Urobili by ste chlapčekovi dievčenskú oslavu?
Mám čoskoro 5 ročného synčeka, ktorý je naozaj chlapčisko ako sa patrí. Neposedný, milovník strojov a áut, športovec. Akurát,že má dlhé vlasy a často počúvame v rodine,že vyzerá ako dievčatko. Má však rád jednu špecifickú rozprávku, ktorá je asi dievčenská. Hlavnou hrdinkou je dievčatko a jej mačiatko a celé je to vždy trblietavé a ružové 🤣 Nie je to nič závadné, je to veľmi pekná rozprávka, akurát, že je hneď jasné, že je dievčenská. Malý bude mať narodeniny a ako tému si vybral toto. Máme ho prehovoriť na niečo iné, alebo kašľať na to, čo budú iní hovoriť a urobiť to tak, ako si praje?
Len nie že bude z neho gay. Dlhé vlasy, dievčenské rozprávky..... No neviem, chlapčekovi treba robiť chlapčenskú oslavu, lebo potom bude terčom výsmechu a šikany, že je aké malé dievčatko.
@sisska96 Dobrý deň, teta! Nebojte sa, dnes už vieme, že dlhé vlasy a "dievčenské" rozprávky, nevyrobia z chlapcov gayov. Ak ste už merali cestu do okresného mesta, aby ste sa v internetovej kaviarni vedeli pripojiť na internet, môžte navštíviť aj knižnicu a zamestnanci vám iste pomôžu nájsť vhodnú literatúru, aby ste mali istotu, že keď sa vrátite domov, pravnúčatám pokojne môžete pustiť aj rozprávku, kde sú dievčenské hrdinky.
@sisska96 a od muža sa môže chcieť,aby upratoval,kocikoval bábo,pral,varil,to už zrazu nie je dievčenské? Ako hra s bábikou,hra s kuchynkou,detským vysávačom? Veď mal držať iba zbrane a behať ako Superman.
Normálne neverím.
A inak,sikanovat dieťa,ktoré sa hrá s bábikami,alebo ma dlhe vlasy,môže žiaľ iba dieťa,čo má mater,áno mater,nie matku,ktorá ho proste ovplyvňuje a aj ked nie priamo,aj keď žiaľ možno aj priamo ,podnecuje k tej šikane. Môj syn,je od narodenia medzi dievčatami,naj kamoška je dievča. Hrajú sa,normálne jeden 10,ročný a jedenásťročná s maileg mysickami a? Nebehaju po ihrisku s mobilom a hudbou a tak,ale si daju deku a hraju sa. Aké sokantne. A je im fuk,čo kto. Ďalej môj 10rocny syn,behá so svojou 20 mesacnou neterou a hra sa s ňou,aj hodinu. Baví ho to. A? Ma ju ako babiku. Kočíku je ju od narodenia. Áno,aj jazdí na aute. Rozmýšľam,to je jediné asi echt mužské. Len nabudúce zaťa dodrbem,keď si bude dcéru prebalovať,že žiaľ,to je dievčenská rola. On má ísť robiť brmbrm. Choré názory poniektoré tu....
Nechaj mu vlasky po akych tuzi. A oslavu? Daj tam prvky co si žela a aby ,,ludia" nepovedali. Modre, zelene balony
@aurora33 čo urobila konkrétne autorka,že je sedlana?
Pozerala som ten obrázok čo ste tu dali, spravila by som to tak, že by som použila motív tej rozprávky, ale výzdobu by som ladila do takých farieb ako je napríklad tyrkysová na obrázku, alebo nejaká pekná neutrálna tmavomodrá,biela. Čiže napríklad torta by mohla byť chlapčenská modrá ale na vrch by som dala postavičky s tej rozprávky...
@shee11 pozri sa, autorka sama píše, že jej chlapec ma dlhé vlasy a boji sa čo z toho ľudia urobia, ak bude mať oslavu na motív rozprávky. Sama tu s tým začala. Tak buď si stojim za svojim rozhodnutím a ak sa bojím tak to nerobím. Mne to príde že ona sama tu prišla po pochvalu aká je super že ma chalana s dlhými vlasmi. A ak niekto na to náhodou poukaze tak je zaostalý. Akože wtf?
@maciatkolulu zveličuje. Nik nič nenapísal o tom že deti nemaju práva. A ona do toho ešte zakomponuje facky. Absolútne preháňa a zveličuje.
