Veľká noc bez tradičných zvykov
Čaute je tu niekto kto to má ako my? Že veľkú noc nejak neberiete vážne? Nevyvaram ani nevypekam skôr si porobim niečo doma( ak v záhrade ) alebo oddychujem alebo ideme na výlet..
Rodičia mi to kritizujú že sa nesprávam ako kresťan keď nedodrziavam tradície 🙏 v tom zmysle že si dáme aj mäso , robíme aj v záhrade keď sa nemá a nechodíme na omše
@ena1903 tak potom prečo nie je od vás tlak na vašich poslancov aby nepredkladali každý pol rok nejaký návrh ohladne ztaženia alebo dostupnosti interupcie, prečo nemáme in, tabletu podpísanu novelu na použivanie ? ked sa pýtali záborskej že to vraj tak chcete jej voliči, nikde som nevidela ani nečitala že je to inak ..
za mna je legislativa ohladne tohto dostatočná
klasicka pasivita vy za to nemôžete vybavené 😂
Ja takisto, ideme radšej na výlet..oddychujem..aj som občas rozmýšľala že deti nezaziju nejakú tradičnú šibacku ale vlastne o nič neprijdu.. dcéra to odmalička neznášala, doslova bola v strese keď sa ku nám dovalili šibači a začali ju cápat korbáčom.. syn sa zase hanbí..no načo ich stresovať.. a u mňa bol vrchol jeden rok som všetko pochystala, nakúpila, navarila, upratala dom, peňazí to stalo ako na Vianoce, pol dňa sme čakali šibacov, ktorí kým sa ku nám dostali už mali mierne "nakúpené" , dovalili sa dnu obliali parkety, stenu, pojedli, popili, decká narobili bordel a ja som mohla začať odznova..takže to som si povedala že naozaj nepotrebujem..
@sara07 Toto my tu nevyriesime, ak taka peticia bude, spokojne ju podpisem. Zaborska je extremistka, nemam rada akychkolvek extremistov. Inak co sa tyka rozbrojov, tu na Slovensku je toooolko zidov a budhistov, ze sa nimi Konik musi hemzit. A je smutne, ze tu vobec nejake rozbroje musia byt...
@ena1903 asi by to bolo divne keby neveriaci pes ako ja spustil taku peticiu , ako mi tu bolo neraz vysvetlené to je vaša vec a názor
ale ked sme pri tom tu je jedna
https://www.peticie.com/pravo_voby_-_o_nas_bez_nas
@viestta Ja chcem iba vysvetlenie, preco ateisti oslavuju Vianoce a Velku noc. Ved s ich vnimanim, Boh a vsetko okolo neho neexistuje. Vodu kazu, vino piju. Navazaju sa do cirkvy, knazov, atd.
Preboha, už kedy sa ľudia prestanú deliť podľa viery, rasy, krajiny. Asi nikdy. Začnime si všímať ich charaktery a správanie a nie či veria v Ježiša či Alaha.
@spongebob1 ale vsak my nic neoslavujeme, my travime volne dni ako my uzname za vhodne, jeme tradicne jedla pretoze chceme, davame si darceky lebo je to tradicia. Nic viac, nic menej za tym nehladaj. Tak ako na Mikulasa dostavaju nase deti darceky do cizmy, lebo je to tradicia a na Dusicky ideme zapalit sviecky na cintorin, lebo je to tradicia. Su to uplne rovnake tradicie ako velkonocna sibacka a olievacka, ktora s vierou, nabozenstvom ani s cirkvou nema nic spolocne, ale je to sucastou folkloru, tradicii. Rovnako ako je sucastou folkloru a tradicii palit svatojanske ohne, alebo liat olovo na Ondreja je sucastou folkloru a tradici spievat koledy v case Vianoc. To je take tazke pochopit? Ublizuje to veriacim ak aj neveriaci dodrziavaju tradicie, ktore su sucastou folkloru tejto krajiny?
