Tehotenstvo a rýchla svadba
Zdravím, posledné dni sa cítim trochu zle nakoľko tak ako každá žena sníva alebo si aspoň predstavuje nejako svadbu zásnuby atď. Ide o to ze som tehotna , samozrejme chceme ešte pred narodením miminka mat za sebou aj svadbu aj zásnuby. Ale som z toho taka frustovana. Všetko viem ,cenu prsteňa žiadne nejaké extra požiadanie to nebude všetko mi už vlastne dopredu povedal. Svadba na úrade co mi až tak moc nevadí ale vadí mi to ze to je všetko moc narýchlo a sama neviem ako. Ja by som sa s tým ani tak neponahlala ale chcem mať rovnaké priezvisko spoločne s miminkom a nechceme riešiť nejaké papiere okolo toho keď je žena slobodná a uznanie otcovstva alebo ako sa to vola... mame sa radi o to nejde , ale vo mne je extrémny smútok ze vlastne nič z týchto veci o ktorých som snívala nebude ani len z 10% podľa mojich predstáv. Som mimo asi ja, ale chcela by som radu.
Veď sa vezmite po pôrode.. načo sa vydávať s bruchom, nerozumiem.. horí? To potvrdenie otcovstva čo o ňom píšeš, trvá minútu.. dieťa má otcove priezvisko a keď sa vezmete, budeš ho mať aj ty.. a to je cele.. nikdy by som sa s bruchom nevydávala.. vzali sme sa 3 mesiace po pôrode a všetko bolo super, o nič sme neprišli...
My sme mali za mesiac zbuchana svadbu, obrad v katedrále, hostina na hrade, je pravda, že mali sme jesenné obdobie, kde nebolo všetko vybookovane, ale mala som všetko do detailov, čo podľa mna nemajú ani ti, čo svadbu plánujú rok, takze stihnúť sa to dá, aj popri praci
Veď sa vezmite po pôrode.. načo sa vydávať s bruchom, nerozumiem.. horí? To potvrdenie otcovstva čo o ňom píšeš, trvá minútu.. dieťa má otcove priezvisko a keď sa vezmete, budeš ho mať aj ty.. a to je cele.. nikdy by som sa s bruchom nevydávala.. vzali sme sa 3 mesiace po pôrode a všetko bolo super, o nič sme neprišli...
@hylary lenze nie kazdy je schopny si 3 mesiace po porode zmanazovat vysnivanu svadbu. nebudem sa tu rozisovat co vsetko sa moze stat. treba byt realistom a pripraveni aj na to ze to mozno nepojde aj par rokov.
@luccija holt, chcela prekvapenie, dostala, treba si dávať pozor na to co si prajeme 😀
@som_realistka pozor dávať? Pre nás je zázrak ze dieťatko sa nám podarilo. Takže v tomto prípade som si vôbec nemusela dávať pozor 🙂 my sme babatko chceli ale nedarilo sa nám ;)
A čo ti vlastne chýba? Ja tie romantické a cukríkové žvásty neznášam...Čakala si, že si kľakne s prsteňom, no a pred celým svetom ti vyzná lásku a požiada ťa o ruku? Už zídi dole z toho ružového obláčika a stoj nohami pevne na zemi, lebo ťa čaká krutá relita o prebdených nociach, mlieku a o posratých plienkach🙈
Čoby zato dali mnohé čo zažijú skôr opak.
Ja som mala svadbu 36+1, plnohodnotnú, okrem alkoholu teda. A nohy ma boleli, o 4 som isla spat 🤣🫣
@autorka...ak sa mate radi, nerieš,že narýchlo všetko.
Lepšie teraz,potom sa to iba odkladá až nakoniec neuskutoční často.
Test sa na svadbu,bábätko,spoločnú rodinu.
Tak teraz som tomu už totálne prestala rozumieť. Chcela si svadbu aj dieťa, chcela si aby si nemusela riešiť otcovstvo. Dieťa ste obaja chceli a plánovali dlhšiu dobu.
Tak ti napíšem tajomstvo to sa robí tak, že najprv v dostatočnom predstihu zorganizovať svadbu, vziať sa, a potom hor sa do toho na ostro.
Dlho sa vam nedarilo otehotniet....tak ste mohli ten cas vyuzit na planovanie svadby.
Keď už si tehotná a chcete mať rovnaké priezvisko už by som romantické zásnuby neriešila a šla na to pragmaticky. Svadba na úrade o dvoch svedkov. A svadbu ako oslavu by som riešila neskôr....moja sesternica tak mala, keď sa im zadarilo skôr ako po svadbe, tak sa zobrali na úrade len o svedkoch a následne keď sa dieťa narodilo a malo krst tak mali aj cirkevný sobáš plus hostinu
Ďakujem veľmi pekne za nápady. Urobíme to tak na rýchlo, a neskôr si urobíme svadbu so všetkým. Dôležitejšie sú teraz iné veci ,vďaka za rady. 🙂
A teda keď sa vám dlho nedarilo,ak chlap dosť času na romanticke zásnuby,...len zrejme to nebolo pre neho také dôležité a priorita
@hylary lenze nie kazdy je schopny si 3 mesiace po porode zmanazovat vysnivanu svadbu. nebudem sa tu rozisovat co vsetko sa moze stat. treba byt realistom a pripraveni aj na to ze to mozno nepojde aj par rokov.
