Vianoce
Ahojte, s priateľom budeme spolu prvé Vianoce a už padla aj táto téma. Pýtal sa ma, či chcem ísť 24. Za mojou rodinou popriať im pekne sviatky a pod. Tak mu vravím že skôr nie lebo podľa mňa sa toho 24.12. nechodí takto po návštevach že skôr 25.12. alebo na Štefana. A on mi na to odpovedal že pôjde 24.12. k mame. Nemala by som s tým až taký problém keby ide poobede lebo budem do večera určite zavretá v kuchyni čiže aj tak by sme neboli spolu tým pádom by mohol ísť okolo 2 príklad a aj keby príde o 5 nie je to problém. Akurát že on chce ísť po našej večeri. Čakala som že budeme po večeri spolu pozerať nejaký film predstavovala som si už v lete naše prvé spoločné Vianoce 😅. Nahováram si že mi to nevadí ale trápi ma to. A nepadá do úvahy že by som išla s ním lebo jeho mamu nemusím a ona mňa tiež nie. Čo by ste robili na mojom mieste?
@tinky2552 skuste sa so svokrou nejako zblizit. Nemusite byt velke kamosky...povedzte aj priatelovi, ze by bolo dobre keby vam pomohol ten vztah nejako vybudovat. A potom by ste sa inac citili aj u nich. Len vyskusat ci to nepojde. Ale velmi vas chapem. A drzim vam palce aby ste mali krasne Vianoce.
@tinky2552 Vianoce majú byt hlavne sviatky radosti a pokoja, ty máš zle spomienky na Vianoce preto nechceš ísť za svojou rodinou, ale nebránila by som nikdy môjmu mužovi ísť k vlastne mamine o večeri… to, že máš s ňou problém už v dobe chodenia je vacsi oriblem do budúcna podľa mna. Takze by som možno zacala viac skúmať seba, preco mám so svokrou problém… vyriešili by sa tým aj kolízie situácii do budúcna. So svokrou nemusíš mat milujúci vzťah, ale môžte sa akceptovať, porozprávať sa o počasí a pod. Je to matka tvojho muza…možno aj ty raz budes matka a tvoja nevesta bude nahnevana, že ta vlastne dieťa chce prist pozrieť v čase Vianoc
Zjavne mu nezakazeš ísť k mame,lebo je to dospelý človek a nie tvoje dieta.Predstav si,že by toto raz riešila frajerka tvojho syna.Ty máš teraz niekoľko možností
Ísť tam s nim a baviť sa s nimi dve hodky
Neísť a doma ho čakať ofucana a urazena
Neísť a doma ho čakať v pohode s úsmevom,lebo si aj sama vieš oddýchnuť
Ísť k otcovi,lebo však sú Vianoce a stretnete sa potom obaja u vás doma a budete spolu
Ideálne Ísť na polnocnu zasnezenou krajinou,ale to nie vždy vyjde...
Tak porozmýšľaj ktorá možnosť bude pre teba znamenať krásne vianoce
pises "On je totižto taky typ človeka že všetko musí byť po jeho. A keď náhodou nie je tak je zle"
Tak prečo si sa rozhodla s nim byvat?
A naozaj chces aby ten chlap bol tvojim manzelom?
@kaktusik007 autorka temy nema vlastnu rodinu, teda funkcnu, zaroven si nerozumie so snubencovou matkou a logicky nechce travit sviatky sama.
Zial, ani ten vztah nema nejaky dobry, kedze nevedia spolocne komunikovat, ma strach zo svojho chlapca, ked povie nieco, co nebude po jeho voli...
Zial, velmi vela zien z nefunkcnych rodin pokracuje v slapajach svojich rodicov...
Vieš aká je predstava krásnych vianoc pre mňa ? Tiež sa v kľude najesť, rozbaliť darčeky (deti) a oddychovať a užívať si vianočnú atmosféru,ísť sa prejsť ,a potom ísť na polnocnu. Rozhodne tam nie je nejaká návšteva,či už u nich alebo u nás,mňa to strašne vyčerpáva. Čiže aj keby muž chcel,nech si die sám,j by som si doma sama oddýchla,aj keď bolo by mi to asi ľúto.