icon

Svadba verzus auto

kachita21
20. júl 2016

Ahojte!

Potrebovala by som pocut nazor niekoho nezainteresovaneho, lebo u nas doma sa toto neda riesit. V novembri sa vydavam a bohuzial nam nejako nevychadzaju peniazky na svadbu - na zaciatku sme bohuzial kupili niektore veci drahsie ako sme planovali a tak nam ku koncu nevychadzaju peniaze. Svadbu si platime uplne samy a na dary z rodiny sa nemozem spoliehat. Ide o malu svadbu (25 ludi) a chyba nam asi 1000 eur. Mam zdravotne problemy, preto potrebujem rychlo otehotniet. Rozmyslam preto nad predajom svojho auta, vykryjem cast nakladov na svadbu a zvysok penazi necham pre babatko. Mame aj druhe auto, ale to nie som schopna soferovat, lebo nema automaticku prevodovku. Nesoferovala som 7 rokov, teraz som konecne zacala, ale ak ho predam, uz sa k tomu asi nikdy nevratim (mam skoro panicky strach zo soferovania). Preto by som potrebovala radu od vas mamiciek - budem potrebovat auto, ked budem s dietatkom doma? Byvame v Senci. Na muza sa nemozem stale spoliehat, potrebuje sam auto na dochadzanie. Alebo sa mi radsej oplati investovat peniaze do svadby? Pozicku si urcite odmietam brat.

Dakujem pekne za vas nazor.

Strana
z3
kachita21
autor
10. aug 2016

@paulinoocka Dakujem za opytanie, ano, uz som bola asi 5x v praci 😀 Popravde som to trosku oklamala, lebo som ukecala kolegynu z ineho oddelenia, nech chodi so mnou. Teraz su dobre cesty cez leto, tak ani netrcim z zapche.

Vysledok ohladom svadby - cele sa to same utriaslo, kolegyna mi podarovala krasne saty, oblecene iba raz, staci ich skratit, vyzdoba v restauracii nebude, v zaklade ma restauracia nejaku malu vazicku s kvetmi, na svadobnom stole budem mat pred sebou svoju svadobnu kyticku a kytice mam a zrusilo sa par dalsich drobnosti. Niektori ludia sice odmietli ucast, co ma velmi mrzi (napr. priatelova svagrina) a niektori vymyslaju, ale uz je to priatelne. Ostava deficit nejakych 500 eur, ale vzhladom na to, ze mozem predat svadobne saty a fotografa platime az po dodani fotiek to asi nejak vykryjeme z povoleneho precerpania.

Co sa tyka auta, este si ho necham. Nevylucujem sice do buducnosti, ze ho nepredam, uvidime, ako sa to bude vyvijat.

Dakujem pekne vsetkym za rady.

ladygina
10. aug 2016

@kachita21 Tak nakoniec to všetko dobre dopadlo, vidíš🙂

paulinoocka
15. aug 2016

@kachita21 tak to je super, som na teba pysna, ze takto postupujes. Ono to chce len trening. Kazdy zacinal s tym ze vedla neho niekto musel sediet ale potom pride na to, ze ti bude lepsie ked budes sama, pustis si hudbu a bude ti hej 🙂

diane87
28. máj 2019
Strana
z3