icon

Svadobné vychytávky, ktoré by ste odporučili na vašu svadbu

14. júl 2025

tie ktoré už máte svadbu za sebou, máte nejaké vychytávky kt by ste odporučili? ci sa to už týka organizácie, menu, vyzdoby, hudby, fotenia atd ❤️
(davam anonym pretože sme to ešte neoznámili)

Strana
z2
nyusika
14. júl 2025
@vroni

@xckaretxxx, nevedela som, že ľudia potrebujú aj návod na zjedenie cukríkov. Pri ďalšej svadbe zohladnim. 🙄 Moja mama v ňom dlho nosila v kabelke haslerky. A kamoška vankúšiky na čistenie okuliarov. My sme do tých pár, čo zostali, zbierali malé kocky z Lega, ktoré zostávali navyše. Nakoľko išlo o vrecúška 4*5 cm, nepochybne sa mnohé a možno dokonca aj väčšina vyhodili. A? Spôsobili asi toľko odpadu ako použitá papierová vreckovka. Takže som maximalne spokojná s týmto riešením.dodnes.

@vroni pytala sa na vrecko, nie na cukriky

pozri, ked si OK s tym, ze ste davali darceky, nemusi ta poburit, z eniekto9 inmy to povazuje za totalnu hovadinu...a teda an nemusis prskat

vsetky v tejto diskusii sa zhodli, ze darceky su mega hovadina...OK, vy ste chceli, mali ste - vasa vec

anonym_23fd5e
14. júl 2025

Ja som raz takto dostala vrecusko s nejakymi vonavymi kamienkami, doteraz nechapem, ze akoze k comu mi to ma byt? Ja chapem este take tie darceky, ze mini medík, dzemik, pernicek atp.. aj ked ani to nemusi byt, ale uz tieto zbytocnosti.. vsak to aj tak kazdy vyhodi..😕

vroni
14. júl 2025
@nyusika

@vroni pytala sa na vrecko, nie na cukriky

pozri, ked si OK s tym, ze ste davali darceky, nemusi ta poburit, z eniekto9 inmy to povazuje za totalnu hovadinu...a teda an nemusis prskat

vsetky v tejto diskusii sa zhodli, ze darceky su mega hovadina...OK, vy ste chceli, mali ste - vasa vec

@nyusika, kde čítaš prskanie? Hovorím o vrecúškach, nie o cukrikoch, ale vidím, že ti dnes čítanie nejde. V každom prípade mi neslo o tvrdenie že darceky sú nutné alebo zmysluplné, ale o to, že keď už "darček", tak aspoň čosi také, čo sa spotrebuje alebo vyhodi bez spôsobenia vážnejších škôd. Za mňa je blbost napríklad flasa domácej s fotkou novomanželov. Alebo srdiečkove sviečky. Autorka si už vyberie podla seba. Píšeme sem názory a nie všeobecne záväzné smernice.

anonym_23fd5e
14. júl 2025

Inak, a co je podla mna zasa velmi pekny novsi „zvyk” na svadbach, co si vsimam, je zaobstarat taky ten fotacik, ktory ti po cvaknuti do chvilky vytvori fotku, hostia sa mozu pofotit, ak chcu, a fotku potom nalepia s nejakym prianim/odkazom do pamatnej knihy pre vas.. ako, to je za mna fest pekne.🙂

autor
14. júl 2025
@xckaretxxx

@anonym_autor neotravuj svadobcanov s vychytavkami. Nevytahuj na nich ani náhodou žiadne HRY. Investuje do poriadnej kapely, kvalitného jedla a zákuskov. A do poriadnej vysluzky.

@lllaila to muselo byt super ale na vlastnej svadbe by som to nechcela 🙂
@really8 ďakujem pekne za cenné info❤️
@anonym_23fd5e tradíciu chceme iba prvý tanec.. tým že to bude vonku tak na tráve taniere rozbíjať nebudem a radový sa mne páči a v tom zmysle že tancovať s hosťami chcem ale bez toho vyberania peňazí..
hry v žiadnom prípad nechceme, mne to príde hrozne trápne. tým že bude malo ľudí ani v tom nevidím zmysel, ani v únose.. ešte to cepcenie ale ani to asi nie. ono skôr to bude mať povahu svadobného obedu len to bude v štýle garden párty 😅 pointa je aby s nami bola najbližšia rodina a aby to bolo v uvoľnenej atmosfére bez nejakých nútených tradícii -mne sa páčia aj pytačky ale v našej situácii je to irelevantné..
@xckaretxxx a teda vyslúžka sú vlastne koláče kt sú aj na hostine+torta kt sa dáva hosťom?

autor
14. júl 2025
@anonym_23fd5e

Inak, a co je podla mna zasa velmi pekny novsi „zvyk” na svadbach, co si vsimam, je zaobstarat taky ten fotacik, ktory ti po cvaknuti do chvilky vytvori fotku, hostia sa mozu pofotit, ak chcu, a fotku potom nalepia s nejakym prianim/odkazom do pamatnej knihy pre vas.. ako, to je za mna fest pekne.🙂

@anonym_23fd5e boli sme na takej svadbe kde to mali ale nevesta mala vekovo skor starších hostí a tam sa to s úspechom nestretlo. tým že bude čisto iba rodina tak to bude vekovo tiež vyššie.. a napr tie rekvizity na fotenie ako bublinky a fúzy a pusinky a také no mne to príde hrozne trápne, nemôžem si pomôcť 🫠 mne sa paci ta myšlienka že hostia píšu rady do mladomanželstva ale beriem ohlad na nízky počet hostí tak neviem či by sa to ujalo

anonym_1102b5
15. júl 2025

Hlavne dobre jedlo, DJ, zábava. Co je zbytocne sú darčeky pre hostí, ktoré aj tak skončia v kosi, všakovaké výmysly, vysluzky, unosy. A hlavne nezabudni na jedlo pre dodávateľov, lebo nie je väčšia hanba ako ked sa zabudne na jedlo pre fotografa a ostatných co sú tam pracovne.

kvety_navzdy
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2