No a ci sa navazame do cirkvi? Nuz navazame sa do kazdeho kto robi zle veci. Ci je to politik, ci cirkevny hodnostar, ucitel, cestar, predavacka, ci hocikto iny. Kazdy kto nekona spravne a porusuje zakony a pravidla bez ohladu na vek, pohlavie, vzdelanie, spolocenske postavenie, vierovyznanie alebo sexualnu orientaciu si zasluzi kritiku a odsudenie. Dokonca aj knaz.
@spongebob1 skor je otazka preco cirkev napasovala svoje sviatky na sviatky pohanske, ktore tu boli ovela skor.
Mne to príde že kresťanstvo je to jedine smerodajné neviem čo ,k tomu ako sa ma žiť a ako fungovať Veď názov veľká noc, sa už všeobecne berie ,tieto voľne dni šibačka a oblievačka ,výlety a nie len ,neviem čo oslavujú kresťania .Na svete je o moc viac nekrestanov ako kresťanov
@aurora33 to nie je o nenávisti
skôr o tom že mi vadí ako zasahuje cirkev do života, do politky a posluhuje jej, dostava neskutočne milony ktoré by mohli ist detom alebo školám
vrátené ma komplet všetko, majetkov má viac než dost
ano vadí mi to, nenávist v tom nie je
vadí mi tiež ked tu pretlačaju plodne neplodne dni že je to 100% antikoncepcia, vadí mi že ked sa niekto rozhodne pre interupciu čo sa tu deje, vadí mi ked sa modlia pod oknami nemocníc
ano vadí mi to
a každy prispevok to nie , kolkokrát tu nie som pár dni alebo aj tyžden viac
vadí mi ako sa postavila napr u nás dedina k dietatu ktore zneužil knaz, na vine nebol knaz ale všetko možne, samozrejme ho upratali inam ak vždy ..
vadí mi to farizejstvo v cirkvi , cirkevnych hodnostarov a pasivny postoj veriacich a čo my s tým máme ..
@aurora33 názov témy je Veľká noc bez tradičných zvykov
???
na ploche je kopu krestanských prispevkov a žalmov a neviem čoho , máš tam odo mna nejaký prispevok ??????nie
ked tu bude názov tem Velká noc a krestanské zvyky tak zaručene zrolujem a preskočim
pozri vám zase hallowen ano ,krampusy čo vy dorabate aby nebol , my nevpisujeme peticie za zrušenie puti .. trochu flexibility
@sara07 Napísala si to dobre, ibaže na vine nie je viera, ale cirkev ako mafiáska inštitúcia. Tých prípadov zneužitých detí sú stovky. A kňaz upratanéý a prosím pekne, viem aj o rodine, ktorá sa musela odsťahovať, lebo babky a silné kresťanky útočili ešte na ich dcéru, ktorá prežila ako dieťa traumu. Kövešová ma tých prípadov dosť, dokonca ma aj rozhovor s bývalým kňazom, ktorý tam vysvetľuje také veci a momentálne sa snaží pomáhať obetiam zneužívania v cirkvi. Napriek tomu si myslím, že posolstvo od Boha, či hocikoho bolo pekné. To, že ho ľudia totálne sprznili a pretočili je už vec ľudského charakteru. A áno, rímskokatolícka cirkev je top co sa bohatstva týka. Za tie prachy by sa nakrmíla a dovzdelala Afrika trikrát.
Ešte dodám, že určite aj medzi kňazmi sú takí, ktorí to fakt robia ako poslanie. Ale to je ako v každom povolaní. Sú dobrí a sú aj totálne nahovno.
Takí sú všade, aj medzi lekármi, učiteľmi, predavačmi, manažérmi a tak by sa dalo pokračovať.

@ena1903 tak potom aj ja by som prijala trošku rešpektu od kresťanov a aby nevravel a neučili sa ,že iba ich viera jediná je správna ,to môžu uplne rozkrikovat,že iná viera je klamstvo a výmysel ,ja som použila slovo blbosť .Moja viera ma učí ,že kresťanstvo a všetko s ním spojené je jedno veľké klamstvo a veľký biznis