Svedkovia na svadbe
Ahojte, potrebujem poradit, nikde som sa nedocitala odpoved tak sa obraciam s mojim problemom na Vas, chceme mat s priatelom svadbu v kostele, sme rimokatolici, je mozne aby svedok bol evanjelik? Alebo musi byt tiez katolik? Mate niekto stym skusenosti? Dakujem za odpovede 🙂
Super dakujem😉
Pozri je to na voli farara. Ja som si mala brat rimokatolika. som pokrstena rimo a konfirmaciu mam u evanjelikov. Vtedy rimokatolicky farar vravel ze on s tym problem nema. Treba zajst za konkretnym fararom a spytat sa ho. Haha nakoniec som si vzala nepokrsteneho a mali sme civilny sobas na hrade
K cirkevnemu sobasu nie su svedkovia vobec potrebni ☺. Ale kedze cirkevny sobas sa u nas uznava aj ako civilny, su potrebni 2 svedkovia a tam nie su ziadne obmedzenia 😉
(Ciste teoreticky, keby ste sa vzali na urade a potom prisli do kostola, k sobasu v kostole by ste stacili vy dvaja bez svedkov ☺)
My sme mali rimskokatolicky sobas a jedna svedkyna bola katolicka a druha iba pokrstena evanjelicka...
Zalezi len na fararovi

@danusa64 Svedok moze byt hocikto. Ateista, moslim, evanjelik... To nie je krstny rodic.