icon

Svadobná oslava na chate

katarinagros
6. mar 2025

Ahojte. Žienky chcela by som sa opýtať tých, ktoré majú s týmto skúsenosť. Chcela by som spraviť oslavu (svadbu) na chate. Obrad normálne na úrade iba mužova mama (ja už rodičov nemám), svedkovia a hostinu na chate. Malo by tam byť max 50 ľudí. Chcela by som vedieť ako ste to riešili? Strava, oznámenia atď. Ďakujem za akúkoľvek radu 😊.

cyberk
6. mar 2025

Mali sme nieco podobne, ale u nas starsia generacia odisla domov o 21:00 a mladsia ostala na “afterke” :D
Inak to bola taka chata so spolocenskou miestnostou / mala hala, ktora mala z boku aj restiku, takze vyzdobu, jedlo zabezpecili. Skus tiez taku nejaku chatu mrknut 🙂
Oznamenie normalka, to, ze sa z uradu presuvame na chatu vedel kazdy.

biba_18
6. mar 2025

čo by som ja dala za takú svadbu ... neznášam také formálne oslavy ... 😉
oznamko normálne - máme svadbu tam a tam...
čo sa týka oslavy - ste pozvaní aj k svadobnému stolu - oslava sa bude konať na chate tam a tam a zoberte si neformálne oblečenie, bude žúrka do rána ...
jedlo - ako na chate vyriešiš - keďže svadba, možno by bolo lepšie ako obyčajná živanka a pivo k tomu - aj keď uznávam, aj to má svoje čaro - resp. živánka môže byť večer ... ja by som išla do kateringu alebo by som najala nejakého kuchára a nejaké 2 baby na obsluhu... resp. to mi teraz napadlo, ale nad takým niečím by som pouvažovala (dcéry kolegýň, susedy čo si chcú privyrobiť ...)
alebo potom chatu s reštikou ako píše @cyberk

kitycat
6. mar 2025

@katarinagros ja nechapem jednu vec. Ked sa musis pytat ako to organizovali ini preco to tak chces aj ty, ked si to nevies predstavit ci zorganizovat? Bez urazky.

Tych tem je tu teraz dost vela, ved si pozri. Ja tieto chatove party uplne neuznavam,budu tam ti ludia aj spat? Jedlo budete od niekoho odoberat?

katarinagros
autor
6. mar 2025

@biba_18 jedlo si zabezpečím (objednám) a s niečím mi pomôže segra 🙂. Obslúži sa každý sám keďže to bude také neformálne 😁. Ďakujem za pozitivitu 😘

katarinagros
autor
6. mar 2025

@kitycat preto, aby som mala nejakú inšpiráciu. Prečo sú potom katalógy pre nevesty a svadobné firmy? Preto na chate, lebo väčšina ľudí bude zďaleka a aby som nemusela riešiť, kde ich ubytujem. To že ty to neuznávaš to je tvoja vec. Ja som chcela radu od žien, ktoré takú svadbu mali. Bez urážky 😉

katarinagros
autor
6. mar 2025

@cyberk ďakujem 😘

biba_18
6. mar 2025

@katarinagros s jedlom aby sa každý sám obsluhoval, to bude ošemetné - a hlavne s umývaním riadu - aspoň to porieš 🙂 teda, takto to poznám z našich chatovačiek - každý do všetkého rýpe, nakladá, nechá na stole - a potom to nemá kto spratať 🙂

kitycat
6. mar 2025

@katarinagros cize tam budu vsetci spat.
Aj postele si povyzliekaju a riady umyju? Ranajky im navaris ty, ci maju ist do samosky?
Budes to robit ty so sestrou?

Samoobsluznu chatu musi este vzdy niekto obsluhovat 😉

katarinagros
autor
6. mar 2025

@biba_18 no nedávno sme boli na oslave 50 tky a tam to mali tak, že neter podonášala na stoly misy s polievkou, každý si nabral, tetka poodnášala riad (myčka umyla 😁), doniesla neter misy so šalátom a rezne a tetka pratala potom riad. No a bol stôl kde boli zákusky ďalšie šaláty atď a kto chcel ten si zobral na čo mal chuť. Aj sa upratovalo tak nejako automaticky. Celá oslava dopadla na jedničku 🙂. Mne súrodenci pomôžu v tom problém nevidím len som chcela vedieť aj názor poprípade radu niekoho, kto si tým prešiel 😊.

