Svadba len pre dvoch
Ahojte , so snúbencom by sme chceli svadbu kde budeme len my dvaja. Mate s týmto niekto skúsentosť?
Chceli by sme svadbu asi na nejakom peknom mieste takže budeme potrebovat niekoho kto nás odda kedže to nebude v mieste bydliska. Vôbec neviem ani kde začat niečo takéto riešit na nete nieje veľa informácii takže budem velmi vdačná za každú odpoveď. 🙂
@n_ my sme sa brali par rokov dozadu, ale postup by mal byt rovnaky…takze mozete mat obrad na miestnom urade (v mieste trvaleho bydliska jedneho z partnerov) alebo potom aj mimo napr v inom meste a tam uz zalezi aj pd ochoty poslanca, lebo samozrejme chodia aj mimo uradu priamo na miesto konania svadby (musi to miesto ale splnat nejake nalezitosti, napr musi tam byt slovensky znak atd)…takze ak si vyberies napriklad obrad pre vas dvoch niekde “pod stromom na okraji lesa”, je mozne ze tam oddavajuci nepride. Co sa tyka zahranicia, tak rozne krajiny maju rozne pravidla, ale co ja poznam 2 pary, tak dali si zo svedkami tu na urade a obrad v zahranici bol v podstate iba divadlo.
A co sa tyka tvojej predstavy, tak suhlasim ze ten den je uplne o vas dvoch a zalezi iba na tom aku predstavu mate vy. Jasne mna by ako rodica asi mrzelo keby som nebola na svadbe svojich deti, ale budem respektovat ich rozhodnutie ak vobec nejaku svadbu budu chciet.
Musite mat ale svedkov, je jedno kto to bude.
Vaša vec. Ja si neviem predstaviť ze dcéra ma nepozve na svoju svadbu. A to som nebola ani niesom vydata.
@terezka1947 podriadil? Ako viete ci to nenavrhol on? Je mi luto v akej situacii sa nachadzate no kazd yma na to pohlad iny. Ja mam iba mamu a ani ta tam nepride a vobec ju to netrapi. Pride na spolocny obed (oslavu) a viac nam netreba
@anonym_d7a73c co porad nekoho nasilu do neceho nuttis? nerozumis psanemu textu ve sve rodne reci, ze blizka rodina, vcetne rodicu z obou stran, jsou s tim smireni, ze budou mit svatbu jen oni dva?! tak co porad resis, kolik by je to stalo s rodici atd co je tido toho? tvoje svatba to neni, tvoje dite uz vubec ne, tak prestan otravovat. je to jejich den, a ne kazdy u toho musi mit sto cumilu.
@n_ ....fandim vam. vas den, vase rozhodnuti, udelejte si ho takovy, jaky sami chcete,a vsichni ostatni tady na konovi at si trhnou.hlavne ty, co se schovavaji za anonym
@ibrunova snúbenec má veľku rodinu. Ak prídu rodičia nemožme vynechať ani babku,dedka ani surodencov ani krstných a potom sa to zrazu nakopí. Bohužial dedinské vztahy a nemoze nikto zostat doma nahnevany
@n_ vsak ale rodičia sú rodičia 💁🏻♀️,to neznamená že ked pojdu rodičia, musí Ísť s nimi zástup ľudí....vsak nie sú o nikoho priviazaní... kľudne po dohode len s rodičmi...
Samozrejme,je to o vás dvoch.
Ale mne by bolo veľmi ľúto,keby sa moje deti rozhodli mať svadbu bez rodičov 😔
Zvážte to....nemusí byť nič honosné.
Ale rodičia,súrodenci sú vašou súčasťou celý život.
Aby vám to všetkým potom nebolo ľúto.
@terezka1947 mne napríklad vôbec nebude vadiť ak sa moje deti vydajú/ozenia bez toho aby ma pozvali.. samozrejme brala by som inak ak by pozvali celú rodinu, len mňa nie, to by som asi niekde urobila chybu, ale ak by sa zobrali tak že budú len dvaja svedkovia, vôbec by som to nebrala osobne a smutné..
Vydať sa tak ako vraví autorka bol môj sen, lenže ja som bola dotlacena výčitkami rodiny do svadby ktorú som nechcela.. dodnes mi je trápne keď si na to spomeniem.. keby sa to stalo ešte raz, tak si viac presadim svoje, pretože ako každý vraví, je to vraj deň mladomanželov a tí majú mať svadbu takú akú si predstavujú..
