icon

Svadba - rodina s deťmi, kamaráti bez detí

10. júl 2025

Ako by sa vam pacilo, keby ste pozvani na svadbu s tym,ze rodina moze prist s detmi a kamosi bez deti? Robi sa to tak bezne? Ja by som to urobila bud, alebo. Bud vsetci s detmi alebo bez. Ci to viete pochopit?

Strana
z5
veronikaszabova
10. júl 2025

@anonym_autor treba akceptovat rozhodnutie zenicha a nevesty.
Deti rodiny su pre nich viacej, ako deti kamaratov. Ja to chapem. A je to aj logicke - setria miesto

ivik4
10. júl 2025

Viem
Na nasej svadbe nemal dieta nikto, vsetci sa bavili a uzili cas vo dvojici bez starosti . Teda az na jeden par kt. S dietatom prisiel aj tak

Vas nepozvali s dietatom a si sa urazila, alebo?

anonym_785fc6
10. júl 2025

@anonym_autor akceptovala by som prianie mladomanželov. Ja som vseobecne proti deťom.

eviq
10. júl 2025

@anonym_autor Podla mňa je to rozhodnutie mladomanželov. Vedela by som to pochopiť, možno majú v rodine veľa detí. Byt na mieste tej kamarátky nenahnevalo by ma to. Ci by som išla, by záležalo od toho, či nám ma kto postrážiť deti. Ak áno, tak by ma aj potešila možnosť vybehnúť niekam len s manželom bez naháňania deti 🙂.

abbey1
10. júl 2025

@anonym_autor Ja by som nikdy nedala podmienku bez deti. Deti sú súčasťou našej rodiny. Našťastie som takúto hlúposť zatiaľ videla len tu na koni. Pre mňa nepochopiteľné.

ha_ha
10. júl 2025

@anonym_autor Úplne v pohode. Deti z rodiny sú tiež tvoja rodina. Deti kamarátov ti nie sú nič. Deti z rodiny sa navzájom poznajú, poznajú ich dospelí rodinní príslušníci, deti kamarátov nie. Kamarátom môže deti postrážiť babka, deti z rodiny nebude mať kto strážiť, lebo ich rodičia, starí rodičia, tety, strýkovia... budú tiež na svadbe.

anjelicek26
10. júl 2025

Tak privela deti na svadbe s toho robi skolku... riad sa zelanim mladomanzelov... aj keby tam nechcali jedine dieta, bolo by to ich rozhodnutie.

autor
10. júl 2025
@ivik4

Viem
Na nasej svadbe nemal dieta nikto, vsetci sa bavili a uzili cas vo dvojici bez starosti . Teda az na jeden par kt. S dietatom prisiel aj tak

Vas nepozvali s dietatom a si sa urazila, alebo?

@veronikaszabova
@ivik4 nie nie,vobec som sa neurazila, ja len ci to je bezne, ved ja akceptujem,ze to maju takto. Akurat my mame trochu problém, ze dieta bude musiet ostat s osobou - tetou, ktoru az tak často nevidi, tak nevieme ako dlho vydrzia byt v pohode.

autor
10. júl 2025
@eviq

@anonym_autor Podla mňa je to rozhodnutie mladomanželov. Vedela by som to pochopiť, možno majú v rodine veľa detí. Byt na mieste tej kamarátky nenahnevalo by ma to. Ci by som išla, by záležalo od toho, či nám ma kto postrážiť deti. Ak áno, tak by ma aj potešila možnosť vybehnúť niekam len s manželom bez naháňania deti 🙂.

@eviq ano,maju veľa deti v rodine, ale deti od kamaratov bolo len 5. Aj to takych prckov, co nezjedia pomaly nič

ivik4
10. júl 2025
@anonym_autor

@veronikaszabova
@ivik4 nie nie,vobec som sa neurazila, ja len ci to je bezne, ved ja akceptujem,ze to maju takto. Akurat my mame trochu problém, ze dieta bude musiet ostat s osobou - tetou, ktoru az tak často nevidi, tak nevieme ako dlho vydrzia byt v pohode.