katarinagros
autor
6. mar 2025

@kitycat poprosila som o rady nie o uštipačné komentáre 😉. Ak k tomu nemáš užitočnú odpoveď, prosím ignoruj túto skupinu. Ďakujem 😀

biba_18
6. mar 2025

@katarinagros aha. ja som organizátor, ja by som to určite nenechala na sama so satom že sa to nejako samo urobí 😂 ale myslím že je veľa takých vrtkých ľudí čo ich to nebude obťažovať, ak vravíš že to máte v rodine že súrodenci sú takí, len to dopredu dohodni jasneže ... 👍

pralinka86
6. mar 2025

Musis si to ujasniť.. lebo chata a 50 ludi, to moc neide dokopy a este ked vsetci su zďaleka.. skor mensi penzion alebo ubytovna
Budu tam aj spat? Kto bude obsluhovat? Nalievat si budu sami tiez? Kto nachysta zasoby pitia? Kto uprace taniere, pohare, kto umyje ich.. kto po vas uprace ako ked sa odchadza z chaty.. pridu tam spat na 1 ci viac nocí..
Niekto musi nachystat aj tie mini stoly, aspon ako tak ozdobiť.. cize musis prist skôr a odist tiez neskor a platia za cely priestor na cely cas
Lacne to nebude a menej stresu tiez nebudes mat. Práce bude vela vela. Mas niekoho na pomoc? Ako sa mu odvďačis..
Drzim palce

mk1111111111
6. mar 2025

Jajaj, to je narocnejsie chystanie, ako si to objednat. My sme na takej boli a veru, vzdy niekto na to doplati, ze musi roznasat, odnasat, umyvat a nic z toho nema. Ty si bola na tej oslave ako host, ti to zdalo super. Ale chudera ta neterka s tetou, hanba by ma fackovala.

katarinagros
autor
7. mar 2025

@pralinka86 spať tam nebudú všetci . Väčšina ľudí odíde. Nie sú všetci zďaleka, len cca 15 nás tam určite ostane. Nemyslím si, že nás tam bude na pevno 50-50 bolo myslené maximálne . Určite 30 ľudí a ostatný... No uvidíme ci budú môcť. Samozrejme nalievať si bude každý sám. Na žiadnej svadbe ani oslave som nezažila, aby chodila čašníčka a nalievala hosťom. Maximálne prípitok. By sa chúďa nalietala 😁. Samozrejme chatu si upraceme sami. Ako každú na ktorej sme boli 🙂. Výzdobu budem mať minimálnu. Má to byť chatovica bez formálneho oblečenia, bez čačiek. Pomoc pri tom všetkom budem mať to je jasné 🙂. Je to len vo fáze rozhodovania pre a proti, zbierania informácií 🙂.

katarinagros
autor
7. mar 2025

@mk1111111111 áno bola som ako hosť a aj som priložila ruku kde bolo treba a musím povedať, že bolo super. Neotročili tam 2 😁. A ujka nemala prečo hanba fackovať. Samé sa ponúkli. Oni väčšinou sú také akčné 😁. A šľapalo to ako hodinky 🙂. Ale je zasa pravda, že raz to vyjde super a druhý krát katastrofa. No neviem. Sme vo fáze rozhodovania 🙈😊.

pralinka86
7. mar 2025

@katarinagros ujasnite si tie pocty, lebo 30 a 50 je celkom rozdiel.. tiez najst chatu so spanim pre 15-20, ale aby kapacitne ponala aj 30-50 ludi a miesto na jedlo, tanec, hybanie sa bude tiez oriesok.. ale suhlasim, myšlienka a predstava takej svadby je pekna, ale ja si to teda neviem moc dobre predstavit, hlavne ten prietor co treba. Ale mozno uz mate cosi, ked vieš, ze to bude blizko

katarinagros
autor
7. mar 2025

@pralinka86 áno je to rozdiel to viem ale radšej na začiatok rátať s väčším počtom ako sa potom škrabať za uchom a rozmýšľať čo teraz 😊. Všetko je len vo fáze rozhodovania, čerpania informácií a keď už budeme vedieť čo a ako tak to bude iné 😀. Áno mám vyhliadnute 2 chaty ale ešte zvažujem možnosť ako to mala @cyberk.

zunaf
7. mar 2025

My sme tak mali - vedeli sme od začiatku, že nás bude okolo 50 a že chceme spôsob chaty, hlavne kvôli veľkému počtu detí. Muž mal najprv predstavu, že "grilovačka, každý si vezme čo chce a kedy chce, naleje si, čo chce", ale to som si nevedela predstaviť, ani by to nefungovalo myslím. Nakoniec sme to urobili na chate, ktorá normálne má spoločenskú miestnosť, kuchyňu, organizujú sa tam oslavy, tábory a hore sú izby. Komplet všetko sme si nechali urobiť u nich, studené misy, teplé v tých varných nádobách, ako sladké len záviny upiekli, slané na stôl, nápoje na komis. Obsluhu sme nemali, len riad sme priebežne skladali a keď trebalo niečo doložiť, tak sme zašli popýtať. Všetci si brali, my s mužom sme priebežne kontrolovali, či je ponalievané a bolo to super.

katarinagros
autor
8. mar 2025

@zunaf ďakujem 😊