@n_ mne to príde také trápne tieto debaty ale tak hold musím rešpektovať spoločnosť. Je to vás den, uzite si ho, rodičia musia byt, saty a kvety musia byt. Musí to byt výnimočne. A pritom to dôležité iba to, či obaja podpíšete dokument, ktorý je najmä financny a potom spoločensky. A keďže ide o prachy lebo sa zaväzuju úplne cudzí ľudia na rovnaké finančne záväzky tak preto musia byt svedkovia. Nie som právnik ten by to vedel napisat krajšie a oveľa zrozumiteľnejšie. V každom prípade dôležitejšie ako drámu, ktorú nevesta vyvolá cirkusom okolo párty, je to s kým to lajstro podpise. Ak už chcete “tajnu” svadbu tak neocakavaj že oddávajúci ktorý je v robote za plat bude koli tomu robit premety. Nie ste výnimoční a bohužiaľ ani nikoho nezaujímate. Možno par blízkych ludi zaujímate ak máte šťastie, napríklad mamu možno, ak nezaujímate ani ju tak kamarátom susedom personálu ktorý vás bude oddávať ste ukradnutí, jedine ze by si si nspr. zlomila počas obradu nohu tak to by bolo chvíľu o com hovoriť.
“Hnus” su rodicia ktori si myslia ze svadba ich dietata je o nich a nerepesktuju ze niekto nechce “tradicnu svadbu” a kvoli tomu si s detmi narusia vztahy. Namiesto toho aby sa tesili s dietatom sa im radsej treba klasicky starat do zivota a pretlacat svoje nazory na to aka ta svadba ma byt a kto tam ma byt. Dolezite je, ze su spolu ako rodina sudrzni mimo ten jeden den (ktory je dnom mladych, o ich spojeni s novym manzelom/manzelkou).Tolko k tym pripecenym komentarom tu.
Autorka urob si svadbu aku si prajes, drzim palce. Farar vas na luke neodda, musi ist o vysvatene miesto. Takze smer prislusny matricny urad sa popytat kde su ochotni vas oddat. Alebo teda svadba v zahranici cez agenturu.
Svedkovia su zakonna nutnost
Hm,sme dospeli,čiže áno....robme si,čo chceme.
Mne ale mne príde divné mať svadbu bez účasti svojich najbližších,čiže rodičov,či súrodencov,či starých rodičov.
Či to bude obed,či lesná oslava,či honosna svadba,či grilovačka,to je pre mňa nepodstatné.
Ale rada by som bola na svadbe svojich detí.
A stále platí,brala by som to ako zlyhanie vo výchove.
Prečo?pretože sa snažím vychovávať ich prorodinne,nie,že rodina je automaticky toxická (hoci uznávam,že môže byť aj taká)
Možno by bol menší nápor na psychiatrov,či psychológov,keby sme sa snažili žiť v rodinách a zdieľali radosti a starosti v rámci rodiny.
No autorka sa pýtala na postup...aai by som jej poradila "moja svadba.sk" tam určite je viacero skúsenosti a poradia jej.
Ak sú s tým obaja stotožnení,je to ok.
Nechcela som rýpať,iba možno príspevkom ešte zvážiť,či to raz nebudú ľutovať. Ak nebudú,je to ich rozhodnutie,je to ok,čiže,nech im to vyjde podľa ich predstáv.
Dufam, ze sa nedozijem toho, ze ma moje deti nebudu chciet mat v tak vyznamny den pri sebe.
Mne ale mne príde divné mať svadbu bez účasti svojich najbližších,čiže rodičov,či súrodencov,či starých rodičov.
Či to bude obed,či lesná oslava,či honosna svadba,či grilovačka,to je pre mňa nepodstatné.
Prečo?pretože sa snažím vychovávať ich prorodinne,nie,že rodina je automaticky toxická (hoci uznávam,že môže byť aj taká)
Možno by bol menší nápor na psychiatrov,či psychológov,keby sme sa snažili žiť v rodinách a zdieľali radosti a starosti v rámci rodiny.
No autorka sa pýtala na postup...aai by som jej poradila "moja svadba.sk" tam určite je viacero skúsenosti a poradia jej.
