icon

Veľa darčekov

21. dec 2020

Ahojte, ako by ste sa chovali,alebo akoby ste reagovali ked by z vasej rodiny určite osoby nakupovali vasmu dieťaťu (3r) neskutočne hromady darčekov.na Vianoce maximum..ja na to niesom zvyknutá, u nas sa kupovalo nemorálne, tp co sme chceli a niečo navyše .ide o švagrinú. Minulý rok od nej dostala mala ked som to rátala cca viac ako 20 darčekov ,stavebnice, babiky asi 2 ,oblečenie, topánky, kt aj tak nenosila lebo to nieje moj štýl a nepacilo sa mi a vôbec to nebolo vhodné pre tak male dieťa ..ona je tu málo, zije v irsku a deti zatiaľ nemá. Každý rok som z toho vykoľajena aj som potom povedala taktne ze to nieje správny prístup ,ze ja moje dieťa chcem vychovat aby nebralo Vianoce materialisticky ale hlavne, ona sa vôbec nevedela zahrať, lebo kedno otvorila a uz jej davali druhý balik a vlastné cely cas iba rozbalovala a potom sme sli domov keďže to trvalo asi 3 hodiny dokopy. A. Tieto Vianoce zase..uz som videla tie kopy co nas cakaju ,co zase vsetko nakúpila a veru je toho este viac.som z toho sklamaná lebo oni vedia aky mám názor a aj tak stále robia toto. Svokra to isté..ppvie že nekúpi vela ze ma chápe a ze je to správne ,ze presne, dieťa sa stym ani nevie zahrať a užiť si ked je toho kvantum..ale príde sviatok a uz je to zabudnutého a zase

elizabet173
21. dec 2020

nastuduj si nieco o asertivite, neboj, naucis sa. V zaciatkoch by ta mal podporit muz

evkamotka
21. dec 2020

Och blbe.... Tak tento rok prezite a na rok to skus zatrhnut....na vianoce za toto vztahy nekaz.
Mam 1r a 3r deti a teda dostanu po 3 male darčeky (kniha, vodovky...) Ved maju vsetko a ani sa a tym nehraju, fakt je to tazke

sasitimi17
21. dec 2020

Nerozumiem... veď buď dospelá inteligentná a normálne jej povedz pravdu. Na čo sa máš hrať na vďačnú keď ti to vadí? Povedz čo ti vadí, ona to nemá odkiaľ vedieť. Stačí komunikovať...

jana_eyre_2
21. dec 2020

@sasitimi17 s niektorými ľuďmi asi nestačí komunikovat..

autor
Autor odpoveď zmazal
sasitimi17
21. dec 2020

Tak potom sa neboj byť drzá a vezmi len niektoré darčeky, ktoré si myslíš že využijete.

autor
Autor odpoveď zmazal
ajka6
21. dec 2020

U nás zahŕňa darčekmi deti moja mama. Na Vianoce a Mikuláša toho bolo niekoľko rokov vždy viac a viac. Keďže ju dávať deťom dary naozaj veľmi teší, nechcela som ju o to ukrátiť. Preto som ju radšej nasmerovala praktickejším smerom. Takže namiesto plastových hračiek a množstva oblečenia dostanú tento rok deti hlavne knihy a detské stoličky. U nás kníh nikdy nie je dosť 🙂

tamvtme
21. dec 2020

@jankalukasova ja som presne toto povedala svokre, ked mala este nebola na svete a ona jej uz pomaly skolsku tasku vyberala...nech kludne kupi,ale skladovat to bude ona, ja na to nemam miesto....pochopila 😀

adriannasvk
21. dec 2020

Moj otec je taky,co navsteva to darceky nosil detom ale casom videl aj sam,ze je toho ozaj vela a nemam to kam dat,ale darceky som nikdy neodmietla,co sme nevyuzili som bud dala ako darcek svagrinam alebo kamoskam ked sa im narodilo alebo som predala. Takze byt tebou,peke vsetko zoberiem,sama uvidis co sa ti hodi,s cim sa mala hra,zvysok odloz,predaj,peniaze sa ti vzdy zidu😉ako pislala baba vyssie,potom jej kupis napr bicykel,lyze atd.a aby som nezabudla,uz teraz im kupi iba na sviatok a max 1 hracku a pripadne nejake tenisky alebo teplaky😉prejde ich to,len sa tesia,prve dietatko v rodine,tak to musis chapat aj ty trosku😉

