze si ho nevezmem skôr ako nebudem mat zasnubny prsten podľa mňa to patrí k tomu.
@sheila121 neklakla som si na koleno, neboj 😅 zvolila som trošku originálnejší spôsob
Aj podľa mňa to patrí k tomu. Ja som ešte nevidela teda svadbu bez prsteňa a neviem, čo je to za dobu, ale svadba bez zásnub a zásnubného prsteňa? No fakt divná doba. Muži asi prestávajú byť pravými mužmi sa mi zdá a ženám je to jedno. Hm...
Och mi sme stará éra ja som dostala 17 snubny a o rok obručku ,ale poviem ti pravdu k šťastiu ti to netreba sú to len prstene napríklad ja pravidelne zabúdam na výročie svadby no môj sa každoročne urazí a to sme spolu 25 rokou
On sa jasne pytal v otazke na svadobne prstene. A vy riesite zasnubne prstene v odpovediach. Jeho otazka smerovala, ci bude sobas platny ak nemate prstene na svadbe. Typicka otazka v americkych filmoch na sobasi po suhlasnom Ano beriete si tu pritomneho: Mate prstene ? Nemate ? Tak Vas nemozem oddat. U nas plati sobas aj bez prstenov. Proste poviete, ze prstene nechcete, nenosite ich a nikto vas nemoze donutit. U nas treba suhlas, vyhlasenie o zdravotnom stave a svedkov ak nejde o mortis causa tam je dovoleny aj iny postup. Svadobne prstene sa v zakone nepišu. Poznal som pripad, ze si pozicali od rodicov lebo mysleli ze bez toho to nejde.
Ahoj,nemám snubný prsteň,lebo som vedela,že nechcem nosiť 2 prstene,len obrúčku po svadbe. Tú aj nosím už takmer 18 rokov. Vlastne obaja ju nosíme, čo ma veľmi teší!
@kikulienkadd jedneho dna keby ti napriklad opuchli prsty pri ochoreni ladvin museli by ho nejako prepilit co by bolo dost bolestive
@58jozef A čo ako? Odpovedala som autorke na otázku...
@kikulienkadd autorka sa pytala v podstate, ci jebplatna svadba bez sobašneho prsteňa. A vsetci sa vyjadruju k zasnubnemu. Situacia: organ sa spyta, berietecsi tu pritomneho atd. Potom sa spyta a mate prstene ? Nemame. Zabudli sme doma. A on povie ani sme nadavali urobiť, sak na modrom koniku nam povedali, že netreba. Ze to kedysi tak bolo. Šak svadba je platna aj bez sobašnych prsteňov.
@58jozef hm,tak to si asi čítal otázku k inej diskusii
zásnubný a snubný prsteň je rozdiel, máš jasno v tom, o ktorý ti ide? Pretože mne to z tvojho príspevku jasné moc nie je...
@alexis617 autorka ma v tých prsteňoch riadny hokej. Zasnubny prsten ma vyznam pre bohatych ze je to drahy diamand za milion eur no a nedodrzi slub a nevezme si ju. Tak jej zostane drahy snubny prsten ako satisfakcia teda zadosťučinenie za panenstvo a nasledne nedodrzanie slúbu na uzavretie sobása. Keby sa davali peniaze ako zaloha by povedali ze je štetka.
Ja som nikdy zasnubak nemala. Po 7 rokoch sme si proste povedali že je čas a že ak chceme aj deti tak je to dobre a správne rozhodnutie. Od rozhodnutia sme sa brali za mesiac a obrúčky sme mali tiež len take že na oko. Lebo môj muž to nosiť nebude a ja som obrucku nosila kým som nečakala deti potom som spuchla a už ju na prst nedám.
@kikulienkadd pani autorka ma hokej v tom, ktory prsten ma na mysli zasnubny alebo sobasny ? Chcela by na zasnuby uz obidva
@58jozef neboj, normalne prsten podlozia. Nezarezu ti do ziveho.
@kikulienkadd no ty si vyborne poradila ci musi byt sobasny prsten pri uzavreti sobaša, alebo ci mozno vykrocit k sobašnemu oltaru bes zasnub a zasnubneho prsteňa, alebo si stači požičat jeden aj druhy, čo na to hovori historia a tradicia, a co sucasnici ci nejde o prežitok a či to upravuje legislatíva
@58jozef ale ona má pravdu. Zásnuby sú čisto teatrálna záležitosť bez akejkoľvek právnej váhy, svadba nimi rozhodne nie je a nikdy podmienená nebola. Keď by sme šli do dôsledku, nepotrebuješ ani snubné prstene. K právoplatnému uzatvoreniu manželstva stačia doklady budúcich manželov, ich súhlasné prehlásenie, osoba oprávnená vykonať obrad (či cirkevný alebo úradný), svedkovia a podpisy. Nič viac. Všetko ostatné je len spoločenské klišé, ktoré môžeš, ale nemusíš mať.
@bessie12 to je podla teba ze jej ide o zasnubny prsten. Nadpis članku je : Svadba bez prstena. Mala napísat: Zasnuby bez prstena ked spomina zasnubny prsten. Alebo vykrocenie k sobásnemu oltaru bez zasnubneho prsteňa. Alebo : Svadba bez zasnubneho prsteňa s požičaným svadobnym prstenom.od rodičov. A ďalšie kombinacie. No je to hokej .