icon

Tipy na darčeky pre mamičku a dieťatko po pôrode

19. mar 2025

Baby čo zobrať švagrinej do pôrodnice? Ja keď som rodila 4 mesiace dozadu mňa tešilo jedlo pretože to nemocničné bolo otras. Tak neviem aký vhodný darček pre ňu a pre dieťatko, poraďte niečo

nattyond
19. mar 2025

Mňa potešili snacky, domáci koláč so slivkami (veľmi užitočné po pôrode 😄) a hroznová šťava. Ja som nechcela žiadne oblečenie, toho som mala kopy a strašne rýchlo z toho vyrástol.

tiezjedna
19. mar 2025

mne moji nosili jedlo a cappuccino zo Starbucks😂👍

autor
19. mar 2025

@nattyond to je dobrý nápad tá hroznová šťava, určite kúpim

margitaf
19. mar 2025

Mňa by potešila čokoláda ,ale nie len po pôrode ,aj pred pôrodom ,aj pred ovuláciou,aj po nej a pred ms ,aj počas aj po,aj na narodeniny,aj na meniny aj len tak pre nič za nič 😃ale teda chce svavrina aby si ju šla navštíviť ,áno?nie každá žena túži po návštevách celej familie už v pôrodnici

katulienocka999
19. mar 2025

Keď by som jej aj zavolala ci ma na niečo konkrétne chuť 🙂

cucoriedka133
19. mar 2025

Hroznova stáva, musli tyčinka, koláčik 😊

lucia13022023
19. mar 2025

Jedlo!!!!!! 🤣 Hoc aké, ideálne jej zavolaj na čo má chuť.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
vkatush
19. mar 2025

@margitaf presne moja myšlienka 😂 aj keby som mala neviem akú chuť na niečo a ona by mi to priniesla, mne by vadila návšteva, ja som ten typ, že manžel a ja sme akurát, nikoho naviac nechcem.
Ale mám kamošku a pri nej sa prestriedala doslova celá rodina za tie 4 dní, blízka aj široká.

K autorke, opýtať sa jej, zavolať, čo jej treba, po čom túži. Ja som po pôrode mala chuť na burger a ľadovú colu 😂 a predtým hospitalizácia nonstop cravings na debrecinsku bagetu z pumpy 😂. Čokoláda by u mňa nemala úspech.

spolumatka
19. mar 2025

V DM nájdeš celú radu takú pre maminy po pôrode
Brutálne čaj po pôrode na laktáciu aj chuti skvelo aj keď už nedojčím stále si ho robím 😀 a hroznová šťava bio DM skvelá , nejaké snacky zdravé
Mňa najviac potešilo veru jedlo tiež a psychická podpora

luckajozko21
19. mar 2025

Pije kavu? Ja by som na miesto tych mamickovskych sprostosti (hroznove stavy, kojace cajiky a blabla ktore som potom rozdavala random ludom lebo ja to neznasam) kupila nejaky prakticky termohrncek (rozmer co vojde aj do stojanu na kociku) zbehla do poriadnej kaviarne a priniesla jej riadnu kavicku+kolacik.

Ja som si po oboch porodoch isla sosovicove chipsy :D. Cize podla mna nemas sancu trafit bez opytania jedlo, ktore by sa chutilo pre zenu po porode :D

Pre babatko by som nic neniesla - to mozes priniest radsej domov. V nemocnici je malo miesta, urcite tam so sebou ma milion veci. Nejaka hovadinka pre babo bude zavadzat a dietatu je to srdecne jedno. Ono chce aj tak len prso :D

diewcatqoo
19. mar 2025

Ak za dotycnou zenou ides do porodnice, predpokladam, ze je to velmi blizky clovek. Takeho cloveka by si sa nemala hanbit opytat, co potrebuje. Takze sa normalne opytaj, co by ju potesilo a nenos ziadne random veci.

autor
19. mar 2025

@monsterablue to už aj v úplne normálnej diskusii sa musí nájsť niekto kto príde vyrývať?