@anonym_autor jasne chapem tak ak Vam nik nepostrazi, skus sa normalne porozpravat s nevestou/ zenichom. Ja by som to akceptovala,nie kazdemu ma kto dieta postrazit

autor
10. júl 2025
@ivik4

@anonym_autor jasne chapem tak ak Vam nik nepostrazi, skus sa normalne porozpravat s nevestou/ zenichom. Ja by som to akceptovala,nie kazdemu ma kto dieta postrazit

@ivik4 akoze ochota aj je,len horsie,zw dieta nechce s nou byt a nemáme nikoho ineho na výber

autor
10. júl 2025
@anjelicek26

Tak privela deti na svadbe s toho robi skolku... riad sa zelanim mladomanzelov... aj keby tam nechcali jedine dieta, bolo by to ich rozhodnutie.

@anjelicek26 no,skolka to bude tak ci tak. Ja by som to takto sice nikdy neurobila, ale rozumiem ,ze to niekto citi takto

autor
10. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Úplne v pohode. Deti z rodiny sú tiež tvoja rodina. Deti kamarátov ti nie sú nič. Deti z rodiny sa navzájom poznajú, poznajú ich dospelí rodinní príslušníci, deti kamarátov nie. Kamarátom môže deti postrážiť babka, deti z rodiny nebude mať kto strážiť, lebo ich rodičia, starí rodičia, tety, strýkovia... budú tiež na svadbe.

@ha_ha v podstate mas pravdu, akurát kamarati nemusia mat ziadnu babku na postrazenie

ha_ha
10. júl 2025
@anonym_autor

@eviq ano,maju veľa deti v rodine, ale deti od kamaratov bolo len 5. Aj to takych prckov, co nezjedia pomaly nič

@anonym_autor Nejde o to, koľko zjedia. Ale malé deti svadbu narúšajú. Prispôsobila by som svoj pobyt na svadbe dieťaťu, čiže ak mám malé dieťa, ktoré má problém byť bezo mňa, alebo s inou osobou, budem na svadbe čo najkratšie.

kristinka92
10. júl 2025

@anonym_autor Tak tej rodine by asi nemal kto postrážiť, keďže pravdepodobne všetci sú na tej istej svadbe.

autor
10. júl 2025
@abbey1

@anonym_autor Ja by som nikdy nedala podmienku bez deti. Deti sú súčasťou našej rodiny. Našťastie som takúto hlúposť zatiaľ videla len tu na koni. Pre mňa nepochopiteľné.

@abbey1 ja by som to tiez nedala, resp.ani som nedala, ked som mala sobáš

autor
10. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Nejde o to, koľko zjedia. Ale malé deti svadbu narúšajú. Prispôsobila by som svoj pobyt na svadbe dieťaťu, čiže ak mám malé dieťa, ktoré má problém byť bezo mňa, alebo s inou osobou, budem na svadbe čo najkratšie.

@ha_ha no áno,tak to urobíme.

autor
10. júl 2025
@kristinka92

@anonym_autor Tak tej rodine by asi nemal kto postrážiť, keďže pravdepodobne všetci sú na tej istej svadbe.

@kristinka92 nemal, asi

autor
10. júl 2025
@kristinka92

@kristinka92 nemal, asi

anjelicek26
10. júl 2025

Deti fakt velmi rusia. Je to den pre dospelych, pre tu zamilovanu dvojicu. Rodicia maju deti nechat doma alebo si ich strazit... cim viac deti, tym vacsie riziko, ze tam v pozadi vzdy bude niekto revat a robit blbosti...

autor
10. júl 2025
@anjelicek26

Deti fakt velmi rusia. Je to den pre dospelych, pre tu zamilovanu dvojicu. Rodicia maju deti nechat doma alebo si ich strazit... cim viac deti, tym vacsie riziko, ze tam v pozadi vzdy bude niekto revat a robit blbosti...

@anjelicek26 rusia veru, pamatam si na bratovrj svadbe ako vystrajali, tiez ich tam bolo hojne

enmery
10. júl 2025

Na svojej svadbe a za svoje peniaze si rob, akú chceš. Toto je ich svadba, ich požiadavky. Mimochodom, raz som ma svadbe sedela s párom, deti boli pozvané a oni svoje malé nechali doma-rovno povedali, že by si nič neužil a museli by utekať domov,oči na stovkách. Boli takto vonku ako po pár po dlhom čase-ty by si ich asi zožrala s topánkami.

autor
10. júl 2025
@enmery

Na svojej svadbe a za svoje peniaze si rob, akú chceš. Toto je ich svadba, ich požiadavky. Mimochodom, raz som ma svadbe sedela s párom, deti boli pozvané a oni svoje malé nechali doma-rovno povedali, že by si nič neužil a museli by utekať domov,oči na stovkách. Boli takto vonku ako po pár po dlhom čase-ty by si ich asi zožrala s topánkami.

