Svadba bez zásnubného prsteňa: Má to zmysel?
Ahojte chcem sa opytat existuje niekam žena ktorá bola ochotná sa vydať bez zasnúbená prsteňa?
Nejde o cenu prsteňa kludne za mňa aj bizu nepotrpim si na drahých daroch o peniaze nejde ale priateľom sme už dlhé roky a rozmýšľame o svadbe ale som mu povedala ze si ho nevezmem skôr ako nebudem mat zasnubny prsten podľa mňa to patrí k tomu.
@bessie12 ja ti proste neviem, či boli zásnuby a on tam nepriniesol prsteň. Alebo vôc neboli zásnuby. Tak potom nemala vyplnit ohlásku 2 tyždne predtým na svadbu ked nechcela svadbu. To co pišes je tvoj výklad. Autorka tam ma vela nezrovnalosti čo nasvedcuje, ze príbeh si vymyslela chcela vediet reakcie ale nedomyslela ze su tu ludia ktori logicky premyslaju. Keby postupovala podla pravdy, taku chobotinu by nesplodila.
My nemáme obrúčky a ani sme nemali 😁 na to aby sme sa vzali sme nepotrebovali sa označkovať ako holub 😜 myslím to žartom,neberte to osobne
Zásnuby sme nemali, ani zásnuby prsteň... vybrali sme si len obrúčky a to sme spolu už 25 rokov, z toho 22 ako manzelia
@tiezjedna zabudla si na prehlasenie, ze partneri poznaju svoj zdravotny stav. To je pre pripad, že jwdenvz nich alebo obaja by boli na hlavu, je to potom dôvod na zrušenie cirkevného sobaša. Či svedkovia nahodov nemaju sudom čiastočne odnatu spôsobilost na pravne ukony a procesnu spôsobilost ako schopnost samostatne vystupovat pred sudom, to už nikto neskúma. A ked povie svedok na obrade ze nic nevidel a nepocul tak ja neviem co s tym, asi to nespôsobi neplatnost toho sobáša, je tam len na ozdobu rovnako ako tie prstene.
@58jozef nech už je to ako je, je to tok stará téma. Autorka je už možno aj po svadbe. Zbytočne to budeš teraz riešiť.
My sme mali aj zásnuby a tento rok bude svadba. Trvala som na tej postupnosti. Najprv zásnuby a následne svadba, ktorá ale nemusí byť do roka a do dňa ako sa hovorí.
@tiezjedna neodklaňaj temu prsten zasnuby a svadba smerom k mojej osobe. Neries mňa. Povznes sa nad vyrokmi ktorymi sudis moju osobu. Vyjadri sa preco nesuhlasis s mojim pohĺadom na ucel zasnub a prsteňa a preco stracaju tieto hodnoty na vyzname. Uved nejaku argumentaciu, ktore by popreli vyznam zasnub a celej symboliky a tradicie zasnub ktore by mali logicky vyustiť do sobáša. Ak sa nieco pocas toho skušobneho obdobia nezvrtne.
@bessie12 odpoviem aj za autorku ak sa neozyva napriek verejnej vyzvy besi mala možno autonehodu a narýchlo uzavrela sobaš bez mortis causa pre pripad hroziaceho nebezpecenstva smrti pri úraze az sa prebere s komy tak zisti ze uz je vydata aj zasnubena aj bez prsteňov no a ked bude zdrava tak jej manžel dokupi obidva prstene dodatočne

@58jozef radšej žiadne ako odfláknuté. Na právoplatnosť svadby ale aj tak nemajú žiaden vplyv.