Trávite Silvester s rodičmi?
Moji svokrovci sa urazili,lebo nebudeme s nimi travit silvester. Kazdy rok su preto urazeni a my nakoniec ideme bud k nim alebo k mojim rodicom,lebo nam je luto,ked nas zacnu citovo vydierat. Tento rok sme sa rozhodli,ze sa nenechame vydierat recami o tom ako ked zomru, uz nebudeme musiet chodit a podobne. Urazene su obe strany rodicov a ja mam hrozne vycitky svedomia. Tak by som chcela vediet,ci sme jedine deti,ktore stravia silvestra doma a nie s rodicmi? Vsetci byvame v okruhu do 20km,preto si narokuju,aby sme s nimi boli.
Nie, moji svokrovci na Silvestra pred polnocou už dávno chrnia. A naši zas zvyknú bývať na nejakých akciách v meste.
Nie … mame vlastny program. Zastavime sa na Novy rok na obed.
Nie
@anonym_autor Minimálne 20 rokov s oboma svokrovci, moja mama .Možno 3-4 x sme neboli doma na Silvestra ako máme deti. Teda 1x zábava a každý rok s deťmi aj rodičmi.
Vlani som bola u mojich rodičov, lebo som mala päťmesačné babatko a muž bol odcestovaný. Tento rok budeme u svokrovcov, ale len čisto kvôli môjmu mužovi, ktorý dlhé roky netravil sviatky s rodinou (bol v zahraničí). Ale aj tak si hovoríme, že sa 1.1. zbalíme a pôjdeme svojou cestou. Nie som na nejaké extra dlhé rodinné návštevy, ktoré presedíme pred telkou. Inak som Silvestra od 17rokov trávila po svojom - s kamarátmi, na lyžovačke, v meste s partiou, s frajerom a raz dokonca aj pracovne. Nechápem tomu, že niekto sa dokáže oduť kvôli Silvestru. Veď je to normálny pracovný deň a nie každý má za potreby vyčkávať do polnoci, aby buchol šampus a potom išiel spať. Keď budem mať starsie deti, Silvester chcem tráviť aktívne - lyžovať, cestovať, turistikovať. Neznášam sviatky presedené doma na zadku a pred TV.
@anonym_dbab8e U nas v rodine aj okoli deti travia Silvester s rodicmi. Minule roky sme boli u nich na veceru alebo sme isli po veceri a okolo 22 domov. Aj to boli zduti,ze uz ideme. My nedokazeme niekde sediet 6 hodin a cumiet do telky alebo zabavat sa ohovaranim susedov.
@anonym_autor budu urazení tento rok, možno ďalší silvester, potom si už zvyknú. Nastavte si hranice a naučte sa povedať nie.
Ani na vianoce ani na silvestra. A to byvame od seba po ulici 100 krokov
@ariannazara To je smutné…
@anonym_autor to prečo ste si zaviedli takú blbosť, že trávite Silvester s rodičmi? A keď skočíte na ich citové vydieranie, tak sa nečuduj. V živote som netrávila Silvestra ani s rodičmi, ani so svokrovcami a to som mala perfektné vzťahy s jednými aj druhými
@ariannazara To je smutné…
@nikoletta1712 nieje to smutne, mam manzela dieta a chceme byt sami. S rodicmi som cely rok kazdy den, isli sme tam po veceri.
Nechapem zas toto vydieranie, sme dospely svojpravny ludia.
Koľko máte rokov a máte vlastnú domácnosť?
Posledny silvester som travila s rodicmi. Velmi som chcela byt s nimi. Bol to posledny silvester mojej mami a v podstate aj mojho ocina. Dnes by som dala vsetko preto, aby som mohla byt s nimi. A mam 40r. A bola by som s rodicmi na silvestra kazdy rok.
Posledny silvester som travila s rodicmi. Velmi som chcela byt s nimi. Bol to posledny silvester mojej mami a v podstate aj mojho ocina. Dnes by som dala vsetko preto, aby som mohla byt s nimi. A mam 40r. A bola by som s rodicmi na silvestra kazdy rok.
