icon

Trávite Silvester s rodičmi?

28. dec 2025

Moji svokrovci sa urazili,lebo nebudeme s nimi travit silvester. Kazdy rok su preto urazeni a my nakoniec ideme bud k nim alebo k mojim rodicom,lebo nam je luto,ked nas zacnu citovo vydierat. Tento rok sme sa rozhodli,ze sa nenechame vydierat recami o tom ako ked zomru, uz nebudeme musiet chodit a podobne. Urazene su obe strany rodicov a ja mam hrozne vycitky svedomia. Tak by som chcela vediet,ci sme jedine deti,ktore stravia silvestra doma a nie s rodicmi? Vsetci byvame v okruhu do 20km,preto si narokuju,aby sme s nimi boli.

Strana
z3
anonym_387593
31. dec 2025

@anonym_autor šak im povedz že na Silvestra spite a hotovo ..

erickatt
31. dec 2025

@anonym_autor doma sme. Teda u susedov. Oboch nas , rodicia su samy

anonym_44d098
31. dec 2025

@anonym_autor nie, zastavila som sa teraz podvečer, priniesla im nejaké dobroty, ale Silvester s nimi netravim, ani si na to nenarokuju.

blackcat8885
31. dec 2025

Sme u mojich rodičov na Silvestra teraz druhý krát inak by boli sami dvaja, minulý rok tu bol aj brat. Budúci rok už chceme byť doma na Silvestra takže nie sme s nimi každý rok. Ale na Vianoce sme boli doma všetky 3dni

sova7
31. dec 2025

Sú spolu sú dvaja? Tak aký problém? Veď budete konečne spolu s manželom. Čo máš desať rokov? Návštevy nie sú povinné. Pôjdete na návštevu keď vám to bude vyhovovať

sova7
31. dec 2025
@anonym_13640c

Posledny silvester som travila s rodicmi. Velmi som chcela byt s nimi. Bol to posledny silvester mojej mami a v podstate aj mojho ocina. Dnes by som dala vsetko preto, aby som mohla byt s nimi. A mam 40r. A bola by som s rodicmi na silvestra kazdy rok.

@anonym_13640c hovorí s teba smutná skúsenosť. Nie každý má rodičov s ktorými chce tráviť sviatky a chce mať vlastný program. Bohužiaľ každý raz umrieme ale prispôsobovat celý život tejto myšlienke sa mi fakt nechce

anonym_6309c6
31. dec 2025
@anonym_13640c

Posledny silvester som travila s rodicmi. Velmi som chcela byt s nimi. Bol to posledny silvester mojej mami a v podstate aj mojho ocina. Dnes by som dala vsetko preto, aby som mohla byt s nimi. A mam 40r. A bola by som s rodicmi na silvestra kazdy rok.

Nemáš mať prečo výčitky, to sa necháš takto nútiť a citovo manipulovať? A k tvojej otázke - nie.
@anonym_13640c je rozdiel keď chceš a je rozdiel keď ťa citovo vydierajú a nútia.

anonym_90deb4
31. dec 2025

my sme na Silvestra na dovolenke, má tu byť silvestrovská party, už sa teším. Výčitky nemám, bohato stačili vianoce.

mery80
31. dec 2025

Kým žili rodičia a svokrovci nikdy nás ani ich nenapadlo stráviť u nich Silvestra. Ani ja by som to od svojich detí nechcela ani nebudem. Nech si ho užijú ako chcú. Iné to bolo na Vianoce. Štedrý večer u mojich rodičov a na druhý den vianočný u svokrovcov každý rok okrem jedného keď sa nám narodila dcéra. Zostaňte kľudne doma, nemajte výčitky, oni si zvyknú.

oneinamillion
31. dec 2025

Áno, pretože chceme 🙂 Inak ten deň neznášam, takto je to aspoň o niečom 🙂 Ale vydierať by som sa nenechala.

