icon

V akom veku pozvať domov Mikuláša?

as1184
26. okt 2025

Dobrý deň, v akom veku ste si zavolali domov mikuláša, prípadne aj anjela a čerta? Dcérka bude mať v decembri 2,5roka a chceli by sme ju takto prekvapiť, nebude mať z toho strach?

Strana
z2
minenkaa
26. okt 2025

@as1184 nikdy

anonym_10e103
26. okt 2025

@as1184 nikdy, známa vo veku 3 a 5 rokov, trojročná dcéra sa potom vyše dvoch rokov zajakávala. A to nemal so sebou ani čerta, len anjela. Toto má byť prekvapenie? Akože naozaj?

anonym_2157e5
26. okt 2025

@as1184 Prosim ta nevytvaraj dietatu traumu takymito saskarnami. Mikulasa mozete mat v meste na nejakej akcii a dieta sa samo rozhodne, ci k nemu chce alebo nechce prist. Volanim maskar domov narusis doveru v bezpecnost domaceho prostredia. Svoje nesplnene sny si realizuj na tematickych party pre dospelych a nerob traumu dietatu. Fuj a hnus taketo matky.

barka1
26. okt 2025

Nikdy. Držíme tradiciu z detstva, večer si vyčistíme topanky a ráno v nich najdeme balíček.

anonym_47c8ff
26. okt 2025

Syn mal takmer dva roky kedy sme mali v robote Mikuláša, čerta, anjela a teda užíval si to 🫣😄 hlavne sa hral s certom. Domov sme ho nevolali nikdy, načo..
Asi je to tym, ze sme ho nikdy nestrasili ci sme sa mu nevyhrazali. Nemal sa prečo báť.

0silvia0
26. okt 2025

@as1184 chodte pozriet mikulasa na namestie, to staci.

anonym_764b38
26. okt 2025

Ty si poznáš dieťa. Kamarátka to urobila raz, zaplatila si Mikuláša a anjela domov. Mikuláš spustil " hou hou hou poslúchal tu niekto ? "
4 ročný sa počúral, pokakal a plakal ešte niekoľko hodín.
Chcela pekné video, spomienku a má spomienku tak akurát na traumu syna.
Dnes tí Mikuláši a spol.sú snáď v každej dedine , hromadne organizovaní. Nestačí takto ?

mikadooo
26. okt 2025

@as1184 asi sa bude báť. Vezmi ju radšej na akciu, kde uvidí Mikuláša z diaľky.. Môžete sa skúsiť priblížiť, môžeš sa jej opýtať, či chce ísť bližšie k Mikulášovi a uvidíš reakciu a podľa toho sa zariadiš. (Robia Mikulášov v nákupákoch a kadetade). Keď nebude chcieť ísť, nech ostane s ockom a choď akože ty a vybav jej balíček, ktorý potom dostane od vás, už samotný menežment je na vás, či vezmete tašku a schováte a v dave ľudí to potom cestou naspäť k nim z tašky vytiahneš po ceste "od Mikuláša" alebo ako si to dohodnete s mužom. A takisto môžeš dcérke povedať, čo ti Mikuláš o nej povedal (že si má lepšie zúbky umývať, alebo akú už vec chceš na nej naprávať). Ja som to s deťmi nerobila, nemám rada tieto rozprávky, ale ak chcete teda prostredníctvom Mikuláša pôsobiť na dieťa, môžete skúsiť takto bez tohto, aby musela ísť k Mikulášovi. (Ale zas keď bude chcieť, bude tam možnosť).

kleopatra114
26. okt 2025

Hlavne s ohľadom na povahu dieťaťa. Ja som to neznasala, doteraz si pamatam ako som sa schovávala pod stolom alebo závesom. Mojim deťom by som to neurobila, lebo sú citlivé - nenútila som ich ani chodit v ten mikulassky deň do skolky, ak nechcu. ( vtedy trojročná chcela ísť , vedela, že je to prezlečený človek, ale aj tak sa zo stresu na tej lavičke pocikala)

katica06
26. okt 2025

Nikdy a keďže mám veľké deti ani nebudem

anonym_d6ea81
26. okt 2025

Nikdy

as1184
autor
26. okt 2025
@anonym_2157e5

@as1184 Prosim ta nevytvaraj dietatu traumu takymito saskarnami. Mikulasa mozete mat v meste na nejakej akcii a dieta sa samo rozhodne, ci k nemu chce alebo nechce prist. Volanim maskar domov narusis doveru v bezpecnost domaceho prostredia. Svoje nesplnene sny si realizuj na tematickych party pre dospelych a nerob traumu dietatu. Fuj a hnus taketo matky.

