icon

Svadba v máji

5. okt 2022

ahojte ženy 🙂 čo si myslíte o svadbe v máji ? Budem sa vydávať a chcela by som svadbu v máji ... Máj lásky čas 🙂 Lenže mamka mi povedala ze v maji nie, že sa hovorí že manželstvo dlho nevydrží ... alebo jeden z manželstva skôr zomrie to som sa už dočítalaa ja... veríte na povery ? Je tu niekto kto mal svadbu v maji ? Ja si myslím ze je úplne jedno ktorý mesiac ,ak manželstvo nemá vydržať tak proste nevydrží, je to o ľuďoch nie o mesiaci...ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
viky173
5. okt 2022

samozrejme, ze je to tak, vsetky moje zname, co mali svadbu v maji su uz vdovy alebo rozvedene 😂

basska_b
5. okt 2022

@aniele Ejha, ma to logiku, ale ja mam 3 deti februarove 🙏 svadba v aprili... ani s tretim sa inak ako v maji otehotniet nepodarilo. Moj dedko zas vravel, ze je dobre, ked sa dieta narodi do jari...

evaachesa
5. okt 2022

My sme mali svadbu v máji. 😳😱 Aaaa teraz neviem čo mám robiť lebo toto keby čítam na modrom koníkovi skôr, tak sa vydám radšej v januári v hlbokých mrazoch. Idem rýchlo za nejakým vymetačom diabla, či ako? Poraďte! 🙏...ale meškám už 6 rokov...myslíte že nám ešte pomôže? 😳

silvike
5. okt 2022

Tak ja len na margo tych umrti....v drvivej vacsine zomiera jeden partner skor ako ten druhy....bez ohladu na mesiac sobasa. Inak, moja sestra sa vydavala v maji, aj moji rodicia. Oba pary su stabilne a relativne spokojne. Nasi su spolu uz 51 rokov a sestra s muzom 28rokov. Naozaj verit na take nieco, ze majove svadby su nejake nestastne, nejako ich demonizovat alebo co sa mi zda fakt smiesne.

diewcatqoo
5. okt 2022

No statisticky je to naozaj tak - jeden z manzelov naozaj zomrie skor. Malokedy sa stava, ze zomru obaja manzelia naraz. Ale to by zas museli byt sobaseni vsetci v maji asi 🤔
Maj je super na svadbu z hladiska pocasia. Nie je este peklo ako v juli a nie je uz zima ako v marci a aprili. Okrem toho vsetko kvitne, mozes si vybrat kvety ake len chces, aj pekne fotky z prirody sa daju urobit.. maj je moj oblubeny mesiac, vsade citi jar. Ak by som sa mala este raz vydavat (co dufam, ze nie), vybrala by som si maj.

kova85
5. okt 2022

v máji prečo nie? Ešte nie je tak horúco. Síce my sme sa v máji nebrali 🙂. Mne raz kolegyňa vravela, že je nejaká štatistika, že sa najviac rozvádzajú manželstvá, čo sa berú v máji. Ono je to všetko o ľuďoch, individuálne. Ja by som do toho šla pokiaľ ti to v tom termíne vyhovuje 🙂

3katka151
5. okt 2022

My sme mali 10. mája 2014. Sme stále spolu 😀

milka1988
5. okt 2022

Maminke prečítaj toto

Svadby kedysi v máji povera

V skorších dobách bývalo obvyklé, že nevesta hneď po svadbe otehotnela. A to potom znamenalo, že dieťa počaté túto dobu, malo prísť na svet v januári alebo februári. Nejhladovější mesiace v roku, kedy vonku ešte zúrila krutá zima. Pôrod v takých klimatických podmienkach a so zdravotnou starostlivosťou, ktorá nezodpovedala súčasným štandardom, mohol byť pre rodičku často veľmi komplikovaný. Nezriedka teda dochádzalo k prípadom, kedy dieťa, alebo dokonca aj matka pôrod neprežili. Vysvetlenie sa teda zdá byť jasné. K zdravotným ťažkostiam mohlo ale dochádzať aj dlho pred samotným pôrodom. Počas leta prebiehali na poli tie najťažšie práce a žena v tej dobe často ešte ani nevedela, že je v inom stave, čo malo za následok, že kvôli zvýšenej námahe potratila.

milka1988
5. okt 2022

A mimochodom venujem sa svadbám a každy rok som najviac mala svadieb v maji a septembri
My sme sa tiez brali v maji a nase dieťa je pokrstene v máji, mame doma ciernu mackunco mi beha krizom cez nos, manzel ma rebrik a prebehujem popod neho a kupodivu sa nic zle nedeje a neudeje ;)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mariejenka
5. okt 2022

V mojom blizkom okruhu poznam 7 párov, ktoré sa brali v prvú májovú sobotu,na božie milosrdenstvo,su to veriaci rimokatolici ma to význam pre nich.
Cize kto je čomu ochotný veriť verí.
Niekomu by aj záležalo na termíne,ale ked je sála,kapela vybookovana berie termín aky je voľný.
Vyberte si dátum aky sa vam so snúbencom páči, niekto chce zimnú, jesennú, letnú svadbu pre atmosféru, počasie, držím palce.

grankosko
5. okt 2022

Osobne na takéto reči vôbec neverím, to by už ako vyzeralo, ak by sa mal človek riadiť všetkými takýmito poverami. Poznám mnoho párov, ktoré sa brali v máji a majú krásne dlhoročné manželstvá

lilyianka
5. okt 2022

Moji rodicia mali svadbu v máji. Tento rok oslávili 50.vyrocie. stačí toľko k tomu?
A obaja žijú majú 73r a 74r. Aj keď mama je teraz vážne chorá.

anna777115
5. okt 2022

@mariejenkaslávenie, Božieho milosrdenstva v katolíckej cirkvi, je vždy v prvú nedeľu po veľkonočnej nedeli.Takže určite to nemá nič spoločné s májom, ale s tým, na kedy vychádza daný rok veľká noc.Ináč k téme, poznám osobne pár sobášny vo februári, katastrofálne manželstvo, ktoré skončilo po desiatich rokoch rozvodom a šťastné manželstvo ktoré trvá štyridsať rokov, sobášene v máji...

lucyluska
7. okt 2022

Moja babka tiež hovorila, aby som sa v máji nevydávala 🤷🏼‍♀️ a brali sme sa 27 Mája ⭐ v Mariánke, najstaršom pútnickom mieste na Slovensku. Prosili sme o milosti a a Božie požehnania 🙌 a keby niekto umrel skôr? Myslím, že to bude ťažké ale beriem Božiu vôľu nadovšetko. Takže porozmýšľaj a kľudne sa vydaj v máji 😁

gertrudaosem
7. okt 2022

Mne sa maj páči... Pekny mesiac... Aj keď neverím na povery a tvarim sa že neexistujú... Asi by ma to ovplyvnilo 🤷🏼‍♀️ už by som nemala taký dobrý pocit. Je to vážny životný krok...

avanka
1. jan 2023

My sme mali svadbu 5 mája 2007 a sme šťastní

svokrinjazykmonika
1. jan 2023

Tak my budeme s manželom asi úplne v riti, lebo my máme v máji obaja narodeniny, ja aj meniny, v máji sme sa dali dokopy a mali sme aj svadbu. 😄

Strana
z2