@enmery preco by som ich mala zozrat aj s topankami? Ved ak maju deti ,kde nechat to je fajn. Keby s nim mohla ostať doma babka, tak vobec neriesim z pretoze viem,ze by bol v klude a my by sme si uzili.
Neviem preco si hneď protivna, vacsinou si celkom fajn.

unicornlady
10. júl 2025

Mne to príde v poriadku.
Ako tu niekto spomínal, deti z rodiny sú aj moji blízki.
Ale deti kamarátov mi nie sú ani netere atd...

Veď si nájdite ubytovanie niekde nablízku a keby treba, tak odbehneš k dieťaťu.

Je pravda, že malé deti robia na svadbe hluk. Sesternici tak na matrike sa malé dieťa rozplakalo, ale aj viackrát som to zažila, no.

autor
10. júl 2025
@enmery

@enmery je to pravda,ze tu sa clovek nieco opyta a idu ho pomaly zlyncovat. Ked sa normalne pytam na nazory. Vsak som napisala,ze to akceptujem, tak neviem ci tu podaktorí mate problém s pochopenim pisaneho textu či čo.

sense
10. júl 2025

Regulérne hostia čiže obrad hostina, buď vsetcia s deťmi alebo vsetcia bez detí. Tak ako mladomanželia môžu povedať ako to chcú, ty môžeš pozvanie odmietnuť ak ti to nevyhovuje

autor
10. júl 2025
@unicornlady

Mne to príde v poriadku.
Ako tu niekto spomínal, deti z rodiny sú aj moji blízki.
Ale deti kamarátov mi nie sú ani netere atd...

Veď si nájdite ubytovanie niekde nablízku a keby treba, tak odbehneš k dieťaťu.

Je pravda, že malé deti robia na svadbe hluk. Sesternici tak na matrike sa malé dieťa rozplakalo, ale aj viackrát som to zažila, no.

@unicornlady ale inak,mne su napriklad blizsie kamoskine deti, resp.deti kamosov, deti z rodiny su síce pokrvne,ale vidime sa raz za uhorsky rok.
No verim,zw to muselo byt neprijemne

enmery
10. júl 2025

Pretože tu rozoberaš svadbu dvoch ľudí a ich deň a vypisuješ, že ty by si urobila buď alebo. Je nepodstatné, čo by si urobila ty. Je to ich deň, ich dôvody, ich peniaze. Akceptuj alebo nechaj tak. Takých tém tu už bolo xy a furt to isté. Namiesto vypisovanie tu im povedz,nemám kde nechať deti-neprídem.

autor
10. júl 2025
@sense

Regulérne hostia čiže obrad hostina, buď vsetcia s deťmi alebo vsetcia bez detí. Tak ako mladomanželia môžu povedať ako to chcú, ty môžeš pozvanie odmietnuť ak ti to nevyhovuje

@sense ja ich mam rada,chcem tam byt,ale zavisi od toho ci bude dieta v pohode. Ked bude mat babysitting.

bonboniera
10. júl 2025
@abbey1

@abbey1 hlúposť a nepochopiteľne je nerešpektovať želanie svadobčanov. Ale tak aj keby sa ti to stalo a ty odmietnes pozvanie pretože sa všetko musí točiť okolo teba a tvojej “celej” rodiny tak verím ze nikto by ta na kolenách neprosil aby si prišla ;) to už kde sme aby som si ja ako hosť kládla podmienky kto ma a kto nemá byt na svadbu pozvaný, sebestrednost level milión.
@autorka k tomu jedlu som tu raz čítala asi najhlúpejšie vec a to ako žena s manželom a tromi deťmi ked idú na svadbu (samozrejme všetci 🙂) tak dávajú do obálky len za dospelých a to tiez nejakých 50€ lebo “deti aj tak veľa nezjedia, iba sa v tom jedle pobrblu” 🙂

Strana
z5