@anonym_13640c aj my trávime už roky silvester so svokrovcami. Pretože obom rodinám to tak vyhovuje. Je to však z vlastnej vôle, nikto nikoho nenúti, nerobí psychický nátlak. Ak by sme chceli tráviť silvester inde, tiež by to bolo v poriadku.
To ze ty by si dala vsetko za to, aby si bola s rodičmi na Silvestra, neznamená, že autorkina túžba tráviť silvester inak, je zlá, nevhodná, a neváži si, čo má.
@nikoletta1712 nieje to smutne, mam manzela dieta a chceme byt sami. S rodicmi som cely rok kazdy den, isli sme tam po veceri.
Nechapem zas toto vydieranie, sme dospely svojpravny ludia.
@ariannazara Ok
@anonym_autor to prečo ste si zaviedli takú blbosť, že trávite Silvester s rodičmi? A keď skočíte na ich citové vydieranie, tak sa nečuduj. V živote som netrávila Silvestra ani s rodičmi, ani so svokrovcami a to som mala perfektné vzťahy s jednými aj druhými
@anonym_fb9051 V manzelovej rodine to maju tak zauzivane. Aj jeho sesternice a bratranci travia cas s rodicmi. Rodina pokope,su sudrzni. A ked moji rodicia videli,ze tam chodime,chcu aby sme chodili aj k nim. Obaja nasi rodicia maju rakovinu,boli roky,ked sme nevedeli,ci doziju dalsieho roku. Vtedy sme chceli byt s nimi. Lenze teraz su v poriadku a uz by sme si radi uzili aj spolocny cas osamote doma v nasom prostredi.
@anonym_fb9051 V manzelovej rodine to maju tak zauzivane. Aj jeho sesternice a bratranci travia cas s rodicmi. Rodina pokope,su sudrzni. A ked moji rodicia videli,ze tam chodime,chcu aby sme chodili aj k nim. Obaja nasi rodicia maju rakovinu,boli roky,ked sme nevedeli,ci doziju dalsieho roku. Vtedy sme chceli byt s nimi. Lenze teraz su v poriadku a uz by sme si radi uzili aj spolocny cas osamote doma v nasom prostredi.
@anonym_autor to, že to tak majú zaužívané, neznamená, že vy ste povinní v tom pokračovať, najmä, ak vám to nevyhovuje. Pochopila by som, ak by vám tam bolo fajn, chystali by ste spolčone pohostenie, večer by ste sa zabávali, niekto by hral na hudobné nástroje, spev, tanec, ale čumákovať do TV? Mne to pripadá, že ani tak nestoja o vašu spoločnosť, ako o to, ako to vyzerá pred zbytkom rodiny, lebo dediny. A súdržnosť rodiny sa vôbec nemeria tým, či s nimi trávite alebo netrávite Silvestre. My sme boli myslím, veľmi súdržná rodina, oslavovali sme spolu narodeniny, meniny aj rodičia, aj svokrovci s nami. S rodičmi sme boli aj pár krát na dovolenke, veľa krát na výlete, keď bola svokra v kúpeloch, tak sme vždy išli na pár dní za ňou, doopatrovali sme rodičov, aj svokrovcov. Ale nikdy od nás ani jedny ani druhý nechceli, aby sme s nimi strávili Silvestra. Za jedno to nie je pre nás nejaký výnimočný deň a za druhé, každý z nás má o jeho strávení inp predstavu. Neustúpila by som a ešte by som dodala, že sa nedám citovo vydierať ich rečami. Že sme s nimi v kontakte, navštevujeme sa, pomáhame im, ale Silvestra budeme tráviť podľa seba.
Nie netravim,, zvyčajne aj tak o 22.00 zalomim.