@anonym_2157e5 Nepoznáte ma, tak neurážajte, tú poslednú vetu ste si mohla odpustiť.

kitycat
26. okt 2025

Ja si amatam, ze sme si doma cistili cizmu a rano bol balicek...Mikulasa sme videli max v kostole kde rozdaval balicky. Nenapadlo by ma volat takuto "sluzbu" domov

denkabemommy
26. okt 2025

V škôlke ho videli 🤷🏼‍♀️. Tam to končí. Každý rok im umelým snehom spravím stopy po zemi a to im k radosti stačí 🙂

slavomira236
26. okt 2025

@as1184 nikdy. Unas chodi v noci ked deti spaia..ozajstneho bude mat v skolke cez den

anonym_b10c49
26. okt 2025

@as1184 u nás to robí obec, že chodia normálne domov, minuly rok úplne v pohode, to malo dieťa nejakých 20 mesiacov, a uvidíme ako tento 🙂 boli len Anjel s Mikulášom a žiadna trauma…odišli a hneď vrh na balíček :D

moony99
26. okt 2025

@as1184 ku nám chodil každý rok,zhruba od 2 rokov až kým dcéra tomu verila😃a vždy sa tešila,povedala básničku a dostala balíček,doteraz na to v dobrom spomína.

anonym_1f7432
26. okt 2025
@anonym_2157e5

@anonym_2157e5 traumu z Mikuláša?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Aha zabudla som, novodobé deti fičia na Krampusoch😅z toho traumu nemajú

glorikarebeka
26. okt 2025

Nikdy
Moja staršia dcéra ani do škôlky vtedy nechcela ísť

denden77
26. okt 2025

nikdy.. chodi do skolky, to bohate staci 😁

anonym_f8a94b
26. okt 2025

Nikdy,
chodili sme na Mikuláša do mesta, mali aj v škôlke, občas sme nejakého stretli v obchoďáku.
Ty poznáš svoje dieťa, či sa bude báť, my nevieme. Moja do 3 rokov pozerala len tak z diaľky, vyslovene sa nebála, ale bližšie isť nechcela.
Môj názor: volať domov je zbytočné, dnes je už kopec akcií s Mikulášom, kde môžte ísť.

euka210
26. okt 2025

@as1184 ja toto nepochopim 🤦‍♀️ ...načo taketo somariny? Male deti sa casto Mikulasa boja. V cerkvi u nas si k nemu chodia po balicky a tie male deti sa casto boja a bud ide aj rodic alebo ani nejdu.

euka210
26. okt 2025
@denden77

nikdy.. chodi do skolky, to bohate staci 😁

@denden77 presne...maju ho v skolke, skole, v meste, v kostole...

madeincssr
26. okt 2025

@as1184 pravdepodobne bude. Ale ty musis najlepsie poznat jej osobnost. Externy naozajstny Mikulas & spol. (ani jeho cinska blikajuca hrajuca zmensenina) nie je ziadna povinnost. Skor spolu cistite a na rafinovane miesta umiestnujte cizmicky, on sa nejaky stedry Mikulas pritrafi...

anonym_c9af8f
26. okt 2025

Nie, nie a nie. Moja 2r mala stres len ísť ku dverám vziať balíček, Mikuláš tam ani nebol. Malé deti tomu fakt ešte nerozumejú, navyše v zime podvečer je tma, to nepridáva na pocite bezpečia.

cyberk
26. okt 2025

1,5 aj 2,5 a teraz bude ako 3,5r :D nastastie nevychovavam bojka, co sa boji vsetkeho, takze sa velmi tesi 🙂 mikulasa robi bud moj oco alebo svokor 🙂 cely kostym som kupovala ja, vse tip top.

anonym_095291
26. okt 2025

Prečo? Načo? 2,5 ročne decko, ktoré absolútne nechápe, kto je Mikuláš budú premotivovaní rodičia stresovať.

sara07
26. okt 2025

nikdy sme domov nevolali
a to je skutočne maličké dieta , vie ti vlastnými slovami povedat kto je to mikuláš, prečo prišiel, prečo tam je čert , prečo anjel odpoved aspon 5 slovami aby chápalo podstatu

koniarova
26. okt 2025

Veď si ho zavolaj. Ale pre seba. Hádam neveríš tomu, že 2,5 ročne dieťa chápe, kto je Mikuláš a o čo sa mu jedná 😁😁😁

anonym_10e103
26. okt 2025
@denkabemommy

V škôlke ho videli 🤷🏼‍♀️. Tam to končí. Každý rok im umelým snehom spravím stopy po zemi a to im k radosti stačí 🙂

@denkabemommy to je super nápad 👍

Strana
z2