@pralinka25 prečo pár rokov?
No tazko cakat prekvapujuce zasnuby ak si tehotna a mate dohodu ze sa vezmete co najskor. Mali ste to urobit davno ked vies ze chces otehotniet.🤷♀️
Ach ženy :D ja beriem ze to není možno obvykla situácia a ze si možno poviete ze riešim hlúposti. Ale zas za každú cenu napísať ze mala si to riešiť skôr, myslite ze teraz nad tým nerozmyslam? :D počas 2 rokov som bola asi 80% času v nemocnici, to ze sa nám podarilo bábätko je doslova zázrak ktorému neverili ani lekári. Preto to musíme poriesit všetko aby sme boli obidvaja spokojný. Mňa len chvíľkovo trápilo to ze jedinú vec na ktorej mi záležalo bolo to aby som nevedela ktorý deň ma o tu ruku bude žiadať lebo ja keď už niečo viem ja neprejavim také emócie. :D a chcela som aby sme to prežili obaja tak. Ale priority sú teraz iné, mne možno tie tehu hormóny spôsobili to ze som proste bola sklamaná ze to nebude také prekvapko. Ale ako hovorím, už to beriem inak. Aj vďaka týmto komentárom sa mi tiež otvorili trosku oči, začala som rozmýšľať nad tým ze nieje podstatne ako kedy ale s kým. A viem ze je to jediný muž ktorému poviem áno takže už nech to je ako je. 😊
@pralinka25 prečo pár rokov?
@hylary tak vychadzam tu z mnohych prispevkov co tu za tie roky na tuto temu boli. kazde dieta aj tehotenstvo je ine. mam za sebou tri a poviem to tak v skratke nie je samozrejmostou ze je vsetko ok a rodina funguje bez problemov. je tisic premennych ktore to mozu narusit. samozrejme ze autorke prajem aby mala vsetko vo pohodicke ale clovek nikdy nevie. mohla by som tu romany pisat ale naco. koniec koncov
autorka este to mozete spravit tak ze sa vezmete na urade o svedkoch a potom neskor si to spravite podla snov v kostole napriklad aj s hostinou a tak.
Ach ja som z tých co svadba najlepšia by bol obrad o nauuzsej rodine v mini kaplnke, obed a hotovo. Ja som svadbu odtrpela😁
Zázrak a prekvapko už máš, bábätko čo čakáte. To teraz už ber prakticky ako záležitosť, aby ste boli komplet rodina. Proste počet prekvapení vyčerpaný.
A kľudne môžeš plánovať pompezne oslavy 10 výročia sobáša. Za 10 rokov stihneš naplánovať všetko do detailov.
Ak si veriaca, je na to aj obrad. Obnova manželských sľubov
My sme sa vzali na urade cca mesiac pred porodom len s najblizsimi a o rok bola oslava spolu s prvymi narodeninami dietata 🙂 Bolo to uplne super takto vyriesene. A ziadne niekolkomesacne vybavovacky a stresy a pod.
Dlho sa snažíte o baby, tak ste si už dávno v predstihu mohli naplánovať a urobiť svadbu. A nie čakať kým otehotnieš. Véd ste predsa plánovali ostať spolu. Tak teraz nefnukaj a pozri sa realite do očí. Teraz už veľa nenavymyslas.
A čo frajerovi bránilo požiadať ta o ruku tak ako si to chcela, iba žeby on nechcel.
A čo frajerovi bránilo požiadať ta o ruku tak ako si to chcela, iba žeby on nechcel.
@sidicek lebo on mozno netusil ake ma ona predstavy.
@sidicek lebo on mozno netusil ake ma ona predstavy.
@pralinka25 tak on ju nepožiadal zjavne vôbec až keď bola tehotná
@pralinka25 tak on ju nepožiadal zjavne vôbec až keď bola tehotná
@sidicek ano lebo asi si myslel ze ked sanim nedari ma cas. Ktovie

Tak si sa na vsetko upla,az si zabudla ze sexom sa ludia mnozia......Mozno trebalo opacny postup zvolit😇 Ale nech mas krasny ten svoj DEŇ

My sme mali na rychlo svadbu, ale poviem Ti, po tých rokoch sme si povedali, že nikdy viac by sme do toho nešli 🫢, to proste nebola svadba pre nás a o nás