V akom veku pozvať domov Mikuláša?
Dobrý deň, v akom veku ste si zavolali domov mikuláša, prípadne aj anjela a čerta? Dcérka bude mať v decembri 2,5roka a chceli by sme ju takto prekvapiť, nebude mať z toho strach?
@as1184 nikdy, známa vo veku 3 a 5 rokov, trojročná dcéra sa potom vyše dvoch rokov zajakávala. A to nemal so sebou ani čerta, len anjela. Toto má byť prekvapenie? Akože naozaj?
@as1184 Prosim ta nevytvaraj dietatu traumu takymito saskarnami. Mikulasa mozete mat v meste na nejakej akcii a dieta sa samo rozhodne, ci k nemu chce alebo nechce prist. Volanim maskar domov narusis doveru v bezpecnost domaceho prostredia. Svoje nesplnene sny si realizuj na tematickych party pre dospelych a nerob traumu dietatu. Fuj a hnus taketo matky.
Nikdy. Držíme tradiciu z detstva, večer si vyčistíme topanky a ráno v nich najdeme balíček.
Syn mal takmer dva roky kedy sme mali v robote Mikuláša, čerta, anjela a teda užíval si to 🫣😄 hlavne sa hral s certom. Domov sme ho nevolali nikdy, načo..
Asi je to tym, ze sme ho nikdy nestrasili ci sme sa mu nevyhrazali. Nemal sa prečo báť.
Ty si poznáš dieťa. Kamarátka to urobila raz, zaplatila si Mikuláša a anjela domov. Mikuláš spustil " hou hou hou poslúchal tu niekto ? "
4 ročný sa počúral, pokakal a plakal ešte niekoľko hodín.
Chcela pekné video, spomienku a má spomienku tak akurát na traumu syna.
Dnes tí Mikuláši a spol.sú snáď v každej dedine , hromadne organizovaní. Nestačí takto ?
@as1184 asi sa bude báť. Vezmi ju radšej na akciu, kde uvidí Mikuláša z diaľky.. Môžete sa skúsiť priblížiť, môžeš sa jej opýtať, či chce ísť bližšie k Mikulášovi a uvidíš reakciu a podľa toho sa zariadiš. (Robia Mikulášov v nákupákoch a kadetade). Keď nebude chcieť ísť, nech ostane s ockom a choď akože ty a vybav jej balíček, ktorý potom dostane od vás, už samotný menežment je na vás, či vezmete tašku a schováte a v dave ľudí to potom cestou naspäť k nim z tašky vytiahneš po ceste "od Mikuláša" alebo ako si to dohodnete s mužom. A takisto môžeš dcérke povedať, čo ti Mikuláš o nej povedal (že si má lepšie zúbky umývať, alebo akú už vec chceš na nej naprávať). Ja som to s deťmi nerobila, nemám rada tieto rozprávky, ale ak chcete teda prostredníctvom Mikuláša pôsobiť na dieťa, môžete skúsiť takto bez tohto, aby musela ísť k Mikulášovi. (Ale zas keď bude chcieť, bude tam možnosť).
Hlavne s ohľadom na povahu dieťaťa. Ja som to neznasala, doteraz si pamatam ako som sa schovávala pod stolom alebo závesom. Mojim deťom by som to neurobila, lebo sú citlivé - nenútila som ich ani chodit v ten mikulassky deň do skolky, ak nechcu. ( vtedy trojročná chcela ísť , vedela, že je to prezlečený človek, ale aj tak sa zo stresu na tej lavičke pocikala)
Nikdy a keďže mám veľké deti ani nebudem
Nikdy
@as1184 Prosim ta nevytvaraj dietatu traumu takymito saskarnami. Mikulasa mozete mat v meste na nejakej akcii a dieta sa samo rozhodne, ci k nemu chce alebo nechce prist. Volanim maskar domov narusis doveru v bezpecnost domaceho prostredia. Svoje nesplnene sny si realizuj na tematickych party pre dospelych a nerob traumu dietatu. Fuj a hnus taketo matky.
@anonym_2157e5 Nepoznáte ma, tak neurážajte, tú poslednú vetu ste si mohla odpustiť.
Ja si amatam, ze sme si doma cistili cizmu a rano bol balicek...Mikulasa sme videli max v kostole kde rozdaval balicky. Nenapadlo by ma volat takuto "sluzbu" domov
V škôlke ho videli 🤷🏼♀️. Tam to končí. Každý rok im umelým snehom spravím stopy po zemi a to im k radosti stačí 🙂
@as1184 nikdy. Unas chodi v noci ked deti spaia..ozajstneho bude mat v skolke cez den
@as1184 u nás to robí obec, že chodia normálne domov, minuly rok úplne v pohode, to malo dieťa nejakých 20 mesiacov, a uvidíme ako tento 🙂 boli len Anjel s Mikulášom a žiadna trauma…odišli a hneď vrh na balíček :D
@anonym_2157e5 traumu z Mikuláša?🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Aha zabudla som, novodobé deti fičia na Krampusoch😅z toho traumu nemajú
Nikdy
Moja staršia dcéra ani do škôlky vtedy nechcela ísť
nikdy.. chodi do skolky, to bohate staci 😁
Nikdy,
chodili sme na Mikuláša do mesta, mali aj v škôlke, občas sme nejakého stretli v obchoďáku.
Ty poznáš svoje dieťa, či sa bude báť, my nevieme. Moja do 3 rokov pozerala len tak z diaľky, vyslovene sa nebála, ale bližšie isť nechcela.
Môj názor: volať domov je zbytočné, dnes je už kopec akcií s Mikulášom, kde môžte ísť.
@as1184 pravdepodobne bude. Ale ty musis najlepsie poznat jej osobnost. Externy naozajstny Mikulas & spol. (ani jeho cinska blikajuca hrajuca zmensenina) nie je ziadna povinnost. Skor spolu cistite a na rafinovane miesta umiestnujte cizmicky, on sa nejaky stedry Mikulas pritrafi...
Nie, nie a nie. Moja 2r mala stres len ísť ku dverám vziať balíček, Mikuláš tam ani nebol. Malé deti tomu fakt ešte nerozumejú, navyše v zime podvečer je tma, to nepridáva na pocite bezpečia.
1,5 aj 2,5 a teraz bude ako 3,5r :D nastastie nevychovavam bojka, co sa boji vsetkeho, takze sa velmi tesi 🙂 mikulasa robi bud moj oco alebo svokor 🙂 cely kostym som kupovala ja, vse tip top.
Prečo? Načo? 2,5 ročne decko, ktoré absolútne nechápe, kto je Mikuláš budú premotivovaní rodičia stresovať.
nikdy sme domov nevolali
a to je skutočne maličké dieta , vie ti vlastnými slovami povedat kto je to mikuláš, prečo prišiel, prečo tam je čert , prečo anjel odpoved aspon 5 slovami aby chápalo podstatu
Veď si ho zavolaj. Ale pre seba. Hádam neveríš tomu, že 2,5 ročne dieťa chápe, kto je Mikuláš a o čo sa mu jedná 😁😁😁
V škôlke ho videli 🤷🏼♀️. Tam to končí. Každý rok im umelým snehom spravím stopy po zemi a to im k radosti stačí 🙂
@denkabemommy to je super nápad 👍

@as1184 nikdy