Veľa darčekov
Ahojte, ako by ste sa chovali,alebo akoby ste reagovali ked by z vasej rodiny určite osoby nakupovali vasmu dieťaťu (3r) neskutočne hromady darčekov.na Vianoce maximum..ja na to niesom zvyknutá, u nas sa kupovalo nemorálne, tp co sme chceli a niečo navyše .ide o švagrinú. Minulý rok od nej dostala mala ked som to rátala cca viac ako 20 darčekov ,stavebnice, babiky asi 2 ,oblečenie, topánky, kt aj tak nenosila lebo to nieje moj štýl a nepacilo sa mi a vôbec to nebolo vhodné pre tak male dieťa ..ona je tu málo, zije v irsku a deti zatiaľ nemá. Každý rok som z toho vykoľajena aj som potom povedala taktne ze to nieje správny prístup ,ze ja moje dieťa chcem vychovat aby nebralo Vianoce materialisticky ale hlavne, ona sa vôbec nevedela zahrať, lebo kedno otvorila a uz jej davali druhý balik a vlastné cely cas iba rozbalovala a potom sme sli domov keďže to trvalo asi 3 hodiny dokopy. A. Tieto Vianoce zase..uz som videla tie kopy co nas cakaju ,co zase vsetko nakúpila a veru je toho este viac.som z toho sklamaná lebo oni vedia aky mám názor a aj tak stále robia toto. Svokra to isté..ppvie že nekúpi vela ze ma chápe a ze je to správne ,ze presne, dieťa sa stym ani nevie zahrať a užiť si ked je toho kvantum..ale príde sviatok a uz je to zabudnutého a zase
Lahka pomoc... z toho kvanta zober domov iba jednu vec a malej pred vsetkym obecenstvom povedz, ze ostatne hracky bude mat u babky aby sa mala s cim hrat, ked pride. Oblecenie posluzi ako nahradne. Nechcas jej to to tam na vianoce, narodky, meniny... bude o to zakopavat sama...
Zobrala by som co sa hodi a paci a hotovo. V pripade ze by som musela zobrat vsetkotak zobrala by som apotom pekne krabica a predalaby som.
Prečo by to malo byť drzné, je fajn podľa mňa tie darčeky rozdeliť. Ono keď je ich až moc, dieťa si ich ani nemá šancu proste užiť. Takto ich dostane aj tak
Drze? Premna by to nebolo drze. Chce kupovat nech kupuje jej peniaze.
Tak tá svagrina za to utratí peniaze, určite to mysli v dobrom a chce svojej neterke dopriať. Mna sa napr.sestra spýtala, že čo má detom kúpiť, keď ona deti nema(rozumej, že neni moc spravodlivé, aby ona kupovala mojim detom, keď ona ich nemá), tak som povedala, nech im nekupuje nič, lebo to pocuvam každý sviatok🤷🏻♀️Tie darčeky, čo nepoužijete mozes darovať nejakej sociálne slabšej rodine, pripadne jej muž môže dohovoriť, že veci mate dosť, nech si šetrí peniaze. Určite by som nerobila nejaké teatrálne gestá, čím by som ju mohla urazit, lebo si v podstate ukrojila zo svojho blahobytu, aby dopriala tvojmu dietatu.
U nas toto robievala.svokra a veru sa aj urazila keď som jej povedala ako si to predstavujem... Potom keď išla do dôchodku a uvedomila si koľko peňazí mina trocha sa ukludnila... Ale potom sa do práce vrátila a robí zase to.iste... nebudem klamať že má to nenahnevalo... Mikuláš pre tri deti vyzeral akoby bol pre detský domov (fotka čo dostali od babky priložená, bolo to deň po mikulasovi, ešte dostali v škole a od nás a dala tam.uz druhý krát darček synovi k meninám pritom mu už dala jeden cel leto a tvrdí že nedala)..
ja som to samozrejme rozdala.o to nejde, ale mňa hnevá ako to vplýva na deti.. ja z nich proste nechcem dudleyho dursleyho z Harryho Pottera - čo reval že dostal 36darcekov a minulý rok ich dostal 37 - proste nechcem.. peniaze na darčeky máme ale nechcem im dať čokoľvek na svete.. svokra prišla k nám, dala rovno deťom že to doniesol Mikuláš a ja im darmo budem vysvetľovať že to je veľa.. nevravím že to nechápu, sami to povedia ale aké budú mať očakávania do budúcna? A v neposlednom rade si myslím že svokra by si mala svoje peniaze odkladať na svoju potrebu...