janci27
19. mar 2025

@luckajozko21 s tou kavou nie som si ista, je to velmi individualne, mozno tak kapucino. Ja ked som kojila, tak som sa kofeinu vyhybala.

tenerifka
19. mar 2025

Pozor na tu hroznovu stavu a caj na laktaciu, z mojho pohladu je to absolutne nevhodne, len teda ak by ti to ta zena vyslovene vypytala, totizto nie kazda planuje kojit. Ja osobne by som to citila ako naburanie mojej intimity a natlak. Je to par eurova zalezitost a ked to bude potrebovat, kupi si sama. Bola by som skor za to jedlo, kavu....

januska12323
19. mar 2025

Opýtaj sa jej, chce vôbec návštevy?

mimachicha
19. mar 2025

Zobrala by som banany, cokoladu, mozno nejaky feniklovy caj alebo caj na podporu tvorby mlieka. Hroznovu stavu (v Kauflande tusim mali znacku Matysak) alebo taku tmavu stavu z DMky pre zeny po porode.

luckajozko21
19. mar 2025

@autorka to co pise @monsterablue alebo @januska12323 nie je absolutne vyryvanie. Ide o to, ze to je velmi zranitelne obdobie pre zenu. Nespi, je na nu odkazany maly clovek, netusi co ma robit, je unavena, po operacnom zakroku (aj pri prirodzenom porode moze byt sita tak,ze si 2mesiace ani nesadne). Nalievaju sa prsia... Ledva vybavis sprchu, nie to vykecavat na chodbe s tetami/sestrami/svokrami/mamami/babami a kadekym.
Nie kazda ma lahky porod a je plna energie. Niektore sa proste citia fakt zle. Posledne co chces, aby ti tam niekto chodil a ty si sa s nim musela rozpravat.

Pri prvom sme zakazali aby niekto chodil (chvalabohu aj tak som mala transfuzku a na koniec chodby som nevladala ani prejst), pri druhom prisli obe babky naraz + moj starsi. Ak by som nemala maleho, tak zakazeme znovu.

elanor
19. mar 2025

volala ta ona, ze mas prist? Lebo ak nie, tak jej najprv zavolaj, ci ju a babatko mozes prist pozriet. A zaroven ked uz ju budes mat na linke, rovno sa opytaj, ci je neco co by potrebovala, co jej mozes priniest.
Mne navstevy do istej miery dost slusne liezli na nervy. Kazdy sa pytal stale to iste dokola, ako pokazena platna. Kazdy liezol babatkam pomaly az do zaludka.
V porodnici, v ktorej som vtedy bola, varili dobre, a davali toho vela, cize mala som dostatok az prebytok. Nato mi este vsetci nosili dalsie a dalsie somariny, aby som nebola hladna. Lenze ja som hladna nebola, ja som bola prezrana. A nato mi nosili dalsie a dlasie haldy jedla. Islo ma picnut.
Kavu som v tom case nepila, takze mi doniest kavu, by bol tiez riadny preslap mimo.
Hroznava stava by ma zabila na mieste. Tej som sa napila este pocas tehotenstva tolko, ze hrozno a vineu nemozem vidiet dodnes, a to uz presla viac ako dekada...
Caj na podporu kojenia by ma psychicky poslal do vecnych lovist. Mne neslo nic, ani s odsavackou, ani nijako.
Jedine co som potrebovala bolo estra male pidi oblecenie pre babatka, kedze sa narodili ozaj malilinkate. Erarne oblecko im bolo velke, klasicke 56ky z beznych obchodov im bolo velke. To lietal muz, svokra a naj kamoska po roznych obchodoch a mestach, co zohnal muz a svokra, svokra oprala, ozehlila a doniesli, co zozhal kamoska a jej manzel, kamoska oprala, ozehlila, moj bol preto, a doniesol.
To bolo jedine co vtedy chybalo ku stastiu.
Takze naozaj dobra rada - ak ta na navstevu do porodnice nikto nevolal, nikam ani nechod.
A ked budes chciet ich ist pozriet ci uz nasilu do porodnice, alebo neskor domov - najprv volaj a dohodni si den a cas, plus si dohodni co mamicka (dietatko) potrebuju. Nenos nic podla vlastneho uvazenia...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
19. mar 2025