Použila by som postavičky a ostatné doplnky na tortu a nič trblietavé by som nerobila ak by si to vyslovene neželal. Modré balóny s tyrkysovp zeleňou a tyrkysové obrúsky...nemusís to byť trblietavé...ale ak chce trblietky mal by trblietky🤷mohla by som všetkých ostatných okaslat
Ty na úvod napíšeš: ,,Akurát,že má dlhé vlasy a často počúvame v rodine,že vyzerá ako dievčatko" a pýtaš sa náš prečo všetci riešime vlasy???
@shee11 hrozne
Presne tento štýl je na chlapcoch fakt hrozny
Ešte odhadujem že ma vpredu ofinu co mu nonstop pada do očí...
@simona20201309 hej také zanedbané pačesy.
@maciatkolulu ja neodsudzujem ružové tričko na chlapovi, ani dlhé vlasy na mužovi, v podstate ani na malom chlapcovi, pokiaľ ten chlapec aj napriek tomu vyzerá ako chlapec. Ale mať chlapca s tým, že si ho každý pletie s dievčaťom je z môjho pohľadu nepochopitelne. A áno, snažím sa vstiepovat deťom zdravé hodnoty a nikdy nebudem podporovať gender ani ich nebudem učiť že robiť z malých chlapcov transky je ok....
Neučím ich odsudzovať ale vytvoriť si zdravý názor. Aby vedelo že nemusi ísť s davom a na všetko co sa vymyká normálu kričať,,wau super" len aby naaaaahodou nevytrcala z davu
Moja dcéra má rada Sonica a už druhý rok bude mať tú tému na oslave, takže na tom nevidím nič zlé keď chce takú tému, je to jeho oslava, a dlhé vlasy u chlapcov sú rozkošné podľa mňa
@simona20201309 prosím? Dlhé vlasy na chlapcovi robia z neho trans? Dúfam,že som to zle pochopila....veľmi v to dúfam.... Lebo aj dievčatko môže byť s krátkymi vlasmi na chlapca,v modrom tričku s bagrom a bez nausniciek a to je čo potom,tiež trans? Ja dúfam,že to tak naozaj nemyslíš.... Ja mojim deťom vstepujem najmä toleranciu a slušnosť a to,že každému sa môže páčiť niečo iné. Aj žene vyhovuje jednej cop a dlhé vlasy,druhej nakrátko. Aj dievčatkám. Takže toľko k vlasom. Ale myslím,že stačilo,téma je o oslave. Ktorá kľudne môže byť akú si ju želá dieťa. Lebo asi vieš,že pokiaľ by človiečik aj bol opačne orientovaný,tak to mamka nezmení,ani tým,že by ho vyholila a spravila hard vojnovú oslavu s maskami a čiernou tortou 🤷ty na ňu pozvaná nie si,takže sa nemusíš rozčuľovať. A neodporúčam ti ísť na nákup do AT. Tam je bežné ,že sú dlhovlasi chlapci.
PS. Pozdravuje moje "dievčatko",musím ho naučiť,že mačka sa nehľadia,ale kope,je to mužnejšie👍😓
@shee11 no a to naše samé dievčata a je to hrdý a zaľúbený chlap(do dievčatá,ale pssst)🤣
Neviem, ci autorka stihas, ale na Shein/Temu je kopec dekoracii na tu rozpravku, aj ked zadas gabby's dollhouse cake, mas rozne inspiracie 🙂
https://m.shein.com/eur/47pcs-Dollhouse-Themed-...
https://craftytoppers.com/wp-content/uploads/20...
https://i.etsystatic.com/44698175/r/il/185a30/5...
@maciatkolulu
@shee11 dievčata, mne sa zda, že ste to poňali troska zo zlého konca. Napríklad som už písala, môj chlapec chcel domček pre bábiky tak ho dostal. Dcéra bežne nosí do skoly cierne tričká s logom metalovej kapely. Takže tu nemusíte spamovat chalanov s dlhými vlasmi, alebo prehnane pisat, že je normalne kopať do mačky. Toto uz veľmi hrotíte.
Každá jedna tu písala autorke, ze je normalne urobiť chlapcovi oslavu akú on chce. Jediný kto to tu stále riešil je autorka. Zrejme ma v sebe niečo nespracovane.

@koniarova a teraz sa prejavila najvacsia sedlacka zo vsetkych, gratulujem 👍🏻
Autorka, sprav mu oslavu po akej tuzi☺️. Treba ignorovat a potlacit do uzadia tupcov a obmedzenych ludi. A aj keby chcel ruzovo fialove ciro na hlave tak nech ho ma a detto oslava. Ostatnych do toho velke nic ✌🏻