Ja chápem že ich má rada, ja chapem že ich chce rozmaznat, aj chapem že ona ako dieťa nemala.dostatok a preto to robí - ale takto sa to nerobí - hlavne ak vie že s tým nesúhlasíme s mužom a do telefónu povie že kupovala len trocha...
Ak tak chce dávať ktosi deťom nech dáva, je to jeho rozhodnutie.. ale mne sa to nepáči a je mi ľúto že to nerešpektuje... Neviem čo s tým urobiť..
ty si minule pisala o svagrinej a obleceni, co nakupila zlu velkost v UK? Toto si musis vyriesit sama, darmo ti my povieme, aby si si to s nou odkomunikovala.
Niečo schovám na neskor, niečo predám na bazári a kúpim co potrebujem, niečo venujem tomu kto nemá a aj ked mam na veci iný názor nekazim si preto rodinné vzťahy. Jedna vec ze pochopí až keď bude mať vlastné deti a druha vec je ze každý z nás je proste iný. A ešte jednu vec robíme nerozbalujeme všetko len na štedrý deň, hlavne keď je toho príliš veľa. Pekne sviatky prajem
Dala by som dietatu vybrat tri darceky a ostatne by sme zaniesli detom do detskeho domova. Vsetko by prirodzene vedeli ti, ktori sa v mnozstve darcekov nevedia krotit. Alebo dalsia moznost predat darceky na bazariku a peniaze dietatu odlozit a kupit nieco rozumnejsie - lyziarsku vystroj, knihu, bicykel...ale to sa uz dietatu v troch rokoch tazsie vysvetluje. Myslim, ze ten, kto dieta zahrna neprimeranym mnozstvom darcekov, si nieco kompenzuje. Ja by som to dala do toho DD, alebo sa obratila na organizaciu, ktora pomaha socialne slabsim a hracky by putovali detom, ktore ich maju malo
Ja by som to vzala a čo sa mi nebude páčiť tak by som to podarovala.
bolo by mi to maximalne jedno, ze sa urazi, lebo jej je maximalne jedno, ze ti nevhodnym sposobom zasahuje do vychovy. Mozno by som ju este tento rok upozornila, ze si si zohnala kontakt na DD a ak na buduce Vianoce bude darcekov viac ako dva, ostatne poputuju tam. Aj by som jej ten kontakt ukazala. Myslim ze dospelej priemerne inteligentnej osobe nemusis vysvetlovat preco to robis. Preco ta trapi, ze sa urazi? Ju zaujimaju tvoje pocity? Ludia si k nam dovolia tolko, kolko im dovolime my. Ved sa to da povedat slusne, nie arogantne, to v ziadnom pripade.
možno toľkým množstvom kompenzuje to, že je ďaleko a chce jej vynahradiť celý rok. je to pre nu, zobrala by som to. ale slušne by som povedala švagrine, že nech toľko darčekov naraz nekupuje.
samozrejme, ze mas pravo jej to odoberat, ved jej das vybrat, neberies vsetko. Ty si zodpovedna za jej vychovu, ked by jej chceli dat chlipnut vajecneho likeru, tiez tomu zrejme zabranis, nie?
este ma napadlo, ze ak tie hracky podarujes detom, ktore su zo socialne slabsich rodin a dietatu to vysvetlis, urobis pre nu velmi vela. Zapojili sme sa v skolke do projektu Kolko lasky sa zmesti do krabice od topanok. Bola by si prekvapena, s akou laskou tie deti balili tie darceky. Ako sa tesili, ze urobia opustenym ludom, babickam a deduskom radost. Boli tam okrem ineho keksiky, cokolady, cukriky a ani jedno jedine dieta nepovedalo, aby sme jeden balicek rozbalili a rozdali im.
ked ta nema rada a ohovara ta, tak ti to robi schvalne a teba trapi, ci sa urazi? Tri stvrtiny darcekov by boli do 2.sviatku vianocneho u potrebnejsich. Este by som jej aj s usmevom povedala, kde skoncili
Tak to obid aktualnym pravidlom 1 rodiny :D. Ona je 1 domacnost, svokrovci uz druha, ci?
A vianoce este neboli, zavolaj jej, slusne, ze ste zaviedli pravidlo 3 darceky a dost, ked pridete, pripomen. Pri stromceku by som uz vztahy a naladu nekazila
mne by to vôbec nevadilo...však nech kupuje keď chce. U nás je situácia taká že každý má kopu svojich detí, svokra veľa vnúčat a tak ak niekto kúpi tak len po jednom darčeku.... no čo - musí byť....😉
Ja mojim tiež som pokúpila po len dva darčeky....😉