Svadba najskôr na úrade a neskôr v kostole

16. máj 2021

Dobrý večer, chcela by som sa vás dievčatá opýtať, či ste boli niektorá brane na úrade a neskôr ste mali svadbu v kostole. Oznamovali ste cez sms rodine, že ste sa vzali, a že katolícka svadba bude vtedy a vtedy a na tú už budú pozvaní? Potrebujem poradiť ☺️ na úrade pochopiteľne bude len pár ľudí a v kostole o pol roka cca a podla hostí asi 110. Ďakujem 🍷❤️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kkovacovak
16. máj 2021

A na čo je to dobré vlastne? Ak je to len kvôli menu alebo ste tehotná a chcete aby sa dieťa narodilo do "kompletnej" rodiny tak sa zoberte a neriešte. Povedzte predtým ľuďom čo idete spraviť a že svadba v kostole bude vtedy a vtedy. Nerobila by som z toho veľkú vedu.

h2
16. máj 2021

Ahoj, kamoškina sestra to tak mala, už je to snáď aj viac, ako 10 rokov dozadu. Mali naplánovanú veľkú svadbu v kostole, ale tuším kvôli kúpe nehnuteľnosti a braniu hypotéky bolo pre nich výhodnejšie, aby už boli manželia, tak sa narýchlo zobrali na úrade. Ale oni to nikomu nedali vedieť, viem, že jej mama sa aj urazila, keď to náhodne zistila.

vikusjk
16. máj 2021

My sme sa takto brali v 8/2006 a nasledne cirkevny sobas bol 7/2007. Ale nikomu sme nic neoznamovali. Na civilnom sobasi nas bolo 12, cisto najblizsia rodina. Po sobasi sme mali taky predlzeny obed s kavou a tortou. Na cirkevny sobas sme pozyvali ako keby sa nic nestalo a len sme pri pozvani spomenuli, ze uz sme svoji. Tam sme mali cca 70 hosti a bolo to skor pre rodicov a sirsiu rodinu.

bebotka
17. máj 2021

Nechápem zmysel, aby sa niekto po roku bral v kostole. Ako total fraška a na takú svadbu by som ani nešla. To existovalo pred 89tym, ale teraz nechápem.

h2
17. máj 2021

@bebotka Aká fraška? Čomu na tom nerozumieš? A prečo by si na "takú" svadbu ani nešla?

bebotka
17. máj 2021

@h2 raz keď sa zoberiem, či už na úrade, alebo v kostole a poviem tam to áno, tak načo to opakovať druhý krát, aký to má zmysel mať dve výročia svadby.

danusa63
17. máj 2021

@bebotka ja by som na takú svadbu tiež nešla, to je ako rýchlo sme sa zobrali (lebo dieťa na ceste,lebo hypo atd.) a teraz si to zopakujeme ešte a nezabudnite nám doniesť svadobný dar 😀

bublanina1
17. máj 2021

@danusa63 asi tak

h2
17. máj 2021

@bebotka Napríklad pre to, čo som písala včera. Že niekto plánuje veľkú svadbu v kostole so všetkým, čo k tomu patrí, chce tam mať veľa hostí, celú širokú rodinu zo všetkých kútov Slovenska, veľkú hostinu a zábavu až do rána. Takéto niečo sa plánuje aj rok dopredu, aj viac. A ak sa medzitým vyskytne nejaký dôvod, prečo je vhodné byť manželmi skôr, tak sa narýchlo, úradne, "pro forma", tí dvaja zoberú na úrade. Bez všetkých tých ľudí okolo. Určite nejde o to, aby niekto nosil 2x svadobný dar. Aj výročie bude len jedno: to "kostolné".