Tehotná nevesta: Ostať pri svadbe s bruškom?
Ahojte, máme naplánovanú svadbu s hostinou koncom augusta, no zistila som, že som tehotná a termín pôrodu budem mať predbežne začiatkom októbra. Chcem sa spýtať žien, ktoré boli tehotné nevesty s bruchom, či vás s odstupom času nemrzí, že ste boli na všetkých svadobných fotkách a videách s bruchom a nie pekné štíhle.
Lebo máme dilemu, či nechať svadbu aj oslavu v termíne ako je (skôr sa nedá) a byť teda na svadbe tehotná v 8. mesiaci alebo máme oslavu zrušiť - v takom prípade by sme sa zobrali na úrade narýchlo (len my dvaja + svedkovia) a oslavu mali neskôr. Fakt neviem.
Ďakujem.
Podla mna to ona pochopila tak,ze to pise dajaka buduca svokra ohladne tehotnej "nevesty"
Ja by som teda na svadbe nechcela brucho....tiez som za stihlu nevestu. Plus v 8 m ta mozu bolet nohy, chrbat, podbrusko, tlaky, opuchy....asi by si si to ani neuzila a ako pisalo vyssie, uz mozes aj rodit vtedy.
Ja som sa vydavala na konci 6 mesiaca a bola som krajsia nevesta ako keby som chuda. Svadba bola v juni a fotografka povedala, ze som jej najkrajsia nevesta fohto roku, lebo zo mna ide stastie a krasa. Dieta bolo robene z lasky, planovane a ja som na brusko bola hrda a stastna. Vsetky fotky mam porobene tak aby bolo brusko vidno. Hadam sa nebudem hanbit a skryvat to co sme chceli. Pre mna velmi divne zmyslanie, ale ja som ja a vy ste vy a urobte si ako chcete.
Ja by som v 8 mesiaci zrušila posledné dieťa som teda rodila už v 8 mesiaci takže byť tebou vezmem za na úrade a hostinu urobím neskôr keď sa budeš na to cítiť
Skončila som v 7.mesiaci do konca trhu v nemocnici(to ti v žiadnom prípade božechráň neželám!!!!)len že s akože stať hocičo.ja by som to zrušila,urobila si svadbu na úrade s obedom a spojila krstiny s obradom v kostole. Bože aká krásna predstava,🤣s týmto rozumom pred 11 rokmi🙈🙈🙈
Mám kamarátku čo veľmi ľutovala svadbu v 7-8 mesiaci… My sme napr. radšej zrušili svadbu, no ľutovala som aj to 🤣 teraz by som to urobila tak, že maličkú svadbu čím skôr a veľkú keď bábo trochu podrastie. Na začiatku som to úplne zavrhla, že dve svadby v žiadnom prípade. Teraz sa mi to však zdá ako ideálne riešenie. Dlho som bola len partnerka, iné meno dieťaťa ako moje, kým malý vyrástol zdalo sa mi to ako večnosť. A kým bol maličký, bol veľmi náročný a to by som si svadbu ani neužila. Nakoniec nám do svadby vliezol covid a aj tak bolo všetko na prd 🤣 takže za mňa, radšej skôr.
Ak sa vám dá skúste termín presunúť aspoň na máj 🤔
Mala som svadbu v 6.mes svadba naplánovaná už pol roka a bum..ale keby to mam absolvovať znova tak až po pôrode 😀
Presne vo Vašej situácii som bola...ja sama som chcela veľkú svadbu zrušiť, bola som názoru, že sa chcem na svojej svadbe baviť a v 8. mesiaci je už veľké riziko, že veľa nevydržím...dobre som aj spravila, v deň pôvodného sobáša (70-80 ľudí) som skončila na chirurgickom stole ..dodnes mám z toho zimomriavky...svadbu sme nakoniec mali v rodinnom duchu asi v 5. mesiaci...čo sa fotiek týka, na svadbe mi bruško ešte nebolo veľmi vidieť, ale bolo zlé počasie takže sme fotenie presunuli na iný deň ako deň svadby (samozrejme nejaké základné fotky sa spravili aj v ten deň...nakoniec som sa dohodla s fotografom a fotky sme spravili až keď mi riadne narástlo bruško - máme krásnu pamiatku 🙂 ...svadobné aj tehotenské zároveň 🙂
Ja by som to zrusila. Neuzila by som si svadbu. A mala poriadnu potom. Ale to som ja.