To s tymi recami, ze tento rok bude posledny lebo potom ich uz nebude - mm mi odkedy sme spolu hovori, ze su to svokrine posledne sviatky - sme spolu viac nez 20r a svokra uz pochovala vsetkych svatkovcov a furt su to jej posledne vianoce 😂😂😂. A zaujimave je to, ze pred tym sa na silvestra robievala velka vecera pre vsetkych - veeeela ludi, a teraz uz nezvlada tolko ludi pokope a tak chodia s nou vecerat jeden z deti so zenou. Ale svokra ta este aj mne zavrie truhlu 😂😂😂😂
To s tymi recami, ze tento rok bude posledny lebo potom ich uz nebude - mm mi odkedy sme spolu hovori, ze su to svokrine posledne sviatky - sme spolu viac nez 20r a svokra uz pochovala vsetkych svatkovcov a furt su to jej posledne vianoce 😂😂😂. A zaujimave je to, ze pred tym sa na silvestra robievala velka vecera pre vsetkych - veeeela ludi, a teraz uz nezvlada tolko ludi pokope a tak chodia s nou vecerat jeden z deti so zenou. Ale svokra ta este aj mne zavrie truhlu 😂😂😂😂
@prasiatko30 aj dedko mojej kolegyne takto lamentuje už asi dvadsať rokov, ako je mu zle, necíti sa dobre a on už asi zomrie. Raz jej praskli nervy, keď to počúvala od rána asi 8. krát a povedala mu, že vie, že neuschne na slnku. Chvíľu bol kľud a potom nanovo....tiež už časť rodiny odprevadil na poslednej ceste
Nie.
Silvester nieje ziaden extra sviatok. To tam potom mozes ist rovno byvat podla ich vydierania.
Nezomiera sa 1 ci 2 januara. To aj 14.februar moze byt ich posledny aj 5 jun 8 august.....
Nie, na silvestra zalahnem ako zvycajne..
@prasiatko30 aj dedko mojej kolegyne takto lamentuje už asi dvadsať rokov, ako je mu zle, necíti sa dobre a on už asi zomrie. Raz jej praskli nervy, keď to počúvala od rána asi 8. krát a povedala mu, že vie, že neuschne na slnku. Chvíľu bol kľud a potom nanovo....tiež už časť rodiny odprevadil na poslednej ceste
@anonym_autor prečo už dopredu nepoviete, že budete s kamarátmi?to, že druhá strana rodiny je sudrzna je ich vec....keď sme mali menšie dieťa boli sme s nimi, ale nie preto, že by si to rodičia vyžadovali.Nemozes stále robiť rodičom program.
@anonym_fb9051 moja prababka odkedy som sa narodila to hovorila😂dožila sa 95 r.
@anonym_autor ja ťa chápem. 20 rokov vydatá, 44 rokov psychicky vydieraná. Už to neriešim,prežijem a teším sa do práce. Aj tak by som nikam nešla. Ak by som to neurobila,prídu 2-3 týždne urážky, nekomunikácie. Môj súrodenec nebol s rodičmi nikdy a aj tak je najlepší.
@anonym_autor my niesme s rodičmi, chodíme ram medzi vianocami a Silvestrom 😊 ale teda my Silvestra nejako neprezivame celkovo
@anonym_autor nie, moji rodičia majú našťastie svoj okruh kamarátov a aj vlastný život. Posledné roky sme však mali ovdovenu svokru, lebo oni moc spoločensky nežili (ale ani netrvali na tom, aby s nimi byval môj muž, Silvester trávi s kamošmi od svojej puberty). No tento rok už opäť budeme s kamarátmi, doma, lebo máme malé dieťa. Nedajte sa sa vydierať, ako sa urazia, tak sa odrazia - veď im prídete povinsovat neskôr.
@anonym_autor že nárokujú
v živote som nebola na silvestra s rodičmi ani svokrovcami

@anonym_dbab8e U nas v rodine aj okoli deti travia Silvester s rodicmi. Minule roky sme boli u nich na veceru alebo sme isli po veceri a okolo 22 domov. Aj to boli zduti,ze uz ideme. My nedokazeme niekde sediet 6 hodin a cumiet do telky alebo zabavat sa ohovaranim susedov.
@anonym_autor a vy s mužom nemáte vlastny zivot? Program?