amelie2017
21. dec 2020

Moja aj muzova rodina byva od nas daleko (teraz uz nie, prestahovali sme sa do mesta, kde byva svokra) a vsetci co prisli, vzdy doniesli milion veci. Svokra chodila k nam kazde 3 mesiace a vzdy plny kufor darcekov pre malu, oblecenie, hracky, hluposti. Mamina 2 krat do roka a to iste. Potom sestra a to iste. Dcerka bola mala a nechapala to, hracky som jej vytahovala postupne. Ale uz chape, co je darcek a zatrhla som to. Mozu doniest 1 kus oblecenia a knihu. Na narodeniny a vianoce 1 darcek. Ale kazdy mi to vysvetlil tak, ze ked vidi nieco pekne, hned si na nu spomenie, kupi a za ten cas sa toho nazbiera vela. Ako na jednej strane ich chapem, ale tiez nechceme ist tou cestou, ze bude mat vsetko a hocikedy. Odkedy sme sa prestahovali tu ku svokre, musim ju tiez riadne krotit, lebo by jej na kazdej prechadzke nieco kupila. Ale uz to pochopila, kupuje jej ovocie, to dcerka miluje. A na narodky aj Vianoce sa spytala, co jej ma kupit.

hettinka
21. dec 2020

V prvom rade, mame lockdown a určite by som nesla na návštevu k niekomu, kde bude viac ľudí a ešte aj niekto, kto prišiel zo zahraničia.
Za darčeky poďakuj, že si ich vezmete neskôr. Čo sa hodi, nechaj si. Zvyšok predaj na internete a kúp, čo pre dieta potrebuješ, alebo malej odlož peniaze napríklad na vzdelanie a krúžky.
Švagriná má asi dosť peňazí a chodí malo, tak to chce dieťaťu vynahradit takto.

katulienkax
21. dec 2020

treba to nechat u nich a hotovo ze ked dojdete na navstevu bude sa hrat u nich
Toto nie je dobre pre deti tolko hraciek, vidim to na svojich ake su nevdacne a ked nedostanu co chcu tak mam doma ... Ale u nas uz pochopili .

A aj to co mam ma neskutocne zerie nakolko ani tolko skrin a suflikov nemame, neskutocny bordel z tych hraciek, uz ich ani niet kde davat. A skoda penazi ...

ibrunova
21. dec 2020

Myslíš, že dcéra tam bude chcieť nejaké darčeky nechať?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
21. dec 2020

Ini uz nebudu ak to robia aj medzi sebou....zbytocne budes vyvolavat konflikty v rodine. Neries,su to ich peniaze. A ver,ze nikdy nepridu k tebe kontrolovat kde su vsetky darceky od nich. Pekne zober,podakuj,tes sa,ze sa malej venuju,ze by jej dali aj modre z neba😉vies kolko zien tu nadava,ze ich dieta nedostane darcek od starkych alebo oni priamo od svokry svagrinej atd? 😅podakuj,zober a urcite najdes sposob ako a tym nalozit😉rozdas,predas,pripadne budes mat darcek pre kamosku nejaku😉este aj usetris😂toto by bol zbytocne stres,nervy a hadky,urazanie v rodine. Toto je jednoduchsie,oni budu spokojni,ze si ai zobrala a ty budes spokojna lebo s tym nalozis podla seba

autor
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
21. dec 2020

Ked bude vacsia tak jej to vyavetlis,ze nech si vyberie co sa jej paci a bude sa s tym hrat resp to nosit a zvysok darujete napr. Vysvetlis jej,ze su aj deticky,ktore nemaju nic atd. Moji maju 4 a 6 a ked sa a niecim nehraju,vysvetlim,ze darujemw niekomu kto si to nemoze dovolit a este mi aj pomozu zbalit😊 neboj sa pride do rodiny 2,3,4 dieta a pochopia,ze je to sprostost tolko kupovat. Casom bude pytat mala uz € lebo si sama bude chciet vybrat. Ver mi,cim su deri starsie,tym menej hraciek potrebuju😊

iwesska
21. dec 2020

Ja by som bola rada,ze niekomu na mojich detoch zalezi. Moje deti maju 9 a 6r a za svoj zivot nedostali na Vianoce od svagra ani svagriny ani jeden darcek. Ked nema vlastne deti,tak ju to asi bavi,ze moze robit radost inym. Proste co chces nechaj,zvysok daruj/predaj a mas vyriesene. Budete spokojne obe.

