icon

Typické svadobné dary v rokoch 1970 - 1989

11. máj 2025

Pomôžte mi, ak ste sa vydávali v týchto rokoch, dostali ste nejaký typický hmotný dar? Napr sadu tanierov s nejakým špeciálnym vzorom? Alebo čosi podobne? 😃 ideme na retro svadbu a chcem skúsiť poloviť zo srandy na bazároch. Vďaka

Strana
z2
cacianka
12. máj 2025
@rorino

Sestra dostala "cibuľka",či tak nejako sa ti volalo hovorovo.Bol to celý servis od polievkovej misy až po kávové šalky s modrým vzorom😀

@rorino cibulák, doteraz je módny (ale cibuľa bolo v podstate granátové jablko)

cacianka
12. máj 2025

svadba 1987. u nás bol zvyk že krstní darovali obedovú súpravu, mám ju nedotknutú doteraz, a celú sadu smaltovaných hrncov (pár kusov ešte mám).
od inej rodiny : 3. kávovar ETA, 2x príbory, 3 sady brúsených pohárov, 3x brúsené vázy, podnos na tortu, džbán, obliečky, 12 rovnakých froté uterákov, 6 bavlnených, asi 4 sady šálok, ďalšie sady pohárov, štamperlíkov, likérok, Zlatú zuzanu, remosku, mixér ETA kombi, malú súpravu hrncov, 2 obrusy, a nejaké drobnosti. Hotovosť.

sendy1977
12. máj 2025
@cacianka

svadba 1987. u nás bol zvyk že krstní darovali obedovú súpravu, mám ju nedotknutú doteraz, a celú sadu smaltovaných hrncov (pár kusov ešte mám).
od inej rodiny : 3. kávovar ETA, 2x príbory, 3 sady brúsených pohárov, 3x brúsené vázy, podnos na tortu, džbán, obliečky, 12 rovnakých froté uterákov, 6 bavlnených, asi 4 sady šálok, ďalšie sady pohárov, štamperlíkov, likérok, Zlatú zuzanu, remosku, mixér ETA kombi, malú súpravu hrncov, 2 obrusy, a nejaké drobnosti. Hotovosť.

@cacianka iba tak z zaujímavosti. Čo ta najviac potešilo a čo si najviac využila ?

cacianka
12. máj 2025
@sendy1977

@cacianka iba tak z zaujímavosti. Čo ta najviac potešilo a čo si najviac využila ?

@sendy1977 hrnce, kávovar, uteráky, obliečky, .
ostatné : Niečo som predala, posunula ako dar na inú svadbu ( 🫣), niečo ešte mám, niečo už vyradené po 30rokoch používania.
Dostala som aj 2 rovnaké sošky, kávové šálky.

Strana
z2