V 4/5 mesiaci som sa vydavala a bolo to v pohode..aktualne po 8 rokoch od svadby som v 8 mesiaci a som rada ze prezivam zo dna na den..fotky by boli to najmenej co by ma trapilo skor opuchy nalady uz aj dychat ma tlaci ludia ma seru.chcem.mat pokoj vylozit nohy nie nechcela.by som svadbu v 8 mesiaci
Ono nezávisí na fotkách zo svadby, všetko sa dá doladiť - aj ti fotograf povie ako sa nakloniť, aj vo fotoshope decentne upraviť, ale podstatné je, ako budete spolu žiť. Veľa žien sa upriamuje na jeden jediný deň - svadbu a pritom si neuvedomujú, že to, čo je po nej tie ďalšie roky, to je to najpodstatnejšie a nie jednodňová paráda. A ak si pekná žena, budeš aj pekná nevesta, aj s bruškom. Vo svadobnom salóne ti poradia aj vyber šiat, všetko. Ale ja by som sa po dieťati už rozhodne nevydavala, ak nechceš byť zas vystresovaná, nevyspaná nevesta s kruhami pod očami.
Keby som bola v tvojej situácii, tak urobím teraz malú svatbu na úrade , jednoduché saty sú tiež nádherne na štíhlej postave, oslavu spojte s krstinami. Mne osobne sa nepáčia tehotné nevesty ( sestra sa vydávala v 8. mes a bolo to už TOO MUCH), do popolnocnych šiat som ju ledva narvala.
Aj tehotné nevesty majú niečo do seba, niečo magické, ale asi tak max do 6.m....8. mesiac uff.... budeš fučať už len keď vstaneš ráno z postele, bude ti horúco a v Auguste...ešte šaty ...môžeš mať už pekné bruško, ale aj mať pekne obrovské bruško, budeš unavená...a u mňa aj keď bolo všetko ok, dieťatko už veľmi tlačilo dole...sedieť bolo utrpenie aj keď bol home office, a rovnako po cca 500m chôdze som bola Ko, už len tak polehovať...
Prvé 3 mesiace mi bolo v kuse zle, priberala som aj zo vzduchu. Myslela som si, že týmto mám najhoršie za sebou, a to som ešte nevedela, čo ma čaká okolo toho 8. mesiaca +. Bolo to hrozné, ozaj fyzicky najnamáhavejšie obdobie v mojom živote (a to som bola roky pred tehotenstvom a aj tesne pred naozaj aktívna, šport, turistika, beh, plávanie, cvičenie, všade pešo, zdravá strava, preto ma to aj tak šokovalo, že nevládzem). V tom čase by som nebola v stave spôsobilom ani sa dotrepať na úrad na svadbu o dvoch svedkoch, nie že na štandardnú. V tom čase som bola všetko, len nie krásna, naozaj nie. Nedávno som videla moje fotky z toho obdobia a naozaj nie.. to nebolo že "bruško", ale BRUŠISKO. Opuchnuté nohy, opuchnutá tvár a nebolo leto. Objektívne môžem napísať, že som bola krajšia v deň svadby v svadobných šatách NEtehotná. Byť na tvojom mieste vybavím menšiu teraz. Neskôr budete pravdepodobne robiť aspoň jednu oslavu - krstiny, viete to spojiť a užiť si to ako tak normálne.
Radím určite zrušiť oslavu a nie len kôli tomu že budeš zls bruchom aj keď mne by to tiež vadilo, krásne šaty a brucho... Ale hlavne kôli tomu že v ôsmom mesiaci nevieš ako na tom budeš zdravotne či budeš vládať atď a určite v ôsmom mesiaci potrebuješ kľud a nie nejaké stresy zo svadby
Zrusit, august horuco a 8mesiac.tehu
Fuu to nie
Ja by som to nedala... Keď sa pozriem spätne na moje tehotenstvo, mám pocit, že som ani nebola človek. Pri oltári by som pravdepodobne povedala nie, vynadala hosťom, zaspala za stolom a po hodine išla domov.
