icon

Svadba bez zásnubného prsteňa: Má to zmysel?

29. máj 2024

Ahojte chcem sa opytat existuje niekam žena ktorá bola ochotná sa vydať bez zasnúbená prsteňa?
Nejde o cenu prsteňa kludne za mňa aj bizu nepotrpim si na drahých daroch o peniaze nejde ale priateľom sme už dlhé roky a rozmýšľame o svadbe ale som mu povedala ze si ho nevezmem skôr ako nebudem mat zasnubny prsten podľa mňa to patrí k tomu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
motogirl699
30. máj 2024

@sheila121 neklakla som si na koleno, neboj 😅 zvolila som trošku originálnejší spôsob

tiezjedna
30. máj 2024

@trisha_r v kontexte vyjadrovania autorky mi to detinské príde, hoci chápem, že ona to môže mať nastavené inak. Zvlášť ak píše, že sú spolu dlhé roky a partnera si evidentne vziať chce...

dvanastka
30. máj 2024

Aj podľa mňa to patrí k tomu. Ja som ešte nevidela teda svadbu bez prsteňa a neviem, čo je to za dobu, ale svadba bez zásnub a zásnubného prsteňa? No fakt divná doba. Muži asi prestávajú byť pravými mužmi sa mi zdá a ženám je to jedno. Hm...

alexis617
5. aug 2024

Och mi sme stará éra ja som dostala 17 snubny a o rok obručku ,ale poviem ti pravdu k šťastiu ti to netreba sú to len prstene napríklad ja pravidelne zabúdam na výročie svadby no môj sa každoročne urazí a to sme spolu 25 rokou

58jozef
23. mar 2025

On sa jasne pytal v otazke na svadobne prstene. A vy riesite zasnubne prstene v odpovediach. Jeho otazka smerovala, ci bude sobas platny ak nemate prstene na svadbe. Typicka otazka v americkych filmoch na sobasi po suhlasnom Ano beriete si tu pritomneho: Mate prstene ? Nemate ? Tak Vas nemozem oddat. U nas plati sobas aj bez prstenov. Proste poviete, ze prstene nechcete, nenosite ich a nikto vas nemoze donutit. U nas treba suhlas, vyhlasenie o zdravotnom stave a svedkov ak nejde o mortis causa tam je dovoleny aj iny postup. Svadobne prstene sa v zakone nepišu. Poznal som pripad, ze si pozicali od rodicov lebo mysleli ze bez toho to nejde.

kikulienkadd
23. mar 2025

Ahoj,nemám snubný prsteň,lebo som vedela,že nechcem nosiť 2 prstene,len obrúčku po svadbe. Tú aj nosím už takmer 18 rokov. Vlastne obaja ju nosíme, čo ma veľmi teší!

58jozef
29. mar 2025

@kikulienkadd jedneho dna keby ti napriklad opuchli prsty pri ochoreni ladvin museli by ho nejako prepilit co by bolo dost bolestive

kikulienkadd
29. mar 2025

@58jozef A čo ako? Odpovedala som autorke na otázku...

58jozef
31. mar 2025

@kikulienkadd autorka sa pytala v podstate, ci jebplatna svadba bez sobašneho prsteňa. A vsetci sa vyjadruju k zasnubnemu. Situacia: organ sa spyta, berietecsi tu pritomneho atd. Potom sa spyta a mate prstene ? Nemame. Zabudli sme doma. A on povie ani sme nadavali urobiť, sak na modrom koniku nam povedali, že netreba. Ze to kedysi tak bolo. Šak svadba je platna aj bez sobašnych prsteňov.

kikulienkadd
31. mar 2025

@58jozef hm,tak to si asi čítal otázku k inej diskusii

tiezjedna
31. mar 2025

zásnubný a snubný prsteň je rozdiel, máš jasno v tom, o ktorý ti ide? Pretože mne to z tvojho príspevku jasné moc nie je...

bessie12
31. mar 2025

@58jozef precitaj si tú otázku ešte raz ...

tiezjedna
31. mar 2025

@58jozef aj keby to bolo, ako píšeš, tak svadba by platná bola, pretože dôležitý je ten "papier", ktorý sa podpisuje, a nie prstene. Ale osobne si myslím, že autorka má v tých prsteňoch trochu hokej

bessie12
31. mar 2025

@tiezjedna podla mňa jej ide o zásnubny prsteň. Bez toho svadbu nechce, pretože zásnuby patria k tomu.