Jedlo a drogéria. Co iné? Nvm si predstaviť. Asi ozaj len zavolať.

mimuska328
19. mar 2025

@elanor asi tak nejak.. ja som našťastie rodila keď boli návštevy zakázané inak by sa dotrepali na návštevu hneď všetci.. jedlo bolo fajn na to ze to bola nemocnica, oblečenie atď vsetko som mala takže ani nemali čo nosiť iba balenu vodu na pitie mi raz poslali po známej co tam pracovala a poprosila som svokru aby mi poslala môj tehu vankúš keďže som bola sita a mala bolesti a ona mi poslala taky otrasný vankúš proti prelezaninam co bol tvrdý napchaty tými gulackami cize mi spravila viac nervy ako radosť.. vďaka Bohu za ten zákaz návštev. Akurat švagriná s deťmi sa dotrepala k nám domov ale "našťastie" mala dostala zltacku tak sme museli dlhšie ostat v porodnici i keď jej to blbé nebolo zo skolkarmi že by nám rovno doniesli nejaké choroby 🤦‍♀️

bg92
19. mar 2025

mna by potesila kava a kolacik, teple jedlo alebo aj obyc cokolada. ziadne mamickovske vybavy, stavy a caje by ma nepotesili, urcite vsetko ma, detto pre babatko.

ivik4
19. mar 2025

Autorka ja chapem ze sa Ta pytaju niektore ci Ta do nemocnice volala, lebo pre mnohe zeny je navsteva cerstvo po porode a este v nemocnici velmi nevhodna. Aj pre mna napriklad.
Ak by ma vyslovene zavolala , spytala by som sa jej priamo, ci ma na nieco konkretne chut a to by som jej doniesla

flatwhite
19. mar 2025

Ziadne caje a stavy, ale jedlo! 😀hocijakeho druhu.. alebo snacky…u nas davali veceru o 17:00 a potom ze nic az ranajky. Dieta plakalo, nechcelo sa prisat, ja nervozna tak nejaky ten keksik vzdy pomohol na nervy😀♥️

lulu0123
19. mar 2025

Opytat sa na co ma chut? Kamoske som niesla zmrzlinu z jej oblubenej zmrzlinarne.Rodila v lete.
Ja som v porodnici mala jedla,ze este ked muz prisiel na navstevu sa najedol.

danica2711
19. mar 2025

baby, vy ste po pôrode fakt jedli čokoládu? Ja radšej slivkový kompót, čo som sa bála, že sa po čokoláde nevy...toto

margitaf
19. mar 2025

@danica2711 nie takú 80percentnu ,to stačí ak taká obyc nejaká Milka alebo tak 😃a inak ja ani neviem čo som chcela jesť po pôrode ,a okrem muža mi na navstevach nik nechýbal ,dorazili teda s ním aj svokrovci a neviem či aj svagrina ,osobne mi neprídu ok takéto návštevy celej rodiny ,načo ,pokiaľ to vyslovene tá žena tak nechce

janci27
19. mar 2025

@danica2711 ja cokoladu nie, ani nic kde je kofein a davala som si pozor z coho by ma mohlo zapekat, pripadne z coho nafukuje (kvoli babatku) 😉

tana85
19. mar 2025

ou, moje dieta bolo prve roky atopicke, cize som cokoladu nejedla kym som ju kojila,s tym by si mna nepotesila 🙂 ak suhlasi s navstevou, tak sa pytaj ju a moze to byt cokolvek - jedlo, pitie, casopis, oblecenie, mozno sluzbicka od teba, mozno nieco praktickez lekarne, urcite sa nieco najde. nosit len aby sa donieslo neodporucam, radsej by som jej ponukla moznost, ze medykolvek by nieco predsalen chcela (mozno aj poriadny veternik ci kremes), tak to ma stale u teba 🙂