@autorka len na okraj, nie všetky nevesty sú pekné a štíhle 😉
Prečo by aj tehelná nemohla byť pekná nevesta? Vsak pozri foto na nete.
Rozhodne by som ale nerobila "klasickú slovensku" svadbu pre 100 hostí v 8.mesiaci. navyše ani nevieš, či nebudeš mať náhodou nejaké problémy a musieť ležať atď...
Za mňa skôr nejakú oslavu v kruhu rodiny a potom po porode nejakú garden party po ostatných na "vyblaznenie". Kamoska (tehotna) to mala presne takto a bolo to super👌
Ja som mala začiatkom 6 mesiaca a v pohode bruško mi nebolo vôbec vidno. V 8 by som už svadbu neriešila budeš mať dosť toho nosiť zo sebou nie to ešte zabávať sa na vlastnej svadbe. Radšej sa teraz iba zoberte na úrade a svadbu môžte spojiť s krstinami.
Ak tuzis byt stihla na fotkach tak, ako si teraz (predpokladam, ze si), tak by si si mohla skusit dat urobit nejake fotky teraz.
Po porode sa ti moze aj stat, ze uz viac svoju konfekciu neoblecies. Alebo ju neoblecies este par dobrych rokov.
A v ramci starania sa o novorodenca, domacnost, neskor uz o starsie dieta, domacnost, chodenie do prace a mozno do toho dalsie tehotenstvo (planovane, ci nie) - uz sa ti ani nebude nejak zvlast chciet mysliet na chudnutie, formovanie tela. Aj metabolizmus zacne fungovat rokmi inak.
Mozno sa k chudnutiu a cviceniu dokopes. Mozno budes ta stastna, co schudne po porode obratom naspat pekne do svojej velkosti.
Ale ak si to chces poistit, daj si nafotit predsvadobny book v roznych satach, ktore sa ti pacia, s roznymi ucesmi (zvycajne zacnu s volne rozpustenymi vlasmi, vlnami a postupne upravuju pocas fotenia smerom nahor do drdolu, lebo to sa zalakuje, tak by sa to tazko rozciesalo, keby bol opacny postup, ist od vycesanych vlasov k rozpustenym). Mat fotky na roznych tematickych pozadiach a v roznych prostrediach. Neviem, ci toto robia na Slovensku, ale v zahranici to robievaju, nejaky fotograf by to mozno zvladol zorganizovat na jeden den vikendu aj u nas, spolu s kadernickou a vizazistkou.
Potom neskor na svadbe uz nebudes musiet riesit odbiehanie na fotenie, budes mat len momentky priamo zo svadby.
Bývalá frajerka môjho brata mala svadbu v 8 mesiaci tehotenstva. Mali iba malú svadbu, kde bola najbližšia rodina a pohostenie. Keď mal ich malý cca rok, tak mali ďalšiu svadbu, uz oveľa väčšiu. Čiže 2x bola nevesta v bielych šatách. Ale je to samozrejme na Vás ako sa rozhodnete vy. Moja sestra mala svadbu ked bola v 6 mesiaci tehotenstva. Na svadbe ešte skakala, tancovala do rána. Ešte to na nej ale nebolo poriadne vidieť. O mesiac na to, už ležala v nemocnici na rizikovom.
tak to tu vyzera, ked niekto cita rychlo rychlo a potom ide radit😅
Moja známa mala tiež takto naplánovanú svadbu a z toho stresu porodila deň pred obradom🤣. Podpísala revers, dali obed a teraz majú oslavu narodenín aj výročia naraz. To nevymyslis, to je život😉
Ahoj, ja na tvojom mieste svadbu presuniem na skorsi termin. Ja som mala mat svadbu v 8. a nakoniec sme to presunuli na 5.ty mesiac a dobre sme spravili. Porodila som v 7m. a to bolo na vysetreniach vzdy vsetko Ok, takze nikdy nevies...
@dominikamacakova 😅😅😅😅dobre si ma pobavila tym opisom.

V piatom mesiaci a neľutujem