icon

Svadba pri mori v Európskej únii: Tipy a rady

7. feb 2025

Ahojte, viem že sú tu už nejaké diskusie ohľadom tejto témy ALE mám trochu špecifickejšie požiadavky, preto zakladám novú.
Chceli by sme svadbu pri mori na pláži, iba ja, muž a 8 ročný syn. Idealne niekde v EU, aby sa tam dalo dopraviť letecky a samozrejme aby to bol platný sobáš.
Pozerala som už nejaké stránky ako yachtwedding atd ale za opýtanie nic nedam.
Pripadne dalo by sa to vybaviť tak, že sa niekde ubytujeme a svadba bude mimo pobytu?

tiezjedna
7. feb 2025

my sme sa brali na Mauríciu...

autor
7. feb 2025

@tiezjedna prave takýmto destináciám sa chcem vyhnúť a viem že väčšina je prave takto daleko. Potrebujem aby to bolo blízko kvôli synovi.
Ale predsa sa spýtam, bolo to cez agenturu? Ako to funguje, plati sa to všetko spolu alebo je mozne zaplatiť a vybaviť cez agenturu IBA svadbu a ubytovanie a dopravu sami?

tiezjedna
7. feb 2025

@autorka to je len na vás. Nám všetko riešila Blue Marlin. Cez agentúru je jednoduchšia komunikácia s druhou stranou ohľadne úradných záležitostí, dostanete jasné noty, čo, kde a kedy treba vybaviť, rovnako tak po prílete zariadili všetko za nás. My sme išli len na ministerstvo podpísať majetkové usporiadanie atď. Budete určite potrebovať originály RL, vystaví vám ich matrika za nejaký drobný poplatok. A všetko sa overuje do úradného jazyka, väčšinou je to angličtina. Po svadbe budete musieť nechať preložiť a overiť sobášny list a ten zaslať na špeciálnu matriku v BA, ktorá vám vystaví slovenský SL, na základe ktorého potom môžete vybaviť zmenu mena a potrebné úrady. My sme pôvodne mierili do Grécka, ale keď sme sa cenou za predĺžený svadobný víkend dostali niekam na 2500 € (vo dvojici), tak sme si povedali, že si radšej priplatíme a urobíme si z toho aj poriadny honeymoon👍 Neviem, kde sa chcete brať, každopádne si over, či je tam uzavretá svadba právne platná, ale v rámci EÚ by to snáď nemal byť problém.

tiezjedna
7. feb 2025

...inak Yachtwedding za mňa zbytočne drahá agentúra.

len_nig
7. feb 2025

My sme mali svadbu cez yachtwedding síce nie v EU ale ďalej, ale podľa mňa im zavolaj a určite ti ochotne zodpovedá všetky otázky 😊

jaja20
7. feb 2025

V Grécku na ostrove Kos bol na pláži altánok,kde sa v čase nášho pobytu sobášili Angličania. Bolo to pri hoteli Casa Paradiso.
Ale neviem,ako si to vybavovali

miadi
7. feb 2025

Jasne ze sa da vybavit ubytko aj miesto ceremonie bez agentur . Staci google a ist na komktetne destinacie hoteli a svadobne venues. Tu mas link ako vzor , 8r by Letecky mohol vydrzat aj na Bora Bora Ved nie je babatko jedine ze je zdrav. Postihnuty . https://www.ilcoco.it/wedding/en/?gad_source=1&...

cimage
7. feb 2025

Vsetko si mozete vybavit aj sami, ale nie je to jednoduche. Radsej sa zverit do ruk agenture, ktora to vybavi od A po Z. Inak aj svadby mimo EU su platne, len je to trosku zlozitejsie papierovanie.

nairobi
7. feb 2025

Moj bratranec mal svadbu vlani v auguste v Taliansku pri mori, priamo na pláži v Cavallino Treporti,,,,bola to najkrajšia svadba na akej som bola,,,,vybavovala im to češka zijuca v Taliansku a pracujuca rovno v restike kde mali svadbu aj obrad,,,, fakt to bola krása

kiki68
8. feb 2025

Mozno Sardinia/ Sicilia skrz tie krasne plaze, tam bol piesok ako na Maldivach. Za mna nadhera na taku svadbu. Pripadne nejaka pekna zatoka. Len to chce vychytat casovo, nech tam nemas nezelane obecenstvo v zabere. Tiez Mallorca moze byt velmi pekna.

mirina13
10. sep 2025
@tiezjedna

@autorka to je len na vás. Nám všetko riešila Blue Marlin. Cez agentúru je jednoduchšia komunikácia s druhou stranou ohľadne úradných záležitostí, dostanete jasné noty, čo, kde a kedy treba vybaviť, rovnako tak po prílete zariadili všetko za nás. My sme išli len na ministerstvo podpísať majetkové usporiadanie atď. Budete určite potrebovať originály RL, vystaví vám ich matrika za nejaký drobný poplatok. A všetko sa overuje do úradného jazyka, väčšinou je to angličtina. Po svadbe budete musieť nechať preložiť a overiť sobášny list a ten zaslať na špeciálnu matriku v BA, ktorá vám vystaví slovenský SL, na základe ktorého potom môžete vybaviť zmenu mena a potrebné úrady. My sme pôvodne mierili do Grécka, ale keď sme sa cenou za predĺžený svadobný víkend dostali niekam na 2500 € (vo dvojici), tak sme si povedali, že si radšej priplatíme a urobíme si z toho aj poriadny honeymoon👍 Neviem, kde sa chcete brať, každopádne si over, či je tam uzavretá svadba právne platná, ale v rámci EÚ by to snáď nemal byť problém.

@tiezjedna môžem sa spýtať koľko to celé vyslo? Presne niečo take si predstavujem aj ja

tiezjedna
10. sep 2025
@mirina13

@tiezjedna môžem sa spýtať koľko to celé vyslo? Presne niečo take si predstavujem aj ja

@mirina13 so všetkým vrátane útraty, úradov atď, 5*rezort AI, foto+video asi 10.500 € v prepočte (cca 260.000 Kč). Len letenky vyšli na 50 tisíc Kč, pretože sme ich poisťovali na storno kvôli deťom (keby náhodou sa niečo dialo a nemohli by sme ísť).