Trávite Silvester s rodičmi?
Moji svokrovci sa urazili,lebo nebudeme s nimi travit silvester. Kazdy rok su preto urazeni a my nakoniec ideme bud k nim alebo k mojim rodicom,lebo nam je luto,ked nas zacnu citovo vydierat. Tento rok sme sa rozhodli,ze sa nenechame vydierat recami o tom ako ked zomru, uz nebudeme musiet chodit a podobne. Urazene su obe strany rodicov a ja mam hrozne vycitky svedomia. Tak by som chcela vediet,ci sme jedine deti,ktore stravia silvestra doma a nie s rodicmi? Vsetci byvame v okruhu do 20km,preto si narokuju,aby sme s nimi boli.
@anonym_autor doma sme. Teda u susedov. Oboch nas , rodicia su samy
@anonym_autor nie, zastavila som sa teraz podvečer, priniesla im nejaké dobroty, ale Silvester s nimi netravim, ani si na to nenarokuju.
Sme u mojich rodičov na Silvestra teraz druhý krát inak by boli sami dvaja, minulý rok tu bol aj brat. Budúci rok už chceme byť doma na Silvestra takže nie sme s nimi každý rok. Ale na Vianoce sme boli doma všetky 3dni
Sú spolu sú dvaja? Tak aký problém? Veď budete konečne spolu s manželom. Čo máš desať rokov? Návštevy nie sú povinné. Pôjdete na návštevu keď vám to bude vyhovovať
Posledny silvester som travila s rodicmi. Velmi som chcela byt s nimi. Bol to posledny silvester mojej mami a v podstate aj mojho ocina. Dnes by som dala vsetko preto, aby som mohla byt s nimi. A mam 40r. A bola by som s rodicmi na silvestra kazdy rok.
@anonym_13640c hovorí s teba smutná skúsenosť. Nie každý má rodičov s ktorými chce tráviť sviatky a chce mať vlastný program. Bohužiaľ každý raz umrieme ale prispôsobovat celý život tejto myšlienke sa mi fakt nechce
Posledny silvester som travila s rodicmi. Velmi som chcela byt s nimi. Bol to posledny silvester mojej mami a v podstate aj mojho ocina. Dnes by som dala vsetko preto, aby som mohla byt s nimi. A mam 40r. A bola by som s rodicmi na silvestra kazdy rok.
Nemáš mať prečo výčitky, to sa necháš takto nútiť a citovo manipulovať? A k tvojej otázke - nie.
@anonym_13640c je rozdiel keď chceš a je rozdiel keď ťa citovo vydierajú a nútia.
my sme na Silvestra na dovolenke, má tu byť silvestrovská party, už sa teším. Výčitky nemám, bohato stačili vianoce.
Kým žili rodičia a svokrovci nikdy nás ani ich nenapadlo stráviť u nich Silvestra. Ani ja by som to od svojich detí nechcela ani nebudem. Nech si ho užijú ako chcú. Iné to bolo na Vianoce. Štedrý večer u mojich rodičov a na druhý den vianočný u svokrovcov každý rok okrem jedného keď sa nám narodila dcéra. Zostaňte kľudne doma, nemajte výčitky, oni si zvyknú.
Áno, pretože chceme 🙂 Inak ten deň neznášam, takto je to aspoň o niečom 🙂 Ale vydierať by som sa nenechala.
@anonym_autor Vydržte v tomto nastavení. Budecto pre vás to najlepšie - byť spolu ako rodina. Boli sme na Vianoce u svokrovcov - to stačí. Vedela by som si aj vianočné sviatky inak predstaviť, ale svokra si to praje a ľúbim svojho manžela, tak sme tam aj so švagrovou rodinou. Mojim rodičom stačil obed na 2.sv.vianočný a odchod domov o 18.00 h, lebo si na našu rodinu nenárokujú, ale berú nás, že tvoríme novú rodinu, z ktorej sa môžu už 22 rokov tešiť, ale nie nami manipulovať, aby sme mali výčitky.
@anonym_autor jasne že áno, buď s rodičmi alebo so svokrovcami na chate. Neviem akí kamosi by nahradili rodinu 😀
@anonym_69e83b nhradili rodinu? Na to si prišla sama alebo ti niekto pomáhal? Keď na Silvestra nebude niekto s rodičmi, tak nahrádza rodinu kamarátmi? Píše sa o Silvestri o jednom jedinom dni. Som vo veku svokry, moja predstava Silvestra sa značne líši od predstavy naších detí a som len rada, že sa zabavia po svojom. Vzťahy máme super, sme spolu veľmi často, ale prečo spolu tráviť Silvestra, keď mám polovica rodiny predstavu, že ho predrieme pred TV a druhá ho chce pretancovať?
@anonym_autor nie, a to sme v jednom dome. Žiaľ sú extrémne toxickí, takže pre mňa isto nie ani Silvester, ani Majko, Jožko, či Mariá…
Nie netravim. Aj moji aj manželovi rodicia su od nas 150-300 km ďaleko, kazdy mame vlastne programy
Sme doma . S rodičmi si o pol noci voláme.
Al by,ale mal byt sam 1 z rodičov, určite by sme ho samého nenechali 🙂
A kebyže to je ich posledný Silvester tak ako čo? Tam musíte ísť a sedieť a potom spomínať nato ako ste ich posledný Silvester chceli byť radšej doma? … touto logikou môže byt ich posledný aj 1.1 aj 1.2 aj 1.3 aj cely rok. Nechápem toto vydieranie 🤦🏼♀️ Moja babka ma 80 rokov, býva vedľa vo vchode a ja som doma aj ona je doma. Môže to byt jej posledný Silvester aj môj. Podľa mna už spi a ja sa chystám .. načo by som ju na Silvestra vyrušovala keď chcem byť doma a aj ona.
V minulosti každý, kto vládal tancovať, na Silvestra išiel na ples alebo inú zábavu. Starí aj mladí. Zábava bola samozrejmosťou a zostať doma, to chcelo vážny dôvod. Práve preto by rodičia, ktorí tie časy zažili, mali chápať, že mladí potrebujú takýto čas stráviť aj pre seba. Sama nie som mladá a Silvestra strávim bez problémov sama. Ak treba postrážiť deti, postrážim, uložím a potom si prepínam TV podľa vlastnej chuti. Neviem si predstaviť, žeby sa mi museli prispôsobovať mladí. Pred polnocou si zavoláme , prípadne odpoludnia sa navštívime, vypijeme kávu, poprajeme všetko dobré a každý ide domov. Mladí majú svoje potreby, starí tiež a to si vzájomne musíme rešpektovať.
@anonym_autor keby syn nemal horúčku, tak sme u rodičov určite. Ale my s nimi radi trávime čas, s nimi je sranda, porozprávame, zasmejeme sa,ideme von pozrieť ohňostroj, aj telku pozrieme,aj dačo zahráme,zatancujeme, do kostola zájdeme, čokoľvek 😄 aj sestra s rodinou je teraz u nich... Ale len sedieť a pozerať do telky by ma tiež nebavilo...
@anonym_autor boli sme raz so svokrou a raz s nasimi. Viac krat nie, vtedy sme to tak chceli. Ale ani to od nás nevyžadujú. Teraz sme boli doma sami keďže sme ešte od Vianoc chori
@anonym_autor rodičia sa nechovajú normálne. A ešte z každej strany? To je aký pech?

@anonym_autor šak im povedz že na Silvestra spite a hotovo ..