detickyy
31. dec 2025

@anonym_autor Vydržte v tomto nastavení. Budecto pre vás to najlepšie - byť spolu ako rodina. Boli sme na Vianoce u svokrovcov - to stačí. Vedela by som si aj vianočné sviatky inak predstaviť, ale svokra si to praje a ľúbim svojho manžela, tak sme tam aj so švagrovou rodinou. Mojim rodičom stačil obed na 2.sv.vianočný a odchod domov o 18.00 h, lebo si na našu rodinu nenárokujú, ale berú nás, že tvoríme novú rodinu, z ktorej sa môžu už 22 rokov tešiť, ale nie nami manipulovať, aby sme mali výčitky.

anonym_fb9051
31. dec 2025
@anonym_69e83b

@anonym_autor jasne že áno, buď s rodičmi alebo so svokrovcami na chate. Neviem akí kamosi by nahradili rodinu 😀

@anonym_69e83b nhradili rodinu? Na to si prišla sama alebo ti niekto pomáhal? Keď na Silvestra nebude niekto s rodičmi, tak nahrádza rodinu kamarátmi? Píše sa o Silvestri o jednom jedinom dni. Som vo veku svokry, moja predstava Silvestra sa značne líši od predstavy naších detí a som len rada, že sa zabavia po svojom. Vzťahy máme super, sme spolu veľmi často, ale prečo spolu tráviť Silvestra, keď mám polovica rodiny predstavu, že ho predrieme pred TV a druhá ho chce pretancovať?

sulavikova
31. dec 2025

@anonym_autor nie, a to sme v jednom dome. Žiaľ sú extrémne toxickí, takže pre mňa isto nie ani Silvester, ani Majko, Jožko, či Mariá…

nelka93
31. dec 2025

Nie netravim. Aj moji aj manželovi rodicia su od nas 150-300 km ďaleko, kazdy mame vlastne programy

zuzi0911
31. dec 2025

Sme doma . S rodičmi si o pol noci voláme.
Al by,ale mal byt sam 1 z rodičov, určite by sme ho samého nenechali 🙂

anonym_2d29a0
31. dec 2025

A kebyže to je ich posledný Silvester tak ako čo? Tam musíte ísť a sedieť a potom spomínať nato ako ste ich posledný Silvester chceli byť radšej doma? … touto logikou môže byt ich posledný aj 1.1 aj 1.2 aj 1.3 aj cely rok. Nechápem toto vydieranie 🤦🏼‍♀️ Moja babka ma 80 rokov, býva vedľa vo vchode a ja som doma aj ona je doma. Môže to byt jej posledný Silvester aj môj. Podľa mna už spi a ja sa chystám .. načo by som ju na Silvestra vyrušovala keď chcem byť doma a aj ona.

evkatk
31. dec 2025

V minulosti každý, kto vládal tancovať, na Silvestra išiel na ples alebo inú zábavu. Starí aj mladí. Zábava bola samozrejmosťou a zostať doma, to chcelo vážny dôvod. Práve preto by rodičia, ktorí tie časy zažili, mali chápať, že mladí potrebujú takýto čas stráviť aj pre seba. Sama nie som mladá a Silvestra strávim bez problémov sama. Ak treba postrážiť deti, postrážim, uložím a potom si prepínam TV podľa vlastnej chuti. Neviem si predstaviť, žeby sa mi museli prispôsobovať mladí. Pred polnocou si zavoláme , prípadne odpoludnia sa navštívime, vypijeme kávu, poprajeme všetko dobré a každý ide domov. Mladí majú svoje potreby, starí tiež a to si vzájomne musíme rešpektovať.

maruska.s
31. dec 2025

@anonym_autor keby syn nemal horúčku, tak sme u rodičov určite. Ale my s nimi radi trávime čas, s nimi je sranda, porozprávame, zasmejeme sa,ideme von pozrieť ohňostroj, aj telku pozrieme,aj dačo zahráme,zatancujeme, do kostola zájdeme, čokoľvek 😄 aj sestra s rodinou je teraz u nich... Ale len sedieť a pozerať do telky by ma tiež nebavilo...

memma
1. jan 2026

@anonym_autor boli sme raz so svokrou a raz s nasimi. Viac krat nie, vtedy sme to tak chceli. Ale ani to od nás nevyžadujú. Teraz sme boli doma sami keďže sme ešte od Vianoc chori

lauricka
3. jan 2026

@anonym_autor rodičia sa nechovajú normálne. A ešte z každej strany? To je aký pech?

Strana
z3