icon

Svedkovia na svadbe

danusa64
21. feb 2017

Ahojte, potrebujem poradit, nikde som sa nedocitala odpoved tak sa obraciam s mojim problemom na Vas, chceme mat s priatelom svadbu v kostele, sme rimokatolici, je mozne aby svedok bol evanjelik? Alebo musi byt tiez katolik? Mate niekto stym skusenosti? Dakujem za odpovede 🙂

hanata
21. feb 2017

@danusa64 Svedok moze byt hocikto. Ateista, moslim, evanjelik... To nie je krstny rodic.

sadika
21. feb 2017

@danusa64 zavisi to od farara. Ti si to riesia po svojom. Moj manzel mal byt svedkom svojej segre na evanjelickom obrade a farar to zamietol ze nie lebo nie je pokrsteny.

danusa64
autor
21. feb 2017

Super dakujem😉

danusa64
autor
21. feb 2017

@sadika tak dufam ze nas nebude robit problemy, kamoska ma vsetky sviatosti akurat ze evanjelicke

sadika
21. feb 2017

Pozri je to na voli farara. Ja som si mala brat rimokatolika. som pokrstena rimo a konfirmaciu mam u evanjelikov. Vtedy rimokatolicky farar vravel ze on s tym problem nema. Treba zajst za konkretnym fararom a spytat sa ho. Haha nakoniec som si vzala nepokrsteneho a mali sme civilny sobas na hrade

jeennyv
21. feb 2017

@danusa64 keby mal namietky voci tvojmu vyberu daj mu "na kostol "a svedok ti moze byt aj satanista...vec vybavena

blabla195
21. feb 2017

K cirkevnemu sobasu nie su svedkovia vobec potrebni ☺. Ale kedze cirkevny sobas sa u nas uznava aj ako civilny, su potrebni 2 svedkovia a tam nie su ziadne obmedzenia 😉
(Ciste teoreticky, keby ste sa vzali na urade a potom prisli do kostola, k sobasu v kostole by ste stacili vy dvaja bez svedkov ☺)
My sme mali rimskokatolicky sobas a jedna svedkyna bola katolicka a druha iba pokrstena evanjelicka...

janinah
21. feb 2017

@blabla195 to máš odkiaľ,že v kostole netreba svedkov? treba....

blabla195
21. feb 2017

@janinah mne knaz povedal, ze svedkovia su potrebni z hladiska civilneho uznania manzelstva, jedine zeby som ho zle pochopila...

sandrasstini
21. feb 2017

Zalezi len na fararovi