autor
Autor odpoveď zmazal
stanislavicenka
21. dec 2020

Preboha😮 .
Tvoj pristup je spravny.
Ja som s rodinou, celou dohodnuta, ze kazdy kupi jeden darcek. Jeden. A to sa priznam, ze ich aj vyberiem. Mame 2 deti. Od nas dostane jeden darcek, od mojej sestry, mojich rodicov, svokrovcov, svagrinrj. Led to spocitam, je to dost. A nie vsetko su hracky. Ved to dieta sa mize zblaznit. Povedz rodine, ze u nich vybalia 3 darceky, zvysok moze pocas roka na najeky sviatok. Koniec. Svagrinej sa pekne podakuj, zs je to velmi pekne od nej, ako na vas mysli, a ma rada vasu malu, ale menej je niekedy viac.

vierocka888
21. dec 2020

Ale tak bud rada ze kupuju, moja svokra si na vnúčatá ani nespomenula ked bol Mikuláš....
Co je podla teba horsie?
By mi nenapadlo sťažovať sa, ze niekto chce mojim deťom dopriať...

autor
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
21. dec 2020

@iwesska
@vierocka888 zaujem o deti sa predsa nepejavuje mnozstvom darcekov. Chapem, ze je cloveku smutno, ked blizka rodina o deti nezavadi, ako je rok dlhy, ale zavalit trorocne dieta horou darcekov je velmi zly sposob ako mu prejavit, ze ho ma niekto rad. Tu ani nejde i vztak k tomu dietatu, ale skor o vztah k sebe samej.

elizabet173
21. dec 2020

je to extrem a dietatu to v podstate berie cast radosti z tych darcekov, lebo je to pre male dieta vela vnemov, nevie, co skor. Ovela lepsie by bolo, keby dostalo jednu vytuzenu babiku, po ktorej by dlho tuzilo. Tym, ze detom dame dnes vsetko hned, ich ukracujeme o ten zazracny cas, ked po tom tuzia. Je to pre ich vyvoj velmi dolezite. Ak nedokazes odmietnut, pober vsetko a potom s dietatom doma vyber, co mu zostane a co daruje.

iwesska
21. dec 2020

@elizabet173 Ale tak ked to robi dotycnemu radost? Ved rodicia vychovavaju po svojom,ale
nemoze sa cely svet spravat ako my chceme. Maju taky zvyk v rodine,tesi ich to,tak nech rozdavaju aj ked vedia,ze to autorka posunie dalej. Urcite je horsie pre dieta,ked ho rodina ignoruje ako to,ze ma o 10 darcekov viac,to mi mozes verit.

elizabet173
21. dec 2020

@iwesska moje dieta, jeho pocity a jeho vychova by boli nad pocitmi mojej svagriny. A to autorka temy pise, ze ju svagrina nema rada a ohovara jy. Preco by jej malo zalezat na tom, aby mala radost? Najma ked vie, ze pre jej dieta to nie je dobre? A nepise o tom, ze by vedeli, ze to posuva dalej, naopak, ma strach, ze sa urazi.

stanislavicenka
21. dec 2020

Drz sa svojho. Ja by som to nedovolila ani otvorit. To kvantum, to dieta matie

tncka
21. dec 2020

Svagrinu tesi a obzvlast ked nema deti,ze moze obdarovat tvoju malu. Tu na MK sa vseobecne nenosi darovat detom vela hraciek lebo "sa s tym vsetkym nezahra" a teraz skutocna verzia🤣...preto lebo vacsina na to nema☝️,tak detom netreba. Ja kupujem nove hracky,vzdy nejaka pribudne a nielen na vianoce a sviatky,tesi ma ze mozem potesit svoje jedine dieta,mame par oblubenych hraciek ktore zostavaju,ostatne pravidelne darujeme. Pretried aj ty stare hracky a nove co dostane, budu mat miesto. Lahka pomoc. Ina vec je ze by sa ti to nechcelo tak ako ich popredavat 🙂