Nechcela som rýpať,iba možno príspevkom ešte zvážiť,či to raz nebudú ľutovať. Ak nebudú,je to ich rozhodnutie,je to ok,čiže,nech im to vyjde podľa ich predstáv.
@terezka1947 a môj pohľad napr je, že prečo by to bolo zlyhanie vo výchove? Keby môj syn chcel svadbu len vo dvojici alebo na nejakom ostrove bez rodiny, plne to akceptujem, veď len podpisu papier a idú domov , načo tam nasilu byt alebo sa cítiť poburena😁 je to jeho samostatne rozhodnutie.
@terezka1947 nezen to do extrému, to že niekto chce svadbu s dvoma svedkami neznamená, že má toxicku rodinu, alebo že ich tak berie.. proste nie každý má chuť tento deň nejako špeciálne sláviť.. ja som napríklad rada že som vydatá, ale neznášam svadby, to zato že som nechcela oslavu toho dňa a chcela som to proste len mat za sebou znamená, že svoju rodinu beriem ako toxicku? Nepreháňaj.. keby sa dalo podpísať papier a bum ste manželmi by bolo úplne ideálne.. k tomu netreba robiť ceremónie, premna je to úplná zbytočnosť..
Dufam, ze sa nedozijem toho, ze ma moje deti nebudu chciet mat v tak vyznamny den pri sebe.
@kikuska_wedge a kdyby ses nahodou dozila, tak co udelas, umres jakmile ti reknou, ze chteji mit svadbu jen se svedkami, popripade dite vydedis a prerusis s nim uz navzdy veskery kontakt? ..tohle jsou takove silne trochu citove vyderacske reci. to, ze ty se obetujes pro sve deti,a ze vim jak moc a klobouk dolu pred tebou, jeste neznamena, ze mas automaticky jiste misto kdekoliv na cemkoliv, kde bude tve dospele dite...muj syn mi pomaha jak muze, myslim, ze si i docela spolu rozumime, i kdyz ma tak trochu introvertni povahu.presto me treba na promoci nechtel. respektovala jsem to.a pokud by me napr.nechtel ani na tech par minut abych byla pri tom,jak s nekym podepisuje papir o uzavreni manzelstvi, tak to taky budu muset respektovat.dulezite pro ne bude, ze i po tom se ke mebude chovat s uctou a jako syn, vcetne jeho partnerky.
@n_ ono musíte mať asi fakt fasa vzťahy v rodine. To spolu neoslavujete ani narodeniny ani nič podobné? Ci tam ti to už nevadí, len svadba?
Mam jednu kamosku, co to takto urobila, mala svadbu dakde v exotike sama a to len skrz financie. Ona si splnila teda svoj sen, ale v rodine si aj neodpustili narážky ze ci jej za to nestali, abyoslavovala aj s nimi.
@n_ ono musíte mať asi fakt fasa vzťahy v rodine. To spolu neoslavujete ani narodeniny ani nič podobné? Ci tam ti to už nevadí, len svadba?
Mam jednu kamosku, co to takto urobila, mala svadbu dakde v exotike sama a to len skrz financie. Ona si splnila teda svoj sen, ale v rodine si aj neodpustili narážky ze ci jej za to nestali, abyoslavovala aj s nimi.
@anonym_a5bdc6 a keby sa aj narodeniny neoslavovali, čo to akože značí o vzťahoch? Absolútne nič.. ja žasnem ako si ľudia zakladajú na oslavách - čo sú len ľudské zvyky a podmieňujú tomu to aké vzťahy sú..
@anonym_a5bdc6 a ty máš jaké vztahy v rodině, že se tady schováváš za anonym? a nebo je to jen o tom, že rýpat a urážet a neustále se starat do věcí jiných se odvážíš jen jako anonym, protože jinak si tayd konská nula?! .....
Ze zlyhanie vo vychove lebo dieta chce mat svadbu vo dvojici :D nemam co dodat
@anonym_a5bdc6 a keby sa aj narodeniny neoslavovali, čo to akože značí o vzťahoch? Absolútne nič.. ja žasnem ako si ľudia zakladajú na oslavách - čo sú len ľudské zvyky a podmieňujú tomu to aké vzťahy sú..
@jana_eyre_2 píšem svoj názor,ty svoj.
