Urobili by ste chlapčekovi dievčenskú oslavu?
Mám čoskoro 5 ročného synčeka, ktorý je naozaj chlapčisko ako sa patrí. Neposedný, milovník strojov a áut, športovec. Akurát,že má dlhé vlasy a často počúvame v rodine,že vyzerá ako dievčatko. Má však rád jednu špecifickú rozprávku, ktorá je asi dievčenská. Hlavnou hrdinkou je dievčatko a jej mačiatko a celé je to vždy trblietavé a ružové 🤣 Nie je to nič závadné, je to veľmi pekná rozprávka, akurát, že je hneď jasné, že je dievčenská. Malý bude mať narodeniny a ako tému si vybral toto. Máme ho prehovoriť na niečo iné, alebo kašľať na to, čo budú iní hovoriť a urobiť to tak, ako si praje?
Autorka - môj syn vo veku tvojho miloval ružovú šiltovku s my little pony potlačou, myslím, že aj trblietky tam boli.. Nosil ju všade a síce kde- kto mal blbý komentár, nevidela som dôvod ju synovi zakázať.
Teraz je z neho chlapčisko ako každé iné, ružová je fuj, dievčatá sú trápne a my little pony jedine cez jeho mŕtvolu.. 🤪
Takže ja byť tebou, urobím mu oslavu akú chce..
@maciatkolulu hlavne nech sú všetky naše deti zdrave a šťastné
💚
Netreba sa pri téme o vlasoch nechať vytočiť do nepríčetnosti.
Nasa dcerka zas milovala masinku Tomasa, neter hasica Sama. Takze boli oslavy na ten styl. U dievcat sa vsak stale ludia na to inac pozeraju, ked ich bavia "chlapcenske" zalezitosti. Tak len z toho dovodu by som sa mozno trosku obavala, ze by navstevnici mohli mat blbe poznamky, pripadne sa mu kamarati mohli posmievat.
Závisí od toho, kto bude na oslave...lebo môžu ho vysmiat. V takom veku by som radšej vysvetlila... veď už ide do prípravky. K tomu má ešte dlhé vlasy....môže to zle dopadnúť.
Ja som bola ninja korytnacka a hravala som sa s vojacikmi,barbina v mojom repertoari nebola,ak sa mi nahodou dostala do ruky,nevedela som co s nou….ked ma chlapec rad trblietky,tak nech ich ma 🙂 je to v pohode,nic to neznamena
Ja som práveže niekde čítala, že z psychologického hľadiska zdravých malých chlapcov priťahuje ružová farba, lebo ich priťahujú dievčatká (oblečené v ružovej).
Sprav synovi oslavu akú chce on. Veď má 5 rokov. Tak hádam zvedavej babičke či susede, vie povedať prečo si vybral tento motív.
K vlasom sa nevyjadrujem, nakoľko chápem, že je to vaša vec.
Ja by som dala tyrkysové obrusy ako je ten obrázok s labkami na tortu normálne tieto postavičky z rozprávky. Veď je tam veľa unisex postavičiek. Bielo modro tyrkysové balóny. Trblietky strieborné a hotovo. Veď sa to dá pekne zladiť do chlapčenska.
V mojom okolí inak par chlapcov malo dlhé vlasy naozaj dlhé a potom ich boli darovať ☺️
Ešte je malý a keď sa mu to páči nevidím na tom nič zlé ani zvláštne ani čudné. Veď je to dieťa. Nikoho si netreba všímať a o pár rokov sa natom budete smiať spoločne 😊
Veď ako písali zladíte s modrými balónmi a hotovo. Nikdy nezabudnem nato ako som prišla raz do škôlky a môj tam kočíkoval bábiky.😊😄 Učiteľky vraveli stále,že on rád sa hrá s kocikom. Možno preto,že to nemal doma. On bol vždy taký jemný ,milučký a mal najradšej plyšáky zbierali snáď všade a hlavne v Bille čo boli. To hp drdržalo lho. A nikdy nezabudnem ako s nami cestovala bábika Ema až do Talianska ked mal tuším dva roky. Celou cestou ju držal na kolenách a aj spával s ňou.A potom podrástol a prešlo ho to.To deti majú také obdobia. Oni nie sú ako dospelý a určite to nič naznačuje iné. Rovnako ako aj dospelý..Niektorí muži majú radi romantické aj telenovely a ženy naopak bojové filmy.
@tamitamitami to je ako moja, paci sa jej Hulk, Batman, Superman a v dievcenskych oddeleniach to neviem najst a tiez to kombinujem s niecim dievcenskym.
je to jeho oslava pánom je on
🤗
@autorka ono je to asi narocne, predpokladam, ze ti na tom najviac neprekaza to, ze chlapcek pozera a ze to na oslavu chce, ale ze co na to ti ostatni, ktori tam budu a ktori vedia komentovat, castokrat velmi nestastne a nevhodne vsetko a zmestit sa do vsetkych tych predstav okolia, je niekedy narocne nielen pre dievcata ale aj pre chlapcov.
Podla mna dieta ma pravo na to, aby preskumavalo aj dievcensky svet a chcelo k nemu pasovat. Za mna by bolo zaujimave vediet, co ho zaujalo, ktora postava, a ci to napr. nepozera vela deti v skolke, nevyjadrila sa oblubena pani ucitelka, ze je to pekna rozpravka, tie motivy deti mozu byt rozne. Rozpravocku ja nepoznam, no pozrela som si postavicky, ktore tam su a kedze viem, ze slovensky svet je drsny aj bez nejakeho odklonenia sa od normy, v comkolvek, tak by som urobila kompromis - lego je fajn hracka aj pre chlapcov, teda darcek taky preco nie, vybrala by som sadu ktora je viac neutralna, pretoze tam vidim aj auticko a zvieratka.
Knizky su pre vsetkych, teda tam akukolvek s danym motivom vies ziskat a tortu a vyzdobu nemusis hrotit do brutalne ruzovej, kedze farby serialu vidim aj bielu a taku modrofialovu - teda vies to vyskladat tak, aby to nekricalo a aby si syncek oslavu uzil.
Ostatne vies vybavit vlastnymi komentarmi a aj vyberom hosti, clovek nemusi mat na oslave vsetky susedy, ktore su neprijemne a vies to o nich - pripadne sa vediet vlastneho dietata zastat este skor ako stihnu susedy alebo rodina cosi zbabrat.
Lego pozeram, ze maju aj ako domcek, co sa hodi vsetkym aj ako lod a dobrodruzstva na nej.
Drzim palce nech sa najma syncekovi oslava paci. Prajem mu najma prajne okolie, ktore nebude riesit jeho vlasy, ani to, ci sa mu nahodou nepaci ruzova, pretoze to ozaj nemusi nic znamenat. To by som inak dopriala nam vsetkym. My sme sa niekedy zasekli ozaj este viac ako v 19.storoci.
Určite podľa syna. 🙂 a dlhé vlasy no a?
Ako dopadla oslava??

@simona20201309 "urobia toto svojmu synovi"?
Akože čo také hrozne mu urobia?
A aby som ti aj odpovedala - lebo dieťa chce mať dlhé vlasy a ja osobne to nepovažujem za vec, v ktorej by mal rodič trvať na svojom názore, za predpokladu, že sú vlasy čiste s dieťaťu nevadí česanie. 😉