Svadba s bábätkom do 1 roka
Cakaju nas dve svadby v case ked bude mat babo 2 mesiace a 10 mesiacov. Boli ste s babatkami do roka aj na hostine? Popravde si neviem predstavit starost s krnenim,spinkanim. Da sa to pohodlne zvladnut?
dieta do 2r by som na svadobne hostiny nevlacila, nie je nic horsie ako si uzivat hostinu a pri vedlajsom stole pocut urevane dieta... nechajte ho so starkou alebo niekym... a ak tak surne potrebujete ist na svadbu, tak chodte len s manzelom 🙏 podakuju sa vam isto viaceri zucastneni 😅
@cyberk náš nezaplakal na svadbe ani raz, ale je mi ľúto ak ste to mali vy so svojimi deťmi ťažké ..no nie každé je ako tie vaše... spokojné bábo neplače a určite bude spokojné ak bude s maminkou a tatinom... 🙂
@mamamasama ja svoje nevlacim na hostiny nastastie :D mam uctu k oslavujucim.... ale zazila som ostatnych, ze tak vlacili a bol to des 😵
@cyberk to som zabudla pripisat ze varianta bez babatka nie je. Bud vsetci alebo nikto. Uplne samozrejme pre mna ako matku je to ze ak sa maly nebude citit dobre, plakat ,cokolvek tak ideme domov.
@mamamasama to tak dlho zas ja nedam 😁 len neviem ci napr uz 10 mesacne papa s nami alebo ako pripravit prikrm na mieste, neviem si to orddstavit estw tak som rada za skusenosti inych.
My sme boli, ked mal maly 3 mesiace. Vela casu prespal. Mala som šatku, tak sme tancovali aj s nim niekedy. Ked som potrebovala nakojit, tak som sla na izbu a asi o 10tej som ho dala do kocika do rohu miestnosti, kde bola hostina a spal tam asi do 3tej, to sme šli potom už spať aj my.
My sme mali takú situáciu keď sme mali len staršiu. Mala 3 mesiace a išli sme na svadbu bez nej. Na obrad aj hostinu. Ona vtedy bola neskutočne urevané dieťa, mala koliky, reflux, Nespávala takmer vôbec , bála sa aj rodiny nie ešte tak 100 pre ňu cudzích ľudí čo bolo na svadbe. Mamina ju na tých pár hodiniek strážila u nás doma, jej sa nebála a bola u seba doma takže bola kludnejšia. Mali sme u seba telefóny keby tak aby sme sa otočili domov keby sme museli. Na tej svadbe bolo niekoľko detí do 3 rokov a vrešťali 2 v kostole pri obrade že rodičia s nimi utekali von aby nerušili keď ich nevedeli utíšiť, revali na fotení pred kostolom, na hostine staršie deti vymýšľali že za nimi stále rodičia len utekali, švagrinej vtedy cirka 2 ročný nonstop z reštaurácie na cestu utekal za autami, tá bola z neho na psychiatriu, keď sa niekam pohla na wc atď reval na celý sál kde má maminku.... S deťmi väčšinou odišli po obrade a tí čo ich vzali na hostinu boli do hodiny preč ako sa najedli , aj švagriná volala svokre a prosila ju nech príde pre malého lebo sa to nedá s ním zniesť. Takže záleží od dieťaťa..
Na prvej svadbe mala dcera 2 mesiace. Celu ju vlastne prespala 😀 Kjila som, takze o to jednoduchsie. Prebalovaci pult bol na zachode. Vobec ziaden problem nebol.
Potom na dalsich svadbach som si tiez nerobila z toho tazku hlavu. Podla veku som detom zobrala nejake nehlucne hracky, ale zvycajne boli fascinovani dianom okolo. Jedlo - uz ani neviem. Nejake prilohy atd. vzdy mozes dat, alebo zobrat nieco so sebou. Pecivo, chrumky, prip. aj hotovy prikrm.
Podla potreby som s detmi sla vonku, bud sa prejst v kociari, alebo ist na hodjacky,... nastastie vsetky svadby, na ktorych sme boli, boli aj s detmi a aj boli moznosti (prebalovaci pult, vonku preliezky a podobne).
Jedine, co nevyslo, bola jedna svadba s moznostou izby na pochsodi a mat so sebou babyfon. Syna som dala spat a vratila sa, ale ked sa zobudil, za tych par minut, kym som ku nemu prisla, uplne az reval, pocut moj hlas z vysielacky ho iritovalo este viac. Nakoniec som musela pri nom lezat priamo v satach, lebo sa nevedel ukludnit. Takze to vtedy u nas neslo. Ale ini rodicia a ine deti na tej svadbe problem nemali. Odvety som to uzneskusala, bud mi zaspali na kolenach v sale, alebo sme sli spat vsetci naraz. Deti ale zvycajne vydrzia dlho hore, alebo si pospia na klolenach a potom su zase hore.
Casto boli na svadbach detske herne kutiky, alebo rozdavali male hracky, omalovanky a tak.
@cyberk nás však s dieťatkom aj pozývali, lebo vedeli, že je to zlatíčko... Tie vaše asi nie... Od nás by bolo neúctivé neprísť aj s drobčekom... 🙂
@mamamasama :D :D to si kazda matka o svojom dietati mysli :DDD
no museli pozvat, vsak ked vedeli, ze mate dieta nemali na vyber a bolo by to neuctive od nich neprihliadat na takuto skutocnost :D nemali moc na vyber pokial chceli dobre vztahy.... ale podla skusenosti viem, ze sa kazdy svadobcan modli aby rodicia mali rozum a tie deti nechali doma :D
Do roka chodím niekedy aj na 20 svadieb, a nikdy nebolo, že by bábätko v kočári kazilo atmosféru alebo náladu na svadbe. To si neviem ani predstaviť od rodiny, že by boli neštastní alebo vytočení z toho, že tam je malé bábätko. Ja osobne pojdem tiež na svadbu keď bude mať malý 4 mesiace. Keby mi niekto povie aby som nevláčila dieťa na hostinu z úcty k oslavujúcim, tak si niečo pomylím. Naštastie takú rodinu nemám :D :D
Ja som bola nevesta a syn mal 3,5 mesiaca. Uplne super sme to zvladli. Keby som bola host, tak to zvladne tiez.