alexis617
31. mar 2025

@58jozef nepochopil si rieši zásnuby prsteň píše že nemusí byť drahý bez toho si ho nevezme čítaj s porozumením

tiezjedna
31. mar 2025

@bessie12 o to horšie... byť s partnerom dlhé roky a pochovať svadbu (a možno tým celý vzťah) kvôli prsteňu je... ako to povedať... slušné slovo mi napadá jedine detinské🙄

58jozef
1. apr 2025

@tiezjedna v pripade mortis kauza, ked je nebezpecenstvo smrti napr. pricviknuymty autom pri autonehode, pri leteckom neštasti môže farar zosobašit aj bez vyplnenia papierov lebo môze byť neskoro. Jedinou podmienkou je aby bol pri vedomi aby vyjadril svoj suhlas pri vedomi.

58jozef
1. apr 2025

@alexis617 autorka ma v tých prsteňoch riadny hokej. Zasnubny prsten ma vyznam pre bohatych ze je to drahy diamand za milion eur no a nedodrzi slub a nevezme si ju. Tak jej zostane drahy snubny prsten ako satisfakcia teda zadosťučinenie za panenstvo a nasledne nedodrzanie slúbu na uzavretie sobása. Keby sa davali peniaze ako zaloha by povedali ze je štetka.

3petka
1. apr 2025

Ja som nikdy zasnubak nemala. Po 7 rokoch sme si proste povedali že je čas a že ak chceme aj deti tak je to dobre a správne rozhodnutie. Od rozhodnutia sme sa brali za mesiac a obrúčky sme mali tiež len take že na oko. Lebo môj muž to nosiť nebude a ja som obrucku nosila kým som nečakala deti potom som spuchla a už ju na prst nedám.

58jozef
1. apr 2025

@bessie12 z prispevku autorky nie je jasne, ktory prsten ma na mysli zasnubny alebo sobasny ? Mieša hrušky s jablkami

58jozef
1. apr 2025

@kikulienkadd pani autorka ma hokej v tom, ktory prsten ma na mysli zasnubny alebo sobasny ? Chcela by na zasnuby uz obidva

3petka
1. apr 2025

@58jozef podľa popisu je jasne že ide o zásnubný. Ak nebude mat ten tak svatba nebude.

moonlight1210
1. apr 2025

@58jozef neboj, normalne prsten podlozia. Nezarezu ti do ziveho.

bessie12
1. apr 2025

@58jozef ide jej o zasnubny prsteň.

58jozef
1. apr 2025

@kikulienkadd no ty si vyborne poradila ci musi byt sobasny prsten pri uzavreti sobaša, alebo ci mozno vykrocit k sobašnemu oltaru bes zasnub a zasnubneho prsteňa, alebo si stači požičat jeden aj druhy, čo na to hovori historia a tradicia, a co sucasnici ci nejde o prežitok a či to upravuje legislatíva

tiezjedna
1. apr 2025

@58jozef ale ona má pravdu. Zásnuby sú čisto teatrálna záležitosť bez akejkoľvek právnej váhy, svadba nimi rozhodne nie je a nikdy podmienená nebola. Keď by sme šli do dôsledku, nepotrebuješ ani snubné prstene. K právoplatnému uzatvoreniu manželstva stačia doklady budúcich manželov, ich súhlasné prehlásenie, osoba oprávnená vykonať obrad (či cirkevný alebo úradný), svedkovia a podpisy. Nič viac. Všetko ostatné je len spoločenské klišé, ktoré môžeš, ale nemusíš mať.

58jozef
1. apr 2025

@bessie12 to je podla teba ze jej ide o zasnubny prsten. Nadpis članku je : Svadba bez prstena. Mala napísat: Zasnuby bez prstena ked spomina zasnubny prsten. Alebo vykrocenie k sobásnemu oltaru bez zasnubneho prsteňa. Alebo : Svadba bez zasnubneho prsteňa s požičaným svadobnym prstenom.od rodičov. A ďalšie kombinacie. No je to hokej .

tiezjedna
1. apr 2025

@58jozef najvýstižnejší by bol nadpis "Svadba bez zásnub"

58jozef
1. apr 2025

@tiezjedna no ja som videl zasnuby doma v izbe s pozicanymi prsteňmi od rodicov a zákusky dva špice. Vitaj v SR.