Ja si nezakladali na honosných veciach,ani teatralnych gestách.
Ale sú situácie,kedy sa rodina spája,reso.tie situácie rodiny spájajú.
Možno iní to majú inak a sú s tým spokojní.
Ja to mám inak a vychovávame deti inak. A zďaleka nie som určite tiež jediná.
@mia2906 o koľko viac by Vás to stálo, ak by na tom úrade boli aj rodičia? Nikto ju tu nenahovára na veľkú svadbu, reč bola o rodičoch na obrade.
@anonym_d7a73c nechce ani rodicov, neviem, co je na tom take divne. Stale sa tu pise, ze je to len papier a teraz zrazu....
@anonym_d7a73c nechce ani rodicov, neviem, co je na tom take divne. Stale sa tu pise, ze je to len papier a teraz zrazu....
@mk1111111111 čo je na tom divné, že chce obrad bez rodičov? No veď práve to.
@mk1111111111 čo je na tom divné, že chce obrad bez rodičov? No veď práve to.
@anonym_d7a73c ale, prosim Ta, neprezivaj to tak. Ak chcu s svoma svedkami, tak spravia tak. Nic nevidane.
@kikuska_wedge a kdyby ses nahodou dozila, tak co udelas, umres jakmile ti reknou, ze chteji mit svadbu jen se svedkami, popripade dite vydedis a prerusis s nim uz navzdy veskery kontakt? ..tohle jsou takove silne trochu citove vyderacske reci. to, ze ty se obetujes pro sve deti,a ze vim jak moc a klobouk dolu pred tebou, jeste neznamena, ze mas automaticky jiste misto kdekoliv na cemkoliv, kde bude tve dospele dite...muj syn mi pomaha jak muze, myslim, ze si i docela spolu rozumime, i kdyz ma tak trochu introvertni povahu.presto me treba na promoci nechtel. respektovala jsem to.a pokud by me napr.nechtel ani na tech par minut abych byla pri tom,jak s nekym podepisuje papir o uzavreni manzelstvi, tak to taky budu muset respektovat.dulezite pro ne bude, ze i po tom se ke mebude chovat s uctou a jako syn, vcetne jeho partnerky.
@anickabasnicka ide prave o to, aby nase vztahy boli take, ze budu chciet so mnou zdielat taketo vynimocne okamziky. Tak ako ich ja zdielam/zdielala som so svojimi rodicmi
@anickabasnicka ide prave o to, aby nase vztahy boli take, ze budu chciet so mnou zdielat taketo vynimocne okamziky. Tak ako ich ja zdielam/zdielala som so svojimi rodicmi
@kikuska_wedge a kdyz nebudou chtit? proc porad predpokladas, ze kdyz jsi neco delala ty s rodici, tak ze to musi i tvoje deti v dospelosti nasledne sdilet a delat s tebou. ale co kdyz nebudou chtit? co kdyz se v puberte sprajcnou a otoci se proti tobe jako rodicovske autorite. a prestanou te chtit mit vsude v zadech, co potom udelas? neodpovedela jsi mi.
civilný sobáš sa dá vybaviť skoro kdekolvek, ideálne si zistiť priamo na mieste, či je to možné a za akých podmienok. Jednoducho zistite aj tu www.svadobnyvyhladavac.sk
...ak si najdete miesto, stači tam potom len cez formular poslat otazku a vybavene🙂
mne z redakcie pomohli urgentne zohnat stolicky fakt za 5 minut 12, doteraz na nich nedám dopustiť <3
Vdakabohu ze mame normalne rodiny a vsetci su s tym ok lebo maju rozum a vedia ze to je nas den 🙂
@n_ tak ako? Budu to musiet rozdychat, alebo su s tym uplne happy?
Si dost protirecis.
A si k rodicom dost hnusna ak to ides tajit.
Ved chod na urad ked mate normalnu rodinu.
Ale ako pises az tak normalna nebude ked nemozu prist rodicia, LEBO.....co by povedala ostatna rodina.
My sme mali rodicov a svedkov, obed a bolo po svadbe.
Nasej normalnej rodine to nevadilo.

Mať tvoj rozum pred 13 rokmi😉závidím ti "slobodu"rozhodnutia....napr. mojim rodičom by to vyslovene vyhovovalo....s birokraciou neporadim ale držím palce