Sesterka bola. vybavili si hneď pri sieni zvonku ubytko, niekto im strážil malinkú a oni len odbiehali ale tak ja som opak ja by som nešla do takého hluku s bábätkom. Boli sme na oslave 70tky veľkej s kapelou kde mala dcérka rovné tri mesiace a stála som dve miestnosti za kapelou pretože to bol pre ňu masaker. Zjedli sme obed a šla som domov.
Pri 10mes je to lepšie, do šiestej Max siedmej by som pobudla a šla domov. Mala už veľa bude vnímat a možno sa jej bude páčiť.pripadne niekoho na stráženie vieš vybaviť domov, podľa toho či bude kojena alebo na um
My budeme mat 2mesačné babatko ked sa budeme brať , mal to tak priblizne aj brat a malinka bola spokojná, vždy niekto prikolisal v kočiariku… ďalsi brat bol tiez so 4 mesacnym babatkom na svadbe a bolo vsetko ok , malá spinkala celý cas urcite nikoho nerusila 🙂 .. miesto na papkanie vam urcite nejake poskytnu na svadbach sa s tym rata ked su take malicke deticky 🙂
Boli sme na viac svadbách s malým synom, a nikdy viac by som s tak malým nešla
Prvá bola, keď mal 5 mesiacov, to sme boli ledva na obrad, hodili do seba prvé jedlo a domov, reval v kočíku (nenávidí ho od narodenia), dojčenie bolo čistá hrôza, lebo nemali v restike nič také ako trochu súkromia, takže v aute, vonku lialo, a prebaľovanie tiež len tak"na kolene "takže som zavelila, že ja toto nebudem trpieť a trápiť sa, čiže domov, druhá, keď mal 9 mesiacov, tak bola asi najlepšie, lebo už sa dalo ísť von, bolo teplo, svokra ho kocikovala, tak nejako ho "uhojdala" ale tiež som bola maximálne do 23.00 a cesta domov bola hrozna, lebo už vyvadzal od únavy.
No a 3 bola, keď mal tesne rok, a tiež nič moc, len po prvé jedlo sme ostali.
Možno keď bude starší (v lete sme tase pozvaní na jednu) tak to bude iné, ale tam zase budeme mat ďalšie 2 mesacne bábätko, tak netuším, či vôbec sa pôjde
Ja som z tých svadieb nemala nič, akurát stres, ohucane uši a bolo mi ľúto, že ani ja sa nebavím, ani muž, a dupľom maly6. Takže za mňa také malé deti na svadbu nepatria. Ale závisí aj od toho, aké to dieťa je...
Boli sme na svadbe keď mal syn 6.tyzdnov. Mala som nosič s zobrali sme mu aj tie sluchatka. Pocas obradu som ho nakojila a bol v kociari a spal a na hostine spal v nosici, aj sme tancovali 😅, mali sme aj izbu, ale keď sa večer najedol zaspal v kociari a spal do polnoci a vtedy sme už išli domov.
Podľa mňa to bolo ok, nikoho nerušil a ja som nebola v strese, ze co robí a ci nereve
Ja by som s takym malym.nesla, vsak to musi byt stres pre to dieta. Tolko ludi, hluk, nema ani kusok ppkoja, sukromia....a este ak ho rodinny prislusnici chcu nositdieta na rukach a tak...nie som za oslavy, svadby v yakom malom veku...a kvoli tomu ani krstiny nebudu,neboli, iba v kostole, ale oslava nie, kvoli dietatu a jeho pokoju
Co som bola naposledy na svadbe, tak tie hudobne skupiny davaju svoju aparaturu velmi nahlas. Ak sme netancovali, musela som manzelovi kricat do ucha, aby rozumel, co mu hovorim. Neviem, ci prave takyto hluk je vhodny pre par mesacne dieta.
@oli18 kapela hra aj pocas hostiny ci az po?
Počas hostiny môže púšťať akurát tak podmaz, svadobné kola začínajú prvým tancom mladomanželov
@3nana13 no dobre dakujem,asponze tak... 🙂 tak skusime na hostinu aspon a potom uvidime ako bude drobec reagovat
Kapela hrá väčšiu časť svadby, veď o tom svadba je. Robí aj pauzy, na jedenie. Práve kvôli hlasnej hudbe by som dieťa nebrala.
tak je to na vas, myslim ze kazdy ma asi inu skusenost, ci s takymito malymi detmi ist na svadbu. bola som aj ja svedkom kde bolo babo na svadbe a bola to hroza, ale verim, ze sa to da v niektorych pripadoch zvladnut aj s takym drobcom no.
Ved mozte ist a ak by bol nejaky problem odist skor.My sme boli s 3 mesacnou a tiez vacsinu casu prespala.Mali sme kociar, nosic.Striedali sme podla potreby.Ked plakala, vzali sme ju von.Ale bolo to uplne v pohode.Myslela som,ze najdlhsie do 20 budeme a ostali sme do polnoci.

Boli a bolo to super. Drobec mal 4 mesiace. Mali sme nosič, kočiarik a detské izolačné slúchadlá. Boli sme cca do 3 ráno, lebo my s manželom sme už boli KO. 😁